- 21 Ocak 2016
- 2.413
- 2.982
Canım günaydın iyi haftalar olsun...bende dün Migros'tan o kampanyadan faydalanarak zeytinyağımı aldım çok mutlu oldum :) sanıyorum bizde bundan sonra bir süre ona odaklı yaşamaya başlayacağız...tabii şimdiden tatil için bebek dostu otel araştırmasına girdim :) gezmeyi görmeyi çok seven bir çift olunca duramayız bu yaz evde diye düşünüyoruz ki zaten 7-8 aylık olacak...tek korkum o bir yere giderken yiyecek hiçbir şey bulamıyorum...öğretmenler günü yemeğimiz var fiks menü belirlemişler hep abur cubur tavuk ve sosis sepetinden tut, kola, yaş pasta karnımı doyurur giderim artık diye düşünüyorum ama şimdiden aldı beni stresi..canım kızın konusunu büyütme kafanda hiçbirimiz her zaman aynı davranışları sergilemiyoruz ki yaşantımızda zaman zaman durgun oluyoruz zaman zaman huysuz bazen çok hareketli bazen de kılımızı kıpırdatamıyoruz...okul öncesi dönemde örnek alınan kişi başta öğretmendir özellikle kız çocukları için acaba öğretmen sınıfta bir çoçuğa farkında olmadan "bu dana çok yakışmış çok beğendim..." gibi cümleler kurup diğer kızlara buna benzer şeyler söylemediyse kızın da beğenilme kaygısı yaşıyor olabilir benim ki sadece bir tahmin...o yaşta beğenilme kaygısı öğretmenim beni 'takdir etsin, beğensin' şeklinde olabilir...evde baba ve sen bu konuya dikkat çekebilirsiniz...severken güzel kızım gibi cümleler kurabilirsiniz..ya da insanların giyimlerinden çok davranışlarının önemli olduğu vurgulanabilir..dediğim gibi hiçbir sebebi de olmayabilir...görmezden gelmek bu davranışları en iyi yöntem...20 mağaza gezmek yerine "peki bugün alışveriş yapmak istemiyoruz sanırım kendi botlarınla idare edebilirsin" deyip alışverişi sonlandırmak da bir yöntem...belki de canı gerçekten birşey seçmek istemiyordu o zaman...ama kızını en iyi sen tanırsın gerçekten farklı şeyler sezersen pedagogla konuşman en doğrusu...
Günümüz anneleri böyle. Ha bire koşturuyoruz çocukları oyalamak için,iyi vakit geçirsinler diye.
Dün sabah 9da çıktık evden,kahvaltıya gittik ama sor nasıl yerlere gidiyorsunuz diye,tabiki çocuk oyun alanı olan yerlere gidip,kahvaltı yapıyoruz. Dün gittiğimiz yere ilkkez gittik,bak inanmazsın,rezervasyon yaptırdık zira full ama gel gör ki kahvaltı vasattı cidden. Açık büfede sadece hamur işleri vardı,masada da önceden hazırlanmış peynirler ama inan benim evde daha çok çeşit var,saçma sapandı ama iğne atsan yere düşmez öyle kalabalık. Eminim herkes aman çocuk alanı büyük diye gidiyor,zira başka açıklaması olamaz öyle bir kahvaltıya böyle talebin olması
Neyse geldik,avm'ye geçtik öğretmenler günü hediye yapımı etkinliği vardı,oraya gittik,keçeden çiçek yaptık,oradan çıktık yemek yedik,oyun parkına girdik,oradan çıktık markete girdik akşam için yemeklik birşeyler almaya,hatta zeytinyağı aldım yine migrosun indiriminden,devam ediyorsa bakın kızlar 9liraya geldi sızma. Oradan bindik arabaya eve bir geldim uyumuş kızım,hadi onu kucakla eve götür uyandırmadan,geri gel poşetleri al,derken saat altıyı geçiyordu. Sabaha kadar uyudu ama gecenin dördünde anne çişim geldi,anne susadım dedi kalktı. Yanıma aldım uyusun dedim ama nerde mıkır mıkır konuşuyor,kıpır kıpır kıpraşiyor,uykuyu aldı acıktı tabi,kıyamadım kalktım ona yiyecek birşeyler hazırladım,şimdi boyama yapıyor,bende kara kara düşünüyorum evi neresinden toplamaya başlasam diye zira bu haftasonu dağıtma olayını abarttı ki doğru düzgün evde oturmadık bile
Merve canım sen çocuk psikolojisinden anlarsın.Birşey sorayım hazır bunca şeyi yazmışken,geçen hafta kızım herşeye kulp takmaya başladı. Bir tişört giydiriyorum bu beni sıkıyor,bu bana bol,bunun kolu uzun vs diyor,ayakkabı içinde aynı şekilde,deniyor çıkarıyor falan. Okula götürmek kabusum oldu resmen. Annem bendeydi,1 hafta kaldı,okula gitmek istemedi annemi çok sever,ben gönderdim tabi okula ama hep sorun çıkardı. Acaba birden başlar mı böyle takıntılar ne dersin? Korkuyorum inanki hep böyle kalacak diye. Annem gitti cumartesi dün pek sorun çıkarmadı. Ayakkabı konusunda da yeni ayakkabı aldım,ama inan 5 mağaza gezdik 20den fazla ayakkabı denedi,bu bol,bu dar,bu şöyle bu böyle dedi,en son çare minimene girdim,otopedik taban bir botu beğendi bu çok rahat dedi aldım. Şimdilik sorun kalmadı gibi,aldığımdan beri sorunsuz giydi. Kötü ayakkabı almıyorum genelde ona ama acaba dedim gerçekten canı mı acıyordu öte yandanda diyorum ki hepsini daha önce giyiyordu birdenbire ne değişti?Kafam allak bullak oldu inan ya.Geçen hafta saçımı başımı yolacak raddeye geldim bu kıyafet ayakkabı mevzularından.
Ne yapmamı önerirsin?
Devam ederse okul pedagogu ile görüşmeyi planlıyorum.