Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Ti ye alan kendine güler anca, deniz yıldızı hikayesinde olduğu gibi 1 tane kurtarsak kardır. Hem hiç bir şey yapmamaktansa en azından bir adımcık atmak bize bir şey kaybettirmez. Birlikten kuvvet doğar. Arz-talep meselesi ve bunun bilinciyle hareket edilmeli. Zararlı bulduğumuzu sen almazsan, ben almazsam, o almazsa kime satacaklar? Hangisini satın alacağımızı, istediğimizi bir şekilde belirtme yolu bunlar. Sen bakma onlara hani bir laf vardır,"KULA KIZIP ALLAH'A KÜSÜLMEZ" diye, sen bildiğin yolda ilerle.

Son düzenleme:

Yazıdan çıkardıklarım ve uyguladıklarım:

1.) Marketlerdeki tereyağını evimize sokmuyoruz= 3 aydır uyguluyorum ama evde olan az miktarı da önce kahvaltıdan sonra evden kaldırdım kesin ve kesin olarak.

2.) Pastalar için evde çiçek yağı bulunduruyordum ki artık uzun zaman yapacağımı sanmıyorum.Ama yemekte zeytinyağı kullanıyorum. Özellikle salatalarda falan soğuk sıkım natürel tercih ederken şu an için yemeklerde riviera kullanıyorum. Ama zamanla tamamen bırakacağım.

3.) Hayatım boyunca trigiliserid yüksekliği yaşadım ve bunun sadece yağdan olduğunu sanıyorum. Gittiğim aklı selim doktorların hiç biri de bana şekerden ve undan kaynaklı olmadığını söylemedi. Biri “sen tüm gün tereyağı falan mı yiyorsun?” demişti. Öğrendim ki trigiliserid yağdan çok un ve glikozla ilgili. Şimdi saf zeytinyağından kaçmıyorum. Hatta vücutta bazı işlevler için hayati önem taşıyor. Dvit i yağla alıyorum ki bir parça ekmek bile yemeyi göze alamıyorum.

4.) Kolesterol için olanlar zaten bende bir takıntıydı ama yavaş yavaş atıyorum onu da.

5.) Su için okuduklarım beni çok şaşırtıyor. Biz ki mürekkep yalamış insanlar olarak plastik şişelerdeki hem de açıkça bize gösterilen tehlikeyi fark etmiyoruz. Üçgen içinde 5 yazma olayı. Bizim bu sene bir tayin durumumuz var, inşallah olursa yeni yerimizde hep aklımda arıtma taktırmak. Çünkü ben boş damacayı balkona koyuyorum toz kir ne varsa giriyor içine, ben en masum kullanıcıyım. Millet ne pis ortamlarda kullanıyordur belki. Onlar temizleniyor mu sanki? Direk dolum oluyor. İğrenç ötesi gerçekten.

Kesinlikle doğru. Ben mesela 3 aydır bir şeyler yapmaya çalışıyordum ama bir boşluktaydım sanki. Yani rotam tam değildi. Bir şey eksikti. Senin gönderdiğin woto beni tamamen değiştirdi. Bunun gibi bir şey.

Bu bir ekip olayı gibi inşallah zincirleme bir çok kişi faydalanır. Daha önce topiklerde Canan Karatay’ı da tiye almışlığım var. Ceviz tavsiye ediyor ya, derdim ki “ya Canan Hoca millet alıyor zamlı 1300TL asgari ücret her öğünde 4 kişilik bir aile ceviz yerse adam ayı çıkaramaz.” Şimdi o kadar farklı bakıyorum ki olaya.

İçini bulandırmak istemem ama o damacanalarda insan dışkısına bile rastlandı yapılan tahlillerde. Arıtıcı konusunda da çok araştırma yapılmalı hepsi sağlıklı değil dikkat et. Faydalı yağlar hücrelerimiz ve beynimiz için çok önemli ve gerekli. Hindistan cevizini, avakadoyu ve omega3 takviyesini de hayatmıza sokmalıyız.

Ivır zıvıra, iğrenç işlenmiş gıdalara kötü alışkanlıklara para vereceğine insan kendi sağlığına yatırım yapmalı sonra geri dönüşü olmayan yollara girilmesin diye. Adam 400TL ayda sigaraya veriyor gözü kapalı ama maddi zorluk var diye evde çoluk çocuğun sağlıklı beslenmesinden kısıyor. Bu nasıl mantık...?

Ay tahmin edebiliyorum. Çünkü çok pis hatta çok sapık hatta insanlara kötülük etmek için yaşayan insanlar var. Sırf kötülüğüne Allah bilir neler koyuyorlardır içine tuvaletini yapan bile vardır.

Ağustosta bizim tayin işi belli olacak. O zamana kadar bir şekilde idare edeceğim. Yoksa 10 lt pet şişe mi alsak ki ya?

Ay sorma bizim burada işçi geçinemiyoruz politikası yapıyor ağzından sigara düşmüyor.

Geçen gün Ank Real'de avakado indirimi vardı. Tane 0,95 krş.
Anneme 20 tane aldırdım. Bu sıra ona abandım. Migrosta 3,95TL/adetti.
Hindistan cevizini de iyi dedin alayım bu hafta Migros'tan, çok yağlı kalorisi yüksek diye yılda belki 2 kere alıyordum.

İnsan bu işe kendini kaptırınca çok fena oluyor. Bir sürü rujumu çöpe attım. Gün içinde ruj kullanmıyorum artık. Özel zamanlar için bonus maksatlı bir iki tane iyi bir şey saklıyorum o kadar. Artık hayat o hale geldi dokunduğumuz temas ettiğimiz her şey kanserojen.

Bende birkaç gün önce bir yerde okudum fişlerde Nil'e kanserojen varmış doktorlar diyor ki fişlere dokunduktan sonra ellerinizi bol suyla yıkayın ( bunları duydukça da paranoya yapıyorum...evet katılıyorum ayda 400 TL sigaraya bulunuyorsa ceviz avokado Hindistan cevizi zeytinyağı alınabilir...evet önemli olan arkamızdan gelecek olan çocuklarımızı bu konuda bilinçli yetiştirmek var olan beyni değiştirmek zor "yiyen de ölüyor yemeyen de" diyen öyle çok insan var ki etrafımda..."hayatın boyunca fast food yedirmemiş ailen gazlı içecekler içirmemiş alkol sigara yok noldu troid cA oldun" diyenler oluyor öyle sinirleniyorum ki evet oldu ama belki çok geç farkedecektik ya da troid değil akciğer olacaktı böyle beslenmemiş olsaydım...paylaşım harika velilerime forwardlayacağım derindenizlerden

evet
İstediğin seviyeye kadar evet.

Paylaş canım, bildi paylaşıldıkça değerlenir. Bir de şöyle oldun böyle oldun diyenlere belki de daha çokk daha kötüsü olacaktı bu kadarla kaldı deyiver.
Evet fişler çok tehlikeli o yüzden yıllardır kasiyer gençlere acırım.

Delimisin yağı şifa şifaa. her gün abartmadan azar azar tüket hin.cevizini.
Bu arada avakado meselesine de gıcığım. Artık ülkemizde üretiliyor bu fiyat politikası ne böyle!!!? 2 kilo meyve parasına 1 adet minicik avakado satılıyor, büyüklüğünün standartı da yok. O fiyata burada daha hiç görmedim...

senin branşın ne?

çok enteresan ya. Bir sürü meslek hastalığı var aslında bilinmeyen.
Bir de geçen kuaförde inanılmaz bir boya kokusu ama nasıl amonyak resmen burnum yanıyor direğine kadarrrrrrr.
Her şeyden sakınıyoruz da şu saç boyaları falan direk temas ediyor derimize falan.
Aklım karıştı bu konuda. Saçını boyamaya alışkın biri olarak çok kararsız kaldım. Sonra netten doğal boya yapımı türü şeylere baktım. Allah'tan açık renkten kahve tonlarına döndüm de olası bir doğal boya bulursam zorlanmam.
Bu konuda var mı bildiğin bir şeyler?

Saç boyamıyorum o yüzden pek bilgim yok ama piyasada ki kimyasal olanların zehir olduğunu biliyorum. Bunun yanında doğal boyalarını kendileri yapan ve uygulayan kişilerin yazılarını okumuştum. KK da bile bulabilirsin.

evet ceviz kabuğu, taze ceviz yaprağı vs okudum. Bunun üstüne mutlaka gideceğim.

Ben Zaman'ında çok sık boyattığım için sabredip dayanamıyorum ( o yüzden de en erken 2 ayda 1 boyatıyorum...okul öncesi öğretmeniyim...kuaförümün boyadığı marka da tierra organik ve en az amonyak barındıran boya..

ne kadar güzel. benim kıızm da anaokuluna gidiyor. Son senesi. Seneye 1'e başlayacak.
Ne kadar güzelleşti okul öncesi eğitim. Gerçekten yeni nesil öğretmenler çok çabalıyorlar.

yediklerim:
abuç içinin yarısı kadar kaşar peyniri.
13 tane zeytin ve sınırsız dereotu, rokayı az yedim bugün. Maalesef iş yerine getiridğim için tüketmek zorundayım ama almayacağım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…