- 13 Şubat 2015
- 1.445
- 1.132
- 38
Hımm en azından hamile kalabiliyorsun.ben hiç hamile kalmadı ve bana çok uzak geliyo çok Üzgünüm bugün yine çok ağladım Allahım bizi bir evin içinde yalnız başımıza bırakma diyeOnuzmudekı ay yanı su an reglıyım bır sans vermeyı dusunuyorum.cok dıkkat edecegım.agrı kesıxı falan almayacagım.ama korktugum bır sey var.ben ıkı kere kımyasal gebelık gecırdım.nasıl oldugunu bılıyorum yanı.cok sıddetlı bır agrı ılac fayda etmıyor ve mıde bulantısı.baya buyuk ıkı parca dusuyor sonra rahatlıyorsun ama parca saydamla et arası bır sey.normal pıhtılasmıs kan degıl.bu ay yanı pazar gunu basladı reglım ama aynı agrı ve bulantı.arveles ıkı tane fayda etmedı tabı aklıma gelmıyor.sonra yıne ıkı buyuk parca gordum pedde.yuksek oranda yıne kımsyasal gebelık gecırdım.ama dıgerlerınde kanla belgelıydı bunda kan delılı yok elımde.ama ay boyu ılac aldım tomografı mr rontgen antıbıyotık aklına ne gelırse.tabı bunlardan.once korunmamıstım sonrasında dıkkat ettım olursa da mecbur kurtajdı zaten sonu.o yuzden kımsayal yasadıysam bu ay onumuzdekı ay yumurtlamam.bos bekleyıse gırmek ıstemıyorum.keske hst gıttıgım zaman hcg verseydum ama hıc o ıhtımalı dusunmedım.
Evet canım öğretmenim bende en azından okuka gidince kafam dağılıyor çok sukurSen de mı ogretmensın?
Ben direk yaptığım salatama minikçe doğrayıp ekleyebiliyorum, bunun yanında lor, limon, zeytinyağı arzuya göre bahartalar, pul biber, kekik, çörek otu gibi ekleyip ezerek tüketiyorum.Kızlar avakado yu nasıl tuketiyorsunuz
Ne kadar zamandır evlisin? Nasipte varsa önüne bir şey geçemez canım. ASla umudunu yitirme.Hımm en azından hamile kalabiliyorsun.ben hiç hamile kalmadı ve bana çok uzak geliyo çok Üzgünüm bugün yine çok ağladım Allahım bizi bir evin içinde yalnız başımıza bırakma diye
Yumurtladığından eminsin demi?Hımm en azından hamile kalabiliyorsun.ben hiç hamile kalmadı ve bana çok uzak geliyo çok Üzgünüm bugün yine çok ağladım Allahım bizi bir evin içinde yalnız başımıza bırakma diye
1 buçuk yıllık evliyim canımNe kadar zamandır evlisin? Nasipte varsa önüne bir şey geçemez canım. ASla umudunu yitirme.
canım emin değilim yumurtladığımdan şimdiye kadar hep yumurta takibi yaptırıyordum. bu ay adetimin 8. günü tüp bebek doktoruma gittim doktor 3 folikül gördü benim durumuma göre iyi olduğunu söyledi bu birkaç ay hamilelik olabilir dedi ama hiç umudum yok. benim rezervim çok azalmı bazen 1 yumurtam oluyo bazen hiç olmuyo. o yüzden pek umudum da kalmadı 2 defa tüp bebek denedim olmadıYumurtladığından eminsin demi?
Ya da öyle bir takip yaptın mı?
Yani nasıl çalışıyorsun bu konuda? Rastgele?
Canım bunun ıcın ınofolıc kullanabılırsın.yumurtanın daha kalıtelı olmasını saglıyor.ben bır ay kullandım ama nodulum xıkınca bebek konusuna ara verdım.kk da da bununla ılgılı topık var ınfolıcle baya hamıle kalan varmıs.sen daha cok yenı evlısın Allah cok bekletmez ınsallah ama testlerde yumurtalık rezervınde azalma varsa bunun bır nedenı olmalı yasına gore dogru doktoru bulabılmek bıraz sans belkı.ben de acıbademe guvenıp gıttım ama resmennnn kocaman fosssss cıktı.para avcıları.bana dedı reglın 3. Gunu gel bakalım.guzel gıttım baktı 12. Gunu yenıden gel buyume yoksa klomen vercem dedı.gıttım parasını odedım bır de tam ıkı saat bekledım ozel guya 12 mm ne dedı o zaman bıraz gerıden gıdıyor ama bırqz daha takıp edeyım dedı.ya benım zamanım yok kı 35 yasındayım bekle gor.vereceksen ver klomen. Sankı bır hafta gecıce hamıle kalacak kadar buyuyexek mı yumurta on gun sonra gel dedı.gıtmedım artık.bu ne ya sureklı gıt tonla para ver ıkı saat bekleee.canım emin değilim yumurtladığımdan şimdiye kadar hep yumurta takibi yaptırıyordum. bu ay adetimin 8. günü tüp bebek doktoruma gittim doktor 3 folikül gördü benim durumuma göre iyi olduğunu söyledi bu birkaç ay hamilelik olabilir dedi ama hiç umudum yok. benim rezervim çok azalmı bazen 1 yumurtam oluyo bazen hiç olmuyo. o yüzden pek umudum da kalmadı 2 defa tüp bebek denedim olmadı
haklısın canım insan çaresiz olunca ne yapacağını bilmiyor ne kadar para isterlerse veriyo ama sonuçta fosss çıkıyo dediğin gibi. ben 6 aylık evliydim çocuk yapmaya karar verdik benim adetlerim kendimi bildim bileli düzensizdir bekarken gittiğim doktorlar hiçbirşeyin yok dediler psikolojik dediler. bende bidaha gideyim emein olayım dedim gittim doktor amh istedi 0.13 çıktı hemen tüp bebeğe git dedi 1 sene sonra senin için çok geç olabilir. tabi duyunca yıkıldık hemen ilk ay tüp bebek yaptık ozaman hiçbirşey bilmiyorduk şu testi yapacaz bu testi yapacaz dediler bi ton para harcadık neyse çok kaliteli 1 tane embriyom oldu doktor çok umutlu konuştu ama benim tsh 5 küsür dü. doktora dedim ben araştırdım tsh yüksek olunca sıkıntıymış aaa evet yüksekmiş dedi ama dikkate almadı transferi yaptı tabi doğal olarak sonuç negatif oldu. doktor değiştim. o doktor daha bilinçli geldi bana en azından moral oldu benim menapoza girmediğimi haşimatodan dolayı rezervimin azaldığını söyledi ve benim fsh çok garip hep normal çıkıyo ve yumurtalarım da hep kaliteli çıkıyo. en son geçen ay 2 embriyo transfer edildi sonuç yine negatif çok araştırıyorum doktora soruyorum şundan mı olmadı diye yok diyo sadece şans. nasipte yokmuş o yüzden yoksa hamile kalmana engel bişeyin yok diyo. benim hikayem bu canımCanım bunun ıcın ınofolıc kullanabılırsın.yumurtanın daha kalıtelı olmasını saglıyor.ben bır ay kullandım ama nodulum xıkınca bebek konusuna ara verdım.kk da da bununla ılgılı topık var ınfolıcle baya hamıle kalan varmıs.sen daha cok yenı evlısın Allah cok bekletmez ınsallah ama testlerde yumurtalık rezervınde azalma varsa bunun bır nedenı olmalı yasına gore dogru doktoru bulabılmek bıraz sans belkı.ben de acıbademe guvenıp gıttım ama resmennnn kocaman fosssss cıktı.para avcıları.bana dedı reglın 3. Gunu gel bakalım.guzel gıttım baktı 12. Gunu yenıden gel buyume yoksa klomen vercem dedı.gıttım parasını odedım bır de tam ıkı saat bekledım ozel guya 12 mm ne dedı o zaman bıraz gerıden gıdıyor ama bırqz daha takıp edeyım dedı.ya benım zamanım yok kı 35 yasındayım bekle gor.vereceksen ver klomen. Sankı bır hafta gecıce hamıle kalacak kadar buyuyexek mı yumurta on gun sonra gel dedı.gıtmedım artık.bu ne ya sureklı gıt tonla para ver ıkı saat bekleee.
Sen çok fazla para tuzaklarına düşmüşsün sanırım. Ben en son kimyasal gebelik geçirince dr ye dedim çok zamanım yok direkt klomen başlayalım. O da bana tüp bebek yapalım dedi.haklısın canım insan çaresiz olunca ne yapacağını bilmiyor ne kadar para isterlerse veriyo ama sonuçta fosss çıkıyo dediğin gibi. ben 6 aylık evliydim çocuk yapmaya karar verdik benim adetlerim kendimi bildim bileli düzensizdir bekarken gittiğim doktorlar hiçbirşeyin yok dediler psikolojik dediler. bende bidaha gideyim emein olayım dedim gittim doktor amh istedi 0.13 çıktı hemen tüp bebeğe git dedi 1 sene sonra senin için çok geç olabilir. tabi duyunca yıkıldık hemen ilk ay tüp bebek yaptık ozaman hiçbirşey bilmiyorduk şu testi yapacaz bu testi yapacaz dediler bi ton para harcadık neyse çok kaliteli 1 tane embriyom oldu doktor çok umutlu konuştu ama benim tsh 5 küsür dü. doktora dedim ben araştırdım tsh yüksek olunca sıkıntıymış aaa evet yüksekmiş dedi ama dikkate almadı transferi yaptı tabi doğal olarak sonuç negatif oldu. doktor değiştim. o doktor daha bilinçli geldi bana en azından moral oldu benim menapoza girmediğimi haşimatodan dolayı rezervimin azaldığını söyledi ve benim fsh çok garip hep normal çıkıyo ve yumurtalarım da hep kaliteli çıkıyo. en son geçen ay 2 embriyo transfer edildi sonuç yine negatif çok araştırıyorum doktora soruyorum şundan mı olmadı diye yok diyo sadece şans. nasipte yokmuş o yüzden yoksa hamile kalmana engel bişeyin yok diyo. benim hikayem bu canım
Merhaba İpek,Canım şöyle ki; biz diğer topikte paylaşıyorduk. Zencefil kürü uyguladım. Bunun baya faydası var gerçekten. Çiğ zencefil suyu içiyorsun ya da yiyorsun. Ben zamansızlıktan dolayı yemeyi tercih ettim.2 ay süper olan değerlerim her bakımdan dün 3,67 çıktı geçen cuma 1,91 di.
Zencefil yemeni tavsiye ederim.
Merhaba İpek,
Konuna göz atıyorum, öncelikle değerlerinin bir haftada bu kadar hızlı artış göstermesi çok anormal. Yanlış ölçüm yapılmış olabilir.
Benim doktorum TSH testlerinin çok hassas, iyi donanımlı yerlerde yapılması gerektiğini, aksi takdirde yanlış ölçümlere çok sık rastlandığını söylerdi hep. Özel hastenelerde bile yanlış ölçüm yapılabiliyor anlayacağın. Ya güvenilen, doktorunun tavsiye ettiği bir lab olsun ya da Kızılay da yaptır demişti testi bana. Sen nerede yaptırdın? Tahlilden önce ilacını aldın mı?
Sen İstanbul'da değilsin, yanlış mı hatırlıyorum?
Düzenli kullandığın bir ilaç var değil mi? Ve tahlilini aç karnına ama ilacını alarak yaptırıyorsun?İstanbul’da değilim.
4,10 çıktığı zaman Acıbadem’de yaptırdım. 1 gün sonra başka bir özelde 2,8 çıktı bundan 1 gün sonra yine Acıbadem’de 1,9 çıktı. 2 ay sürede devlet hastanesindeki ölçümler 2,5-1,91-2,31 şeklindeydi. Ben başka bir rahatsızlıktan dolayı bir özele gittim (2,8 çıkaran) 3,67 çıktı. Bundan 4 gün önce devlette 1,91 çıkmıştı.
Sonra yine devlette 2,31 olarak sonuçlandırdım olayı. Devlet hastaneleri daha güvenilir bence bu konuda. Acıbademde 2-3 günde çıkan antikor değerleri devlette 1-2 saatte çıkıyor.
Bence bir kez ultrasonla baktır. Bana 6 ayda bir gel dedi ama ben her ay gidiyorum. Paranoyak oldum biliyorsun babamdan sonra.
Senin TSH yüksekliği mi var sadece?
Benim son 3 aydır ondan önce olmadığına çok eminim neredeyse.
İlaç kullanmıyorum. Çünkü 4,10 dan sonra hiç o kadar yüksek çıkmadı ve dr ilaç vermedi. Bir kaç doktorla aynı anda görüşüyorum aslında. Hepsi hem fikir. Elle muayenede belli olmaz bence bazı şeyler. Benim de elle muayenede hiç bir şey yok. Ben 4,10 göründe tedbir amaçlı girdim 6mm nodül çıktı. Çok şükür 3 aydır büyümedi bu da inşallah iyi olduğu yönünde izlenim veriyor. Atom tarzı şeyleri şu an için hiç ama hiç düşünmüyorum. Bir de antikorlarına baktır bence madem gidiyorsun. Anti TPO ve Anti Tg bunlar da çok önemli.Düzenli kullandığın bir ilaç var değil mi? Ve tahlilini aç karnına ama ilacını alarak yaptırıyorsun?
Evet benim ki şu aşamada sadece TSH yüksekliği var, aynen senin gibi 6 ayda bir doktora gidiyordum, boğazımı elle muayne ediyor, tansiyonuma ve tahlil sonuçlarına bakıyor, ilaç dozajını ayarlayıp bir sonraki randevuya tarih veriyordu. Hafif cins bir adam, epeydir gitmedim,ama TSH testimi yaptırdım, sonuç iyi gözüküyor aynı şekilde ilaca devam ediyorum şimdilik.
Ama nodül/ atom tedavisi vs endişelerin varsa, Ist 'a yolum düşer diyorsan, sana da önerebilirim yine de. Teşhisleri yerinde, nükleer tıp da uzmanlığı.
Yaşadıklarını ve endişelerini çok iyi anlıyorum. Vade hususuna kesin inancım beni biraz rahatlatıyor sanırım. Ömrümüzün tarihi dolduysa bir şey mutlaka bahane olacak, gerisi hikaye. Kimi gripten göçüyor bu dünyadan, kimi düşen uçaktan sağ çıkıyor.
geçmiş olsun prolaktin yüksekliği bazen hipofiz adenomlarında oluyormuş. Öyle bir şey yok değil mi?kızlar merhaba
2015 bahar/ yaz gibi tsh mücadelem başladı.
başladığımda tsh 20lerdeydi
dereotu ile bi hayli yol aldım fakat prolaktinim zaten yüksekti 100lere gelince bırakmak zorunda kaldım.
3 ay önceki tsh 4,01
3aydır kabak çekirdeği yağı kullanıyorum dereotu bitti
geçen ayki ölçümüm tsh 3,58
1aydırda yağa takviye olarak 12,5mg euthyrox kullanıyorum
bu hafta tekrar ölçüm olacak onuda yazarım
kızlar merhaba
2015 bahar/ yaz gibi tsh mücadelem başladı.
başladığımda tsh 20lerdeydi
dereotu ile bi hayli yol aldım fakat prolaktinim zaten yüksekti 100lere gelince bırakmak zorunda kaldım.
3 ay önceki tsh 4,01
3aydır kabak çekirdeği yağı kullanıyorum dereotu bitti
geçen ayki ölçümüm tsh 3,58
1aydırda yağa takviye olarak 12,5mg euthyrox kullanıyorum
bu hafta tekrar ölçüm olacak onuda yazarım