- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.172
Canım neye göre ilaç veriyor ya da vermiyor bu doktorlar bilmiyorum. Benden daha yüksek TSH değerinde bir tanıdığımı senin gibi ilaca başlatmadı ama ben 10 senedir aynı hapı düzenli içiyorum. Adam ketum biraz :)İlaç kullanmıyorum. Çünkü 4,10 dan sonra hiç o kadar yüksek çıkmadı ve dr ilaç vermedi. Bir kaç doktorla aynı anda görüşüyorum aslında. Hepsi hem fikir. Elle muayenede belli olmaz bence bazı şeyler. Benim de elle muayenede hiç bir şey yok. Ben 4,10 göründe tedbir amaçlı girdim 6mm nodül çıktı. Çok şükür 3 aydır büyümedi bu da inşallah iyi olduğu yönünde izlenim veriyor. Atom tarzı şeyleri şu an için hiç ama hiç düşünmüyorum. Bir de antikorlarına baktır bence madem gidiyorsun. Anti TPO ve Anti Tg bunlar da çok önemli.
Biz burada çiğ zencefil tüketiyoruz tiroid için. Bir de ceviz suyu içiyoruz. Bunun dışında güzel besleniyoruz. Muazzam farklar var bünyemde 3 aydır.
Annem uzun bir süredir hastasıydı. Doktor bizde de genetik olabileceği için annemden testlerimizi yaptırmamızı istemiş, ve dediği 1 in altında 2 nin üstünde çıkarsa mutlaka muayne olmamız gerektiği idi, ki ben yıllarca ihmal ettim, umursamadım, ama çarpıntılarım, nefes darlığı başladığında mecbur hissetip gittim, o zaman da sadece 2 civarıydı TSH değerim. Bilmiyorum bence 4 yüksek bir değer, 2 nin üzerinde olsa ben yine bünyemde hissederim.
Herhalde hastalığımızın çeşitleri farklı; bu içtiğim ilaç vesilesiyle 1 ile 2 arasında sabit duruyor benim sonuçlar. Zaten tatilde yanıma almayı unutup 4 gün ihmal ettim, hemen nefes darlığı ve aşırı sinir olarak çıkıyor. Zencefili yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. Dereotundan da çok memnun kalanları duyudum. Ceviz suyu nasıl bişey ki?