Günaydın
Ben 3.ayda kendim götürdüm bebeğimi doktora bı TSH bakın dedim
Netten araştırırken öyle birşey olabileceğini gördüm
Bebeğim gelişimi farkedilir şekilde yavaştı 3aylıkken.yemiyordu ve baygın şekilde yatıyordu aşırı saç dökülmesi vardı
Benim gebeliğim de de TSH 5 çıkmıştı ama o zaman doktorum ilaç kullanmadan geçebilecek bı değer dediydi ve bı ay sonra geçmiş dedilerya kan testi ne bakıp
Demekki benden bebeğime geçmiş ama bı var bı yok denilince ben pek de bişey anlamadım
Benim doktorumda olsaydı topuk kanında çıkardı dedi ama ben ısrar ettim.birazda beni başından savmak için yaptı testi,adamın üstüne çok gittim çünküŞimdi siz bu yazıyı yazınca ben paniğe kapıldım...benim kızımda 2 aylık saç dökülmemiz var bu ara emme konusunda sıkıntı yaşıyoruz...topuk kanımızda bir problem çıkmamıştı...haftaya kontrolü var doktorumuzdan rica edeceğim tsh kontrolü yapmasını...başka ne gibi belirtiler var peki? Benim kızım ilk ay kontrolünde 1000 gr almıştı doktora söyledim tsh a bakalım diye o da topuk kanında bir sıkıntı yoksa gerek Yok demişti...şu an sizin tsh ınız kaç peki? Ben olsam yerinizde bir doktora daha gösteririm özellikle çocuk endokrinologuna...riske atmayın derim...
İkili testim hala çıkmadı sürekli bakıyorum netten.sen mi demiştin Merve sende yaş riski çıktı diye yanlış mı hatırlıyorum. Normalde sen 3p yaşındasın risk 35 ten sonra başlıyor.Ben koruda paketim dışında birşey yaptırmamıştım ama başka hastanede her ay düzenli yaptırıyordum...ilaç kullanmaya devam ediyorsan düzenli kontrol ettir derim ben...hamilelikte tiroid çok önemli biliyorsun bebeğin zihinsel gelişimi için...benim keyfime göre bir kere idrar testine bakmıştı sanıyorum ücret ödememiştim aslında doktor hangi tetkik isterse ücret ödenmiyor pakete dahil ediyorlar...evet şimdiden çok kalmadı özel hayat zaten bütün dolap içlerim karman çorman bahar gelsin hemen temizlik yaptıracağım şu an cam kapı açamıyoruz...evet senin biraz da sıcaklara gelecek Doğum Allah yardımcın olsun...kızın en azından ayırt eder doğruyu yanlışı seni üzeceğini hiç düşünmüyorum tam tersi yardımcı olacaktır..
Geçmiş olsun.gebelikte sende tsh yüksekliği var mıydı?Kızlar günaydın birşey sormak istiyorum
Benim ikizlerimden birinde TSH 7.4 çıktı geçen ay.doktor bu ay testi tekrarladı 4.1 çıktı
Bebeğim 4 aylık.topuk kanındada çıkmadı birşey
Doktor bana bebeğiniz silmiş kendiliğinden,ilaç kullanmaya gerek yok dedi ama benim anlamadığım şey bu TSH hormonu devamlı böyle dengesiz mı çalışıyor??Ben ne yapmalıyım tekrardan başka bir doktora gideyim mı?
5 gebelik için ilaç kullanmadan geçebilecek bir diğer değil asla. En çok 2.5 olması lazım. Belki yükseklik bundan kaynaklıdır.Günaydın
Ben 3.ayda kendim götürdüm bebeğimi doktora bı TSH bakın dedim
Netten araştırırken öyle birşey olabileceğini gördüm
Bebeğim gelişimi farkedilir şekilde yavaştı 3aylıkken.yemiyordu ve baygın şekilde yatıyordu aşırı saç dökülmesi vardı
Benim gebeliğim de de TSH 5 çıkmıştı ama o zaman doktorum ilaç kullanmadan geçebilecek bı değer dediydi ve bı ay sonra geçmiş dedilerya kan testi ne bakıp
Demekki benden bebeğime geçmiş ama bı var bı yok denilince ben pek de bişey anlamadım
Benimde bu konu hakkında hiçbir bilgim yoktu ki.ne dedilerse öyle yaptım5 gebelik için ilaç kullanmadan geçebilecek bir diğer değil asla. En çok 2.5 olması lazım. Belki yükseklik bundan kaynaklıdır.
Evet canım vardı 5 ti değerimGeçmiş olsun.gebelikte sende tsh yüksekliği var mıydı?
İkili testim hala çıkmadı sürekli bakıyorum netten.sen mi demiştin Merve sende yaş riski çıktı diye yanlış mı hatırlıyorum. Normalde sen 3p yaşındasın risk 35 ten sonra başlıyor.
Bugün hastaneye gittim sabah. Bebek o kadar hareketliyim ki uzun zaman cinsiyetini göremedi doktor. Hatta cihazla vurdu dönsün diye ama nafile. Ben o hareketlerin hiç birini hissetmiyorum tabi.firat hoca büyük ihtimal kız dedi önce sonra erkeğe benziyor çıkıntı var dedi. Bir dahaki geldiğinizde bakalım dedi. Tabi ne sonuç olursa olsun net bir şeye kendimi hazırlamıştım böyle ikilemde kalınca biraz moralim bozuldu.kizimda da aynı şey söyle mistik bana. Erkek gibi dedi doktor sonra netlik kazandı kız oldu 20. Hafta miydi buna yakın bir şeydi. Sonra ikili için kan verdim. Gelmişken tsh bakar mısınız dedim onu da yaptı 2.03 çıktı. Bunun sonucu çıktı ama ikili ptsi çıkacakmış. Buna rağmen doktor harmony testi önerdi. Yani kafam karışık gelişimi normal ense normal burun kemiği var bir yaş riskinden dolayı harmony gerek var mı bilemedim. Omega yi sordum başla dedi. Ptesi alacağım artık. Onun dışında başka da bir şey yok.artik 16. Haftaya kadar cinsiyet için beklemem lazım. Ama çıkıntı çok net olsaydı sanırım erkek derdi.ben kıza hazırlıyorum kendimi. Devletteki de bu da ptesi çıkar sanırım. Burada da ense 1.4 çıktı.Canım ikili test biraz geç çıkıyor gerçi ben devlette yaptırmamıştım...Fırat hoca aramıştı iki gün sonra falan bir sıkıntı Yok diye...normalde benim değerlerimde 22 yaşındaki birinin uyduruyorum riski 10000/1 ise bende 5000/1 çıktı gibi açıklamıştı hoca...tabii 35 de bu 2500/1 e falan iner ama kısmet olursa 2.gebeliğim için harmony test yaptırmayı planlıyorum..
Bugün hastaneye gittim sabah. Bebek o kadar hareketliyim ki uzun zaman cinsiyetini göremedi doktor. Hatta cihazla vurdu dönsün diye ama nafile. Ben o hareketlerin hiç birini hissetmiyorum tabi.firat hoca büyük ihtimal kız dedi önce sonra erkeğe benziyor çıkıntı var dedi. Bir dahaki geldiğinizde bakalım dedi. Tabi ne sonuç olursa olsun net bir şeye kendimi hazırlamıştım böyle ikilemde kalınca biraz moralim bozuldu.kizimda da aynı şey söyle mistik bana. Erkek gibi dedi doktor sonra netlik kazandı kız oldu 20. Hafta miydi buna yakın bir şeydi. Sonra ikili için kan verdim. Gelmişken tsh bakar mısınız dedim onu da yaptı 2.03 çıktı. Bunun sonucu çıktı ama ikili ptsi çıkacakmış. Buna rağmen doktor harmony testi önerdi. Yani kafam karışık gelişimi normal ense normal burun kemiği var bir yaş riskinden dolayı harmony gerek var mı bilemedim. Omega yi sordum başla dedi. Ptesi alacağım artık. Onun dışında başka da bir şey yok.artik 16. Haftaya kadar cinsiyet için beklemem lazım. Ama çıkıntı çok net olsaydı sanırım erkek derdi.ben kıza hazırlıyorum kendimi. Devletteki de bu da ptesi çıkar sanırım. Burada da ense 1.4 çıktı.
Açıkçası kafam kız erkek harmony olayından dolayı karışık olduğundan aklıma iştah konusu gelmedi. Mesela bacağımda huzursuz bacak sendromu gibi bir şey var ki mg eksikliğinden kaynaklı galiba.onu soracaktım o da kaldı. Sadece eleviti bırak artık dedi zaten folik asiti ilk gittiğimde içme elevit iç demişti. Sana kaçıncı ayda bırakırdı? Ben de elimdeki kutu bitse olur mu dedim olur dedi. Omega için kirlom gibi bir şey var ya onu önerdi ama ben ya ocean Plus ya da Efa alacağım. Sürekli bakıyorum netten de çıkmamış daha hani çıkar mı acaba diye de artık ptesi kesin cikqr galiba. Sonuca göre artık ne yapacaksak. Sana tavsiyem benim yaşadığım stresi yapamamak için 35 ten önce ikinciyi düşün. Ben kızımda bir tek ikili yaptırdım. Doktor başka bir şeye gerek duymamıştı. Ama şimdi amniyosentez harmony bilmem ne burnu var mı ense nasıl? Burnunu bile çok zor gördü hareket etmesinden. Onu da ben ısrar ettiğim için baya uğraştı. Devlette daha sakin duruyordu ama orda da doktor bakmıyor bir ense bir boy tamam kalk. Gideceksen sabah saatlerinde git sende baya sakın oluyor. Ben bugün gittiğimde daha ışıklar yapmamıştı. Sektörler falan poğaça alıyordu. O saate bile kum gibi hastane kadın doğum daha sakin tabi. Oradaki tek durum usg koltuğu hiç rahat degol nedense disci koltuğu gibi:)Öncelikle gözünaydın bende senden haber bekliyordum...ense kalınlığı normal e burun kemiği de var bence ikili testin sonucunu da öğren eğer yüksek risk çıkarsa harmony yaptır derim...belki de çok yüksek bir değer çıkmayacak..demek ki baya hareketli :) bizimkine de çok vururdu...nedense benim içime de kız doğuyor sanırım kızları çok sevdiğim için..tsh sonucun da gayet iyi...hala ilaç kullanıyor Musun peki tsh için?evet omegaya başlaman iyi olur balık da yiyemediğin için...bir de omegayı buzdolabında muhafaza et olur mu...saklanma koşulları ile ilgili birşey araştırmıştım içindeki bir madde oda sıcaklığında bozuluyormuş..peki iştahsızlığınla ilgili birşeyler önerdi mi?
Açıkçası kafam kız erkek harmony olayından dolayı karışık olduğundan aklıma iştah konusu gelmedi. Mesela bacağımda huzursuz bacak sendromu gibi bir şey var ki mg eksikliğinden kaynaklı galiba.onu soracaktım o da kaldı. Sadece eleviti bırak artık dedi zaten folik asiti ilk gittiğimde içme elevit iç demişti. Sana kaçıncı ayda bırakırdı? Ben de elimdeki kutu bitse olur mu dedim olur dedi. Omega için kirlom gibi bir şey var ya onu önerdi ama ben ya ocean Plus ya da Efa alacağım. Sürekli bakıyorum netten de çıkmamış daha hani çıkar mı acaba diye de artık ptesi kesin cikqr galiba. Sonuca göre artık ne yapacaksak. Sana tavsiyem benim yaşadığım stresi yapamamak için 35 ten önce ikinciyi düşün. Ben kızımda bir tek ikili yaptırdım. Doktor başka bir şeye gerek duymamıştı. Ama şimdi amniyosentez harmony bilmem ne burnu var mı ense nasıl? Burnunu bile çok zor gördü hareket etmesinden. Onu da ben ısrar ettiğim için baya uğraştı. Devlette daha sakin duruyordu ama orda da doktor bakmıyor bir ense bir boy tamam kalk. Gideceksen sabah saatlerinde git sende baya sakın oluyor. Ben bugün gittiğimde daha ışıklar yapmamıştı. Sektörler falan poğaça alıyordu. O saate bile kum gibi hastane kadın doğum daha sakin tabi. Oradaki tek durum usg koltuğu hiç rahat degol nedense disci koltuğu gibi:)
Yorumuna çok güldüm İpek :) oradaki koltukta geçirdiğim son zamanlar geldi aklıma da bir elimden hemşire bir elimden de eşim tutup kaldırıyordu kazık gibi gerçekten...ben efa kullanıyorum demiştim o da tamam onu kullanmaya devam et dedi...folik asiti 8.haftada bırakmıştım ben...onun öncesinde de kullanıyordum gebelik düşündüğüm için zaten..evet Cumartesi sabahları sakin ama öğleden sonra gerçekten kalabalık oluyor...35 den önce 2.yi düşünmek mantıklı ama bugün bir yazı okudum 36 yaş sonrasına muhakkak bir çocuk bırakın diyor annemden biliyorum kızkardeşimi 37 yaşında doğurdu..erken menapoza girecekti hatta gebe olduğunu 3 aylıkken farketti değil olmadığı için bir de göğsünde kitle vardı Doğumdan sonra emzirirken hem kitle kayboldu hem de 52 yaşında girdi menapoza...makale de de "vücutta var olan hastalıkları Doğumla beraber atarsınız..." annem gibi birkaç örnek daha var etrafımda..anne olunca anladım kızımın 1. Önceliği sağlığı 2. Önceliği mutluluğu benim için...eğer içim rahat etmez 9 ay kıvranırım diyorsan ki sen biraz benim gibi pimpiriklisin sürekli araştırmacı gazetecilik yapacaksın :) harmony yaptır derim...
Sabah 6 da uyandım sonuç şimdi az sonra diye hala yok.saat 10 da sonucun çıkacağı yazıyor ama yine de hep erken çıktığı için bekliyorum. Devlet daha çıkmadı yarın 1 hafta olacak. Harmony test koldan alınan 1 kanla yapılıyormuş. Tehlikesi yok ama özel hastane biraz da para tuzağı gibi. Beni. Yaşımda hamilelik yaşayan hatta 40 li yaşlarda plan insanlarla konuşuyorum onların doktorları ultrasonda sorun çıkmazsa ve ikilide diğer bulgular normalse takilmamasini söylemiş. Ama ben ctsi gider gitmez daha bebeğe bakmadan harmony test dedi bana sonuç dahi çıkmadan. Qcibademde hacettepe profta ayrıntıliya girmek daha mantıklı geliyor bana.Günaydın mutlu sabahlar hepinize
BenIpek yine seni huzursuz edecek birşeyler olmuş. Harmony testi bilmiyorum,yapımı seni yada bebeği zorlayacak birşey mi ?şayet öyle değilse yaptır ,için rahat etmeyecek aksi halde ama amniyosentez gibi zararları olabilecek bir testse boşver. Benjm bir ablam 40 yaşında hamile kaldı,ondanda amniyosentez istemişlerdi yaptırmadı,gayet saglıklı bir kızı var. Yaşla alakalı isteniyor muhakkak bu tip testler. Ense kalınlığı normal çıkmış zaten.
Yerinde olsam tek ama güvenebileceğim bir doktor bulur oturur konuşurdum,biraz pinpirikli olduğumu,cidden gerekli değilse beni bu anlamda yıpratmamasını istediğimi söylerdim.
mrveee28 choccywhoccydoodah korudan hala ses yok.devlt çıktı. Devletteki cikinca koruyu pek bekliyorum benzer çıkacak sonuçta.tum risklerim cut off altı çok şükür.yas Riskim 1/190. Doktor cvs ye sevk etti. Ne olduğunu bile bilmiyordum eve gelince netten baktım. Amniyosentez in 12 14 hafta arasındaki haliymis l.bebegin eşinden parça alınıp inceleniyor. Doktorun deyiminegore biyopsi. O an aklıma karisti ne biyopsisi falan diye. Ya vajinal ya karında. O da koskoca ankda sadece zekai tahir Burak tek varmış peritanoloji bölümü. Kafam allak bullak yani. Okuyorum netten cvs yaptıranlar genelde ense kalınlığı 3 ten çok olanlar ama 35 yaş ustu devlette otomatik sevk ediliyor galiba. Sabah 9.30 da randevum var.durum bu kızlar. Ama ben hamile kaldığım zaman hatta öncesinde yaş riski mın çıkacağını biliyordum. Yine de yaşamak farklı bir şeymiş.
Canım zaten yaşla ilgili durumu tahmin ediyordun. Özeldeki doktorun ne diyecek birde onun görüşünü al derim. Belkide o bu sonuçlarla gerek görmeyecek.mrveee28 choccywhoccydoodah korudan hala ses yok.devlt çıktı. Devletteki cikinca koruyu pek bekliyorum benzer çıkacak sonuçta.tum risklerim cut off altı çok şükür.yas Riskim 1/190. Doktor cvs ye sevk etti. Ne olduğunu bile bilmiyordum eve gelince netten baktım. Amniyosentez in 12 14 hafta arasındaki haliymis l.bebegin eşinden parça alınıp inceleniyor. Doktorun deyiminegore biyopsi. O an aklıma karisti ne biyopsisi falan diye. Ya vajinal ya karında. O da koskoca ankda sadece zekai tahir Burak tek varmış peritanoloji bölümü. Kafam allak bullak yani. Okuyorum netten cvs yaptıranlar genelde ense kalınlığı 3 ten çok olanlar ama 35 yaş ustu devlette otomatik sevk ediliyor galiba. Sabah 9.30 da randevum var.durum bu kızlar. Ama ben hamile kaldığım zaman hatta öncesinde yaş riski mın çıkacağını biliyordum. Yine de yaşamak farklı bir şeymiş.