Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Öyleymiş bir de dün bu konuyu araştırırken bir bakteri cinsinden bahsetmişler adını unuttum kaynatmakla falan olmuyormuş. Bu durumda sütçü den almak sütü, yoğurdu, peyniri hep risk.karatay da dışarıdan yoğurt alıyorsanız yemeyin diyor. Geçen gün de sy nin sayfasında bakliyat yemeyin yazıyordu. Ne yiyeceğiz cidden ben çıkamıyorum artık bu işin içinden. Peynir mükemmel olmuş. Evde püre için falan aldığım 2 kutu uht sütüm vardı bir tanesiyle yapacağım bugün ya da yarın. Ama peynirleri düşün fabrika çıkışı makinalardan geçme. Onlar çok mu sağlıklı of ya ne kadar karışık bir konu.
Ya canım,bakliyatta yiyemezsek cidden ne yiyeceğiz. Öyle azalıyor ki alternatifler. Vallahi kafama takmayacağım artık,sırf sağlıklı gıda diye diye hasta olacağım bu gidişle korkuyorum. Bariz kötü olanları kenara ittim (abur cubur,şekerli içecekler vs)diğerlerinide içerik,menşei bakarak karar vereceğim. Cidden hasta olunur böyle yyyıpranarak. Ben pazara gittim geçenlerde,organik pazar göya ve inan pahalı pahalı aldım ve eve geldim inan hiçbirşey bozulmadı,taş gibi herşey durdu 1 hafta inan verdigim paraya acıdım. Birde işim bu yönü var,mütemadiyen kandırılıyoruz.
Canım bende ev alan bir arkadaşıma hediye olarak limon ağacı alıp götürmüştüm :) çok hoşuna gitmişti şimdi limonlarını yiyoruz gittiğimizde ona...bende evime almak istiyorum ama çok büyük bir evim Yok ve çiçek besleme konusunda sıkıntılarım var...unutuyorum ve kurutuyorum :KK43:
Bendensin canım,geçen yaz iki kez fesleğen aldım saksıda ona bile bakamadım. Cam balkonum var ama camasir kurutuyorum muhtemelen iyi gelmez vazgeçerim sanırım.

Kızlar 1 litre uht sütten lor yaptım şu an soğumasını bekliyorum.suzgecten tule alında bir kısmına çörek otu koyacağım bir kısmını sade yapacağım. Artı dünkü sütümden kaymak biriktirmeye başladım. 1 ay sonra falan ilk tereyağımi yapabileceğim sanirim:hamarat:
Eline sağlık canım. Pulbiberde yakışır ceşit olsun dersen.
Bende bugün kuaföre gitmistim,dönüşte peynirci açılmıştı uğrayayım dedim,lezzetli bir peynir buldum sanirim. Leptin saatiydi tadamadım ama bir kahvaltilık aldım çeşitlerden,beğenirsem oradan alacağım artık peynirlerimi her çeşit peynir vardı,hatta 1kg tuzsuz tereyağı aldım,çok güzel görünüyordu. Napayım bir yere güvenmek durumundayım.

Ya canım,bakliyatta yiyemezsek cidden ne yiyeceğiz. Öyle azalıyor ki alternatifler. Vallahi kafama takmayacağım artık,sırf sağlıklı gıda diye diye hasta olacağım bu gidişle korkuyorum. Bariz kötü olanları kenara ittim (abur cubur,şekerli içecekler vs)diğerlerinide içerik,menşei bakarak karar vereceğim. Cidden hasta olunur böyle yyyıpranarak. Ben pazara gittim geçenlerde,organik pazar göya ve inan pahalı pahalı aldım ve eve geldim inan hiçbirşey bozulmadı,taş gibi herşey durdu 1 hafta inan verdigim paraya acıdım. Birde işim bu yönü var,mütemadiyen kandırılıyoruz.

Bendensin canım,geçen yaz iki kez fesleğen aldım saksıda ona bile bakamadım. Cam balkonum var ama camasir kurutuyorum muhtemelen iyi gelmez vazgeçerim sanırım.

Eline sağlık canım. Pulbiberde yakışır ceşit olsun dersen.
Bende bugün kuaföre gitmistim,dönüşte peynirci açılmıştı uğrayayım dedim,lezzetli bir peynir buldum sanirim. Leptin saatiydi tadamadım ama bir kahvaltilık aldım çeşitlerden,beğenirsem oradan alacağım artık peynirlerimi her çeşit peynir vardı,hatta 1kg tuzsuz tereyağı aldım,çok güzel görünüyordu. Napayım bir yere güvenmek durumundayım.
Of ya cidden çıkmazdayiz bakınca. Sokakta satılan yiyeceklere bile artık GDO içermez %100 doğal gibi yapistirmalar asılıyor. Geçen 1 kg kabak çekirdeği 10 TL idi insanlar nasıl alıyorlar görsen...Ya cinden ithal dır bir şey kesin vardır ama GDO içermez yazısı insanları rahatlatıyor galiba bu yaşıma kadar bakliyat faydalı dendi şimdi yemeyin sınırlı tüketin deniyor.sebze hormonlu tavuk desen ölmüş ağlayanı yok hiçbir şey yememek en mantıklısı artık bu gidişle. Kafam çok ama çok karışık. Süt olayına taktım yeniden mesela.sebzeldrin hepsi tarim ilaçlı. Haa meyve de yemeyin deniyor ya.eskiden hasta olan çocuklara portakal suyu için derdi doktorlar şimdi fruktoz kötü oldu.kis geldi ne vereceğiz bu çocuklara.ben son zamanlarda Trabzon hurmasina taktım. Sy de de görünce her gün birer tane yiyoruz evde mideye de iyi geliyormuş. Sen ne güzel dayanması tadına bakmışsın ben olsam ağlardım. Leptin dikkat edemiyorum.zararli bir şey yemezsem kardayim diyorum.

1 litre uht süt ve bi su bardağı günlük sütüm vardı onu da kattım içine sanırım 200 grama yakın biraz daha az olabilir lor elde ettim. Ama çörek otu yokmuş evde tuzlayip sardım. 3 TL 1 litre sütten 200 gram lor olursa lorun kilosu 15 lira oluyor.tahsildaroglu 350 gram lor 3.75tl.
Bunun evde ve taze yapıldığını düşünürsek tercih edilebilir ama kızım yemiyor.sabah tadına zorla baktırdım güzel olmuş ama yemicem dedi:)yaptığım yoğurdu da yemiyor artık ağzına kaymak geliyormuş ayranı da içmiyor. Bi ara canan hoca yoğurt etkinliğinde tv de çıkınca evdeki yoğurt ve ayran tüketimini olumlu etkilemişti bizde ama şimdi zorlanıyorum.

Of ya cidden çıkmazdayiz bakınca. Sokakta satılan yiyeceklere bile artık GDO içermez %100 doğal gibi yapistirmalar asılıyor. Geçen 1 kg kabak çekirdeği 10 TL idi insanlar nasıl alıyorlar görsen...Ya cinden ithal dır bir şey kesin vardır ama GDO içermez yazısı insanları rahatlatıyor galiba bu yaşıma kadar bakliyat faydalı dendi şimdi yemeyin sınırlı tüketin deniyor.sebze hormonlu tavuk desen ölmüş ağlayanı yok hiçbir şey yememek en mantıklısı artık bu gidişle. Kafam çok ama çok karışık. Süt olayına taktım yeniden mesela.sebzeldrin hepsi tarim ilaçlı. Haa meyve de yemeyin deniyor ya.eskiden hasta olan çocuklara portakal suyu için derdi doktorlar şimdi fruktoz kötü oldu.kis geldi ne vereceğiz bu çocuklara.ben son zamanlarda Trabzon hurmasina taktım. Sy de de görünce her gün birer tane yiyoruz evde mideye de iyi geliyormuş. Sen ne güzel dayanması tadına bakmışsın ben olsam ağlardım. Leptin dikkat edemiyorum.zararli bir şey yemezsem kardayim diyorum.
Ya birde o tarafı var,dışarıya satamadıklarını bize ucuza satıyorlar.
Alıyor insanlarda ucuz diye. Ben birşey diyemiyorum ki alanada. Ne yapsın yani,açlık sınırında yaşıyor. Paran varsa alabiliyorsun çiğ süt bile ipek,marketteki daha ucuz.Ne yapsın insanlar,mecbur bırakılıyorlar.
Leptin konusunda ben kendimi güzel eeğittim,kesinlikle uyuyorum çok elzem birşey değilse aksi halde insülin direncim var ya ağzım hiç boş durmuyor. Bu sebeple ekstra dikkat ediyorum ama halimi görsen markete gidiyorum sucuklar,mantılar tadımlar ha bire beni buluyor,almayacağım diyorum,peynir alırken adam paketi açıyordu tattırmak için,tadına bakamayacağım diyorum. Zeytin alacağım abla tadına bak diyorlar ben yok diyorum. Bak bunlar bile minik minik kalori ve inanki gereksiz. Peynir tadacağım diye bozsam üzülürüm inan. Az alıyorum,beğenirsek yine alıyorum yine ziyan olmuyor yani.
2 gündür geceden iki limon,2 tane karanfil ve bir çubuk tarçını 1 litre kaynar suya atıyorum,sabah öğlene kadar bu suyu içiyorum ,ödem attırıyormuş birde lezzetli oluyor tadı,dene istersen bir. Ben sabah yapamamıştım şimdi yaptım içiyorum. 10 gün denemek istiyorum. Bunu tavsiye eden kişi incecik,yıllardır gram almadım diyor ve sağlam yiyor.Genetikte olabilir ama zararlı birşey yok içinde,tamda limon mevsimiyken denemeye değer dedim başladım.
Kızımada mandalina sıkıp veriyorum sabahları,imuneksle birlikte severek ićiyor. Birde üzüm seviyor bu aralar eksik etmiyorum. Meyve ben vermesem okulda yiyor ben kısıtlamıyorum,ıvır zıvır yemesinden iyidir

Son düzenleme:
1 litre uht süt ve bi su bardağı günlük sütüm vardı onu da kattım içine sanırım 200 grama yakın biraz daha az olabilir lor elde ettim. Ama çörek otu yokmuş evde tuzlayip sardım. 3 TL 1 litre sütten 200 gram lor olursa lorun kilosu 15 lira oluyor.tahsildaroglu 350 gram lor 3.75tl.
Bunun evde ve taze yapıldığını düşünürsek tercih edilebilir ama kızım yemiyor.sabah tadına zorla baktırdım güzel olmuş ama yemicem dedi:)yaptığım yoğurdu da yemiyor artık ağzına kaymak geliyormuş ayranı da içmiyor. Bi ara canan hoca yoğurt etkinliğinde tv de çıkınca evdeki yoğurt ve ayran tüketimini olumlu etkilemişti bizde ama şimdi zorlanıyorum.
Canım krem peynir seviyorsa evde maskarpone yapabilirsin.
Bak ben arada yaparım. Krema alıyorum 200 gr paket çelik tencereye alıp ısıtıyorum (yüzde 25 yağ oranı olanı tercih et derim ben,en yüksek oranlı olan tikveşli,diğerleri daha düşük)kenarlarda kabarcıklar oluşmaya başlayınca ıısınmıştır,hemen altını kapatıp 2-3 damla limon sıkıp karıştırıyorum ,üzerine bir havlu kağıt koyup pilav demler gibi kapağını kapatıyorum,iyice soğuyunca (1 saat kadar sonra)atıyorum dolaba sabaha kadar bekletiyorum. Sabah zaten yoğunlaşmış hatta kesilmiş gibi oluyor.hemen süzüluyorum,3-4 saat buzdolabına atıyorum mis gibi oluyor inanki. Krem peynirlere 5 basar. Ayrıca tiramisu,pasta kreması vs olarakta kullanabilirsin bu peyniri

Lor yapmak yoğurt yapmaktan çok daha kolaymış. İlk başta olmadı sandım ama kesmeye başladı sonra suyuyla ayrıldı derken hızlıca oldu. Normal kalıp peynir nasıl yapılıyor ki?
Onun için doğal yolla istersen "şırdan" mayası yoksa hazır, marketlerde satılan peynir mayası kullanılıyor.

Kızlar bir tanıdığınızın oğluna 9 yaşında daha lenfoma teşhisi konmuş. Kahroldum resmen.boynunda ele gelen kitle belirtmiş hemen götürmüşler zaten ve sonuç bu. Ailenin ekonomik durumu çok iyi her şeyi sözüm ona en iyisinden alırlar organik alırlar ama baksanıza daha 9 yaşında nasıl bir hastalığın pençesine düştü yavrucuk. Bu iş neye bağlı acaba tam olarak? 9 yaşında bir çocuğun kanser olması için nasıl bir gen mutasyonu olması lazım. Düşünsenize daha vücuduna ne sigara girmiş ne alkol ne de zararlı bir şey.

Allah şifa versin. Şöyle bir söz okumuştum bir prof. dr.un kitabında, ne kadar sağlıklı yaşarsan yaşa, ne kadar iyi, doğru, temiz beslenirsen beslen , sürekli stres altındaysan ve moralman olumsuz etkileniyorsan hiç bir kıymeti yok diye. "Atalarımız duvarı nem, insanı gam yıkar" diye boşuna söylememiş. Bunun yanında taaa anne karnında iken bebek, anne beslenmesine yaşam tarzına dikkat etmeli deriz ya, aslında daha ana rahmine düşmeden önce bebeğin annesininde, babasınında beslenme ve yaşam tarzına dikkat etmesi gerekiyormuş yumurta + spremlerin sağlıklı olması açısından. Bu çok komplike bir durum aslında. Sigara içmeyen birisi içen başka insanlar yüzünden pasif içici olarak daha çok zarar görüyormuş. Bir baba dışarıda uzak bir yerde sigara içse ve eve çocuğunun yanına gelse çocuk ondan yine olumsuz yönde etkileniyormuş sağlık açısından. Ayrıca hava ve su kirliliği, besinlerle gelen zirai ilaç kalıntıları, etrafımızı çepeçevre saran manyetik alanlara ve radyasyona maruz kalmak, topraklayamamak, geç vakitlerde yatmak ve uyku düzensizlikleri sonucunda onarım hormonunun iyi salgılanamaması bu yaşam tarzının getirdiği deformasyonlar, doğadan ve sıcak insanı ilişkilerden kopmalar, olumsuz düşünceler, sürekli kurmalar, psikoloji, genetik vb. sebeplerde bu tür hastalıklara neden olabiliyor.

Canım krem peynir seviyorsa evde maskarpone yapabilirsin.
Bak ben arada yaparım. Krema alıyorum 200 gr paket çelik tencereye alıp ısıtıyorum (yüzde 25 yağ oranı olanı tercih et derim ben,en yüksek oranlı olan tikveşli,diğerleri daha düşük)kenarlarda kabarcıklar oluşmaya başlayınca ıısınmıştır,hemen altını kapatıp 2-3 damla limon sıkıp karıştırıyorum ,üzerine bir havlu kağıt koyup pilav demler gibi kapağını kapatıyorum,iyice soğuyunca (1 saat kadar sonra)atıyorum dolaba sabaha kadar bekletiyorum. Sabah zaten yoğunlaşmış hatta kesilmiş gibi oluyor.hemen süzüluyorum,3-4 saat buzdolabına atıyorum mis gibi oluyor inanki. Krem peynirlere 5 basar. Ayrıca tiramisu,pasta kreması vs olarakta kullanabilirsin bu peyniri
Bunu da denerim bir ara değişik tarifler güzel oluyor.suzme işi süzgeçle mi yoksa yine tülbente benzer bir şeyle mi olacak.

Onun için doğal yolla istersen "şırdan" mayası yoksa hazır, marketlerde satılan peynir mayası kullanılıyor.
Şirdan mayasını bilmiyorum ama aktaran bakarım. Bunu da deneyeceğim ama olgunlaştırma işi beni korkutuyor.dun bir tarif baktım bende süzme işinden sonra kalıplar halinde kesmiş ve tuzlu suya koymuş bir kaç ay kalacakmış. Sonuçta taş gibi olmuyor suzuldukten sonra nasıl dağılmıyor ki merak ettim.

Allah şifa versin. Şöyle bir söz okumuştum bir prof. dr.un kitabında, ne kadar sağlıklı yaşarsan yaşa, ne kadar iyi, doğru, temiz beslenirsen beslen , sürekli stres altındaysan ve moralman olumsuz etkileniyorsan hiç bir kıymeti yok diye. "Atalarımız duvarı nem, insanı gam yıkar" diye boşuna söylememiş. Bunun yanında taaa anne karnında iken bebek, anne beslenmesine yaşam tarzına dikkat etmeli deriz ya, aslında daha ana rahmine düşmeden önce bebeğin annesininde, babasınında beslenme ve yaşam tarzına dikkat etmesi gerekiyormuş yumurta + spremlerin sağlıklı olması açısından. Bu çok komplike bir durum aslında. Sigara içmeyen birisi içen başka insanlar yüzünden pasif içici olarak daha çok zarar görüyormuş. Bir baba dışarıda uzak bir yerde sigara içse ve eve çocuğunun yanına gelse çocuk ondan yine olumsuz yönde etkileniyormuş sağlık açısından. Ayrıca hava ve su kirliliği, besinlerle gelen zirai ilaç kalıntıları, etrafımızı çepeçevre saran manyetik alanlara ve radyasyona maruz kalmak, topraklayamamak, geç vakitlerde yatmak ve uyku düzensizlikleri sonucunda onarım hormonunun iyi salgılanamaması bu yaşam tarzının getirdiği deformasyonlar, doğadan ve sıcak insanı ilişkilerden kopmalar, olumsuz düşünceler, sürekli kurmalar, psikoloji, genetik vb. sebeplerde bu tür hastalıklara neden olabiliyor.
Aynen tüm detayları vermişsin. Mesela biz gece yatarken telefonları uçuş modunda alıyoruz ama yukarı aşağı sağ sol Allah bilir kaç cep açık bunlar nasıl etkiliyor bizi gibi gibi gibi....

Kızlar peynir altı suyunu kullanarak brokoli çorbası yaptim. Daha önceki kışta içine pirinç ve 1 tane patates koyuyorum. Bu sene onları çıkardım. Bir parça karnabahar ve bir avuç yeşil mercimek attım renk olarak da rahatsız etmeyecekti.blendirdan geçirdim süt eklemedim tadı son derece tatminkardi.denemek isterseniz...

Kızlar peynir altı suyunu kullanarak brokoli çorbası yaptim. Daha önceki kışta içine pirinç ve 1 tane patates koyuyorum. Bu sene onları çıkardım. Bir parça karnabahar ve bir avuç yeşil mercimek attım renk olarak da rahatsız etmeyecekti.blendirdan geçirdim süt eklemedim tadı son derece tatminkardi.denemek isterseniz...
Süper. Bende çok severim brokoli çorbası ama bu sene henüz almadım hiç. Bir ara yaparım

Hindiye de hormon bulaşmış olabilir mi ki çok fazla ayak altı oldu artık her yerde kampanya.bugun yaparken aklıma geldi de..

Afiyet şifa olsun, yaptığın ilaç gibi bir yemek aslında.

Kızlar neden kimseden ses yoko_O
Ben de sürekli dışarıdayım...
Yeni bir şeyler yok mu??

Ya Saraçoğlu Brokoli ve Karnabaharı tiroid hastalarına önermiyordu, yanlış mı hatırlıyorum? Kükürt ile ilgili bişeydi sanırım. İşin tuhafı benim doktor da bir arkadaşıma aynı şeyi demiş.
Doğrudur iyot emilimiyle ilgili bir sorun yaratıyorlardı. Ancak başka kaynaklarda bu tip besinlerin kilolarca ve haftada çok kere yenmesi sonucu bu kadar zarar verebileceğini ara sıra, az miktarda yapmanın fazla etki etmeyeceği yönünde dr. görüşleri var.

X