Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Ferromixin demir evet,ben devit kullanmadım,doktorumunda onayıyla onu kullandım canım. Zaten şase kattım yemeğine çorbasına verdim. Değerleride gayet iyi çıkıyordu.
Bencede çok fazla. Yani uzun vadede faydadan ziyade zararı olabilir bu kadar takviye almanın. En güzeli belirli aralıklarla tahlil yaptırıp,eksik olanları takviye etmek.Ben bu kadar şeyi kullanmaya cesaret edemem şahsen.Birde sağlam spor yapmak gerek bu kadar takviye alınca.
Kızlar Gunaydinnnnn. .
Günaydın,mutlu sabahlar.
Ben kendime korse sipariş ettim,bel eğitici olanlardan,şimdi onu bekliyorum.Kilo fazlam kalmadı bence ama karın bölgemin biraz toparlanmasını istiyorum.Siz ne düşünüyorsunuz kızlar korse konusunda.Doğum sonrası istedim aslında ama doktorum izin vermemişti.

Doğum sonrasında ben d3 çok zorlandım ama göbek kalır diye almıştım.piyasadaki korseler mi sorunlu ben mi kilolu değildim o kadar bilmiyorum ama beni sıkmadı korse çok az topladı. Özel bir günde biraz toplanır gibi oldum. Vücut yapısı tamamen genetik.annene bak neresi fazlaysa ilerisi halin aynen öyle olacak. Benim annemin göbek çatlağı olmamış hamileyken ben de bir tek bebek yağı sürdüm laf olsun diye hiç catlagim yok.ama annemin göğüsleri doğum sonrası sönmüş benim de aynen öyle oldu.beslenme ve spor önemli ama genetik miras daha önemli. Şu yabancılar Almanlar ruslar falan ne kadar şanslı bu konuda. Kadınlar her yerini estetik yaptırmış gibi

Kızlar baklagiller hakkında ne düşünüyorsunuz? Çocukluğumuzdan2beri faydalarını anlata anlata bitiremezlerdi.hatta kurufasulyedeki proteini etle eş değer tutarlardi.1 ay falan oluyor galiba sağlıklı Yaşıyoruz da baklagiller için olan yazıları görünce tedirgin oldum. 1 aydır çok çok nadir kullanıyorum. 1 kere mercimek çorbası yaptim bir iki pilav. Kafam karışık siz ne yapıyorsunuz?@Samsonn şimdi karabuğday aldım ama denemedim.bu da karataya göre zararlı değil mi? Bu karabuğdayi aklayan ne?

Ya bende malesef ne kadar zayıf olursam olayım göbek vardı,alt tarafım kilolu oluyor,üstüm zayıf,tam armut tabir edilen tipteyim.Annemde minyon bir kadin ama karnı ve poposu var. vucudum sıkı öyle sarkık diyemem ama karnım sinirimi bozmaya başladı. Pantalon giyiyorum,karın tarafı dar oluyor,arkası muhakkak bol kalıyor belimin. Biraz toparlasin istedim. Bahsettiğim korse klasik kumaşlardan farklı birde içinde çelik balenleri var,daha dik duruş sağlıyormuş,bakalım sanırım yarın elimde olur,paylaşırım kullandıktan sonra.
Ben hala haftada 1 kullanıyorum,ithal olmamasına dikkat ediyorum bir tek,onun dışında alıyorum.Baklagilde yemezsek kışın alternatif kalmıyor yenecek.

Ben de tüm bakliyatları mi yayla alıyorum. Daha önce başka markadan pirinç denemiştim ama yaylanin tadını alamadım. Yalnız Migros olarak paketlenen ürünlere bakmıştım bir kere kırmızı mercimek kanada menşeli.nohut türkiye menşeli ve paketlemesini yayla yapıyor ama isim benzerliği olabilir.migros nohut ile yayla nohut arasında 5 liradan fazla fark var. Menşesi tr olmasına rağmen ben güvenip alamıyorum. Merdiven altı firmalar ithal eder kendi paketler ben üreticiden her şey beklerim.

Günaydın canım.
Ben migrosun kendi markası ürünleri alıyorum bazen,menşei hiç yabancı görmedim,dikkatte ederim ama atladım herhalde.
Bilemiyorum,açıkta satılıyor burada bir kaç yerde bakliyat ama onlara nasıl güvenebilirim ki bilemedim. Pakete girende bir denetim var en azindan ama açık kimbilir ne yollardan geçiyor.
Yaylanın pirincini beğenmiştim bende.
Birde Duru'nun bakliyatları çok güzel,özellikle esmer bulguru,ben genelde onu alırım marka olarak

Sanıyorum ki kırmızı mercimek kanada dan ihalti.bir de arada nasıl bu kadwr fark olur diye düşünmeden edemiyorum. Açıkta sarılandan kesinlikle daha iyi.yine de acaba diyorum işte bazen.aman ne hale getirdiler bizi ya.her şeyden şüphe eder olduk.

Bakarım bir dahaki sefere muhakkak.
Açık konusunda dahada şüpheliyim ,cesaret edemem asla sanırım. Haklısın valla herşeyi alırken şüphe duyup acaba demekten yorulduk

Size de güzel hafta sonları kızlar. Bugün zeytinyağlı yer elması yaptım. Görüntüsü zeytinyağlı kerevize benziyor.ben değişik tatları sevdiğim içi benimsedim bakalım evdekiler ne yorum yapacak.bu gece dinlendirip yarın servis edeceğim.

derindenizlerden bir şey soracagim.gecen sen ümit Aktaş ın kereviz siyah turp kurunu yazmıştın. Tezgahlarda görüp bolca aldım. İçeriğine baktım iyot olduğu yazıyor tam da benim aradığım şey yani.lugol solüsyonun ki kullanmaya cesaret edemem doğal hali. Ancak bazı yerlerde turpgiller in troid sorunu olanların kullanmaması gerektiği yazıyordu. Senin topikinde falan var mı buna benzer bir şey? Yani siyah turp faydalı mi zararlı mı bize?her akşam yer oldum.

Herkese iyi haftalar :) bende çok merak ediyorum turp konusunda ki düşünceleri çünkü ben yemiyorum yıllardır belki de duyduğum asılsız bir bilgiden...bu konuda bilgisi olan cevap verebilir mi?

Unutmayınız, her şey zehirdir, hiçbir şey zehir değildir. Her şeyin fazlası zararlıdır. Örneğin, oksijenin miktarı yaşam için önemlidir, azı da çoğu da öldürücüdür. Bu anlamda ölçü (miktar) esastır.

Yaratılmış her şey kendi içerisinde bir denge üzerine kuruludur. İşte, bu nedenledir ki, bir bitkinin içeriğinde bulunan binlerce farklı maddenin birarada bulunması sadece ve sadece o bitkiye ve hatta o bitkinin türüne özgüdür.

Allah'ın yarattığı her bitki, bir amaç için yaratılmıştır. Nafile ve sebepsiz yaratılmış hiçbir şey yoktur. O, buyurmuyor mu? ?Yeryüzünde yarattığım her şey, sizin hizmetinize sunulmuştur. Allah'ın, kullarına karşı böylesine muazzam ve muhteşem cömertliğinin karşısında, bizlere araştırmak ve incelemek görevi düşmektedir.

Turp grubu
Bu grupta olan sebzelerin başlıcaları brokoli, beyaz, kırmızı ve beyaz lahana, hardal, turp, karnabahar ve brüksel lahanasıdır. Bu gruptaki sebzelerin de tiroid şikayeti olanlara önerilmediği bazı kitaplarda ve yine bazı bilim adamları tarafından savunulmaktadır. Bu görüşün savunulmasının arkasında yatan neden, belirtmiş olduğum tüm bu sebzelerin, isothiocyanate etkin maddesini içermeleridir. İsothiocyanate etkin maddesinin tiroid hormon üretimini baskılama (inhibe etme, frenleme, yavaşlatma) özelliğinin olduğudur.

Tiroid glandı yavaş çalışanların bu sebzelerin tüketiminde ölçülü olmaları gerekir. Özellikle çiğ tüketilmeleri bu hastalar için kesin olarak yanlıştır. Neden? Çünkü, bu sebzeler C-vitamini bakımından çok zengin sebzeler olup, myrosinaz adı verilen bir enzim içerirler. Myrosinaz enzimi, C-vitamini tarafından kuvvetli bir şeklide aktive edilir. Myrosinaz, bu sebzelerin içeriğinde bulunan glukoz ile reaksiyona girerek, trioid bezinin yavaş çalışmasına neden olan isothiocynate etkin maddesinin açığa çıkmasını sağlar.

Myrosinaz enziminin, bu sebzelerde bulunan glukoz ile reaksiyona girip isothiosynate oluşması için, mutlaka bu sebzelerin doğranması, dilimlenmesi veya çiğnenmesi gerekir. Çiğnenmedikleri, doğranmadıkları veya parçalanmadıkları taktirde isothiocyanate etkin maddesinin açığa çıkması (oluşması) mümkün değildir. İşte, çiğ olarak tüketildikleri veya doğrandıkları taktirde bu sebzelerin hücrelerinin içeriğinde ayrı ayrı bölmelerde bulunan myrosinaz enzimi ve glukoz birbirlerine karışarak isothiocyanate etkin maddesinin açığa çıkma reaksiyonunu başlatmış olur.

Eğer, bu sebzeler doğranmadan, parçalanmadan veya çiğ olarak tüketmemek şartıyla haşlanırsa, myrosinaz enzimi hemen inaktive olur ve reaksiyon başlatamaz ve tiroid bezinin yavaş çalışmasına neden olan isothiocyanate etkin maddesi de oluşamaz. Öyle zannediyorum ki, kitaplarımda ve tv programlarında neden beyaz lahana veya brokoli kürünü hazırlarken, parçalamadan kaynamakta olan suya atınız önerimin arkasında yatan nedeni burada bu şekilde açıklamış oluyorum.

Tiroid bezi yavaş çalışanların turp tüketiminde ölçülü olmaları gerektiğini vurgulamak isterim. Çünkü turp çiğ olarak tüketilmektedir.

Dikkat:
Eğer, turp grubundan veya soya grubundan sebzeleri severek ve sıksık çiğ olarak tüketiyorsanız, bir tutam (yaklaşık dört-beş gram) dereotunu o günkü öğünlerinizde eksik etmemenizi öneririm.

Saracoglu boyle diyor

Selam,
Benim ilk gittiğim doktor,norologdu hatta bas ağrısı şikayetiyle gittim,aynı zamanda aile dostumuzdu,bana turp,lahana vb sebzeleri tiroitleri yavaş çalışan insanların tüketmemesi gerektiğini söylemişti.Banada tüketme demişti.Yemiyorum sıklıkla ben bu sebeple.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…