Teşekkürler Derin; bunu duymak güzel. Hayır bu listeye, karalahana, beyazlahana, yer fıstığı, turp vs ekleyeneler de var...ee kışın yenilecek ne kalıyor o zaman...Doğrudur iyot emilimiyle ilgili bir sorun yaratıyorlardı. Ancak başka kaynaklarda bu tip besinlerin kilolarca ve haftada çok kere yenmesi sonucu bu kadar zarar verebileceğini ara sıra, az miktarda yapmanın fazla etki etmeyeceği yönünde dr. görüşleri var.
Günaydın Choccy, erkencisin :) Sana da mutlu, neşeli bir gün olsunGünaydın, hepinize mutlu sabahlar,
Sağolasın canım. Ben hafta içi 6da ayaktayım. Hoş haftasonuda en geç 9da uyanıyorum ama sanki 12ye kadar uyumuş gibi hissediyorum.Günaydın Choccy, erkencisin :) Sana da mutlu, neşeli bir gün olsun
TSH değerlerin değişmiyor mu? 4 sene de hiç dozajında oynama yapmaması ilginç. İlaç yeterli geliyorsa çarpıntının olmaması lazım sanki.Canlar bende hipotiroidim yaklasik 4 senedir eutyrox 25 mg kullaniyorum. Doktor omur boyu kullanacaksin demisti ozamanlar. Bazen carpintim oluyo yine.. Cok sayfa oldugundan fazla okuyamadim bu hipotiroid hic gecmez mi.. yani kontrole gidiyorum cogunlukla devam et boyle diyor dr lar..
TSH değerlerin değişmiyor mu? 4 sene de hiç dozajında oynama yapmaması ilginç. İlaç yeterli geliyorsa çarpıntının olmaması lazım sanki.
Kaç çıktı en son ölçüm TSH değerin? Bir de sana bir açıklama yaptı mı doktor? Haşimato mu?
Benim de haşimato ve hipotiroid, yavaş çalışıyor yani. Yıllardır kullanıyorum ilacı. 6 ay da bir kontrole gidiyordum. Gerekli görürse dozaj ayarlaması yapıyordu doktor. Maalesef geçme gibi bir durum olmadı yani. Senin kullandığın dozajlar az; genetik kaynaklı değilse başka bir doktordan da fikir alabilirsin bence. Diyet ya da takviyelerle tedavin mümkün mü bunu öğrenbilirsin. İnternette Metin Özata diye bir doktor var; paylaşımları çok faydalı. İmkanın varsa ona muayne olup aklında ki tüm sorulara cevap alabilirsin belki.Samsonn, bi iki kere yukselip 50 mg yaptik sonra o cok gelmisti kan sonuclarina gore sonra geri 25 dusurduk oda az geldi bu en son 25 +yarim 25 yani 12.5 = 37.5 mg kullaniyorum simdi 1/2 senedir. 25 mg
kullaniyorum yazmisim pardon.
Hasimato hizli calisanda olusmuyo mu hipertiroidde? Benimki hipo yani yavas calisan.. valla sonuclarim suan nerde bilmiyorum haziranda gitmistim bi ay sonra tekrar kontrol yaptircam. Bogazimda ultrasonla bakip nodul cok kucuk demisti gecen sene galiba..
Carpintida arada bi oluyo doktora demistim ama hatirlamiyorum bisi demedi normal dedi galiba. Carpinti dedigim su yani kalbimde sanki bi duraklama oluyo gibi nefesim daraliyo gibi bikac saniye.. carpinti mi bu?
Iyi haftasonları canım.Herkese iyi hafta sonları arkadaşlar herşey yolunda mı? Herkesin keyfi yerindedir umarım
Iyi haftasonları canım.
Ben iyiyim,bol koşturmacalı bir haftasonu geçiriyorum. Hafta içide yoğundum biraz pek bakamadım.
Sen nasılsın canım?
Rica ederim Sam, ara sıra, az miktarda yiyeceksin artık. Bu arada Dr. Ümit Aktaş da, hipotiroid için; siyah turp-kereviz-limon kürünü öneriyor, paylaşmıştım daha önce.Teşekkürler Derin; bunu duymak güzel. Hayır bu listeye, karalahana, beyazlahana, yer fıstığı, turp vs ekleyeneler de var...ee kışın yenilecek ne kalıyor o zaman...
Haşimato, bir bağışıklık sistemi hastalığıdır. Basitçe; vücudun (kafası karışmış) koruma savaşçıları, tiroid bezlerini düşman zanneder ve saldırarak, küçültüp yok etmeye çalışır.Hasimato nodullerle alakali miydi?
Bana oyle bisey denmedi sadece bu hapi kullaniyorum sabah ac karnima cnm.
Bi bakinayim iyi bir endokrine gideyim bi ay sonra kontrolum var. Cogunlukla dahiliye bakti bana cunku randevu bulamiyodum endrokrine..
Peki bu hipo da cocuk olmama fln varmi yada engelmi sende nasil evlimisin cocugun varmi?
Oh süper vallahi ne güzel düşünmüşler harika. Sanada ne hoş bir sürpriz olmuştur.Canım bende bugün güzel bir gün geçirdim...annem ve kızkardeşlerim herkesi toplamışlar eş dost baby shower yaptılar sürpriz oldu :) günlerdir hazırlanmışlar...dün kontrolümüz vardı kızım 2480 olmuş doktorum sen bu tombiği ne ile besliyorsun diye sordubir an panik oldum obez falan mı olacak diye...onun dışında son hazırlıklar tamamlanıyor heyecanlıyım aynı zamanda hormonlar müthiş çalışmaya başladı her an ağlamaya müsaitim anneliği bu aralar derinden hissediyorum :)
Oh süper vallahi ne güzel düşünmüşler harika. Sanada ne hoş bir sürpriz olmuştur.
Maşallah minnoşa,doğuma kadar 3 kg'ı geçecek belliki annesi.Ne güzel maşallah ona.
Hormonlardan canım o. Doğum sonrasıda biraz devam eder,sonra atlatırsın. Bende çok duygusaldım bilirim.
Geçti canım sağol. Ağrı sızı kalmadı pek.İsmimize de karar verdik Rihem olacak :) senin parmağın da iyileşmiştir umarım..sessizleşmiş burası hafta sonunun yoğunluğu var sanırım ailesiyle meşgul herkes...umarım herkes iyidir keyfi yerindedir...
Geçti canım sağol. Ağrı sızı kalmadı pek.
Hayırlı olsun ismiyle yaşasın inşallah. Kulağa çok hoş geliyor. Bende oyun parkının önündeyim kızım içerde o arada bir bakayım dedim,yoksa koştur koştur bir hal oldum bugün nefessiz. O etkinlik,bu park derken akşamı ettik kızımla.
Yarında ev derlenip toparlanacak,kızım evdeyken savaş alanına dönüyor ev
Dinlenmek hayal oldu valla bana.
Sen dinlenebiliyormusun?
Her fırsatı değerlendir derim,bol bol dinlen.
Öpüyorum seni,kızımı alıp markete iner ,şanslıysam ikna edip eve geçerim artık.
Günümüz anneleri böyle. Ha bire koşturuyoruz çocukları oyalamak için,iyi vakit geçirsinler diye.Bende birkaç yıl sonraki halimi gördüm sanıyorum :) dinlenmeye vakit bulmaya çalışıyorum ama eksikler bitmiyor ne yazık ki her gün dışarıdayım...okula da gidiyorum tabii hala...annelik hamilelik de dahil gerçekten her anlamda fedakarlık gerektiriyormuş...iyi hafta sonları bende seni öpüyorum sevgiler...
Günümüz anneleri böyle. Ha bire koşturuyoruz çocukları oyalamak için,iyi vakit geçirsinler diye.
Dün sabah 9da çıktık evden,kahvaltıya gittik ama sor nasıl yerlere gidiyorsunuz diye,tabiki çocuk oyun alanı olan yerlere gidip,kahvaltı yapıyoruz. Dün gittiğimiz yere ilkkez gittik,bak inanmazsın,rezervasyon yaptırdık zira full ama gel gör ki kahvaltı vasattı cidden. Açık büfede sadece hamur işleri vardı,masada da önceden hazırlanmış peynirler ama inan benim evde daha çok çeşit var,saçma sapandı ama iğne atsan yere düşmez öyle kalabalık. Eminim herkes aman çocuk alanı büyük diye gidiyor,zira başka açıklaması olamaz öyle bir kahvaltıya böyle talebin olması
Neyse geldik,avm'ye geçtik öğretmenler günü hediye yapımı etkinliği vardı,oraya gittik,keçeden çiçek yaptık,oradan çıktık yemek yedik,oyun parkına girdik,oradan çıktık markete girdik akşam için yemeklik birşeyler almaya,hatta zeytinyağı aldım yine migrosun indiriminden,devam ediyorsa bakın kızlar 9liraya geldi sızma. Oradan bindik arabaya eve bir geldim uyumuş kızım,hadi onu kucakla eve götür uyandırmadan,geri gel poşetleri al,derken saat altıyı geçiyordu. Sabaha kadar uyudu ama gecenin dördünde anne çişim geldi,anne susadım dedi kalktı. Yanıma aldım uyusun dedim ama nerde mıkır mıkır konuşuyor,kıpır kıpır kıpraşiyor,uykuyu aldı acıktı tabi,kıyamadım kalktım ona yiyecek birşeyler hazırladım,şimdi boyama yapıyor,bende kara kara düşünüyorum evi neresinden toplamaya başlasam diye zira bu haftasonu dağıtma olayını abarttı ki doğru düzgün evde oturmadık bile
Merve canım sen çocuk psikolojisinden anlarsın.Birşey sorayım hazır bunca şeyi yazmışken,geçen hafta kızım herşeye kulp takmaya başladı. Bir tişört giydiriyorum bu beni sıkıyor,bu bana bol,bunun kolu uzun vs diyor,ayakkabı içinde aynı şekilde,deniyor çıkarıyor falan. Okula götürmek kabusum oldu resmen. Annem bendeydi,1 hafta kaldı,okula gitmek istemedi annemi çok sever,ben gönderdim tabi okula ama hep sorun çıkardı. Acaba birden başlar mı böyle takıntılar ne dersin? Korkuyorum inanki hep böyle kalacak diye. Annem gitti cumartesi dün pek sorun çıkarmadı. Ayakkabı konusunda da yeni ayakkabı aldım,ama inan 5 mağaza gezdik 20den fazla ayakkabı denedi,bu bol,bu dar,bu şöyle bu böyle dedi,en son çare minimene girdim,otopedik taban bir botu beğendi bu çok rahat dedi aldım. Şimdilik sorun kalmadı gibi,aldığımdan beri sorunsuz giydi. Kötü ayakkabı almıyorum genelde ona ama acaba dedim gerçekten canı mı acıyordu öte yandanda diyorum ki hepsini daha önce giyiyordu birdenbire ne değişti?Kafam allak bullak oldu inan ya.Geçen hafta saçımı başımı yolacak raddeye geldim bu kıyafet ayakkabı mevzularından.
Ne yapmamı önerirsin?
Devam ederse okul pedagogu ile görüşmeyi planlıyorum.