Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

İlaç kullanmıyorum. Çünkü 4,10 dan sonra hiç o kadar yüksek çıkmadı ve dr ilaç vermedi. Bir kaç doktorla aynı anda görüşüyorum aslında. Hepsi hem fikir. Elle muayenede belli olmaz bence bazı şeyler. Benim de elle muayenede hiç bir şey yok. Ben 4,10 göründe tedbir amaçlı girdim 6mm nodül çıktı. Çok şükür 3 aydır büyümedi bu da inşallah iyi olduğu yönünde izlenim veriyor. Atom tarzı şeyleri şu an için hiç ama hiç düşünmüyorum. Bir de antikorlarına baktır bence madem gidiyorsun. Anti TPO ve Anti Tg bunlar da çok önemli.
Biz burada çiğ zencefil tüketiyoruz tiroid için. Bir de ceviz suyu içiyoruz. Bunun dışında güzel besleniyoruz. Muazzam farklar var bünyemde 3 aydır.
Canım neye göre ilaç veriyor ya da vermiyor bu doktorlar bilmiyorum. Benden daha yüksek TSH değerinde bir tanıdığımı senin gibi ilaca başlatmadı ama ben 10 senedir aynı hapı düzenli içiyorum. Adam ketum biraz :)
Annem uzun bir süredir hastasıydı. Doktor bizde de genetik olabileceği için annemden testlerimizi yaptırmamızı istemiş, ve dediği 1 in altında 2 nin üstünde çıkarsa mutlaka muayne olmamız gerektiği idi, ki ben yıllarca ihmal ettim, umursamadım, ama çarpıntılarım, nefes darlığı başladığında mecbur hissetip gittim, o zaman da sadece 2 civarıydı TSH değerim. Bilmiyorum bence 4 yüksek bir değer, 2 nin üzerinde olsa ben yine bünyemde hissederim.
Herhalde hastalığımızın çeşitleri farklı; bu içtiğim ilaç vesilesiyle 1 ile 2 arasında sabit duruyor benim sonuçlar. Zaten tatilde yanıma almayı unutup 4 gün ihmal ettim, hemen nefes darlığı ve aşırı sinir olarak çıkıyor. Zencefili yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. Dereotundan da çok memnun kalanları duyudum. Ceviz suyu nasıl bişey ki?

Biz de zencefil taze olarak ve ceviz suyu içiyoruz. Ben de taze zencefilin tiroid dahil pek çok ama çok şekilde yararını gördüm. O yüzden bağımlı gibi oldum korkuyorum bırakmaya.

Zencefili hiç kullanmadım.
dereotundan çok memnun kaldım ama öecburi bırakış oldu.
kabak çekirdeği yağıda tüm hormonları dengeye sokan bi yağ
çok uzun süre aradım kendisini.

2,5 2 geldi mi bırakıp bi süre hiçbişey kullanmadım bakıcam yükseliş var mı diye .

Canım neye göre ilaç veriyor ya da vermiyor bu doktorlar bilmiyorum. Benden daha yüksek TSH değerinde bir tanıdığımı senin gibi ilaca başlatmadı ama ben 10 senedir aynı hapı düzenli içiyorum. Adam ketum biraz :)
Annem uzun bir süredir hastasıydı. Doktor bizde de genetik olabileceği için annemden testlerimizi yaptırmamızı istemiş, ve dediği 1 in altında 2 nin üstünde çıkarsa mutlaka muayne olmamız gerektiği idi, ki ben yıllarca ihmal ettim, umursamadım, ama çarpıntılarım, nefes darlığı başladığında mecbur hissetip gittim, o zaman da sadece 2 civarıydı TSH değerim. Bilmiyorum bence 4 yüksek bir değer, 2 nin üzerinde olsa ben yine bünyemde hissederim.
Herhalde hastalığımızın çeşitleri farklı; bu içtiğim ilaç vesilesiyle 1 ile 2 arasında sabit duruyor benim sonuçlar. Zaten tatilde yanıma almayı unutup 4 gün ihmal ettim, hemen nefes darlığı ve aşırı sinir olarak çıkıyor. Zencefili yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. Dereotundan da çok memnun kalanları duyudum. Ceviz suyu nasıl bişey ki?

İlacı tah değerine göre değilde senin durumuna göre başlıyolar yada başlamıyolar.

eğer yorgun hissediyosan, asabiyet varsa, eklemlerde şişlik varsa, aşırı kilo alma, unutkanlık varsa öocuk isteği olup olmuyosa tabi birde tpo t3 bunlarada bakıp ona göre başlıyolar.

senin böyle bi şikayetin belirtin yoksa başlamıyolar.

İlacı tah değerine göre değilde senin durumuna göre başlıyolar yada başlamıyolar.

eğer yorgun hissediyosan, asabiyet varsa, eklemlerde şişlik varsa, aşırı kilo alma, unutkanlık varsa öocuk isteği olup olmuyosa tabi birde tpo t3 bunlarada bakıp ona göre başlıyolar.

senin böyle bi şikayetin belirtin yoksa başlamıyolar.
Bu çok mantıklı, ben hiç öyle TSH da 4 ü falan görmedim ama ilk doktora gittiğimde beni rahatsız eden belirtiler vardı. Aşırı sinirlilik, aşırı duygusallık, bir an çarpıntı, bir diğer an sanki hiç kalbim atmıyor gibi vs.

Bu çok mantıklı, ben hiç öyle TSH da 4 ü falan görmedim ama ilk doktora gittiğimde beni rahatsız eden belirtiler vardı. Aşırı sinirlilik, aşırı duygusallık, bir an çarpıntı, bir diğer an sanki hiç kalbim atmıyor gibi vs.

peki ilacı kullanırken nasılsın ?
bu belirtiler hiç mi yok ?

tiroid hızlı yaşlandırıp birde kemik erimesine sebep olduğu için ilaca başladın mı kolay kolay bıraktırmıyolar çünkü bu süreç hızlanıyo

Bana enteresan geldi 2 civarında olup çarpıntının olması falan. Normalde TSH düşerse çarpıntı olurmuş yani ters orantıda. Hipertroid te.

Sen normalde çok iyi besleniyorsun, son derece bilinçlisin besinlere karşı ilaçsız normal seviyede tutarsın bence sen onu ki 2 civarı bir TSH için bünyene sanki boşuna ilaç sokuyorsun. Başka bir doktora giderdim senin yerinde olsam ki ultrason gibi basit bir teknik varken neden hala elle muayene ediyorlar ki? Ama ilaçla 2 sınır olarak tutuyorlarsa tamam bırakınca fırlıyor mu ki?

Burada TSH si 50 olan var.

Eses07 Eses07 en son TSH 50 civarındaydı senin 12 sinde ölçümün vardı galiba. Neler yaptın?

tiroid hızlı yaşlandırıp birde kemik erimesine sebep olduğu için ilaca başladın mı kolay kolay bıraktırmıyolar çünkü bu süreç hızlanıyo
İlaçla, çarpıntı nefes sorunlarım hiç yok. Normalde de kolay bir insan değilim sanırım, ama ilacı geçen bir tatilde yanıma almaya unuttum, nasıl küçük olaylardan büyük sorunlar yarattığımı sonradan farkettim, sinirim x 3 oluyor. Sonra reklamlara bile ağlıyorum.
Ben de ilaç içmeyi pek sevmem ama 10 seneyi rahat geçti 1-2 arası oynuyor sadece değerlerim. Evet Kalsiyum takviyesi de veriyor mutlaka doktar, onu da hiç düzenli içmeyi beceremiyorum.
İlacın yan etkisi olarak da tüm ciltte acayip bir kuruma var, onu belirtmeden de olmaz.

Ceviz suyunu ben 1 haftadır kullanıyorum. Bir kere psikolojik olarak iyi geldi bana.
Kolesterole falan çok faydası varmış.
derindenizlerden derindenizlerden daha uzun zamandır uyguluyor.
akşam 2 cevizi içindeki perdelerle kabuksuz olarak klorsuz suya bırakıp üstünü kapatıyoruz yağları uçmasın diye sabah aç karna suyu içip cevizleri yiyoruz, iç organları dediğim perdeleri atıyoruz.
En azından doğal deneyebilirsin tadı da muhteşem oluyor taze ceviz gibi..

İlaçla, çarpıntı nefes sorunlarım hiç yok. Normalde de kolay bir insan değilim sanırım, ama ilacı geçen bir tatilde yanıma almaya unuttum, nasıl küçük olaylardan büyük sorunlar yarattığımı sonradan farkettim, sinirim x 3 oluyor. Sonra reklamlara bile ağlıyorum.
Ben de ilaç içmeyi pek sevmem ama 10 seneyi rahat geçti 1-2 arası oynuyor sadece değerlerim. Evet Kalsiyum takviyesi de veriyor mutlaka doktar, onu da hiç düzenli içmeyi beceremiyorum.
İlacın yan etkisi olarak da tüm ciltte acayip bir kuruma var, onu belirtmeden de olmaz.

siz ikiniz de hiç antikorlara baktırmadınız galiba?

Bana enteresan geldi 2 civarında olup çarpıntının olması falan. Normalde TSH düşerse çarpıntı olurmuş yani ters orantıda. Hipertroid te.

Sen normalde çok iyi besleniyorsun, son derece bilinçlisin besinlere karşı ilaçsız normal seviyede tutarsın bence sen onu ki 2 civarı bir TSH için bünyene sanki boşuna ilaç sokuyorsun. Başka bir doktora giderdim senin yerinde olsam ki ultrason gibi basit bir teknik varken neden hala elle muayene ediyorlar ki? Ama ilaçla 2 sınır olarak tutuyorlarsa tamam bırakınca fırlıyor mu ki?

Burada TSH si 50 olan var.

Eses07 Eses07 en son TSH 50 civarındaydı senin 12 sinde ölçümün vardı galiba. Neler yaptın?

Hayır, hiç antikorlara baktırmak aklıma gelmedi. Normalde de çok sağlığına düşkün biri sayılmam aslında, çok ihmalkarım.
Dediğim gibi belirtiler beni rahatsız etmese asla doktora gitmezdim sanırım. Üniversite son yıllında mesela cildimde aşırı bir yağlanma, çene bölgemde sürekli sivilcelenme oluyordu. Sonra uykudan uyandıracak kadar çarpıntı, ya da nefes alamıyorum diyecek kadar kalp atışlarını dinleme ihtiyacı... Benimkisi hypotiroid. Doktorun bana dediği TSH 4 çıkarsa mesela, normal insana göre metabolizmam 4 kat daha yavaş çalışıyor demekmiş. Sinsi bir hastalık, iç organlarda yağlanmaya götürecek kadar. Cildimdeki yağlanmada metabolizmadan. Gerçekten geçti ilaçla.
TSH 50 düşünemiyorum, benimkisi 1,30 dan 1,50 ya çıksa bile ilacın dozunda ayarlama yapıyordu doktor. Bu küsüratın bile yaşla olması gereken bir orantısı varmış. Annemin ilk gittiğinde TSH öyle çok yüksekti, o zaman gittiği doktorlar şikayetlerinin nedenini bulamamış, en son iyi bir endokrinoloji uzmanına denk gelene kadar. Ama kadının eli yüzü şiş gezmiş o yıllar. Resmen kurbağa gibi fotolarda, hatta konuşmasında kekeleme falan oluyormuş akrabalar farketmiş; her yerde uyuya kaldığını ben hatırlıyorum, bir keresinde misafirler gelmişti, otuduğu koltukta uyuyakalmıştı annem. Eses07 Eses07 normal bir yaşam sürebiliyor mu?

3ay endokrinde canıma okudular İpek.

ben zayıfım yıllardırda hormon tedavisi görüyorum . benim hormonlar öyle bi çalışıyoki ne ilaca cevap veriyolar ne başka bişeye aksine hep yükseliyolar.
tshım 1,18ken birden 26-27ye çıktı .
niye kilo yok başka bi hastalık var gizli kalan diye araştırıp durdular sonuç 0.

zaten başka bi hastalığım yüzünden sürekli doktora gidiyorum doktorlardan midem bulandı. antikora bakıldı mı bakılmadı mı hiçbişmiyorum hatırlamıyorum yani okafar testin içinden.

dereotunda calsiyum takviyesine gerek kalmıyo.
kadın için max8 calsiyum benimki 19a çıktı dereotuyla tabi tüm eklemlerimin dibinde mercimek gibi şişlikler oluştu

aa, kalsiyum fazlalığı mı yaptı diyorsunuz o şişkinlikleri?
Dereotunda kalsiyum olduğunu bilmiyordum.

evet . dereotunu bıraktım 10gün sonra şişlikler inmeye başladı .
normal kullanımı günde 4,5 sap ben abartıp hergün 1demet kullandım .
leyla gibi dolanıyodum.
ki süt peynir tüketimim yok sadece akşamları 1,2 kaşık yoğurt yerim.
prolaktinide coşturuyo.

evet . dereotunu bıraktım 10gün sonra şişlikler inmeye başladı .
normal kullanımı günde 4,5 sap ben abartıp hergün 1demet kullandım .
leyla gibi dolanıyodum.
ki süt peynir tüketimim yok sadece akşamları 1,2 kaşık yoğurt yerim.
prolaktinide coşturuyo.
Çok ilginçmiş ya, küçücük ottan kim bu kadarını umar. :KK48: Dereotu, maydonoz, bilimum ot türeveni alıp alıp dolapta çürüttüğüm için faydasını gözlemleme fırsatım hiç olmadı.

Çok Şükür birşey çıkmadı ultrasonda ..
Sadece hipertiroid hastasıymısım. .
İlaç yeterli dedi ..
Tsh çarşamba tekrar bakılacak. .
Rabbim şafî ismiyle şifa versin herkese. .

Çok ilginçmiş ya, küçücük ottan kim bu kadarını umar. :KK48: Dereotu, maydonoz, bilimum ot türeveni alıp alıp dolapta çürüttüğüm için faydasını gözlemleme fırsatım hiç olmadı.
En güzel kalsiyum kaynaklarından biridir dereotu ama işlenmiş süt vb. tekelleri bu tür bilgilerin kamuya aktarılmasını istemez. Bunun yanında Günde 10-12 tane kuru erik, kemik erimesi olan hanımlara öneriliyor uzmanlar tarafından.

X