Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Çok geçmiş olsun canım. Rabbim beterinden saklasın.

Rica ederim. Kasmadan, gerilmeden uymaya çalış çünkü psikoloji de beslenme kadar etkili sağlık üzerinde.

Çok geçmiş olsun. Kaza geliyorum demiyor işte pat diye geliyor. Daha bir süre devam edecek bu ruh halin.ben doğumdan 10 gün sonra ise başlamıştım. Pimi çekilmeye hazır bomba gibiydim. Önüme gelenle kavga ediyordum iş yerinde ev ayrı bir terane zaten. Seni çok iyi anlıyorum. Sabret en azından kızın sağlıkla dünyaya geldi. Bu sana moral versin.

Kızımı pepee ye getirdim sinemaya amma sıkıcı çıktı o da.insallab küçükler beğeniyorsun ama ben sıkıldım. Okullar da açılacak iki gün kaldı. Bu düzene de alışmıştık. Şimdi ödevler bilmem neler... size şey soracaktım. Etimatik kullanan var mı hani deneyen falan? Son zamanlarda dikkatimi çekiyor.

derindenizlerden evde yaptığım elma şirketinden benim de kullanmayın sakıncası olur mu sence? Salatalarda falan?evde yapılan hiç bir şeyi yemiyorum yoğurt gibi.
İpek bilemiyorum dr.una danışman en doğrusu. Yalnız şunu okumuştum fazla elma sirkesi tüketimi vücutta ki magnezyumu yıkıyormuş. Her şeyin normali makbul.

Alıntı
Hamile olan kadınların büyük bir çoğunluğunun merak ettiği “gebelikte elma sirkesi içilir mi” sorusuna uzmanlarımızdan yanıt geldi. Uzmanlar, gebelikte elma sirkesi kullanılmasının zararı olduğuna dair bilimsel bir araştırmanın olmadığını açıkladılar. Eğer gebelik döneminde çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak elma sirkesi kullanmak veya içmek istiyorsanız, mutlaka önce doktorunuza danışmalısınız.

İlk önce doktorunuza başvurarak elma sirkesini tüketebilirsiniz. Çevrenizden duyacağınız bilgiler size doğru gelebilir ama doktorunuz en nihayetinde sizin bebeğin sağlığını düşündüğünden dolayı kendisinin haberi olması gerekir. Canınız çekse dahi bunu beklemeniz gerekir. Anne adayları bunları dikkate almalı asılsız kaynaklardan alacağınız bilgiler doğru olmadığı gibi size zarar verip bebeğinizin düşmesine sebep olarak gösteriliyor. Bilginin doğrusu doktorunuz tarafından verildiği takdirde güveniniz.

Elma sirkesinin bir çok derde deva olduğunu biliyoruz. Araştırmalar her geçen gün yeni bir yararını ortaya çıkardıkları elma sirkesi mucizesinin gebelikte kullanılıp kullanılmayacağı konusunda henüz sağlam bir kaynak yok.O yüzden hamilelikte elma sirkesi kullanımı konusunda doktorunuza danışın. Gebelikte Mide bulantısı için elma sirkesinden faydalanabilirsiniz: Mide bulantısının önüne geçmenin yolu; ılık elma sirkesine bir bezi batırıp sonra sıkmak ve bu bezi midemizin üstüne yerleştirmektir. Bez soğudukça ılık bir bez ile işlem tekrarlanmalıdır.

Sagliksiteniz.Com

Ben daha şimdiden nisanı düşünüp ağlamaya başlıyorum nasıl bırakacağım kızımı diye...kesin ağlaya ağlaya giderim çok şükür o sağlıklı ne kadar şükretsem az...ona bakınca herşeyi unutuyorum...keşke bir süre ücretsiz izin alabilsem...

Sizin iki yıla kadar ücretsiz mi yarım gün mü ne çalışma durumunuz vardı sanki. Şu an normal doğum izindesin demi?

Günaydın 2 yıl ücretsiz izin alabiliyorum evet ama ev kredisi ödüyoruz çok zor dün oturdu ağladım kahvaltıda ben bebeğimi bırakmak istemiyorum istifa edeceğim diye...herkes şok oldu birbirine bakıyor tabii...bilmiyorum ne olacak...o kadar emek vermişken bırakmak çok uç bir karar olur...ya 2 yıl ücretsiz izin alacağım sonra kreş...ya da 5 yaşına kadar ben büyüteceğim...işte sonra da yalnız kaldığımda pişman olmak var işten ayrıldığıma ki ben evde yapabilecek yapıda biri değilim...çok hareketliyim...müdürüm gelir ve otur artık yeter der kameradan izliyormuş meğer...Cumartesi günü Fırat hoca da kontrolüm vardı..artık 2.bebekte görüşürüz dedi...bende inşallah dedim :) nasıl iştahın biraz daha iyi mi? Bulantılar geçti mi?
Sizin iki yıla kadar ücretsiz mi yarım gün mü ne çalışma durumunuz vardı sanki. Şu an normal doğum izindesin demi?

Moana'yı izleseydiniz keşke ipek. Biz gittik bayıldım. Çok ama çok güzeldi.
Etimatik kullanmadım ama kullanıpta memnun olan görmedim. Temizlik gruplarında falanda tavsiye edilmiyor ig ve facebookta takip ettiğim kadarıyla,paketide baya büyük,cesaret edemedim almaya,beğenmezsem diye.
mrveee28 canım şimdiden kendini strese sokma. Henüz çok erken karar vermek için. Gerekirse 2 sene ücretsiz izin alırsın,baya büyümüş olur minnoş,sizin okulda varsa minik yaş grubu,onuda yanına alırsın.
Kızlar bu arada bir hastayım bir hastayım size anlatamam. Geçen haftadan başlamıştı belirtiler ama ciddiye almadım,iki gecedir öksürmekten uyuyamıyorum. Bugün doktora gittim,antibiyotik dahil 3 kutu ilaçla döndüm eve,birde burun spreyi,sinüs enfeksiyonuymuş,mahvoldum. İpek sen nasıl oldun? İlaçsız iyi atlatmışsın cidden,ben dayanamadım.

Çok geçmiş olsun canım benim...eşim hastaneye kendi gitmişti araba kullanarak sonra alçıya alınınca beni çağırdı Allahtan anneannem vardı evde...eşimi almaya gittiğimde bir baktım herkes öksürüyor tıksırıyor müthiş kalabalık aciller ödüm patladı bana da bulaşacak diye haftaya kontrolü var dedim seni bu sefer ben götüremem korkuyorum hastalık bulaşacak diye...sanıyorum salgın var öksürüğe turp iyi geliyor...bir de annem bana zencefili rendeleyip içine biraz bal ve tarçın katar yedirirdi o da iyi...evet gerekirse alacağım izin..maalesef bizim MEB'e bağlı olduğu için 48 aydan küçük çocuk yok ama 2 sene izin alsam 3 yaşında oluyor bir yıl annem bakar sonra da yanıma alırım zaten...

Sağolasın canım. Sizede çok geçmiş olsun. Turpla,zencefille atlatılacak gibi değildi bu kez. Gece uyutmuyordu mahvoldum kaç gündür. Dün biraz uyudum ilaçları alınca. Şimdide hala uykum var,yatsam 2 gün uyurum.
Anladım canım. 2 sene izin alabilsen kolaylarsın zaten. İlk zamanlar bırakmak zor olur daha süt kuzusuyken. Annen bakabiliyorsa 1 senede öyle idare edilir,zaten sonra okul yaşı gelmiş olacak. Sağlıklı olsunda gerisine inanki çare bulunur.

İşten ayrıldığımın 8.ayi galiba ve ben yeni yeni bir acı gerçeği anlıyorum ya da hamilelikten öyle geliyor.eskiyi düşünüyorum da ben çalışırken kızımla daha kaliteli ve güzel zaman geçiriyordum.evdeyken şimdi tahammül seviyen azalıyor sürekli birlikte olunca.ama çalışınca çalışan anne psikolojisi oluyor ne kadsr yorgun da olsan hoşgörülü toleransli davranıyorsun. İnşallah hamilelikten dır ve kış olduğu içindir hani yaz olsa parka falan gideriz ortam olur ama evin içinde artık çocuğa çok faydalı olamamaktan korkuyorum. Bulantılarim baya baya geçti yemek yiyorum artık.ben de haftaya gideceğim hem ikili hem de bakalım cinsiyet söylerse artık. Yani sana o yüzden işi bırak gibi şeyler söyleyemeyeceğim. İkisinin de güzellikleri var senin avantajını yatım gün.keske benim çalışma şartlarm daha insanca olsaydı.

Benim çok kötüydü bir öksürük krizine giriyordum neredeyseyarjm saat. Oksurmekten artık ciğerlerim ağrıyordu. Bi de yeni hamilelik döneminde burnumda geldi. Karabiber bal süt bana acı olarak içip yatmak ıhlamur dan falan daha iyi geçmişti bana. Havalar bir düzelse artık kendimize gelsek.

Ay o öksürük benide mahvetti. Cidden vücudum ağrıyordu öksürmekten. Ilaclarla toparladım gibi,ama hala halsizim.
Cidden yaz gelsin artık. Sevmiyorum kışı,kat kat giyinmeyi. Yazı seviyorum,incecik tiril tiril gezmeyi.
Günaydın bu arada

Günaydın belki de haklısın işten döndüğümde tüm ilgimi sevgimi ona verebileceğim...yine de insan kimseye evladını emanet edemiyormuş...2 gün önce kızım uyudu bende eşime ben markete gidip geleceğim dedim bana kocaman kocaman gözlerle baktı tamam dedi...300 mtlik yola arabayla gittim geldim...kapıdan çıkarken ağlayacaktım az kalsın...döndüğümde 5 poşet vardı elimde sadece 20 dk.olmuştu eşim kapıyı açtı "bu da çok büyük başarıydı merve" dedi...alıştırmam gerekiyor kendimi zaManla...benim de okulda bütün tahammül seviyem tükenecek eve sabrım kalmayacak diye korkuyorum..yarım gün çalışıyorum evet ama 6 saat boyunca oturmadığım ya da su bile içemediğim çok gün oluyor...bilgisayar başındaki tüm günü yeğlerim...çok heyecanlı bizimle de paylaş lütfen merak içerisindeyim Başak'a kız mı erkek mi kardeş gelecek bakalım...sağlıklı olsun herşey boş...

Çalıştığın ve çalışmadığın zamanların kendine göre güzellikleri var elbette. İşe gidince dediklerinin olmaması mümkün değil. Hele hasta olunca anlatmayayim şimdiden panikleme ama evde olmak isteyip de olamamak çok kötü. Yarın devlette ikili testim var çok heyecanlıyım. Yaş riski kesin çıkıyormuş şimdiye kadar okuduklarimdan.bakalim artık korkuyorum ama.ctsi de koruda var kontrolüm. Devlettekine çok soru soramıyorum tabi bakalım belki o da söyler yarın cinsiyetini ama bundan daha önemlisi ense kalınlığı. Eşim de yarın şehir dışına çıkacak cumaya kadar nedense negatif etkiliyor bu durum beni.bir de ben Başakta hiç bir şey bilmiyordum resmen tesadüfen doğurmuştur zaten son güne kadar fabrikadaydim. Mesela en son doğumdan 1 ay önce gitmişim sonra gün Almaya evraklara bakıyorum da...kızımın kilosu boyu hepsinden bir habermisim. Şimdi facebook ta gruplara girdim de millet kafayı yemiş hangi haftada kaç gram kaç kilo diye kiyasliytllar. Kadının biri gece 3 kere kalkıp 3 muz 1 bardak süt içiyormuş her kalktığında. Benim de hala iştahım yok bulantılar geri geldi. Yemesem yemek aklıma gelmez. Kızımda iştahım vardı. Acaba bekleyebiliyor muyum diye tedirginim. Balık yemiyorum omega da almıyorum ctsi sorup alıcam. Çok taktım bi boy kılo işine. Senin kızın kaç kilo doğdu? @choccywhoccydoodah sen nasılsın hamileyken bu konularda?

Selam canım. Hadi bakalım hayırlısı,güzel çıkar inşallah testlerin. Bizede yaz muhakkak.
Benim hamileliğimde tuhaftı. Karataydan bi haberdim açıkçası. Canım hiç sağlıklı yiyecekler istemiyordu ,hamurişi,kızartma yemek istiyordum sürekli. Tavuk yemiyordum hala yemiyorum,balık yemeye çalışıyordum,etide sadece kendim pişirmezsem yiyebiliyordum. Çalışıyordum zaten,yanımda kuruyemis,kurumeyve bulunduruyordum ara öğün olarak. Meyve olarakta muz alırdim bazen. Kalabalık ofistik biz,kızlar aburcubur yerken banada ikram ederlerdi,onlardanda yiyordum. Çok kilo aldım tabi ben. Birde doğumda karnım inecek,en az 10 kilo vereceğim,emzirirkende tıkır tıkır gider diyordum o kilolar,salmıştım yani anlayacağın. Yanlış yapmışım. 1.5 sene regl olmadım,gram veremedim,sütüm azalmasın diye diyette yapamadım azıcık kıssam az olan sütüm dahada azalıyordu derken ,22 ayda kızımı sütten kesince kilo vermeye odaklandım. Öyle verebildim. Şimdi korkuyorum tekrar aynı kısırdöngü olur diye.
Birde inan kiloyu sen alıyorsun,bebek almıyor senin kadar. Kızım 2.870kg doğdu,200 gramı hemen gitti zaten,belki diyorum daha sağlıklı beslenseydim kilo almasaydım kızım daha fazla kilo alırdı. Halen kendimi biraz suçluyorum yalan yok.

Canım aslında çok şey bilmek İnan iyi değil...bu sefer de psikolojik olarak yoruyor kişi kendini...kendimden biliyorum kızım dün çok hızlı nefes aldı verdi Google a baktım (ki Fırat hoca bana yasaklamıştı Google da araştırma yapmayı) zatürre belirtisi yazıyor eşimi deli ettim..sürekli ateşine baktım öksürüyor mu dedim...meğer gazı varmış bir de kaka yapamamıştı dün bütün gün onun sıkıntısıymış...ben gerçekten iyi beslendiğini düşünüyorum bilemiyorum zamanla göreceğiz bakalım ne kadar doğru yapmışım...kızım 39+0 da 3270 gram doğdu..5.gün kontrolünde 3000.di...ama şöyle söyleyim Doğumdan itibaren günde 3 lt su içiyorum tabi hareket sürekli 3 kilo kaldı Doğum kilosu..bol sebze meyve tüketiyorum...hamilelikte bulantıların atak dönemleri oluyor telaş yapma bence..gece uyumadan önce yoğurt yiyordum azıcık tarçın atıp içerisine bir tane de meyve doğrayıp..balık için zorlasan kendini biraz şu an tazecikler hepsi biliyorum söylemesi kolay ama bol limonla falan kokuyu ekarte edebilsen...tahmin edebiliyorum halimi işe başlayınca...Rabb'im bir kolaylık sağlamıştır inşallah...benim yüreğime ferahlık versin dileğim...bende de çıkmıştı yaş riski ama sıkıntılı bir durum yok demişti hoca..Cumartesi günleri inanılmaz kalabalık oluyor koru geçen hafta pişman oldum resmen..her yerde sıra oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…