- 19 Kasım 2013
- 18.647
- 33.625
Geçmiş olsun canım. Adını sanını bilmemde benim minnoşta yakalandı. Burnu akıyor. Önce sıcak duşa soktum,sonra rhinfant sprey kullandim dün gece rahat nefes alsında uyuyabilsin diye birde buhar makinesi ile soğuk buhar yaptım. Evde ne yapılır bilemedim ama ayaklarına vicks sürebilirsin,nefesini açar biraz rahat uyursun. Ben kızıma kullanmıyorum vicks ama kendime kullanıyorum gece.Kızlar bu seneki kış virüsünün adı ne:)cuma akşamından beri sürünüyorum. 15 yıldır grip olmayan ben nefes alamıyorum. Burnum tıkalı. Çocuklar nasıl dayanıyor ki zavallılar. İlaç da fayda etmiyor nasıl işse.allahta okul diye bir şey var:) kızımı bıraktım ben de pijama battaniye kitap tv takılıyorum ama bana mısın demiyor.burun tıkanıklığı ne iyi gelir ki?
Akşama kadar burnum tıkalı ydi. Ayağa kalkınca bir hapsurdum burnum açıldı. Nasıl ise yaradı anlatamam.artik kısmın da burnu tıklandığında sabi tozu falan koklatmayi düşünüyorum hapsursun diye:) kızım için xclear diye bir şey kullanıyorum benn.kendim de yapıyorum da nedense bugün aklıma gelmedi.tamamen bitkisel kaynaklı usa menşeli.kullandigim okyanus sularına bin basar ama tabi bi İlladin olamaz.en tıkalı burnu bile saniyeler içinde açıyor.Geçmiş olsun canım. Adını sanını bilmemde benim minnoşta yakalandı. Burnu akıyor. Önce sıcak duşa soktum,sonra rhinfant sprey kullandim dün gece rahat nefes alsında uyuyabilsin diye birde buhar makinesi ile soğuk buhar yaptım. Evde ne yapılır bilemedim ama ayaklarına vicks sürebilirsin,nefesini açar biraz rahat uyursun. Ben kızıma kullanmıyorum vicks ama kendime kullanıyorum gece.
Canım kaç yaşındasın bilemiyorum ama ben 30ların başındayım ,cildimde kuruluk dışında rahatsız olduğum birşey yok henüz. İyi baktım bu zamana kadar,makyajı hafif tuttum ,temizlemeden uyumadım,güneş koruyucu kullandım. Anladığım kadarıyla çok ciddi problemlerde kullanmak lazım bahsettiğin tarzda kremleri ki daha kötü hale gelmeyeceğini garantisi yok,kimyasal peeling demişsin zaten bilgilendirdiğin iyi oldu,cesaret edemem sanırım kullanmaya şimdilik. Birde vitamin kullanıyorum ya,cildimin de saçımın da toparlanacağını düşünüyorum. Bakalım.choccywhoccydoodah A vitamini/retinol falan dedim ama skin deep'de kıpkırmızı 9'u görünce, yine kullanmaya cesaret edemedim. Yazmadan geçmek istemedim, olur da tavsiye etmişim gibi akılda kalır, kullanırsınız diye...
Bu retinol anladığım kadarıyla, acne, cilt lekesi, yanık tedavilerinde kullanılan bir vitamin. Yani bildiğin kimyasal peeling gibi bişey yapıyor cilde. Bu sebeple çok memnun kalan var: cildi soyuyor, ince kırışıkları gideriyor ve siyah noktalara iyi geliyor, gözenekleri küçültüyor vs.
Lakin, retinol için ciddi yapılmış çalışmalar, kanserojen/zararlı diyor. Daha önce de böyle bir çok yazı okumuştum. A vitamini ne için ne vücudunuza sürün diye.
Özetle, sayfalar dolusu övgü yazılsa da; sırf A vitamini içiriyor diye 200-500 TL arasında kremler satsa da, ben yine es geçeceğim sanırım.
Canım ben de sonlarına doğru gidiyorum; öyle dışarından bakınca görünür bişey yok ama cildimin yapı olarak inceldiğini fark ediyorum artık. Vitamin olarak ne kullanıyorsun? Bu arada geçen kuşburnu yağı dedim ya, karıştırdım ben, onda asıl C vitamini var, E vitamini genelde bozulmasın diye ekliyorlar sanırım :)Canım kaç yaşındasın bilemiyorum ama ben 30ların başındayım ,cildimde kuruluk dışında rahatsız olduğum birşey yok henüz. İyi baktım bu zamana kadar,makyajı hafif tuttum ,temizlemeden uyumadım,güneş koruyucu kullandım. Anladığım kadarıyla çok ciddi problemlerde kullanmak lazım bahsettiğin tarzda kremleri ki daha kötü hale gelmeyeceğini garantisi yok,kimyasal peeling demişsin zaten bilgilendirdiğin iyi oldu,cesaret edemem sanırım kullanmaya şimdilik. Birde vitamin kullanıyorum ya,cildimin de saçımın da toparlanacağını düşünüyorum. Bakalım.
Anladım canım. Ben tahlil yaptırdım demir,çinko ve folik asit düşük çıktı,doktorda 3 ay zinko,folibol ve ferrifer kullan dedi. Geçen hafta ortası başladım,bakalım şimdilik pek bir fark var diyemem ama sanki saçım daha az dökülüyor,belkide psikolojik bilemiyorum. Aklımda olsun kuşburnu konusu e vitamini diye konuşmuştuk. Ben bir dönem dior'un e vitaminli bir kremini kullanıyordum,hatta sevil parfümeriden alıyordum bana ekstra kapsül e vitamini vermişlerdi kremini içine ekleyerek kullanmıştım çok iyi gelmişti ama cidden pahalı ya,birde içerik çok iç açıcı değildi bıraktım.Canım ben de sonlarına doğru gidiyorum; öyle dışarından bakınca görünür bişey yok ama cildimin yapı olarak inceldiğini fark ediyorum artık. Vitamin olarak ne kullanıyorsun? Bu arada geçen kuşburnu yağı dedim ya, karıştırdım ben, onda asıl C vitamini var, E vitamini genelde bozulmasın diye ekliyorlar sanırım :)
Çok verimli ve faydalı bir açıklama olmuş cidden.fazlasiyla açıklayıcı. Pazar öyle bir şey ki görünür tarafını pazarlarken asıl önemli kısmı kapatıyorlar. Sonra da kanser nasıl bu kadar çok girdi hayatımıza diyor insanlar.choccywhoccydoodah A vitamini/retinol falan dedim ama skin deep'de kıpkırmızı 9'u görünce, yine kullanmaya cesaret edemedim. Yazmadan geçmek istemedim, olur da tavsiye etmişim gibi akılda kalır, kullanırsınız diye...
Bu retinol anladığım kadarıyla, acne, cilt lekesi, yanık tedavilerinde kullanılan bir vitamin. Yani bildiğin kimyasal peeling gibi bişey yapıyor cilde. Bu sebeple çok memnun kalan var: cildi soyuyor, ince kırışıkları gideriyor ve siyah noktalara iyi geliyor, gözenekleri küçültüyor vs.
Lakin, retinol için ciddi yapılmış çalışmalar, kanserojen/zararlı diyor. Daha önce de böyle bir çok yazı okumuştum. A vitamini ne için ne vücudunuza sürün diye.
Özetle, sayfalar dolusu övgü yazılsa da; sırf A vitamini içiriyor diye 200-500 TL arasında kremler satsa da, ben yine es geçeceğim sanırım.
Selam canım.Kızlar size bir soru siz kış sebzelerin almaya başladınız mı? Yaz sebzelerinden öylesine sıkıldım ki şöyle yoğurtlu bir ıspanak çekiyor canım ya da limonlu bir pırasa. Alıyor musunuz siz?
İpek hastasın ya onun etkisi olabilir. Bende grip,nezle olduğumda ağrım fazla oluyor ve uzun sürüyor. Ki zaten benim reglim doğuma kadar hep problemdi,az gelirdi,maksimum 3 gün sürerdi şimdi dolu dolu ve 6 günü buluyor bitmesi.Kızlar size ikinci soru.ayin 10 ünde regl oldum.son derece sancılı bir gelişi oldu.bir hafta kaşık sancısı çektim ve bacaga vuran tarzda.oyle böyle değil ama yürümekte zorlandığım zamanlar oldu. Normalde 6.gun falan tamamen biter. Ben de bunu baz alarak banyo falan yaptım. Bugün dokuzuncu gün ve hala az da olsa kahverengi lekelenme oluyor l.benim hiç bu kadar uzun sürmezdi l.annem için temizleniyor diyor ama yine de tedirginim.hic böyle bir şey başınıza geldi mi?
Aa bak aldığın ilaçta etkileyebilir reglini aklında olsun. Çok geçmiş olsun bu arada tekrar. Bende sabah sağlam bir yağmur yedim yürüyüşte,montta giymemiştim,arabaya gidip almaya üşendim (4 km yürüdüm ama arabaya gidemedim nasıl bir tembelsem artık düşün) baya üşüdüm burnum akmaya başladı hafiften,inşallah ilerlemez. Birde hava birden soğudu burada 3 gündür,dün kaloriferleri yaktım düşün. Siz başladınız mı yakmaya?Bu seneki virüsler çok dirençli galiba.yillardir grip olmayan ben bugün beşinci günümdeyim. Müthiş geniz akıntısı nezle ve öksürük var.kirginlik kalmadı ama gencim yanıyor. Aman dikkat edin kızlar ya.bir de şimdi çok meyve yemiyoruz ya eskisi gibi.eskiden olsa portakal mandalina komasına girerdim.ilac da alıyorum ama bana mısın demiyor.
Ben de alayım bari yavaş yavaş.cidden artık ne patlıcan görmek istiyorum ne de fasulye.insanlar kapış kapış alıyorlar. Karnıbahar falan nasıl özledim. Burada hala hava açık. Şu an kapalı ama öğlen saatlerinde güneş oluyor ve baya ısıtıyor. Benim evimin camları yere kadar tam boy.oyle olunca inanılmaz faydası oluyor ama temmuz ağustosta evde durulmuyor sıcaktan artık yaza klima gerekecek.ayni performansı kışın bekliyorum ama uzun camlar da kışın soğuk olur galiba.henuz yakmadım ben kombiyi ama soğuğa dayanamam erken geldi bu sene kış. Hiç unutmam geçen sene 1 Kasım seçimlerinde güneşliydi hava ve üstümdeki ince mont fazla gelmişti.ben de önceden tam buğday falan alıyordum ama sy sayfasında tam buğdayın gi beyaz ekmekten yüksek deyince almadım. Tam çavdar hiç denemedim zaten.1 tane beyaz ekmek alıyorum 2 gün yetiyor bize.o da bazen sabah eşim isyan ediyor tost istiyor.Selam canım.
Pırasada ıspanakta aldim geçen hafta. Cidden sıkılmaya başlamıştım her gün ne pişirsem derdinden,birde kızım pırasa istedi aldım pişirdim.
İpek hastasın ya onun etkisi olabilir. Bende grip,nezle olduğumda ağrım fazla oluyor ve uzun sürüyor. Ki zaten benim reglim doğuma kadar hep problemdi,az gelirdi,maksimum 3 gün sürerdi şimdi dolu dolu ve 6 günü buluyor bitmesi.
Aa bak aldığın ilaçta etkileyebilir reglini aklında olsun. Çok geçmiş olsun bu arada tekrar. Bende sabah sağlam bir yağmur yedim yürüyüşte,montta giymemiştim,arabaya gidip almaya üşendim (4 km yürüdüm ama arabaya gidemedim nasıl bir tembelsem artık düşün) baya üşüdüm burnum akmaya başladı hafiften,inşallah ilerlemez. Birde hava birden soğudu burada 3 gündür,dün kaloriferleri yaktım düşün. Siz başladınız mı yakmaya?
Ne sorucam birde şimdi biz ekmek yemiyoruz ya. Ben tam buğday yada tam çavdar yiyordum eskiden,folik asit var tam buğdayda acaba ondan mı düştü degerlerim. Önceden eksik değildi bende folik asit,ilgisi var mıdır dersiniz? 2 gün önce tam çavdar ekmek aldım sabah yedim,alırken birşey öğrendim,hani bu ekmekler yuvarlak ve siyah ya(migrosta öyle yani)oradaki çocuk beni tanıyor artık dedi ki abla sabah saatlerinde gel al ekmeğini birde üstü beyaz olanlardan alma,eski ekmekte satıyorlar. Gerçekten bugün ekmeğin 3.günü üstü sanki unlanmış gibi beyazlamış,ki dolapta saklıyorum ben ekmekleri çok tüketmediğimiz için. Aklınızda olsun,o üstü bembeyaz olanlar albenili geliyor ama bayatmış onlar.
Devit kullanmıyorum ben,hiç sevemedim o ilacı,kızımada muadili birşey vermiştim bebekken.Ben de alayım bari yavaş yavaş.cidden artık ne patlıcan görmek istiyorum ne de fasulye.insanlar kapış kapış alıyorlar. Karnıbahar falan nasıl özledim. Burada hala hava açık. Şu an kapalı ama öğlen saatlerinde güneş oluyor ve baya ısıtıyor. Benim evimin camları yere kadar tam boy.oyle olunca inanılmaz faydası oluyor ama temmuz ağustosta evde durulmuyor sıcaktan artık yaza klima gerekecek.ayni performansı kışın bekliyorum ama uzun camlar da kışın soğuk olur galiba.henuz yakmadım ben kombiyi ama soğuğa dayanamam erken geldi bu sene kış. Hiç unutmam geçen sene 1 Kasım seçimlerinde güneşliydi hava ve üstümdeki ince mont fazla gelmişti.ben de önceden tam buğday falan alıyordum ama sy sayfasında tam buğdayın gi beyaz ekmekten yüksek deyince almadım. Tam çavdar hiç denemedim zaten.1 tane beyaz ekmek alıyorum 2 gün yetiyor bize.o da bazen sabah eşim isyan ediyor tost istiyor.
Ya babamdan sonra her şeyi kötü düşünüyorum artık.babam benim psikolojimi kalıcı olarak bozarak gitti.oksuruyorum mesela bazen peçeteye tükuruyorum kan var mı diye.konuyu nereye getireceğim.bu uzayan regl akıntısı mi takip eden ara ara sol kasigima giren bir sancı oluyor bacağıma iniyor. Şimdi rahim ağzı kanseri olsam 8 ay önce falan semear testi yaptırmıştım. Temizdi.over kanseri olsam bebek için kontrole gittiğim zaman ki Mart gibi dr aynen şöyle demişti ugs ye bakıp "maşallah rahim tertemiz kist falan hiç bir şey yok." Öyle olsa zaten ilk ugs de teşhis edilmesi gerekmez mi?
Bir de dvit ampul alıyor musun sen?
Peynir konusu benim için muallak ve sanırım hep öyle kalmaya devam edecek. Ben Ezine alıyorum,dil,tel birde eşime krem peynir alıyorum. Burguda alıyordum bir dönem ama sonra ne olduysa bir soğuduk biz burgudan. Zaten hiçbiri peynire benzemiyor ki.Birde kısa sürede yapılıyor,eskiden zaman gerekirdi peynirin olgunlaşması için,şimdi kimbilir ne ekliyorlar kısa sürede olsun diye. Ben çocukken lezzetli sert sarı sarı kalıp peynirler vardı,ekmek arasi domates peynir koyar yerdik mesela şimdi o tat yok peynirlerde. Köy peyniri falan sevmem zaten,arada değişiklik istersem izmir tulumu alıyorum ama içime siniyor mu hayır. Birde inanılmaz fazla çeşit var,yok yok,ızgara peynir var mesela sütaşın arada onu kızartıp salatama ekliyorum,bir ara mozarellaya sarmıştım,bir ara gouda aldım ,hep arayış içindeyim anlayacağın peynir konusunda. Bilindik markalardan şaşmamaya gayret ediyorum birde.Bugün Migrosta peynirlerini ikincisi %50indirimliydi.bir hayli peynir aldım. Aslında bu kampanyalar tamamen kadın psikolojisine yönelik ve aldanmamak lazım. 5 M migrosa gittim ipek çiftliği lor almak için ama yoktu. Belki bölgesel satış yapıyorlardır. Yoktu yani.ya bir de sektöre yeni peynirler giriyor ya mesela burgu peynir falan ne düşünüyorsunuz siz? Benim kızım şeklini sevip yiyor diye aldım ama aynı kalitede mıdır ki?
Kızlar size bir soru siz kış sebzelerin almaya başladınız mı? Yaz sebzelerinden öylesine sıkıldım ki şöyle yoğurtlu bir ıspanak çekiyor canım ya da limonlu bir pırasa. Alıyor musunuz siz?
Ay ne doğru söyledin şimdi çocukluğumuzdaki o güzel peynirin tadı hiç bir yerde yok.gerci hiç bir şey eskisi gibi değil. Paket peynirler gerçekten peynire benzemiyor artık. Allah sonumuzu hayırlara çıkarsın inşallah. Bu konuda en iyi örnek anlatmıştım sanırım. Karlı bir günde resmen kar yağıyor yani.bir çingenenin kucağında 2 yaşlarında bir çocuk ve ayağı çıplak. Çorap bile yok çocukta.sok olmuştum görünce.biz de bal kaymaklı bekleriz petekler sonuna kadar yanar üstüne bir de takviye veririz ama hastalıktan kurtulamazlar.onlar umursamıyor ve bağışıklık sistemleri daha güçlü. Bu işin büyük kısmı psikolojide bitiyor zaten.mesela kanser olduğunu bir insan bilmezse belki vücudu kendi yenecek ama bilip de kendini ölüme programlarını zaman beyin kabul ediyor ve o şekilde kodluyor programı.Devit kullanmıyorum ben,hiç sevemedim o ilacı,kızımada muadili birşey vermiştim bebekken.
Ay lütfen kötüyü çağırma bu kadar. Tamam kendini dinle tamam ama bu kadarda değil ki zaten bakılmış herşeye tertemiz çıkmış,yapma bunu kendine. Bak eşim hastalandığında ameliyatına giren genç iki doktor vardı,sonra ziyaretlerine gittik,adamlar diyor ki "rahat olacaksin hastalık istemiyorsan,ne kadar stres o kadar hastalık,bak içkide içmemişsin,sigarada ,biz ikisinide azar azar kullanıyoruz ama kafamız rahat ,hastada olmadık,bizim gibi rahat ol"dediler cidden stres çok tetikliyor. Sende biraz rahat ol.
Peynir konusu benim için muallak ve sanırım hep öyle kalmaya devam edecek. Ben Ezine alıyorum,dil,tel birde eşime krem peynir alıyorum. Burguda alıyordum bir dönem ama sonra ne olduysa bir soğuduk biz burgudan. Zaten hiçbiri peynire benzemiyor ki.Birde kısa sürede yapılıyor,eskiden zaman gerekirdi peynirin olgunlaşması için,şimdi kimbilir ne ekliyorlar kısa sürede olsun diye. Ben çocukken lezzetli sert sarı sarı kalıp peynirler vardı,ekmek arasi domates peynir koyar yerdik mesela şimdi o tat yok peynirlerde. Köy peyniri falan sevmem zaten,arada değişiklik istersem izmir tulumu alıyorum ama içime siniyor mu hayır. Birde inanılmaz fazla çeşit var,yok yok,ızgara peynir var mesela sütaşın arada onu kızartıp salatama ekliyorum,bir ara mozarellaya sarmıştım,bir ara gouda aldım ,hep arayış içindeyim anlayacağın peynir konusunda. Bilindik markalardan şaşmamaya gayret ediyorum birde.
Karnabahar eşim hariç kızımla benim en ama en sevdiğimiz kış sebzesi.en çok sulu yemeğini severim.kizartmasi da harika olur ama yemiyoruz ya kızartma. Bir arkadaşım vardı dedi sana bir yemek tarifi vericem yeni evlenmiştim o zaman harika bir şey. Misafirlerime yapıyorum parmaklarını yiyorlar. Ay ver dedim.karnabahari başlıyormuş. Zeytinyağı ve sevdiği baharatları harmanlayıp (hatırladığım kadariyla)üstüne besemal sos ve kaşar rendesi yapıp fırına veriyormus l.yapmaz olaydım. Asla damak tadına uymayan bir şey ortaya çıktı. Belki el farkından kaynaklı ama karnabahar in bence en güzel hali sulu yemeği.Canım bende sıkıldım yaz sebzelerinden pazardan karnabahar aldım henüz yapmadım ama
Ya cidden benzemiyorlar peynire. En peynire benzeyeni bana göre olgunlaştırılmış ezine peyniri ki o bile işte bu dedirtmiyor insana.Ay ne doğru söyledin şimdi çocukluğumuzdaki o güzel peynirin tadı hiç bir yerde yok.gerci hiç bir şey eskisi gibi değil. Paket peynirler gerçekten peynire benzemiyor artık. Allah sonumuzu hayırlara çıkarsın inşallah. Bu konuda en iyi örnek anlatmıştım sanırım. Karlı bir günde resmen kar yağıyor yani.bir çingenenin kucağında 2 yaşlarında bir çocuk ve ayağı çıplak. Çorap bile yok çocukta.sok olmuştum görünce.biz de bal kaymaklı bekleriz petekler sonuna kadar yanar üstüne bir de takviye veririz ama hastalıktan kurtulamazlar.onlar umursamıyor ve bağışıklık sistemleri daha güçlü. Bu işin büyük kısmı psikolojide bitiyor zaten.mesela kanser olduğunu bir insan bilmezse belki vücudu kendi yenecek ama bilip de kendini ölüme programlarını zaman beyin kabul ediyor ve o şekilde kodluyor programı.
Bende fırında kremalı çok severim. Buharda pişirip,bir borcama alırım,baharatlayıp üzerine krema dökerim,biraz pişince istersem kaşar eklerim ama bence olmasada olur. Gayet iyi oluyor.Karnabahar eşim hariç kızımla benim en ama en sevdiğimiz kış sebzesi.en çok sulu yemeğini severim.kizartmasi da harika olur ama yemiyoruz ya kızartma. Bir arkadaşım vardı dedi sana bir yemek tarifi vericem yeni evlenmiştim o zaman harika bir şey. Misafirlerime yapıyorum parmaklarını yiyorlar. Ay ver dedim.karnabahari başlıyormuş. Zeytinyağı ve sevdiği baharatları harmanlayıp (hatırladığım kadariyla)üstüne besemal sos ve kaşar rendesi yapıp fırına veriyormus l.yapmaz olaydım. Asla damak tadına uymayan bir şey ortaya çıktı. Belki el farkından kaynaklı ama karnabahar in bence en güzel hali sulu yemeği.
Ben Poyraz Karayel'ciyim. Tek izledigim dizi diyebilirim. Onu izliyordum.Kara sevda yi izleyen yok mu? Reklam arası şu an:)izlediğiniz dizi yok mu?
Biz de okuma yazma öğreniyoruz evde. Yani zorlanıyorum bazen.harfler heceler....okuldan önce kendi okuyan çocuklar nasıl okuyor ki ciddi emek istiyor bu iş.