Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Günaydın canım,nasıl gidiyor?
Günaydın canım daha iyiyiz şükürler olsun 59 günlük olduk Perşembe günü aşımız var umarım ateş yapmaz büyüyoruz her gün yeni birşey öğreniyor buna şahit olmak dünyanın en güzel duygusuymuş...beni ve babasını tanıyor...ona baktığım zaman kokladığım zaman herşeyi unutuyorum...sizin nasıl gidiyor iyileşebildin mi?

Maşallah Rihem'e kocaman kız olmuş annesi artık.Günden güne fark edecek artık etrafındaki herşeyi,her gün sürpriz yapacak. Aşı benim kızıma hiç ateş yapmazdı,sadece ağlaması üzüyor insanı aşı yapılırken,bizim bitti çok şükür,ilkokula kadar aşımız yok.
Ben toparlandım çok şükür.

Evet kocaman olduk :) hatta hafta sonu Harika birşey yaşadık bilinçli olmadığını biliyorum ama bana bakıp "mimi" dedi bir mutlu oldum aaa mimi dedi diye...inşallah kızıma da yapmaz ben tutamıyorum zaten annem tutuyor ben çıkıyorum odadan hastanede topuk kanı alınırken kulaklarımı kapatmıştım...çok şükür iyi olmana sevindim..

Mimi Maşallah ona.
Stres yapma,aşılar önemli zira rota virüsü salgını vardı bir ara en basitinden,aşı olmayan bebekler çok ağır atlattı. Diğerleri içinde geçerli bu. Annen varmış yanında senin,ben hep yanlız gittim,az ağlamadım kızımla birlikte. İnsan hassas oluyor.

Evet annem hastaneye gideceğimiz zaman geliyor sağolsun...haklısın düşündüm de bende yalnız olsam onunla ağlardım sanıyorum evet rotamızı da yaptıracağız doktorumuza sordum ben kendi torunlarıma yaptırdım birşeyin önlemi varsa almak en güzeli dedi bende hak verdim...kızın nasıl okul nasıl gidiyor?

Yaptırmak gerek. Hatta bir özel aşı daha vardı,adını hatırlayamadım şimdi,ben onuda yaptırmıştım. Bilemeyiz hastalık kol geziyor,gelip bizi bulabilir gayet. Hastanede bile kapıyor çocuklar. Ben bebekken sabah gitmeye çalışırdim aylık kontrollere ki kalabalık olmasın.
Kızım ne yapsın,okuldan aldım,şimdi bebeklerini almış oyun oynuyor. Hafiften burnu akıyor maalesef,umarım hasta olmaz. Bu kış cidden nefret ettim hastalıktan. Sizde dikkatli olun,gelen gidene özellikle canım. Anında kapıyorlar. Benimki okulda kapıyor,yapacak birşeyim yok ama sen önlem alabilirsin.

Geçen gün yan komşum geldi oğlu var 7 yaşında mutfağa gittim ona kahve yapayım diye 2 dk sonra geldim annesi oğluna "bir daha seni getirmeyeceğim buraya" falan dedi bende "aa lütfen sıkıştırmayın niçin öyle söylüyorsunuz" dedim neyse yarım saat sonra gittiler kızımın yanağına baktım öpmüş mü sıkmış mı kıpkırmızı ve kupkuru eşim geldi "aaa noldu yanağına" dedi çok kızdım ben henüz kızımı yanağından öpmedim...evet çocuk karşıdaki de ama ben bu konuda çok hassasım dışarıdan geliyorlar el yıkama Yok uyarınca "sanki bir tek sende çocuk" diye düşünecekler ama kararlıyım artık söyleyeceğim ben kızımı kolay bulmadım ne tedavilerden sonra kavuştum ona...hastanneye gittiğimizde emzirme odasında bekliyorum çünkü bekleme odası öksürüklü ateşli çocuklarla dolu oluyor en azından emmeyen çocuklardan sakınmış oluyorum...mecburen öğleden sonra gidiyoruz çünkü tek başıma henüz araba kullanmaya başlamadım kızımı arkaya oturtup..çok geçmiş olsun şimdiden önlem alsan iyice hastalanmasa...evet tüm açıları yaptıracağım biz tedbir alalım takdir Allah'ın...

Böylelerine kızıyorum işte. Sen ne yapıyorsun çocuğun onu yaparken? Müdahale etsene dimi yani ne gerek var.
Hastane konusunda bende kalabalıksa hemen emzirme odasına geçiyordum,en güzeli. Bir gün bebek geldi 3yada 4 aylık nasıl kustu anlatamam sana,Rota virüsü olmuş,bekleme koltuklarına heryere kustu saniyeler içinde. İşte o gün dedim Rota virüsünü iyiki yaptırmışım,baksana minnacık bebek bile kapmış,kimbilir hangi düşüncesiz akraba,eş ,dost bulaştırdı. Halbuki gitmeyiverseler o bebeğin yanına hastayken olmayacak bunların hiçbiri. Aşı olan çocuklar hafif atlatıyormuş,bu sebeple önemli.
Bende kızıma bağışıklık güçlendirici şurup veriyorum. Sambukol çok iyiydi,geçen ay bitirdik 1 şişe,bu ay imunex veriyorum,bu bitsin yine sambukol alacağım,eczacı bu seneki virüslerde bu etkili demişti. Kışı böyle anlatacağız yapacak birşey yok. Havada bir tuhaf zaten,bir bakıyorsun güneşli,yarım saat sonra fırtına kıyamet. Ondanda hastalanıyorlar. Birde ben böyle ufak öksürük,aksırıkta ,halsizlik,kusma,ateş yoksa antibiyotik kullanmak istemiyorum zira oda bağırsak florasını mahvediyor,mecbur kalırsam prebiyotikle veriyorum antibiyotiği. Bakalım keyfi yerinde,ayakta şu an. İlerlemez umarim.

Ben her türlü ilaca karşıyım kızıma da onu uyguluyorum şimdiden gaz ilacını 3 ya da 4 kez verdim 2 aydır ki gerçekten gazlı bir bebek...evet rota çok önemli ama 2 çeşit varmış onda da biri 2 doz biri 3 doz onu da araştırıp karar vereceğim muhtemelen sen hatırlamıyorsundur kaç doz yaptırdığını değil mi? Evet bir de birşeyi daha farkettim misafirleri akşam kabul etmeyeceğim inanılmaz düzenimiz bozuluyor ben kızımı 9 gibi kucağıma alıyorum ninni söylüyorum sakin şarkılar mırıldanıyorum altını açıyorum emziriyorum sonra yatağına yatırıyorum emziğini veriyorum uyuyor bir süre sonra ama birileri olunca bunu yapamıyorum ve o saat 10 oluyor 11 oluyor hatta geçen 12 oldu hala oturuyorlar kızım bağırıyor uyumak istiyorum diye resmen...bebekler rutinden hoşlanırlar diyor bir kitap okuyorum şimdi gerçekten çok ferekli bilgiler var içinde @BenIpek İpek sende almalısın adı "Yeni annelere mucize çözümler..."rutinimiz falan kalmıyor gelen giden saatlerce oturunca...normalde inanılmaz misafir severim gelsinler gitsinler hazırlık yapayım masa donatayım ama şimdi çok zor ağırlayacağım misafirlerin pasta böreklerini annem yapıp getiriyor sağolsun...kızım büyüdüğünde bende size sorarım artık ne kullanmıştınız diye bende kullanırım onları...bana kızıyorlar mikroba alıştır diye ama bir yerde okumuştum bir Avrupa ülkesinde 4.aya kadar avm lere gidilmesini önermiyormuş doktorlar açılardan ötürü...onun şu an Bebek olduğunu algılayamıyor bazı zihniyetler tamamen korumasız henüz sadece k vit ve hepatit b aşısı yapıldı zaten mikroplara çok açık ayrıca avm ye götürüp de çocuğu zorla hasta etmemin ne anlamı var...

Ben iki doz olanı yaptırdım,cok iyi hatırlıyorum,soğuk zincirdi sanıyorum,ağızdan veriliyor,eczaneden alip hemen kullanıyorsun,eczane uzaksa özellikle soğutucuyla birlikte alıp hemen götürmelisin sağlık ocağına. 3 doz olanı önermemişlerdi,ikiside aynı demişti doktorda,sağlık ocağındaki ebede. Bende rotarix almıştım. Yaptıracağın zaman eczsneyi arayıp sor ellerinde varmı diye,ben iki dozdada ayırtıp hemen alıp yaptırdım,aklında olsun.
Misafir konusunda haklısın,ben evde misafjri bırakıp hastaneye doğru yola çıktığımı bilirim ilk aylarda,kızım öyle ağlamıştı ki korkmuştum birşey oldu diye. Arabada sakinleşip uyumuştuda eve getirmiştim. İstemiyorlar kalabalık,gürültü,özellikle ilk 6 ay

Selam kızlar nasılsınız?
İpek ne yaptın?sonuçlar çıktı mı? Doktorla görüsebildin mi?
Merve sen nasılsın canım?Aşı vardı sanıyorum bugün,nasıl geçti,varmı ateşlenme?

Selam kızlar nasılsınız?
İpek ne yaptın?sonuçlar çıktı mı? Doktorla görüsebildin mi?
Merve sen nasılsın canım?Aşı vardı sanıyorum bugün,nasıl geçti,varmı ateşlenme?
Merhaba canım aşımız çok fena geçiyor saat 10 gibi olduk resmen kıyamet koptu Allahtan annem vardı araba kullanamadım eve gelene kadar o ağladı ben ağladım...3 saat aralıksız ağladı iki bacak bir kol 3 ayrı enjeksiyon yaptılar...ateş ölçüyorum sürekli 37.1 i gördük doktorumu aradım calpol verdik...gözünden inciler dökülüyor resmen bir de memeyi almayı reddetti sağıp biberonla verdim bugün...çok öfkeli...bacağımızın biri kızardı ve şişti...doktorumuz nadir de olsa olabilir dedi çok canım sıkkın...

Tüh ya. Benim kızımdada o şişlik olmuştu,sağlık ocağındaki ebe alkolle ov demişti,kolonya ile ovmuştum öyle dağılmıştı,hatta izi bile yeni gecti,arada olabiliyormuş. 37 çok yüksek değil,kalın giydirme fazla,yükselmez muhtemelen canım.
Daha iyi zamanlarınız bunlar,biraz anlasin asiyi yaptirdigin yerin kapisina gelmeden basacak yaygarayı girmek istemeyecek

Ben tiroidden rahatsızlanana kadar nefret ederdim kan aldırmaktan dokunsalar ağlayacak gibi olurdum ne zaman ki rahatsızlandım o zaman delik deşik ettiler alıştım...kızım da bana çekmiş azıcık babasına çekseydi keşke cesurluk konusunda evet şu an ayırt edemiyor ama büyüdükçe avutmak çok daha zor olacak eminim...

Ben kocaman kadınım bende istemiyorum kan aldırmak,iğne olmak,minicik bebekler ne yapsın canım.
Böyle böyle büyüyecekler canım.
Büyüyüncede bitmiyor,bak iki akşamdır evde bir kulak deldirme krizidir gidiyor,kulaklarını deldirecekmiş,küpe takacakmış. Bilsem duracağını götüreyim,deldireyim ama ben biliyorum ağlayacak,korkacak. Anlatamıyorum vallahi. Doktora gitmekten iğneden nefret eden korkan çocuk"hadi doktora gidelim delsinler diyor şaka gibi.

Aynen öyle canım biz bile korkuyoruz...ellerine bile dokundurmuyor çekiyor hemen çok korkmuş kuzum çok şükür gece ateşimiz olmadı calpol verdim 37.6 yı görünce hemen...2 gündür emmeyi reddediyor ağrılarından mı bilmiyorum dün çok uzun süre aç kalınca sağıp verdim ama resmen savaş halindeyiz...kıyamam acaba öğretmeni değişik renkli küpeler falan mı takıyor muhtemelen birini model alıyordur...deldir istersen ama birini yaptırdıktan sonra 2.sini istemeyebilir

Oyy kıyamam ben ona. Korkmuştur yavrum.
Aynen dediğin gibi oldu,birini deldirdik,ikinciye kıyamet koptu,eve geldik şimdi ikna etmeye çalışıyorum. En yakın arkadaşı deldirmiş okulda,onu görünce istedi küpe diye,bugün için söz vermişti.,1 haftadır başımın etini yiyordu,bakalım ikinciye ne yapacağız,tek küpeyle oturuyor kuzu.
BenIpek ne yaptın canım ya ses ver,bende çok merak ediyorum

İkna ettim,şmdi ikinciyi deldirdik şükür. Aslında acımıyor ama o makinenin sesi korkutuyor. Zar zor ikna ettim vallahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…