- 19 Kasım 2013
- 18.645
- 33.614
Ya canım,bakliyatta yiyemezsek cidden ne yiyeceğiz. Öyle azalıyor ki alternatifler. Vallahi kafama takmayacağım artık,sırf sağlıklı gıda diye diye hasta olacağım bu gidişle korkuyorum. Bariz kötü olanları kenara ittim (abur cubur,şekerli içecekler vs)diğerlerinide içerik,menşei bakarak karar vereceğim. Cidden hasta olunur böyle yyyıpranarak. Ben pazara gittim geçenlerde,organik pazar göya ve inan pahalı pahalı aldım ve eve geldim inan hiçbirşey bozulmadı,taş gibi herşey durdu 1 hafta inan verdigim paraya acıdım. Birde işim bu yönü var,mütemadiyen kandırılıyoruz.Öyleymiş bir de dün bu konuyu araştırırken bir bakteri cinsinden bahsetmişler adını unuttum kaynatmakla falan olmuyormuş. Bu durumda sütçü den almak sütü, yoğurdu, peyniri hep risk.karatay da dışarıdan yoğurt alıyorsanız yemeyin diyor. Geçen gün de sy nin sayfasında bakliyat yemeyin yazıyordu. Ne yiyeceğiz cidden ben çıkamıyorum artık bu işin içinden. Peynir mükemmel olmuş. Evde püre için falan aldığım 2 kutu uht sütüm vardı bir tanesiyle yapacağım bugün ya da yarın. Ama peynirleri düşün fabrika çıkışı makinalardan geçme. Onlar çok mu sağlıklı of ya ne kadar karışık bir konu.
Bendensin canım,geçen yaz iki kez fesleğen aldım saksıda ona bile bakamadım. Cam balkonum var ama camasir kurutuyorum muhtemelen iyi gelmez vazgeçerim sanırım.Canım bende ev alan bir arkadaşıma hediye olarak limon ağacı alıp götürmüştüm :) çok hoşuna gitmişti şimdi limonlarını yiyoruz gittiğimizde ona...bende evime almak istiyorum ama çok büyük bir evim Yok ve çiçek besleme konusunda sıkıntılarım var...unutuyorum ve kurutuyorum
Eline sağlık canım. Pulbiberde yakışır ceşit olsun dersen.Kızlar 1 litre uht sütten lor yaptım şu an soğumasını bekliyorum.suzgecten tule alında bir kısmına çörek otu koyacağım bir kısmını sade yapacağım. Artı dünkü sütümden kaymak biriktirmeye başladım. 1 ay sonra falan ilk tereyağımi yapabileceğim sanirim
Bende bugün kuaföre gitmistim,dönüşte peynirci açılmıştı uğrayayım dedim,lezzetli bir peynir buldum sanirim. Leptin saatiydi tadamadım ama bir kahvaltilık aldım çeşitlerden,beğenirsem oradan alacağım artık peynirlerimi her çeşit peynir vardı,hatta 1kg tuzsuz tereyağı aldım,çok güzel görünüyordu. Napayım bir yere güvenmek durumundayım.