Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Canım günaydın iyi haftalar olsun...bende dün Migros'tan o kampanyadan faydalanarak zeytinyağımı aldım çok mutlu oldum :) sanıyorum bizde bundan sonra bir süre ona odaklı yaşamaya başlayacağız...tabii şimdiden tatil için bebek dostu otel araştırmasına girdim :) gezmeyi görmeyi çok seven bir çift olunca duramayız bu yaz evde diye düşünüyoruz ki zaten 7-8 aylık olacak...tek korkum o bir yere giderken yiyecek hiçbir şey bulamıyorum...öğretmenler günü yemeğimiz var fiks menü belirlemişler hep abur cubur tavuk ve sosis sepetinden tut, kola, yaş pasta karnımı doyurur giderim artık diye düşünüyorum ama şimdiden aldı beni stresi..canım kızın konusunu büyütme kafanda hiçbirimiz her zaman aynı davranışları sergilemiyoruz ki yaşantımızda zaman zaman durgun oluyoruz zaman zaman huysuz bazen çok hareketli bazen de kılımızı kıpırdatamıyoruz...okul öncesi dönemde örnek alınan kişi başta öğretmendir özellikle kız çocukları için acaba öğretmen sınıfta bir çoçuğa farkında olmadan "bu dana çok yakışmış çok beğendim..." gibi cümleler kurup diğer kızlara buna benzer şeyler söylemediyse kızın da beğenilme kaygısı yaşıyor olabilir benim ki sadece bir tahmin...o yaşta beğenilme kaygısı öğretmenim beni 'takdir etsin, beğensin' şeklinde olabilir...evde baba ve sen bu konuya dikkat çekebilirsiniz...severken güzel kızım gibi cümleler kurabilirsiniz..ya da insanların giyimlerinden çok davranışlarının önemli olduğu vurgulanabilir..dediğim gibi hiçbir sebebi de olmayabilir...görmezden gelmek bu davranışları en iyi yöntem...20 mağaza gezmek yerine "peki bugün alışveriş yapmak istemiyoruz sanırım kendi botlarınla idare edebilirsin" deyip alışverişi sonlandırmak da bir yöntem...belki de canı gerçekten birşey seçmek istemiyordu o zaman...ama kızını en iyi sen tanırsın gerçekten farklı şeyler sezersen pedagogla konuşman en doğrusu...

Günümüz anneleri böyle. Ha bire koşturuyoruz çocukları oyalamak için,iyi vakit geçirsinler diye.
Dün sabah 9da çıktık evden,kahvaltıya gittik ama sor nasıl yerlere gidiyorsunuz diye,tabiki çocuk oyun alanı olan yerlere gidip,kahvaltı yapıyoruz. Dün gittiğimiz yere ilkkez gittik,bak inanmazsın,rezervasyon yaptırdık zira full ama gel gör ki kahvaltı vasattı cidden. Açık büfede sadece hamur işleri vardı,masada da önceden hazırlanmış peynirler ama inan benim evde daha çok çeşit var,saçma sapandı ama iğne atsan yere düşmez öyle kalabalık. Eminim herkes aman çocuk alanı büyük diye gidiyor,zira başka açıklaması olamaz öyle bir kahvaltıya böyle talebin olması :-)
Neyse geldik,avm'ye geçtik öğretmenler günü hediye yapımı etkinliği vardı,oraya gittik,keçeden çiçek yaptık,oradan çıktık yemek yedik,oyun parkına girdik,oradan çıktık markete girdik akşam için yemeklik birşeyler almaya,hatta zeytinyağı aldım yine migrosun indiriminden,devam ediyorsa bakın kızlar 9liraya geldi sızma. Oradan bindik arabaya eve bir geldim uyumuş kızım,hadi onu kucakla eve götür uyandırmadan,geri gel poşetleri al,derken saat altıyı geçiyordu. Sabaha kadar uyudu ama gecenin dördünde anne çişim geldi,anne susadım dedi kalktı. Yanıma aldım uyusun dedim ama nerde mıkır mıkır konuşuyor,kıpır kıpır kıpraşiyor,uykuyu aldı acıktı tabi,kıyamadım kalktım ona yiyecek birşeyler hazırladım,şimdi boyama yapıyor,bende kara kara düşünüyorum evi neresinden toplamaya başlasam diye zira bu haftasonu dağıtma olayını abarttı ki doğru düzgün evde oturmadık bile :-)
Merve canım sen çocuk psikolojisinden anlarsın.Birşey sorayım hazır bunca şeyi yazmışken,geçen hafta kızım herşeye kulp takmaya başladı. Bir tişört giydiriyorum bu beni sıkıyor,bu bana bol,bunun kolu uzun vs diyor,ayakkabı içinde aynı şekilde,deniyor çıkarıyor falan. Okula götürmek kabusum oldu resmen. Annem bendeydi,1 hafta kaldı,okula gitmek istemedi annemi çok sever,ben gönderdim tabi okula ama hep sorun çıkardı. Acaba birden başlar mı böyle takıntılar ne dersin? Korkuyorum inanki hep böyle kalacak diye. Annem gitti cumartesi dün pek sorun çıkarmadı. Ayakkabı konusunda da yeni ayakkabı aldım,ama inan 5 mağaza gezdik 20den fazla ayakkabı denedi,bu bol,bu dar,bu şöyle bu böyle dedi,en son çare minimene girdim,otopedik taban bir botu beğendi bu çok rahat dedi aldım. Şimdilik sorun kalmadı gibi,aldığımdan beri sorunsuz giydi. Kötü ayakkabı almıyorum genelde ona ama acaba dedim gerçekten canı mı acıyordu öte yandanda diyorum ki hepsini daha önce giyiyordu birdenbire ne değişti?Kafam allak bullak oldu inan ya.Geçen hafta saçımı başımı yolacak raddeye geldim bu kıyafet ayakkabı mevzularından.
Ne yapmamı önerirsin?
Devam ederse okul pedagogu ile görüşmeyi planlıyorum.

Çok teşekkür ederim canım bence de kendi sınıf öğretmeni ve yardımcı öğretmenlere alman mantıklı olan ama içim rahat etmez dersen minik saksı çiçekleri var belki branş öğretmenlerine de ondan alabilirsin...kitap en sevdiğim hediyedir :) alındığında çok mutlu olurum eğer çiçek seviyorsa fanus içerisine hazırlanan değişik aranjmanlar var onları da düşünebilirsin...kızın da öğretmenini anlatan bir resim çizer ya da birlikte kurabiye yapabilirsiniz öğretmeninize benim için en kıymetli hediye resimdir evimde ayrı bir köşem var bu zamana kadar bana yapılan resimleri sakladığım :) bak ekte gönderiyorum sana da..
Bu arada günaydın hepinize mutlu sabahlar.
4de kalktım bugün nasıl bitecek bana inanın bilmiyorum.
Bu arada mrveee28 mrveee28 , BenIpek BenIpek kızlar öğretmenler günü geldi çattı. Mervecim şimdiden kutlu olsun öğretmenler günün,sana ne alınsa hoşuna gider?Kitap geçiyor aklımdan ama çok okuyor öğretmeni kızımın,okumadığı birşey tutturmam çok zor olur. İpek sen ne planlıyorsun?
Birde 2 tane yardımcı öğretmen,3 ingilizce ,1 montessorri ,yoga ve jimnastik öğretmeni var ben bu sene ne yapayım hepsine ufakta olsa birşeyler almalımıyım? Bu işe kalkışırsam çok zorlanırım açıkçası ne alınır diye? Sadece kendi sınıf öğretmenlerimize almak daha doğru olur değil mi? Ne dersiniz?
Geçen sene öyle yapmıştım,zaten başka öğretmeni yoktu.
Bu arada mrveee28 mrveee28 , BenIpek BenIpek kızlar öğretmenler günü geldi çattı. Mervecim şimdiden kutlu olsun öğretmenler günün,sana ne alınsa hoşuna gider?Kitap geçiyor aklımdan ama çok okuyor öğretmeni kızımın,okumadığı birşey tutturmam çok zor olur. İpek sen ne planlıyorsun?
Birde 2 tane yardımcı öğretmen,3 ingilizce ,1 montessorri ,yoga ve jimnastik öğretmeni var ben bu sene ne yapayım hepsine ufakta olsa birşeyler almalımıyım? Bu işe kalkışırsam çok zorlanırım açıkçası ne alınır diye? Sadece kendi sınıf öğretmenlerimize almak daha doğru olur değil mi? Ne dersiniz?

Eklentiler

• IMG_1208.jpg
    IMG_1208.jpg
    60,8 KB · Görüntüleme: 31
herkese merhaba

benim nisan ayında tsh ım (4,38) doktor ilaca başlattı
temmuz ayında kontrolde 6,20 çıktı doktor dozunu birbuçuk a arttırdı ama ilacı kırmak istemediğim için 1 adet olarqk devam ettim eylülde tekrar çağırdı gittim (farklı bir hastanede sıra buldum) orada değerim 3,83 normal çıktı ve ilacı zaten bir hafta öncesnde bırakmıştım kullanma birşeyin yok diğer hastane de testte belki hata vardır dedi

ben diğer kontrola gittiğim devlet hastanesine gittim (öbür doktorun dediğini demedim) 2 si yüksek çıkıp son yapılanın normal çıkması, hayatınızda neler değiştirdiniz dedi vs. kısaca konuştuk ilacı bırak ama 8 hafta sonra gel bakalım dedi ben gitmedim

sonuç benim kontrole gitmem gerekir mi? (eskisi gibi değlim sürekli uyuklamıyorum, kaşlarımda dökülmüyor artık)
troid pek bilgi sahibi olduğum bir hastalık değil (ama hep uyku hali aşırı halsizliklerim buna bağlıydı galiba) şuan halsizliğim nadiren baş gösteriyor eskisi gibi değilim

bunun tekrarlamaması için önerileriniz nedir?

nelere dikkat etmem gerekir?

guatr ımı soran olursa nodül çıkmadı(çok şükür) ama kabarık mış...

mrveee28 mrveee28 canım teşekkür ederim. Haklısın görmezden gelmek çok üstüne düşmemek gerek sanırım. Sabah keyifliydi bakalım akşam keyifli gelecekmi?
Alışveriş konusunda ben ona kesinlikle rahat olmayanı beğensen dahi isteme ,başka ayakkabı almayacağım dedim çünkü inanki fazla ayakkabısı var,oda sanırım kendince en rahatını seçti.
Hediye konusunda benimde aklıma seninkine benzer birşey geldi ki seninkide çok güzelmis bayıldım. Hani bahsetmiştim ya limon ağacı satılıyor diye avm'de orada gördüm ,ama terarium diye geçiyor,senin resimdekiyle aynımi emin olamadım ama çok beğenmiştim. Gidip alıcı gözle bir bakmak gerek sanırım. Örnekte bu canım farklı şekillerde de var nettede. Seninki canlı mı hala?
Screenshot_20161121-115113.png

herkese merhaba

benim nisan ayında tsh ım (4,38) doktor ilaca başlattı
temmuz ayında kontrolde 6,20 çıktı doktor dozunu birbuçuk a arttırdı ama ilacı kırmak istemediğim için 1 adet olarqk devam ettim eylülde tekrar çağırdı gittim (farklı bir hastanede sıra buldum) orada değerim 3,83 normal çıktı ve ilacı zaten bir hafta öncesnde bırakmıştım kullanma birşeyin yok diğer hastane de testte belki hata vardır dedi

ben diğer kontrola gittiğim devlet hastanesine gittim (öbür doktorun dediğini demedim) 2 si yüksek çıkıp son yapılanın normal çıkması, hayatınızda neler değiştirdiniz dedi vs. kısaca konuştuk ilacı bırak ama 8 hafta sonra gel bakalım dedi ben gitmedim

sonuç benim kontrole gitmem gerekir mi? (eskisi gibi değlim sürekli uyuklamıyorum, kaşlarımda dökülmüyor artık)
troid pek bilgi sahibi olduğum bir hastalık değil (ama hep uyku hali aşırı halsizliklerim buna bağlıydı galiba) şuan halsizliğim nadiren baş gösteriyor eskisi gibi değilim

bunun tekrarlamaması için önerileriniz nedir?

nelere dikkat etmem gerekir?

guatr ımı soran olursa nodül çıkmadı(çok şükür) ama kabarık mış...
Bence güvenebildiğiniz bir doktor bulup,onunla yola devam etmelisiniz.
Annemde tiroit hastası,hatta guatrda vardı onda ve yıllarca tedavi gördü,hiç şikayeti kalmadı denebilir ama yılda 1 muhakkak tiroit ve guatr baktıriyor.
Birşey çıkmasa kafanız rahat olur,aksi halde en ufak birşeyde acaba demek var.
Geçmiş olsun.

mrveee28 mrveee28 canım teşekkür ederim. Haklısın görmezden gelmek çok üstüne düşmemek gerek sanırım. Sabah keyifliydi bakalım akşam keyifli gelecekmi?
Alışveriş konusunda ben ona kesinlikle rahat olmayanı beğensen dahi isteme ,başka ayakkabı almayacağım dedim çünkü inanki fazla ayakkabısı var,oda sanırım kendince en rahatını seçti.
Hediye konusunda benimde aklıma seninkine benzer birşey geldi ki seninkide çok güzelmis bayıldım. Hani bahsetmiştim ya limon ağacı satılıyor diye avm'de orada gördüm ,ama terarium diye geçiyor,senin resimdekiyle aynımi emin olamadım ama çok beğenmiştim. Gidip alıcı gözle bir bakmak gerek sanırım. Örnekte bu canım farklı şekillerde de var nettede. Seninki canlı mı hala?Eki Görüntüle 1914632

Canım ben çiçek konusunda daha öncede bahsetmiştim ya çok umursamazım :KK43: o yüzden anneanneme götürdüm en iyi o bakar diye çok uzun ömürlülermiş onun demesine göre...hiçbir şey olmadı gittikçe seviyoruz...bizim daha şimdiden kaç çift ayakkabımız oldu :KK43: büyük bir çekmece sadece ayakkabı ve teyze hiç boşluk kalmayana kadar ayakkabı alacağım diyor...farkettim ki seninle konuştuktan sonra da biz çocuklarımıza aşılıyoruz aslında estetik görünme kaygısını...umarım aşırı dozda yaşamam bende bu gel-gitleri kızımla :)

Hasimato nodullerle alakali miydi?
Bana oyle bisey denmedi sadece bu hapi kullaniyorum sabah ac karnima cnm.
Bi bakinayim iyi bir endokrine gideyim bi ay sonra kontrolum var. Cogunlukla dahiliye bakti bana cunku randevu bulamiyodum endrokrine..
Peki bu hipo da cocuk olmama fln varmi yada engelmi sende nasil evlimisin cocugun varmi?
Merhaba,
Alıntılamadığın için geç gördüm mesajını ama Derin cevaplamış sorunu. Hayır nodüllerle alakası yok; haşimatonun sebebi de bilinmiyor , o yüzden geçti bitti diyecek bir tedavi yöntemi de yok sanırım.

Bu arada dahiliye ile olacak iş değil; mutlaka güvendiğin bir endokrinoloji uzmanı bul. Ben evli değilim ama benden daha ileri boyutta tiroid sorunu olan annemin 4 sağlıklı çocuğu var şükür :KK66: Eğer hamile kalırsan kontrol sıklığı artacak; ilacı mutlaka en az her 2 ay da bir ayarlaması gerekecek doktorun. Böyle bir durum olursa sakın kontrolü geciktirme.

Canım ben çiçek konusunda daha öncede bahsetmiştim ya çok umursamazım :KK43: o yüzden anneanneme götürdüm en iyi o bakar diye çok uzun ömürlülermiş onun demesine göre...hiçbir şey olmadı gittikçe seviyoruz...bizim daha şimdiden kaç çift ayakkabımız oldu :KK43: büyük bir çekmece sadece ayakkabı ve teyze hiç boşluk kalmayana kadar ayakkabı alacağım diyor...farkettim ki seninle konuştuktan sonra da biz çocuklarımıza aşılıyoruz aslında estetik görünme kaygısını...umarım aşırı dozda yaşamam bende bu gel-gitleri kızımla :)
Süper o zaman düşünebilirim bunu. Yarın hediye bakmaya çıkacağım,bilgi alır,fiyat öğrenirim kafama yatarsa yaptırırım.
Benim kızımda marka takıntım olmadı hiç,estetik kaygımda yok denecek kadar azdı,genelde rahat kullanabileceğim,yıkamaya dayanabilecek,sertleşmeyecek vs kumaşlardan yana kullandım tercihimi,rahatlık öncelikti benim için ama kızım son 1 senedir kıyafet,ayakkabı şeçmeye başladı,bu yaz koca bir yaz iki askılı bilekte elbisesi vardı bayıla bayıla onları giydi ki evvelki sene almıştım o zaman beğenmemişti. Ben yazin hep elbise terlik,sandalet giyerim,sanırım benden etkilendi,bende elbise giyeceğim,bende sandalet giyeceğimle başladı olay,buralara geldi. Hatta yırtık kot giydim geçen yaz başı,olay çıktı evde bana neden almadın benim neden yok diye,oturdum kestim evdeki kotunuda öyle giydirdim düşün. Aslına bakarsan bu farkındalık okulda başlıyor,yaşı itibariylede ilerliyor. Çıkıyoruz bir ayakkabı görüyor,anne x'in ayakkabısı diyor. Çok dikkatli bu konuda. Kıyafette bu kadar değil ama ayakkabı hastası resmen.
BenIpek BenIpek bizi buraya topladın, sen arazi oldun yine :63:

Merhaba choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah , bence de sadece sınıf öğretmenine hediye alsan yeter. Bir tane daha alayım dersen, o da kızının çok sevdiği, farklı ilgi gördüğünü düşündüğün bir öğretmen var diyorsan ona alırsın.
Geçen sene üçünede almıştım eski okulumuzdayken ki orada ekstra öğretmenimiz yoktu fazladan,sadece 3 öğretmen ama şimdi say say bitmiyor. Çoğunu görmedim bile aslına bakarsan,dolayısıyla ne alsam zorlama olacak,kesinlikle beğenecekler diyemeyeceğim. Bu senede kendimi yıpratmadan 3 öğretmene alırım. yardımcı öğretmenlere kitap düşünüyorum ,oyuncu anne var Şermin Çakracı onun son kitabı eğlenceli bir kitaba benziyor,bir bakacağım. Asıl öğretmenimizede mervenin bahsettiği tarzda bir çiçek alabilirim. Biraz bilgi alayım,birde fiyat öğreneyim. Benim baktığım sadece çicekti ama nette görduklerimde evler,insanlar,hayvanlar vs var daha uyarlanabilir geldi bana ama yetişmez şmdi netten alsam. Yarın sabahtan bir gezeyim ben iyisimi,zaman dar,halledeyim aklımda beni yer şimdi ayın yirmidördüne kadar o almamış olmak.
BenIpek BenIpek harbiden nerdesin yahu sen?

Evet canım çocuklar giyim konusunda çok dikkatliler gerçekten Dip boya yaptırdığımı eşim farketmez öğrencilerim fark eder :) bende genelde eşofman tarzı rahat tulumlar falan alıyorum ama teyzeler ve anneanne nerede simli kurdeleli taşlı giysiler ayakkabılar var onlardan alıyorlar :) hoşuma gidiyor ama aynı zamanda da korkutuyor...evet yazın öyle güzel ki hem çocuklar hem bizim için elbise altı sandalet ya da terlik...İpek kayıplarda yine...İpek'in çiftliği peynirinden buldum bu arada Migros'ta haberiniz olsun biraz ağır ama suda bekletirim ben peynirleri genelde o ağırlık kaybıldu beklettikten sonra...
Süper o zaman düşünebilirim bunu. Yarın hediye bakmaya çıkacağım,bilgi alır,fiyat öğrenirim kafama yatarsa yaptırırım.
Benim kızımda marka takıntım olmadı hiç,estetik kaygımda yok denecek kadar azdı,genelde rahat kullanabileceğim,yıkamaya dayanabilecek,sertleşmeyecek vs kumaşlardan yana kullandım tercihimi,rahatlık öncelikti benim için ama kızım son 1 senedir kıyafet,ayakkabı şeçmeye başladı,bu yaz koca bir yaz iki askılı bilekte elbisesi vardı bayıla bayıla onları giydi ki evvelki sene almıştım o zaman beğenmemişti. Ben yazin hep elbise terlik,sandalet giyerim,sanırım benden etkilendi,bende elbise giyeceğim,bende sandalet giyeceğimle başladı olay,buralara geldi. Hatta yırtık kot giydim geçen yaz başı,olay çıktı evde bana neden almadın benim neden yok diye,oturdum kestim evdeki kotunuda öyle giydirdim düşün. Aslına bakarsan bu farkındalık okulda başlıyor,yaşı itibariylede ilerliyor. Çıkıyoruz bir ayakkabı görüyor,anne x'in ayakkabısı diyor. Çok dikkatli bu konuda. Kıyafette bu kadar değil ama ayakkabı hastası resmen.

Geçen sene üçünede almıştım eski okulumuzdayken ki orada ekstra öğretmenimiz yoktu fazladan,sadece 3 öğretmen ama şimdi say say bitmiyor. Çoğunu görmedim bile aslına bakarsan,dolayısıyla ne alsam zorlama olacak,kesinlikle beğenecekler diyemeyeceğim. Bu senede kendimi yıpratmadan 3 öğretmene alırım. yardımcı öğretmenlere kitap düşünüyorum ,oyuncu anne var Şermin Çakracı onun son kitabı eğlenceli bir kitaba benziyor,bir bakacağım. Asıl öğretmenimizede mervenin bahsettiği tarzda bir çiçek alabilirim. Biraz bilgi alayım,birde fiyat öğreneyim. Benim baktığım sadece çicekti ama nette görduklerimde evler,insanlar,hayvanlar vs var daha uyarlanabilir geldi bana ama yetişmez şmdi netten alsam. Yarın sabahtan bir gezeyim ben iyisimi,zaman dar,halledeyim aklımda beni yer şimdi ayın yirmidördüne kadar o almamış olmak.
BenIpek BenIpek harbiden nerdesin yahu sen?

Evet canım çocuklar giyim konusunda çok dikkatliler gerçekten Dip boya yaptırdığımı eşim farketmez öğrencilerim fark eder :) bende genelde eşofman tarzı rahat tulumlar falan alıyorum ama teyzeler ve anneanne nerede simli kurdeleli taşlı giysiler ayakkabılar var onlardan alıyorlar :) hoşuma gidiyor ama aynı zamanda da korkutuyor...evet yazın öyle güzel ki hem çocuklar hem bizim için elbise altı sandalet ya da terlik...İpek kayıplarda yine...İpek'in çiftliği peynirinden buldum bu arada Migros'ta haberiniz olsun biraz ağır ama suda bekletirim ben peynirleri genelde o ağırlık kaybıldu beklettikten sonra...
Hevesliler ne yapsınlar canım. Çok şirin şeyler var kız çocukları için. ınsan dayanamıyor ama ben aldığım elbiseleri falan hiç giydiremedim bebekken,önden çıtçıtlı tulumlar elim ayağımdı adeta,uzun zaman kullandım. Hatta 3 yaşındayken dahi gece giydiriyordum ayaklı olanlardan,sıcacık :-)
İpek çiftliği bende alabiliyorum migrostan,genelde oluyor,özellikle izmir tulumu çok güzel.burada yeni bir peynirci açıldı,oradan aldım geçen gün,beğendik,yine alırim sanırım.
İpek kayıp cidden.

Canım bizim para toplandı hem de çok komik bir rakam.o paranın bir kısmıyla çiçek alınacak kalanlar bir şey. Büyük şehirlerde sistem daha farklı oluyor demek ki.gecen sene öğretmene altın pasta çiçek vs alınmıştı parti tarzında yapılmıştı.burada çok cüzi toplanan paraları bile konu eden aileler var.tamam olmayabilir ama konu olan 10 lira cidden sigaraya verilecek parayı da rahatlıkla bulurlar ama tabi sözüm herkes için geçerli değil. Topluca bir şey neden yapılmıyor ki sizde baya çok ogretmen varmış. Ama normalde branş hocalarına alınmaz sınıf öğretmenine alınır diye düşünüyorum l.

Canım günaydın iyi haftalar olsun...bende dün Migros'tan o kampanyadan faydalanarak zeytinyağımı aldım çok mutlu oldum :) sanıyorum bizde bundan sonra bir süre ona odaklı yaşamaya başlayacağız...tabii şimdiden tatil için bebek dostu otel araştırmasına girdim :) gezmeyi görmeyi çok seven bir çift olunca duramayız bu yaz evde diye düşünüyoruz ki zaten 7-8 aylık olacak...tek korkum o bir yere giderken yiyecek hiçbir şey bulamıyorum...öğretmenler günü yemeğimiz var fiks menü belirlemişler hep abur cubur tavuk ve sosis sepetinden tut, kola, yaş pasta karnımı doyurur giderim artık diye düşünüyorum ama şimdiden aldı beni stresi..canım kızın konusunu büyütme kafanda hiçbirimiz her zaman aynı davranışları sergilemiyoruz ki yaşantımızda zaman zaman durgun oluyoruz zaman zaman huysuz bazen çok hareketli bazen de kılımızı kıpırdatamıyoruz...okul öncesi dönemde örnek alınan kişi başta öğretmendir özellikle kız çocukları için acaba öğretmen sınıfta bir çoçuğa farkında olmadan "bu dana çok yakışmış çok beğendim..." gibi cümleler kurup diğer kızlara buna benzer şeyler söylemediyse kızın da beğenilme kaygısı yaşıyor olabilir benim ki sadece bir tahmin...o yaşta beğenilme kaygısı öğretmenim beni 'takdir etsin, beğensin' şeklinde olabilir...evde baba ve sen bu konuya dikkat çekebilirsiniz...severken güzel kızım gibi cümleler kurabilirsiniz..ya da insanların giyimlerinden çok davranışlarının önemli olduğu vurgulanabilir..dediğim gibi hiçbir sebebi de olmayabilir...görmezden gelmek bu davranışları en iyi yöntem...20 mağaza gezmek yerine "peki bugün alışveriş yapmak istemiyoruz sanırım kendi botlarınla idare edebilirsin" deyip alışverişi sonlandırmak da bir yöntem...belki de canı gerçekten birşey seçmek istemiyordu o zaman...ama kızını en iyi sen tanırsın gerçekten farklı şeyler sezersen pedagogla konuşman en doğrusu...
Canım ya o bebek dostu çocuk dostu otel kavramları hep hikaye. En azından senin gibi biri için facia.gecen sene çok güzel bir otele gittik biz çocuk dostuydu sözüm ona ama menüler çok kıytırık. Çocukların boylarına göre cicili standlarda son derece özensiz basit yemekler. Patates kızartması püre, pilav, makarna sonları, sosis çeşitleri gibi. Ben kızıma oradan yedirecek bir şey bulamadım. Sen sen ol giderken süzgecini rendeni sürekli kullandığın şeyleri mutlaka götür.

Canım ya o bebek dostu çocuk dostu otel kavramları hep hikaye. En azından senin gibi biri için facia.gecen sene çok güzel bir otele gittik biz çocuk dostuydu sözüm ona ama menüler çok kıytırık. Çocukların boylarına göre cicili standlarda son derece özensiz basit yemekler. Patates kızartması püre, pilav, makarna sonları, sosis çeşitleri gibi. Ben kızıma oradan yedirecek bir şey bulamadım. Sen sen ol giderken süzgecini rendeni sürekli kullandığın şeyleri mutlaka götür.

Evet canım doğru söylüyorsun o gün düşündüm zaten e ben kızımın yoğurdunu nasıl mayalayacağım dedim dalga geçtiler benimle arkadaşlarım resmen "ay sende ne düşünüyorsun bir hafta hazır yiyiversin" dediler...acaba ben mi çok pimpirikli bi anne olacağım diye sorguladım resmen...kesinlikle haklısın çocuk dostu kavramından çok farklı anlamlar çıkarıyorlar aslında en güzeli butik minik bir otel mutfağını zaman zaman istediğim gibi kullanabileceğim bir yer ya da ev kiralamak mantıklı duruyor...

Ben bir yoğundum bir yoğun sorma.bir de araya annemin hastalığı girdi derken kızım okuldayken annemle ilgilendim. Bugun de bir başım ağrıyor sormayın gitsin.

Canım bu ay'ın görüntüsünün verdiği bir dalga mı bilemiyorum ama etrafımdaki herkes baş ağrısından şikayetçi...çok çok geçmiş olsun...
Ben bir yoğundum bir yoğun sorma.bir de araya annemin hastalığı girdi derken kızım okuldayken annemle ilgilendim. Bugun de bir başım ağrıyor sormayın gitsin.

Canım bizim para toplandı hem de çok komik bir rakam.o paranın bir kısmıyla çiçek alınacak kalanlar bir şey. Büyük şehirlerde sistem daha farklı oluyor demek ki.gecen sene öğretmene altın pasta çiçek vs alınmıştı parti tarzında yapılmıştı.burada çok cüzi toplanan paraları bile konu eden aileler var.tamam olmayabilir ama konu olan 10 lira cidden sigaraya verilecek parayı da rahatlıkla bulurlar ama tabi sözüm herkes için geçerli değil. Topluca bir şey neden yapılmıyor ki sizde baya çok ogretmen varmış. Ama normalde branş hocalarına alınmaz sınıf öğretmenine alınır diye düşünüyorum l.
Aslında tüm velileri tanıyorum canım,organize olabilsek gayet olur ama veren olur,dediğin gibi minnacık miktar için ağız burun eğen olur can sıkıcı olur haklısın. Aslına bakarsan cazip para toplayıp halletmek,sonuçta 10 liraya çiçek bile alınmıyor. Neden sorun ederler hiç anlamam inan.
Hepsine almayacağım karar verdim. Sadece sınıfındaki 3 öğretmene alacağım. Alsamda tanımadığım için,pek hitap etmeyebilir zaten.

Aslında tüm velileri tanıyorum canım,organize olabilsek gayet olur ama veren olur,dediğin gibi minnacık miktar için ağız burun eğen olur can sıkıcı olur haklısın. Aslına bakarsan cazip para toplayıp halletmek,sonuçta 10 liraya çiçek bile alınmıyor. Neden sorun ederler hiç anlamam inan.
Hepsine almayacağım karar verdim. Sadece sınıfındaki 3 öğretmene alacağım. Alsamda tanımadığım için,pek hitap etmeyebilir zaten.
Tek başına hediye alma dönemleri kapandı sanıyordum. Yani bu şekilde unutan da olabilir sınıfta çocuk mahcup olur.cocuklqr takar böyle şeyleri. Artı baya maliyetli olur.ben hediye alırken nevresim türü şeyleri tercih ediyorum.modasi geçmez mutlaka ise yarar olmadı hediye götürür birine falan amaa 3 ogretmen için de nevresim baya maliyetli olur. Esse tarzı yerlerde kampanyalı şeyler vardır mutlaka ben para harcamamak için bayadır girmiyorum oralara. Önceden esse falan çok yoktu bernardoya verdiğim paranın haddi hesabı yok şimdi hepsi bir köşede hiç el bile değmedi. O yüzden pek bulamıyorum artık bu tür yerlere.

Tek başına hediye alma dönemleri kapandı sanıyordum. Yani bu şekilde unutan da olabilir sınıfta çocuk mahcup olur.cocuklqr takar böyle şeyleri. Artı baya maliyetli olur.ben hediye alırken nevresim türü şeyleri tercih ediyorum.modasi geçmez mutlaka ise yarar olmadı hediye götürür birine falan amaa 3 ogretmen için de nevresim baya maliyetli olur. Esse tarzı yerlerde kampanyalı şeyler vardır mutlaka ben para harcamamak için bayadır girmiyorum oralara. Önceden esse falan çok yoktu bernardoya verdiğim paranın haddi hesabı yok şimdi hepsi bir köşede hiç el bile değmedi. O yüzden pek bulamıyorum artık bu tür yerlere.
Canım bilemedim belki anaokulu diye bireysel davranılıyor,ilkokulda muhakkak farklı olur diye düşünüyorum ,okul aile birliği vs organize eder ve inan çok işime gelir.
Bugün 10.30da avmye gittim yarım saat önce geldim düşün,gez gez. Esse kapanıyor bu arada orayada girdim raflar bomboş abuk sabuk parçalar kalmış,bir gezdim.
Bende 3 tane kitap,english home'dan hepsine farklı desenli ve şekilli tabaklı fincanlar,(kendi kutuları var aynı desenli şık şık bayıldım) aldım. Yardımcı öğretmenlere minik kar küreleri,asıl öğretmenimizede müzikli melekli büyük kar küresi aldım. çikolata da aldım,sonra kutu aldım başka bir yerden,hepsini kutuya yerleştirip paketledim.
Gezdikçe kafam karıştı yani,bende çözümü böyle buldum.
O bahsettiğim akvaryumda çiçeklere de baktım,ama nette gördüklerim kadar detaylı değillerdi ve cidden pahalıydı.(Nette ki örneklerde minik insan,ev,bank vb figürler vardı,bunda sadece çiçek toprak ve akvaryumdu) Çiçeklerde minicik içinde ikiyüz küsür liraydı ,hiçbir albenisi yoktu anlayacağın. Ama yapılışına baktım,malzemeleride nette satılıyor,bir ara alıp kendim yapmak istiyorum,figürler ,evler vs ekleyip. O sebeple almadım. Gezdim dolaştım böyle çeşitli paketler hazırladım,umarım beğenirler.
Giyim vs zaten almam,nevresimde bir seçenek aslında,gayet güzel şeylerde var ama hatıra kalsın dedim.
Birde kızım ismini yazmayı öğrenmiş,öğretmeni etkinliğine yazarken görüp,kitaplara ismini ona yazdırıp,devamını ben yazarım,sevgilerle vs diyerek,hatıra olur.

X