- 19 Kasım 2013
- 18.644
- 33.614
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maalesef ben de böyleydim. Fabrikanın sağlıksız yemeklerini yedim hep kendi canım da ne istiyorsa evden götürdüm. Akşam evde cipsler kekler yedim.hic kismadim canımın istediğinden 20 kilo aldım. Şimdi bilincliyim ama yine olmuyor özellikle ilk 2 ay kabus gibiydi. Şimdi bile canım değişik şeyler istiyor. Süt almaya gittim simit ekmek gördüm yolda yarısını yedim geldim gibi.. tabi kızıma göre daha iyi ama bu sefer de iştahım yok yani yemek yemesem aklıma gelmez zorla yiyorum. Akşam vakitleri genelde midem bulanıyor yiyemiyorum yerine meyve falan. Artık elimde değil zorla da bir yere kadsr. Bazı kadınlar gerçekten devasa yiyorlar gruplara bakıyorum da bazen suçlu hissediyorum kendimi.Selam canım. Hadi bakalım hayırlısı,güzel çıkar inşallah testlerin. Bizede yaz muhakkak.
Benim hamileliğimde tuhaftı. Karataydan bi haberdim açıkçası. Canım hiç sağlıklı yiyecekler istemiyordu ,hamurişi,kızartma yemek istiyordum sürekli. Tavuk yemiyordum hala yemiyorum,balık yemeye çalışıyordum,etide sadece kendim pişirmezsem yiyebiliyordum. Çalışıyordum zaten,yanımda kuruyemis,kurumeyve bulunduruyordum ara öğün olarak. Meyve olarakta muz alırdim bazen. Kalabalık ofistik biz,kızlar aburcubur yerken banada ikram ederlerdi,onlardanda yiyordum. Çok kilo aldım tabi ben. Birde doğumda karnım inecek,en az 10 kilo vereceğim,emzirirkende tıkır tıkır gider diyordum o kilolar,salmıştım yani anlayacağın. Yanlış yapmışım. 1.5 sene regl olmadım,gram veremedim,sütüm azalmasın diye diyette yapamadım azıcık kıssam az olan sütüm dahada azalıyordu derken ,22 ayda kızımı sütten kesince kilo vermeye odaklandım. Öyle verebildim. Şimdi korkuyorum tekrar aynı kısırdöngü olur diye.
Birde inan kiloyu sen alıyorsun,bebek almıyor senin kadar. Kızım 2.870kg doğdu,200 gramı hemen gitti zaten,belki diyorum daha sağlıklı beslenseydim kilo almasaydım kızım daha fazla kilo alırdı. Halen kendimi biraz suçluyorum yalan yok.
Ben sabah en erken saate aldım. Eşim çatı pazar kursa gidiyor öğleden sonra hem sakın olur diye düşünüyorum sabah 9. Ha bu arada bugün devlete gittim 2 li test için ense kalınlığı 1.4 çıktı çok şükür. Yaş riski zaten otomatik çıkacak onu bekle 35 üstü herkeste çıkıyor dedi. Neyse ense kalınlığı iyi olunca derin bir oh çektim. Cinsiyet için erken dedi ama zaten devlet çok bakmıyor. Boy ense tamam. Yine d3 farklı göz görsün diye geliyorum.zaten evdeyim. Hele galaya falan yakın olsam oraya da gitmek isterim ama gözüm yol yemiyor. Az carsiyi dolanıp geliyorum tansiyonum düşüyor. Kan da verdim 1 hafta sonra çıkıyormuş sonuç. Koruda kaç günde çıkıyor? Bir de facebook ta hamilelik gruplarında insanlar çok rahat bir kısmı devlete gidiyor gözü kapalı. Yani cidden bakmıyor detaylı nasıl güveniyor ki bazıları tamamen kaderci 2 li test falan yaptırmıyor. Özele gidenler de nereden bulmuşlar o hastaneleri bilmiyorum 30 40 lira muayene parası 20 lira tahlil parasından falan bahsediyorlar. Öyle işte kızlar biraz rahatlayınca ben de uyudum yeni uyandım. Çamaşır asmam lazım öylesine üşeniyorum ki gidip gelip makinenin 0 daki kırmızı ışığını görmek çileden çıkarıyor beni.keske şu işleri yapcak biri olsaydı demi evde:)Canım aslında çok şey bilmek İnan iyi değil...bu sefer de psikolojik olarak yoruyor kişi kendini...kendimden biliyorum kızım dün çok hızlı nefes aldı verdi Google a baktım (ki Fırat hoca bana yasaklamıştı Google da araştırma yapmayı) zatürre belirtisi yazıyor eşimi deli ettim..sürekli ateşine baktım öksürüyor mu dedim...meğer gazı varmış bir de kaka yapamamıştı dün bütün gün onun sıkıntısıymış...ben gerçekten iyi beslendiğini düşünüyorum bilemiyorum zamanla göreceğiz bakalım ne kadar doğru yapmışım...kızım 39+0 da 3270 gram doğdu..5.gün kontrolünde 3000.di...ama şöyle söyleyim Doğumdan itibaren günde 3 lt su içiyorum tabi hareket sürekli 3 kilo kaldı Doğum kilosu..bol sebze meyve tüketiyorum...hamilelikte bulantıların atak dönemleri oluyor telaş yapma bence..gece uyumadan önce yoğurt yiyordum azıcık tarçın atıp içerisine bir tane de meyve doğrayıp..balık için zorlasan kendini biraz şu an tazecikler hepsi biliyorum söylemesi kolay ama bol limonla falan kokuyu ekarte edebilsen...tahmin edebiliyorum halimi işe başlayınca...Rabb'im bir kolaylık sağlamıştır inşallah...benim yüreğime ferahlık versin dileğim...bende de çıkmıştı yaş riski ama sıkıntılı bir durum yok demişti hoca..Cumartesi günleri inanılmaz kalabalık oluyor koru geçen hafta pişman oldum resmen..her yerde sıra oluyor...
Sizin de kutlu olsun kızlar sevgililer gününüz. ..Günaydın mutlu sabahlar hepinize.
Ben hala öksürüyorum kızlar. Tam 1 hafta oldu ve ilaçları düzenli kullandım. Dikkat edin,koruyun kendinizi hasta olmamaya bakın.
Sevgililer gününüz kutlu,mutlu olsun.
Ben sabah en erken saate aldım. Eşim çatı pazar kursa gidiyor öğleden sonra hem sakın olur diye düşünüyorum sabah 9. Ha bu arada bugün devlete gittim 2 li test için ense kalınlığı 1.4 çıktı çok şükür. Yaş riski zaten otomatik çıkacak onu bekle 35 üstü herkeste çıkıyor dedi. Neyse ense kalınlığı iyi olunca derin bir oh çektim. Cinsiyet için erken dedi ama zaten devlet çok bakmıyor. Boy ense tamam. Yine d3 farklı göz görsün diye geliyorum.zaten evdeyim. Hele galaya falan yakın olsam oraya da gitmek isterim ama gözüm yol yemiyor. Az carsiyi dolanıp geliyorum tansiyonum düşüyor. Kan da verdim 1 hafta sonra çıkıyormuş sonuç. Koruda kaç günde çıkıyor? Bir de facebook ta hamilelik gruplarında insanlar çok rahat bir kısmı devlete gidiyor gözü kapalı. Yani cidden bakmıyor detaylı nasıl güveniyor ki bazıları tamamen kaderci 2 li test falan yaptırmıyor. Özele gidenler de nereden bulmuşlar o hastaneleri bilmiyorum 30 40 lira muayene parası 20 lira tahlil parasından falan bahsediyorlar. Öyle işte kızlar biraz rahatlayınca ben de uyudum yeni uyandım. Çamaşır asmam lazım öylesine üşeniyorum ki gidip gelip makinenin 0 daki kırmızı ışığını görmek çileden çıkarıyor beni.keske şu işleri yapcak biri olsaydı demi evde:)
choccywhoccydoodah
Bende çalışıyordum biliyorsun,yemekte asla güzel çıkmazdı,zaten tavuk çıkınca ben aç kalıyordum,ofistekiler yemek söylerse bende uyuyordum ama genelde herkes yiyordu o yemekleri,ben aman pismi,temiz mi,kokuyor sanki diye diye yiyemiyordum,eve gelincede acayip acıkmış oluyordum,ne bulursam yiyordum. Aslında doğru olan yemeğin niceliği değil niteliği,az da olsa sağlıklısını yemek gerek,öyle dev yemeye gerek yok ama tabi insanın agzı boş durmuyor psikolojik olarak,ac olmasanda bir meyve yiyeyim,süt içeyim,hadi birazda kuruyemiş yiyeyim diyorsun sağliksız beslenmesende yemek yemek zorundaymışsın gibi hissediyorsun. Ben özellikle işte az yediysem evde açığı kapatmaya calışıyordum,oda kilo aldırdı bana. Tam bir kısırdöngü.Maalesef ben de böyleydim. Fabrikanın sağlıksız yemeklerini yedim hep kendi canım da ne istiyorsa evden götürdüm. Akşam evde cipsler kekler yedim.hic kismadim canımın istediğinden 20 kilo aldım. Şimdi bilincliyim ama yine olmuyor özellikle ilk 2 ay kabus gibiydi. Şimdi bile canım değişik şeyler istiyor. Süt almaya gittim simit ekmek gördüm yolda yarısını yedim geldim gibi.. tabi kızıma göre daha iyi ama bu sefer de iştahım yok yani yemek yemesem aklıma gelmez zorla yiyorum. Akşam vakitleri genelde midem bulanıyor yiyemiyorum yerine meyve falan. Artık elimde değil zorla da bir yere kadsr. Bazı kadınlar gerçekten devasa yiyorlar gruplara bakıyorum da bazen suçlu hissediyorum kendimi.
Çok sevindim test sonucuna. Sende rahat bir nefes almışsındır. Bize yakın tıp merkezleri var,onlarda da fiyat bahsettiğin gibi,kızımın doktoru tıp merkezinde hatta.Bende gidiyorum çok ciddi birşey yoksa ama ağır hastalık vs durumlarında tercih etmem,hamileykende,doğum içinde tercih etmem diye düşünüyorum,yoğun bakım yeterli olmayacaktır . Camaşır benimde kanayan yaram,bitmiyor 6 senedir sepetin dibini göremedim. Yıkamak neyse,as kurut bu havada zaten kurumuyor,sonra birde ütüle. Bende yıkadim bugün,senden farklı olarak başini bekliyorum son 1 dakika bitsede sersem kurtulsam diye,makine bitince camaşır içinde durunca rahatsız oluyorum tuhaf bir şekilde takıntılıyım.Ben sabah en erken saate aldım. Eşim çatı pazar kursa gidiyor öğleden sonra hem sakın olur diye düşünüyorum sabah 9. Ha bu arada bugün devlete gittim 2 li test için ense kalınlığı 1.4 çıktı çok şükür. Yaş riski zaten otomatik çıkacak onu bekle 35 üstü herkeste çıkıyor dedi. Neyse ense kalınlığı iyi olunca derin bir oh çektim. Cinsiyet için erken dedi ama zaten devlet çok bakmıyor. Boy ense tamam. Yine d3 farklı göz görsün diye geliyorum.zaten evdeyim. Hele galaya falan yakın olsam oraya da gitmek isterim ama gözüm yol yemiyor. Az carsiyi dolanıp geliyorum tansiyonum düşüyor. Kan da verdim 1 hafta sonra çıkıyormuş sonuç. Koruda kaç günde çıkıyor? Bir de facebook ta hamilelik gruplarında insanlar çok rahat bir kısmı devlete gidiyor gözü kapalı. Yani cidden bakmıyor detaylı nasıl güveniyor ki bazıları tamamen kaderci 2 li test falan yaptırmıyor. Özele gidenler de nereden bulmuşlar o hastaneleri bilmiyorum 30 40 lira muayene parası 20 lira tahlil parasından falan bahsediyorlar. Öyle işte kızlar biraz rahatlayınca ben de uyudum yeni uyandım. Çamaşır asmam lazım öylesine üşeniyorum ki gidip gelip makinenin 0 daki kırmızı ışığını görmek çileden çıkarıyor beni.keske şu işleri yapcak biri olsaydı demi evde:)
choccywhoccydoodah
Hediye konusunda bizde ihtiyaçtan ilerleriz genelde. Doğum gününde beğendiği güneş gözlüğünü aldım mesela eşime. Ayakkabı alırım tarzını bilirim,ben rahatım o konuda,eşim genelde beni götürür al diye ki bence gerek yok,zaten alıyorum ihtiyacım olanı ama kırmıyorum. Doğumdan sonra alacağı takıyı bile bana sectirdi. Öyle önem,anlam yüklemiyoruz bizde fazlaca,alınması gereken birşey varsa o alınır. Biz birbirimize hediye almadık mesela sevgililer günü diye,dün çıktık kızıma akşamları yürüyüşe çıkarız havalar duzeliyor dedik,eşofman takımı aldık,onu sevindirdik. Zaten insan belli bir zaman gecince uzaklaşıyor bu zoraki hediye alma durumundan.Sizin de kutlu olsun kızlar sevgililer gününüz. ..
Eşimle evlenmeden önce ne kadar anlam yüklüydu bu günler. Evlendikten sonra aldığı şeyleri kredi kartında görmek çok da güzel olmuyordu.o yüzden biz hediye almıyoruz birbirimize. Evlilik yildonumumuzde o bana aliyor:)o kadar. Doğum gününde falan da almıyoruz. Bu macera da şöyle başladı. Sanırım doğum günümdü başak 3 yaşında falandı telefonum bozuktu almam gerekiyordu ve sallıyordum l. Doğum günümde eşim gidip hayli pahallı birr altın künye almış bana. Yatağın içine saklamış. Gece yatacağım xaman göreceğim ne kadar romantik D bana romantik gelmiyor böyle şeyler de neyse... adamın içindeki romatizmi2de öldürdüm. Görür görmez refleks olarak aynen şunu dedim ne kadara aldın bunu git geri ver yerine tam yarım ne geliyorsa tamamla altın al:) ya çünkü telefona ihtiyacım var ve yeterince takım vardı. Hiç yerinde bir hediye olmamıştı benim için. O da dedi bir daha sanaa hediye almayacağım diye. Gerçekten de almadi:)
En son geçen ay kan vermiştim. Anlamıyorum 25 mg ilaç benim tsh imi 1.7 e düşürüyor. Yani bu kadar düşmesini de istemiyorum ama daha düşük doz yok sanırım. Bu sıra bir daha gitmem lazım. Yarın gideyim bari uzun zamandır aklımda da normaldir diye hep sallıyorum. Koruda da benim keyfime göre tsh bakmaz demi. Sözleşmede okumuştum sanırım 20. Haftada falan 1 kere bayılıyormus yanlış hatırlamıyorsam.Evet sabah saatleri kısmen daha boş...bende şok oluyorum o fiyatlara hastanelere gidenlere gerçekten nereden buluyorlar nasıl buluyorlar...ben illa çok para vereceğim güvenmek için bu da çok yanlış tabii...1.1 çıkmıştı benim kızım da da..hadi gözünaydın...hele ben o kadar yoruluyorum ki yemek yaparken resmen koşuyorum yıkadığım çamaşırları eşimin önüne döküyorum bari o katlasın diye...bu arada bir de misafirler var ağırlanmayı bekleyen...öğlen uykuları burnumda tütüyor..neyse ki havayı güneşli görmek içimi açıyor sabret merve diyorum bahar geliyor...koru da 2 saat sonra çıkıyor sitesindeki e-sonuç bölümünden takip edebilirsin ben hasta numaramı ezberlemiştim psikopat gibi sürekli orayı takip ediyordum kan verdikten sonra...bir de tsh ı takip ettiriyor Musun düzenli?
Hayatta en sevmediğim iki iş bulaşık ve çamaşır makinası boşaltmak. Yani eşim boşaltirsa o kadar makbule geçiyor ki anlatamam. Yeni evlendigim zamana göre çok eşyadan sıkılıyorum. Aslında kurutma makinası istiyorum ama alanların çoğu pişman. 3 saatte falan kurtuluyormus çok fazla enerji harcar sonra koyacak yer de bulamam üst üste durur. En çok tavsiye edilen kurutma makinası sağlıklı olan ama henüz o noktaya gelemedi bence teknoloji. Ben çamaşırları balkon cam olmadığı için icerde salonda kurutuyorum askilikta. 1 günde kuruyor zaten sıcak olduğundan.Bende çalışıyordum biliyorsun,yemekte asla güzel çıkmazdı,zaten tavuk çıkınca ben aç kalıyordum,ofistekiler yemek söylerse bende uyuyordum ama genelde herkes yiyordu o yemekleri,ben aman pismi,temiz mi,kokuyor sanki diye diye yiyemiyordum,eve gelincede acayip acıkmış oluyordum,ne bulursam yiyordum. Aslında doğru olan yemeğin niceliği değil niteliği,az da olsa sağlıklısını yemek gerek,öyle dev yemeye gerek yok ama tabi insanın agzı boş durmuyor psikolojik olarak,ac olmasanda bir meyve yiyeyim,süt içeyim,hadi birazda kuruyemiş yiyeyim diyorsun sağliksız beslenmesende yemek yemek zorundaymışsın gibi hissediyorsun. Ben özellikle işte az yediysem evde açığı kapatmaya calışıyordum,oda kilo aldırdı bana. Tam bir kısırdöngü.
Çok sevindim test sonucuna. Sende rahat bir nefes almışsındır. Bize yakın tıp merkezleri var,onlarda da fiyat bahsettiğin gibi,kızımın doktoru tıp merkezinde hatta.Bende gidiyorum çok ciddi birşey yoksa ama ağır hastalık vs durumlarında tercih etmem,hamileykende,doğum içinde tercih etmem diye düşünüyorum,yoğun bakım yeterli olmayacaktır . Camaşır benimde kanayan yaram,bitmiyor 6 senedir sepetin dibini göremedim. Yıkamak neyse,as kurut bu havada zaten kurumuyor,sonra birde ütüle. Bende yıkadim bugün,senden farklı olarak başini bekliyorum son 1 dakika bitsede sersem kurtulsam diye,makine bitince camaşır içinde durunca rahatsız oluyorum tuhaf bir şekilde takıntılıyım.
Hediye konusunda bizde ihtiyaçtan ilerleriz genelde. Doğum gününde beğendiği güneş gözlüğünü aldım mesela eşime. Ayakkabı alırım tarzını bilirim,ben rahatım o konuda,eşim genelde beni götürür al diye ki bence gerek yok,zaten alıyorum ihtiyacım olanı ama kırmıyorum. Doğumdan sonra alacağı takıyı bile bana sectirdi. Öyle önem,anlam yüklemiyoruz bizde fazlaca,alınması gereken birşey varsa o alınır. Biz birbirimize hediye almadık mesela sevgililer günü diye,dün çıktık kızıma akşamları yürüyüşe çıkarız havalar duzeliyor dedik,eşofman takımı aldık,onu sevindirdik. Zaten insan belli bir zaman gecince uzaklaşıyor bu zoraki hediye alma durumundan.
En son geçen ay kan vermiştim. Anlamıyorum 25 mg ilaç benim tsh imi 1.7 e düşürüyor. Yani bu kadar düşmesini de istemiyorum ama daha düşük doz yok sanırım. Bu sıra bir daha gitmem lazım. Yarın gideyim bari uzun zamandır aklımda da normaldir diye hep sallıyorum. Koruda da benim keyfime göre tsh bakmaz demi. Sözleşmede okumuştum sanırım 20. Haftada falan 1 kere bayılıyormus yanlış hatırlamıyorsam.
Senin durumun çalışmaya başlayınca daha kötü olacak maalesef evde yapılması gereken şeyler bozulan düzen herkes bir el atacak bir şeye. Aradığını bulamayacaksın özel hayatın kalmayacak hafta sonu uykuların falan. ..bunlar en masumlari:) neyse şimdiden düşünme tabi bunları l.ben de kendimi düşünüyorum. Bebek doğuştan kısa bir süre sonra okul açılacak. Kızımın dersleri ev işleri bebek gece uykusuzluklari..sonra boşver düşünme şimdilik diyorum. Tek derdim bahar gelse park mevsimi başlasa bari parkta kitap falan okurum.
Bende çalışıyordum biliyorsun,yemekte asla güzel çıkmazdı,zaten tavuk çıkınca ben aç kalıyordum,ofistekiler yemek söylerse bende uyuyordum ama genelde herkes yiyordu o yemekleri,ben aman pismi,temiz mi,kokuyor sanki diye diye yiyemiyordum,eve gelincede acayip acıkmış oluyordum,ne bulursam yiyordum. Aslında doğru olan yemeğin niceliği değil niteliği,az da olsa sağlıklısını yemek gerek,öyle dev yemeye gerek yok ama tabi insanın agzı boş durmuyor psikolojik olarak,ac olmasanda bir meyve yiyeyim,süt içeyim,hadi birazda kuruyemiş yiyeyim diyorsun sağliksız beslenmesende yemek yemek zorundaymışsın gibi hissediyorsun. Ben özellikle işte az yediysem evde açığı kapatmaya calışıyordum,oda kilo aldırdı bana. Tam bir kısırdöngü.
Çok sevindim test sonucuna. Sende rahat bir nefes almışsındır. Bize yakın tıp merkezleri var,onlarda da fiyat bahsettiğin gibi,kızımın doktoru tıp merkezinde hatta.Bende gidiyorum çok ciddi birşey yoksa ama ağır hastalık vs durumlarında tercih etmem,hamileykende,doğum içinde tercih etmem diye düşünüyorum,yoğun bakım yeterli olmayacaktır . Camaşır benimde kanayan yaram,bitmiyor 6 senedir sepetin dibini göremedim. Yıkamak neyse,as kurut bu havada zaten kurumuyor,sonra birde ütüle. Bende yıkadim bugün,senden farklı olarak başini bekliyorum son 1 dakika bitsede sersem kurtulsam diye,makine bitince camaşır içinde durunca rahatsız oluyorum tuhaf bir şekilde takıntılıyım.
Hediye konusunda bizde ihtiyaçtan ilerleriz genelde. Doğum gününde beğendiği güneş gözlüğünü aldım mesela eşime. Ayakkabı alırım tarzını bilirim,ben rahatım o konuda,eşim genelde beni götürür al diye ki bence gerek yok,zaten alıyorum ihtiyacım olanı ama kırmıyorum. Doğumdan sonra alacağı takıyı bile bana sectirdi. Öyle önem,anlam yüklemiyoruz bizde fazlaca,alınması gereken birşey varsa o alınır. Biz birbirimize hediye almadık mesela sevgililer günü diye,dün çıktık kızıma akşamları yürüyüşe çıkarız havalar duzeliyor dedik,eşofman takımı aldık,onu sevindirdik. Zaten insan belli bir zaman gecince uzaklaşıyor bu zoraki hediye alma durumundan.
Kızlar günaydın birşey sormak istiyorum
Benim ikizlerimden birinde TSH 7.4 çıktı geçen ay.doktor bu ay testi tekrarladı 4.1 çıktı
Bebeğim 4 aylık.topuk kanındada çıkmadı birşey
Doktor bana bebeğiniz silmiş kendiliğinden,ilaç kullanmaya gerek yok dedi ama benim anlamadığım şey bu TSH hormonu devamlı böyle dengesiz mı çalışıyor??Ben ne yapmalıyım tekrardan başka bir doktora gideyim mı?
GünaydınGünaydın sende tiroid problemi var mı peki? Bir de 4.ay da neden bakıldı tsh a?
Orası öyle muhakkak ama ne bileyim eskisi kadar önemi kalmıyor. İnsan tanıdıkça eşini hediye almak için özel bir gün beklemiyor.Bizde evlendikten sonra ihtiyaçlarımızı almaya başladık geçen yıl evlilik yıldönümümüzde tatile gittik Cunda ya birbirimize hediye almayıp orada da yemeğe gittik o gün :) bu yıl da eşimin Doğum hediyesini bir yıllık hediyelere eş değer tuttum sakın alma bana bir yıl hiçbir şey dedim...o kadar çok ki (Doğum günü,sevgililer günü, evlilik yıldönümü, öğretmenler günü, anneler günü) bitmiyor yani :) bizde sevgililer günü için kızımıza değişik tulumlar aldık internetten dün...aslında unutulmaması gerek en azından bir buket Çiçek'le kutlanmalı..evlilik zaten bazı şeyleri monotonlaştırıyor çünkü..
Çok geçmiş olsun,değişken diye biliyorum,dengesiz olması normal. Ama ben olsam bir doktor görüşü daha alırdım,içimin rahat etmesi açısındanKızlar günaydın birşey sormak istiyorum
Benim ikizlerimden birinde TSH 7.4 çıktı geçen ay.doktor bu ay testi tekrarladı 4.1 çıktı
Bebeğim 4 aylık.topuk kanındada çıkmadı birşey
Doktor bana bebeğiniz silmiş kendiliğinden,ilaç kullanmaya gerek yok dedi ama benim anlamadığım şey bu TSH hormonu devamlı böyle dengesiz mı çalışıyor??Ben ne yapmalıyım tekrardan başka bir doktora gideyim mı?
Şimdi durumu nasıl bebeğinizin. Bu bahsettiğiniz sorunlar bitti miGünaydın
Ben 3.ayda kendim götürdüm bebeğimi doktora bı TSH bakın dedim
Netten araştırırken öyle birşey olabileceğini gördüm
Bebeğim gelişimi farkedilir şekilde yavaştı 3aylıkken.yemiyordu ve baygın şekilde yatıyordu aşırı saç dökülmesi vardı
Benim gebeliğim de de TSH 5 çıkmıştı ama o zaman doktorum ilaç kullanmadan geçebilecek bı değer dediydi ve bı ay sonra geçmiş dedilerya kan testi ne bakıp
Demekki benden bebeğime geçmiş ama bı var bı yok denilince ben pek de bişey anlamadım
İçim zaten rahat etmedi bu doktorla gideyim başka bir doktora dahaÇok geçmiş olsun,değişken diye biliyorum,dengesiz olması normal. Ama ben olsam bir doktor görüşü daha alırdım,içimin rahat etmesi açısından
Bu ay gene devam ama hep200-300gr alırdı.bu ay 1100gr almışŞimdi durumu nasıl bebeğinizin. Bu bahsettiğiniz sorunlar bitti mi
Anladım,umarım birşey çıkmaz,doktorun dediği gibidir,ama varsada şimdiden bilmek,önlem almak doğru olur.İçim zaten rahat etmedi bu doktorla gideyim başka bir doktora daha
Benim olduğum ilde endokrinoloji bölümü yok başka bı ile gidiyoruz
Ama tekrardan giderim
Varsa yapılacak bişey küçükken yapılsın
Maşallah güzel almış,ama normalde 700-1000 gr civarı alıyorlar ilk aylarda kilo. Açığı kapatıyor maşallah.Bu ay gene devam ama hep200-300gr alırdı.bu ay 1100gr almış
Diğer söylediklerim devam ediyor
Çok teşekkürler cevabınız için.insallah bişey çıkma z ama tekrardan başka bir doktora girsem içim rahat edecekAnladım,umarım birşey çıkmaz,doktorun dediği gibidir,ama varsada şimdiden bilmek,önlem almak doğru olur.
Maşallah güzel almış,ama normalde 700-1000 gr civarı alıyorlar ilk aylarda kilo. Açığı kapatıyor maşallah.
Geçmiş olsun tekrardan,dilerim güzel çıkar sonuçlarınız. Sağlıkla büyütün bebeklerinizi.