Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Aynı yöntemle yapılır.

Meyveler dibe çöktükten sonra karıştırmasanda olurmuş. İpek sirkelerin üzerinde, ki hani turşular hava alınca üzerlerini kaplayan ince beyaz bir katman olur ya küfün en ön safhası gibi o tür bir şey mi, sadece köpük mü? Eğer öyle ise suya karıştırmadan üstten alıp at onları. Dolaba kaldırmak yok hemen. Sonra yazacağım daha detaylı.

Son düzenleme:
Hoş geldin canım aramıza, geçmiş olsun. Okuman gereken bayağı şey var. Önce şununla başla istersen. Dr. Ümit AKTAŞ'ın "Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi" Kitabından yazdım.
Sen zaten biliyorsun sanırım ama yine yazayım benim topiğide takip edersen sağlıkla ilgili birçok bilgiye ulaşırsın.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...cin-tum-gida-meyve-ve-sebzeler.644693/page-65

TİROİD HASTALIKLARI İÇİN KÜRLER

Son yıllarda tiroid hastalıklarında ciddi bir artış görüyoruz. Burada da yine beslenmenin bozulması en önemli etkendir. Genetiği değiştirilmiş gıdalar (özellikle GDO’lu soya), kimyasal katkı maddeleri ve glüten intoleransı tiroid hastalıklarında önemli rol oynar. Amalgam dolgular cıva zehirlenmesi yapabilir. Cıva, selenyum mineralini azaltarak tiroid hormonlarının salgısını engeller. Tiroid hastaları amalgam dolgularını çıkarttırmalıdır. Selenyum tiroid nodüllerini ve tiroid fonksiyonlarını düzenler. Selenyumdan zengin olan soğan, arımsak gibi besinleri bolca tüketmeliyiz ve gereken yerde selenyum takviyesi almanızda fayda vardır. Tam tahıllı ürünler ve şeker tiroid fonksiyonlarını bozar. Tiroid hastaları bunlardan uzak durmalıdır. İyor tiroid sağlığı için gereklidir ve bol alınmalıdır. Her gün en az 1 porsiyon iyot yönünden zengin gıda tüketmelisiniz.
İyot içeren gıdalar şunlardır: Balık (Küçükbalıklar, deniz balıkları) Yumurta Deniz ürünleri İyot emilimini bozan şu gıdalardan uzak durmalısınız: Karalahana Hardal Çam fıstığı Fıstık Soya fasulyesi

TİROİD İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KÜRÜ

Tiroid hastaları yalnızca sağlıklı yağlar tüketmelidir. Sağlıklı yağlar derken saf sızma zeytinyağı, hakiki tereyağı ve hindistancevizi yağını kast ediyoruz. Tiroid hastalıklarında, hindistancevizi yağı özel bir yer tutar. Hindistancevizi yağı, orta zincirli yağ asitleri yönünden doymuş zengin bir yağdır. Orta zincir uzunluğunda trigliseritler (MCG) olarak bilinen orta zincirli yağ asitleri, metabolizma artışı ve kilo kaybı sağlar. Hindistancevizi yağı metabolizmayı arttırırken bazal vücut ısısını da arttırır ve vücuttaki depo yağların yıkımını sağlar. Metabolizması yavaş çalışan tiroid hastaları hindistancevizi yağı kürü uygulamalıdır. Bu kür, her gün 3 öğününüzün her birinin içine 1 silme yemek kaşığı hindistancevizi yağı katılması şeklinde uygulanır. Hindistancevizi yağını yakmayınız, yemeklerinizi pişirdikten sonra altını kapattığınız anda üzerlerine ilave edip karıştırınız. Trans yağlar, vücutta elimine edilirken oksidatif stres yaratırlar ve tiroid dokusuna zarar verirler. Hindistancevizi yağı gibi doymuş yağlar, oksidatif stres yaratmaz ve tiroid dokusunu korurlar. (Syf:174, On birinci bölüm)

Nodül küçülten, tere tohumu, çörekotu yağı kürü

100ml çörekotu yağının içine 40 gr tere tohumu eklenerek cam bir kavanoza alınır. 14 gün boynunca karanlık ve loş bir köşede ağzı kapalı olarak bekletilir. Her sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı alınır. 3 ay boyunca devam edilmelidir. Tiroid nodüllerini küçültmekte son derece etkili bir kürdür.

HİPOTİROİDİ İÇİN KÜR

Yumruk büyüklüğünde 1 kereviz rendelenir. Üzerine 2 limon suyu sıkılır ve güzelce karıştırılır. Ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir. Ayrı bir yerde yine yumruk büyüklüğünde 1 siyah turp rendelenir, 1 çimdik kaya tuzu eklenerek ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir. Her iki karışımda aynı anda dolaptan çıkartılır ve bir kabın içine güzelce sıkılarak suları süzülür ve karıştırılır. 1 çay kaşığı kimyon eklenir ve içilir. Özellikle hashimatoya bağlı hipotiroidi hastalarının her gün hazırlayıp akşam yemeğinden 2 saat sonra içmesi son derece faydalıdır.

Dr. ÜMİT AKTAŞ

"Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi" Kitabından Alıntıdır.

Kızlar, MİGROS da *sıvı arap sabunu ve tüm banyo-mutfak temizleyicileri %30 indirimde. Nazar marka piyasada en güzel kokan sıvı arap sabunu bence. Portakal çiçeği kokulu olanını aldım.

NAZAR SIVI ARAP SABUNU 1000 GR- 4.83 TL.

*Ağız bakım ürünlerinde de bir alana bir bedava kampanyası var. (Dil fırçası kaldıysa kaçırmayın derim.)

*Temizlik bezlerinde mikrofiberlerde dahil %50 indirim var.

Pazartesi dahil indirim 2 gün devam edecek. Bilginize.

Son düzenleme:
Merhaba canım hoşbulduk evet tiroidlerim az çalışıyormuş buraya bulduğuma sevindim benim içinde iyi olucak burada sizlerle konuşmak

Alic sirkesi nasıl oluyor? Hiç görmedim hiç duymadım. Başka nelerin sirkesini yapıyorsun. Bu benim ilk denemem.ayva üzüm ve elma yaptım. Her gün bebeklerimmis gibi seyrediyorum bakıyorum seviniyorum falan:)
Oluyor canım bende ilk kez sirke yapıcam ve bu çok faydalı bir sirke bende hem şeker hemde böbreklerimde taş oluştuğu için bunu yapmak istedim ve basit

Hoşbulduk canım nasılsın seni burada gördüğüme çok sevindim Ümit Aktaş'ın bu kitabı var bende okudum ve tekrar okumayı düşünüyorum sağol tekrar bu kitabı hatırlattığın için Allah razı olsun

Evet karataycı sağolsun benimçok rahatladı ondan önce gittiğim deri ve zührevi hastalıkları uzmanı direk kel kalıcağımı prp diye bir uygulama yapıcanı söyledi tekrar saç çıkma şansının olmadığını söyledi ve moralimi çok bozdu kendi endokrin doktoruma çıkıncada o da çok kızdı hormon testi yapmadan nasıl bu kAnıya varıyor dedi sağolsun rahatlattı beni

Yok küf değil ince beyaz bez gibi bir tabaka kopuk gibi de degil.karistirinca dağıldı bundan sonra karıştırmadan takip edeyim.

Bu Hindistan cevizi yağı yerine Hindistan cevizi yesek olmaz mı en azından daha güvenilir. Yağda güvenilir bir marka bulamazsak şike durumu olabilir.

Alaaddin bu harika bir haber yaaaa.ben migrosu çok seviyorum. Ağız bakim ürünlerini biliyordum her sene ağız sağlık haftasında yapıyor da temizlik malzemelerini bilmiyordum.ayni katta ama o kısma hiç bakmamıştım dün. Kadının biri de dünya kadar mikrofiber bez falan almış da napcak ki bu kadar demiştim. Hemen gidip arap sabunu stoğu yapayım. Çok sağol paylaşım için. Eminim @choccywhoccydoodah bayılacak buna.

Ben 20 yıldır tavuk yemiyorum zehirlenmiştim Karatay'dan sonra iyi ki diyorum sizler hindiyi paketli mi alıyorsunuz yoksa doğal mı merak ettim
Hindiyi hayatımıza Migros soktu.paketli alıyoruz. Genelde kampanyalar oluyor.gecen gün 750 gram 15 tl bir alana bir bedavaydi. İnşallah buna da hormon bulastirmiyorlardir. Çünkü artık çok fazla ele düştü. Tadı tamamen tavuk gibi biraz daha lifli ve sert ama çocuklar anlamıyor.

Eki Görüntüle 1917592
Oluyor canım bende ilk kez sirke yapıcam ve bu çok faydalı bir sirke bende hem şeker hemde böbreklerimde taş oluştuğu için bunu yapmak istedim ve basit
İlk kez gördüm tam mevsimi sanırım Trabzon hurmasi falan...Alic pazarda falan kilo ile satılıyor mu hiç görmedim. Genelde ipte tadımlık satılır.

Kitaptan beğendiğin yerleri bizimle de paylaşır misin

Ya cidden doğru doktoru bulmak çok önemli. Yıllar önce bir arkadaşım vardı. Göğsünün ucu yarardı ama hep yara kızarıklık iltihap zamanla kanamaya basladi.tabi biz de çevremizde olmadığı iciin hiç kanser diye konduramiuoruz. Makyaj pamuklarinfsn koyardı iş yerinde 1 saat sonra kanlı çıkarırdı. Cildoyeciler hep yüzeysel solüsyon falan verdi.koca doktorlar ya göğsünden kan geliyor bi baktir demedi ve kız böylece gıde gele 6 ay kaybetti sonra yıllar önce muayenesi 500 lira olan bir doktora gitti de göğüs kanserinin 3.evresjnde çıktı. Bu adam da o yıllarda 30 milyar bıçak parası istemişti. İyi doktoru da bulmak çözüm değil baksana ortada gezen paralara.

Gecen hqfta tvde gordum mandalina kabugundan sirke yaptilar ayni islemdir sanirim. sadece su ve kabuklar koyularak bekletiliyor siz yinede arastirin emin degilim .

Aaa evet okudum az önce,uğrayayım diye düşünmüştüm hatta,gratiste kampanya vardi ordan macun vs stokladım ama arap sabunu ve mikrofiber beze hayır diyemem ,birde Nazar denemek istiyordum güzel denk geldi. Vakit kalırsa uğrarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…