- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.172
Canım anlamadım, nasıl haşimatosun diyemiyor. Ultrasonda zaten belli oluyor, gözükmedi mi?Şöyle geçen sene bu zamanlar ilk kez nodulum olduğunu ve tsh yüksekliğimi öğrendim. Endokrine gittiğimde hayatımda ilk kez tahlil kağıdında anti TPO ve anti Tg değerini gördüm.anti TPO normalken anti Tg normalin biraz üstündeydi. Tsh im da 2.8 lerde düşmüştü kendigikinden. Doktor izleyelim demişti üç aylık periyotlarla.ben kanserli olma ihtimaline karşı her ay gittim ve her gittiğimde anti Tg değerim kendini kalıyordu. En son Mart ayında normal sinirim 3.5 katı falandı anti Tg ama tsh im o zaman 2 civarındaydı. Doktor ne haşimato sun diyebilirim ne de değilsin diyebilirim.tsh in normal ben 8 tsh olanlara ilaç vermiyorum böyle devam edelim dedi.su an tsh im 3.71 ama antikorlarimA baktırmamis doktor ptesi girmiştim. Boşuna gitmiş oldum yani. 21 inde de ugs ye gireceğim. Ben bebek istediğim için 2 altı olsun diyorum ama kk topiklerinde 8 le bile hamile kalan var.yoksa bu tsh ile ilaç kesinlikle kullanmam.anxak yaş ilerledikçe durum fenalasir sanki.mesela gözlerin işlevini yitirmesi gibi ben de İlaçsız belki kendimi idare edemeyeceğim. Ama beslenme ile 1.8 seviyesini gördüm geçen sene. Bu sene tayin olup gelince evde idame etmek zor oldu iş yeri ortamından sonra beslenme düzenimi. Senin antikorların kaç? Bir de korktuğum bir şey var ki bağışıklık sistemi benim sağlam hücrelerime neden saldırıyor ki? Allah korusun ileride dahaa farklı bağışıklık sistemi hastalıklarını yaşamaktan korkuyorum.
Antikor değerlerimi bilmiyorum ama haşimato hastalığının zaten nedeni çözülememiş anladığım kadarıyla.
Bir de TSH'ı 8 bile olan birisine ilaç vermemek; gerçekten bilemiyorum...ben de 2 nin az üzeriyken iken yaşadığım semptomları da düşünüyorum da... 7 ise mesela, senin yaşında normal bir insandan 7 kat daha yavaş çalışıyor tüm organların demişti doktorum.
Tek doktorla kalma kesinlikle. Senin şu anda fiziksel olarak hissettiğin bir sorun yok mu bu TSH değeriyle?