Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Kesinlikle stres canım benim bu saç dökülme ve stres gecen yıl eşimin mide kanaması geçirmesi sonra işlerimizin kötü gitmesi ki evimi ve arabamı sattım şimdi de dükkanımı satıyorum eşimde şehir dışında çalışıyor toparlanmamız için bir türlü atlatamadım

Asil sebebide biliyorsun hicbirseyi dert etmemeyi kafaya takmamayi oogrenecegiz. Herkesin derdi baska baska.Allah yardimcimiz olsun

Hoşbulduk teşekkür ederim bilgiler için Zaten bende insülin direnci ve tip 2 diyabet yüzünden Karatay beslenmesi yaptım şükür -30 kg kadar verdim şimdi bu tiroit ve vitamin eksikliği yüzünden saç dökülmesi yaşıyorum sizlerde var mıydı dökülme ve en önemlisi tekrar çıktı mı saçlarınız
İnsülin direnci bendede var.Bende Karatay ile kilo verdim ama kan değerlerim düşmüştü 1 ay önce,şimdi folik asit,demir ve çinko kullanıyorum baya azaldı dökülmem. Stres yapma derim ben,her hastalığın başlangıcı maalesef o.
Kesinlikle stres canım benim bu saç dökülme ve stres gecen yıl eşimin mide kanaması geçirmesi sonra işlerimizin kötü gitmesi ki evimi ve arabamı sattım şimdi de dükkanımı satıyorum eşimde şehir dışında çalışıyor toparlanmamız için bir türlü atlatamadım
Çok geçmiş olsun ,Rabbim beterinden saklasın.Para her zaman kazanılır,yeter ki sağlık yerinde olsun

Canim kafaya takilacak o kadar cok sey varki inan seninkiler hic onemli degil. troidinde cok yuksek degil sonucta normal deger araliginda. ilaclarini kullan ihmal etme hersey eskiye doner . k3ndini üzdüğüne uzulurwun sonra. ben tupbebek yyaaptiriyorum.dun negatif sonucumu aldim. polikistikoverim haşimato hipotroidi var esimde sperm kötü 4. seneye girecegiz bebegimiz olmadi. yine halimize sukrediyoruz. o kadar cok ugrastik paralar harcadik ki elimizden bis3y felmiyor. senin sikintin ilacla duzelecek s3yler.
Sizede çok geçmiş olsun ,Rabbim en kısa zamanda nasip etsin inşallah bebek.

İnsülin direnci bendede var.Bende Karatay ile kilo verdim ama kan değerlerim düşmüştü 1 ay önce,şimdi folik asit,demir ve çinko kullanıyorum baya azaldı dökülmem. Stres yapma derim ben,her hastalığın başlangıcı maalesef o.

Çok geçmiş olsun ,Rabbim beterinden saklasın.Para her zaman kazanılır,yeter ki sağlık yerinde olsun
İnsülin seviyeniz kaçtı peki benim 28 seviyenden 5. Seviyeye düşmüştü stres sıkıntı derken dikkat etmedim şuan 8. Seviyeye çıktı evet her hastalığın başlangıcı malesef stres çok sağolun

İnsülin seviyeniz kaçtı peki benim 28 seviyenden 5. Seviyeye düşmüştü stres sıkıntı derken dikkat etmedim şuan 8. Seviyeye çıktı evet her hastalığın başlangıcı malesef stres çok sağolun
Ben değer olarak hatırlamıyorum tahlillerim yanımda değil ama şöyle söyleyeyim sabah akşam 1000er mg antidiyabetik kullanmaya başladım ,sınırdaydı. 1.5 ay sonra tekrar baktıracağım değerlerime şu an ne durumdayım bilmiyorum.

Kızlar selam,
Bu arada tavuğu hindiye değiştirmiştim ya,çok iyi gidiyor hindi olayı bizde.Hatta bugünde aldım evdeki az kalmıştı. Birşey diyeyim mi tavuğunu son zamanlarda yarım bırakıyordu,asla tam tabağı bitirmiyordu kızım,şimdi bitiriyor hindi vermeye başladığımdan beri Maşallah diyimde ben yine. Şimdi içim biraz daha rahat,tavuk verirken içim rahat etmiyordu,bir nebze olsada daha iyi hissediyorum.
Bugün biraz hastalanmış ona rağmen güzelce yedi hindiyi,okuldan erken aldım kızımı,gözü akmış öğretmeni göz nezlesi oluyor galiba dedi ,gittim aldım hatta doktora mı gitsem diye düşündüm ama keyfi yerinde maşallah ,akmasıda durdu gözünün. Bakalım olmazsa yarın bize doktor yolları görünüyor. Bu sene çok hastalanmaya müsait oldu kızım ,ayakta atlatamadı hiç.
Kesinlikle bizde de iyi gidiyor hindi olayı. Ben de yarın yapmayı düşünüyorum bakalım.

İpek, üzüm sirkesi içindeki şeker miktarının yüksek olması nedeniyle hızlı fermente olur ve başarı şansı yüksektir. Üstelik malzeme olarak sadece üzüm ve su yeterlidir. Mayalanmaya yardımcı olacak nohut, bal, doğal sirke, sirke anası vb. malzemeleri kullanmak bile şart değildir.
Senin meyveler dibe çökmüş artık karıştırmana gerek yok. Ağzını tülbentle 1,5 veya 2 ay dolana kadar bekle. Sineklensin, sinekler kaybolsun. Kokusu iyice keskinleşsin o zaman süzersin. O köpükler bakterilerin atığı sirke anası bu şekilde oluşacak.
Bi yerde okumuştum ikinci haftadan sonra iki üç günde bir karıştırın yazıyordu. Ben de bugün denedim de üzüm şirketinden sirke Anası dağıldı. O zaman ben iki ay dolana kadar hiç ama hiç karıştırıyorum. Sonrasında süzüp dolaba mi kaldıracağım? Aslında çok kolaymış ama sabır istiyor tabi. Kullanılır duruma gelmesi için 2 ay gerekiyor kaliteli bir sirke için daha çok. Wotoda 6 ay gibi bir şey okumuştum. Bunu denedikten sonra sonuç başarılı olursa ki olacak gibi büyük cam turşu kavanozlarinda yapacağım. Güzel bir uğraş oldu benim için evde kalmaya başladıktan sonra.

Sirke sinekleri ilk bi hafta oluyor olusmustur simdiye kadar. ben 30-40 gun bekletip suzuyorum. bendeki sirke analari daha yogun oluyor belki ilerleyen zamanlarda daha guzel bir sirke anasi olabilir
Sirke sinekleri hiç olmadı şimdiye kadar eminim.cubku şimdiye kadar ilk hafta her gün ikinci hafta iki günde bir son hafta da iki üç günde bir karıştırdım. Belki de fermantasyon ya da sirke anasının oluşumunu bu kadar sık karıştırmam yavaşlatti.ama karıştırilmazsa küflenme olur diye okumuştum bir yerde.ondan korktum ben de. Limon kabuklarından temizlik amaçlı nasıl sirke yapılır?

Merhaba ne güzel bir topik olmuş burası BenIpek BenIpek sana sonsuz teşekkür ederim şu sıkıntılı günlerimde bana burası çok iyi gelecek
Merhaba hoşgeldin.yeni kişiler görmek çok güzel aramızda.insallah bir şeyler öğrenirsin burada biz de senden öğreniriz. Her konuda konuşuyoruz temel olarak sağlıklı yaşam ortak noktamız. Tiroid sorunun mu var senin de?

Ben iki yildir kullaniyorum 4-6 ayda bir kontrole gidiyorum 12.5 ile baslarim suan 50 5gun 75 2 gun kullaniyorum. antitpo 600 lerdeydi en son
Sana şaka gelebilir anlatacaklarım keza ben de inanmış değildim. Bundan 1 yıl önce daha çok hatta tesadüfen bebek isterken tsh im 4.1 olduğunu öğrendim. Kadın doğumcu normal bulurken ki bu qcibadem doktoru ben üstüne gittim bir de nodulum çıktı. İlk baktırdığım zaman anti TPO normal ama anti Tg sınırın az üstündeydi. Bir ay sonra anti Tg kendini iki ye katladı iki ay sonra üçe katladı en son 4 kaplanmıştır Mart gibi geçen sene. Ben bu süreçte çiğ zencefil yedim bol bol. Bunu yapan kişi antikor değerlerinin normale indiğini yazmıştı burada topiklerinde birinde. Benim amacım ilk önce tsh ı dengede tutmaktı.bu hep dalgalandı ama 1 ay önce anti Tg 0.3 çıktı normalin alt sınırına yakın yani.doktor ve hastane farklı olduğu için doktora söyledim daha önce hep yüksek olduğunu nasıl düştüğünü hatta normal sınıra indiğini normalde hayat boyu ilaca mahkum eden bir hastalık olduğunu bildiğimden ısrarla sordum.doktor normalde olmaması lazım ama olmuş işte demekle yetindi. Hala aklımda acaba laboratuvar hatası mi diye düşünüyorum ki az bir ihtimal hata olması. Müsait bir zamanda bir kez daha baktirip emin olacağım.

Hoşbulduk teşekkür ederim bilgiler için Zaten bende insülin direnci ve tip 2 diyabet yüzünden Karatay beslenmesi yaptım şükür -30 kg kadar verdim şimdi bu tiroit ve vitamin eksikliği yüzünden saç dökülmesi yaşıyorum sizlerde var mıydı dökülme ve en önemlisi tekrar çıktı mı saçlarınız
Hangi vitamin eksikliği var sende.sac dökülmesi sadece tiroid kaynaklı değildir.

Bu arada bende alıç aldım biraz nemli kuruması lazımmış sonra onu sirke yapıcam kızlar
Alic sirkesi nasıl oluyor? Hiç görmedim hiç duymadım. Başka nelerin sirkesini yapıyorsun. Bu benim ilk denemem.ayva üzüm ve elma yaptım. Her gün bebeklerimmis gibi seyrediyorum bakıyorum seviniyorum falan:)

Dermatoloji doktorum erkek tipi dökülme dedi endokrin doktorum hormonlarda pek sıkıntı görmedi sadece sınıra yaklaşmış dedi kafam karıştı tiroid için ilaç erkek hormonu için ilaç birde demir ,dvit ve b12 verdi
:) ne güzel ki bunlari yazan doktor bulmuşsun. Az matematigi olan herkes kan değerlerini referansa göre değerlendirebilir bu durumda kaç defa bu bahsettiğin vitaminlerin sınırın altında olduğunu gördüm. Israrla takviye yazılmasını istedim ama onlar da ısrarla gerek yok dediler. Senin doktorun Karatayci sanki:)

Canim kafaya takilacak o kadar cok sey varki inan seninkiler hic onemli degil. troidinde cok yuksek degil sonucta normal deger araliginda. ilaclarini kullan ihmal etme hersey eskiye doner . k3ndini üzdüğüne uzulurwun sonra. ben tupbebek yyaaptiriyorum.dun negatif sonucumu aldim. polikistikoverim haşimato hipotroidi var esimde sperm kötü 4. seneye girecegiz bebegimiz olmadi. yine halimize sukrediyoruz. o kadar cok ugrastik paralar harcadik ki elimizden bis3y felmiyor. senin sikintin ilacla duzelecek s3yler.
Hayatını değiştirmek baştan sona..Ama gözünün yaşına bakmayacaksın acimayaxaksin.mutfagindan başla..zararlı olan ne varsa at.ben woto diye bir site var.karatayi takip eden Okan ve Nurcan çağların sitesi.face de sağlıklı Yaşıyoruz diye bir grup.ama öncesinde woto yu okumanı tavsiye ederim.biz burada yediğimizden kullandığımız sabuna kadar her şeyi olabildiğince doğal kullanıyoruz. Sen hayat tarzını değiştirirsen kendinde olan bildiğin ya da bilmediğin pek çok hastalık düzelecek zaten.kaldi ki doktorlar kaynağını aramıyor ki Türkiye'de. Mesela tsh yüksek ama nedenine bakmadan ilacı basıyor. Aslında pek çok nedeni var bunlardan en önemlilerinden biri hipofiz bezi ki tsh in ana kaynağı hipofiz. Velhasıl kelam nedenine bakmaksızın ilaç veriliyor.sivilcesi olan bir insana içten sivilceyi kurutmadan dermatolojik krem vermek gibi bir şey.hayatuni değiştir.

X