Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Bence son derece güzel olmuş. İnan bak kimse senin gibi ince düşünmüyor nasıl kotaririm diye bakıyor insanlar okulla ilgili pek çok konuya.ben de metrodan geldim şimdi yaş hurma vardı dalında manşetine bakamadım çok acelem vardı ama İnanırlar lezzetlidir böyle muşmula boyutlarında bazıları olgunlaşmamış ama sarı hali bile çok güzeldi. Beş kiloluk karton kutularda satılıyordu ve kartonu 20 TL idi. Ben evdekiler yer mi 5 kilo kalır mı diye cesaret edemedim ama aklım da kaldı millet kapışıyordu.hurma uzmanı Samsonn a sormak lazım nedir bu yaş hurma olayı diye...

Tüm esseler mi kapanıyor ki????öyleyse bir dr ben bakayim

Hurma uzmanı demek

Ben öyle yumuşak, peltemsi şeyleri hiç sevmiyorum; o yüzden belki 1 kere tadına bakmışımdır, onunla kalmıştır.

Netten şöyle bir göz attım da; yaş hurmayı kurutarak zaten bizim bildiğimiz şekliyle hurmayı elde ediyorlarmış. Raf ömrü daha uzun olsun diye. Besin değerleri ikisinin de aynıymış, ama yaş hurmanın kalorisi daha azmış.

Yani gördüğün yaş hurma diye satılan bildiğimiz Medine hurması ise boyutlarının da aynı olması lazım; öyle muşmula kadar olmaz. Çok küçükse, ya farklı bir cins hurma, ya da hurma falan da değildir diye düşünüyorum. Hurmanın 5 kilosu 20 tl akıl karıı değil zaten En dandiğinin kilosu 15 tl falandır.

Ya ne bileyim ben birşeyi sırf yapmış olmak için yapmaktan hoşlanmıyorum. imkanlarım dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyorum . umarım beğenirler ki geçen senede benzer bir paket hazırlamıştım sevmişti ki zaten öyle beklentiye giren tarz biri değildir.
Hurma konusunda birşey diyemem inan hiç yedimmi onu bile bilmiyorum.Hatta evde bir kutu kuru var daha tadına bakmadım.sen İyi yapmışsın tadını seviyorsan canım kimse yemezse sen yersin. Ben bir ara yedim meyve ama bıraktım yine. 0yemiyorum bu ara.
Akşam diyorum sabah yerim meyve diye. sonra unutuyorum.

Maalesef ben meyveye devam ediyorum.yiyecek şeyler kısıtlanıyor meyveyi de çıkarırsan artık hiç bir şey getiremiyorum içeri. Bebnn kendim çok yemesem de kızımla eşim yiyor.cunku kızım kuruyemişi bir türlü tutmuyor ağzında çevir çevir bazen çıkarıyor bile.cok sabredersem 2 fındık ancak yer. O yüzden meyveye devam bizim evde.

Cinsi yazıyordu ama bakamadım acelem vardı. Bence de kilosu 4 lira falan olmaz ama cidden güzel bilseydi. Bir daha gidince resmini çekeyim kalırsa hala. Ama bir şey hurma diye yazıyordu.

İpek sirke ne alemde, her gün karıştırıyor musun, küflenme filan yoktur umarım? Fotosunu da paylaşabilirsen iyi olur.
Şöyle diyeyim sana elmalar peltemsi haline geldi ama woto daki gibi net görüntüsü yok ve henüz dibe çekmedi. Sanırım fermantasyon daha geç oluyor.ben ayın 6 sinda yapmıştım şimdi 2 3 güne bir calkaliyorum. Üzüm elmadan daha hızlı oluyor.ama henüz sirke Anası olmadı. Üzümleri birinde 1 haftadır beyaz bir şey var ama ki mu ana mi anlamadım. Bu kadar kısa sürede olur mu ki diye.ben yine de bekleyeceğim olmazsa temizlikte kullanırım. Ayva daha geç oluyor.cekeyim resimlerini az sonra.

Fermentasyonun hızlı olabilmesi için 20-25 derece sıcaklığın altına düşmemeli bulunduğu ortamın. Şeker oranı az olan meyvelerin sirkesi de geç olgunlaşır çünkü sirkeyi yapan bakteriler şekerle besleniyor ve loş bir yerde durmalı.

Haklısın. Zaten cidden yiyecek birşey kalmıyor. Facede Karatayla zayıflama gruplarından birine üyeyim,bir gün baktım karnıbahar kısırı tarifi verilmiş,altında da yorumlar ,öyle güzel,böyle harika,karnıbahar olduğunu anlamazsınız bile kesinlikle yapın vs diye.Dedim bir yapayım şunu ,aman Allahım olmaz böyle bir tat,nimettir ama inan 1 senedir karnabahar yemedim o kısırın üzerine. Cidden öyle lezzetli falan değildi,salata yapar yerim daha iyi.Mercimek keki ,karnabahar pizzası vs tarifleri var ama bu hüsrandan sonra denemedim. Dolayısı ile yiyecek çok az alternatif kalıyor.Her gün et yiyemeyeceğimize göre (yiyen vardır muhakkak ama benim midem almıyor,zor yiyorum)kendimize göre uyarlayacağız yapacak birşey yok. Bak ben yumurtadan tiksindim artık yiyemiyorum.Mecburen ekmek yiyorum ama ekşi mayalı çavdar yada yine ekşi mayalı tam buğday alıyorum,kuruyemişten sıkıldığımda özellikle,beyaz ekmek çok nadırdir yediğim zaten hayatın tadı kalmıyor ya,onu yeme,bunu yeme derken belli bir süre sonra ister istemez sıkılıyoruz,diyet psikolojisine giriyoruz ister istemez.
Ben artık leptine uyuyorum,onun dışında çok bariz zararlıları minimumda tutuyorum,kendimce en sağlıklısını alıp tüketiyorum. Aksi halde artık yemek yemek istemez hale geldim. Buda tehlikeli. Zaten eve muhakkak meyve alıyorum bende kızıma,eşime,ben sabah yemeyi unutuyorum,sonrada canım istemiyor kalıyor.
Günaydın bu arada hepinize,
Öncelikle mrveee28 olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Çok teşekkür ediyorum canım benim gerçekten çok naziksin :) senin gibi bilinçli anne-babalarla her dönem karşılaşmak ümidiyle diyorum bende

Mutfak dolaplarindan birine koydum.asljnda elma sirkesini yaparken içine bal koydum bir kaşık sanırım dediğin durumun olabilmesi için. Buna rağmen üzüm hızlı oluyor belki içine bulgur koyduğum için. Resimler şöyle bak.ustundeki sirke Anası sanırım. Yeşil gibi görünen şeyler çekirdek.

Ay öyleymiş ama inan raflarda birşey kalmamış. Tam takırdı resmen. boşuna duruyor bu elemanlar burda verdikleri kiraya yazık dedim hatta içimden. öyle boştu
Neden acaba iflas mi etti ki? Ben uzun zamandır avm lerin alt katına içmiyorum. .o yüzden dikkatimi çekmedi sanırım. Ama en kısa zamanda gezmek istiyorum.alinacak bir şeyler mutlaka çıkar tabi kaldıysa

derindenizlerden şimdi şirketler bu asamadayken ki sirke kokusu oluşmaya başlamış.ben üç günde bir karıştırıyorum hala.tabi bugün karıştırınca sirke Anası ki o cisim sirke Anası ise dağıldı. Onu dağıtmamak için karıştırmayayim mi? Yani sirke sinekleri oluşana kadar beklemem mi lazım? Bundan sonra nasıl yapayım. Yaklaşık 20 gün olacak kuralı.

Neden acaba iflas mi etti ki? Ben uzun zamandır avm lerin alt katına içmiyorum. .o yüzden dikkatimi çekmedi sanırım. Ama en kısa zamanda gezmek istiyorum.alinacak bir şeyler mutlaka çıkar tabi kaldıysa
15 temmuzdan sonra toparlayamamıslar,sonra devretmişler,devralanlarda toparlayamamış durumu,şimdi alacaklılar hisse almışlar ,devralan kişiyle ortak olarak devam ediyorlarmış ama sanırım 100 mağazanın 37sini kapatıyorlarmış diye okumuştum.Hatta batmazda toparlanırsak Türkiyede bir ilki gerçekleştirmiş olacağız diyorlardı.
Bilemem sizde varmıdır ama buradakine ben şok oldum. Yani o kadarcık şey için verdikleri kiraya ,personel maaşına yazık dedim hatta.Cidden bomboştu.

Sirke sinekleri ilk bi hafta oluyor olusmustur simdiye kadar. ben 30-40 gun bekletip suzuyorum. bendeki sirke analari daha yogun oluyor belki ilerleyen zamanlarda daha guzel bir sirke anasi olabilir

Kızlar selam,
Bu arada tavuğu hindiye değiştirmiştim ya,çok iyi gidiyor hindi olayı bizde.Hatta bugünde aldım evdeki az kalmıştı. Birşey diyeyim mi tavuğunu son zamanlarda yarım bırakıyordu,asla tam tabağı bitirmiyordu kızım,şimdi bitiriyor hindi vermeye başladığımdan beri Maşallah diyimde ben yine. Şimdi içim biraz daha rahat,tavuk verirken içim rahat etmiyordu,bir nebze olsada daha iyi hissediyorum.
Bugün biraz hastalanmış ona rağmen güzelce yedi hindiyi,okuldan erken aldım kızımı,gözü akmış öğretmeni göz nezlesi oluyor galiba dedi ,gittim aldım hatta doktora mı gitsem diye düşündüm ama keyfi yerinde maşallah ,akmasıda durdu gözünün. Bakalım olmazsa yarın bize doktor yolları görünüyor. Bu sene çok hastalanmaya müsait oldu kızım ,ayakta atlatamadı hiç.

İpek, üzüm sirkesi içindeki şeker miktarının yüksek olması nedeniyle hızlı fermente olur ve başarı şansı yüksektir. Üstelik malzeme olarak sadece üzüm ve su yeterlidir. Mayalanmaya yardımcı olacak nohut, bal, doğal sirke, sirke anası vb. malzemeleri kullanmak bile şart değildir.
Senin meyveler dibe çökmüş artık karıştırmana gerek yok. Ağzını tülbentle 1,5 veya 2 ay dolana kadar bekle. Sineklensin, sinekler kaybolsun. Kokusu iyice keskinleşsin o zaman süzersin. O köpükler bakterilerin atığı sirke anası bu şekilde oluşacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…