Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Şöyle geçen sene bu zamanlar ilk kez nodulum olduğunu ve tsh yüksekliğimi öğrendim. Endokrine gittiğimde hayatımda ilk kez tahlil kağıdında anti TPO ve anti Tg değerini gördüm.anti TPO normalken anti Tg normalin biraz üstündeydi. Tsh im da 2.8 lerde düşmüştü kendigikinden. Doktor izleyelim demişti üç aylık periyotlarla.ben kanserli olma ihtimaline karşı her ay gittim ve her gittiğimde anti Tg değerim kendini kalıyordu. En son Mart ayında normal sinirim 3.5 katı falandı anti Tg ama tsh im o zaman 2 civarındaydı. Doktor ne haşimato sun diyebilirim ne de değilsin diyebilirim.tsh in normal ben 8 tsh olanlara ilaç vermiyorum böyle devam edelim dedi.su an tsh im 3.71 ama antikorlarimA baktırmamis doktor ptesi girmiştim. Boşuna gitmiş oldum yani. 21 inde de ugs ye gireceğim. Ben bebek istediğim için 2 altı olsun diyorum ama kk topiklerinde 8 le bile hamile kalan var.yoksa bu tsh ile ilaç kesinlikle kullanmam.anxak yaş ilerledikçe durum fenalasir sanki.mesela gözlerin işlevini yitirmesi gibi ben de İlaçsız belki kendimi idare edemeyeceğim. Ama beslenme ile 1.8 seviyesini gördüm geçen sene. Bu sene tayin olup gelince evde idame etmek zor oldu iş yeri ortamından sonra beslenme düzenimi. Senin antikorların kaç? Bir de korktuğum bir şey var ki bağışıklık sistemi benim sağlam hücrelerime neden saldırıyor ki? Allah korusun ileride dahaa farklı bağışıklık sistemi hastalıklarını yaşamaktan korkuyorum.
Canım anlamadım, nasıl haşimatosun diyemiyor. Ultrasonda zaten belli oluyor, gözükmedi mi?
Antikor değerlerimi bilmiyorum ama haşimato hastalığının zaten nedeni çözülememiş anladığım kadarıyla.
Bir de TSH'ı 8 bile olan birisine ilaç vermemek; gerçekten bilemiyorum...ben de 2 nin az üzeriyken iken yaşadığım semptomları da düşünüyorum da... 7 ise mesela, senin yaşında normal bir insandan 7 kat daha yavaş çalışıyor tüm organların demişti doktorum.
Tek doktorla kalma kesinlikle. Senin şu anda fiziksel olarak hissettiğin bir sorun yok mu bu TSH değeriyle?

Canım anlamadım, nasıl haşimatosun diyemiyor. Ultrasonda zaten belli oluyor, gözükmedi mi?
Antikor değerlerimi bilmiyorum ama haşimato hastalığının zaten nedeni çözülememiş anladığım kadarıyla.
Bir de TSH'ı 8 bile olan birisine ilaç vermemek; gerçekten bilemiyorum...ben de 2 nin az üzeriyken iken yaşadığım semptomları da düşünüyorum da... 7 ise mesela, senin yaşında normal bir insandan 7 kat daha yavaş çalışıyor tüm organların demişti doktorum.
Tek doktorla kalma kesinlikle. Senin şu anda fiziksel olarak hissettiğin bir sorun yok mu bu TSH değeriyle?
Ben qcibadem in endokrin doktoruna gidiyordum. Bana ugs de haşimato sun demedi.hafif heterojen görüntü var dedi.bu da normal olmasa gerek ama adını haşimato koymadı. Heterojen olması haşimato anlamında mı oluyor ki?sonrasında başka özel hastanenin doktoruna da gittim o da haşimato demedi.21 inde ugs var sonrasında başka birine gideceğim artık. Yalnız son 15 gündür boğazım feci ağrıyor özellikle sol taraf.boyle iki eliyle sıkıyor biri sanki.tsh in 3 üstü olması bende etki yapmıyor ya da ben anlamıyorum kilom falan normal saçım dokunmuyor. Sadece son 15 gündür boğaz ağrıma eşlik eden baş ağrım bacak ağrım iskelet sistemi kısaca gibi sorunlarım var.bir de kolay sinirleniyorum. Artık evdeyim ya başak konusunda çalışan anne psikolojisi kalmayınca daha tahammülsüz olabiliyorum. Dersler ödevler ki ben düzenli biriyim filmlerdeki gibi olacak sanmıştım bu isi:) çocuk okuldan gelecek ödevini yapacak yatağına anne baba sohbet edecek falan. Geriliyorum yani..
Geçen sene yani başımda bir arkadaşım vardı başka bir hastalığından dr ye gidiyor ve dr ile konuşurken senin yutkunamıyorum bir anormal diyor yutkunamıyorum bir daha derken sol tarafta 3 cm nodul çıkıyor.ama tsh ve türevleri antikorlar normal.kiz tiroidi ni aldırdı şimdi tsh ı dengeye sokamiyorlar.en son 50 olmuştu tsh ı ki o bile bir şey hissetmiyorum demişti. Kilo alması yok başka bir sorunu da.ilacin dozunu değiştirmişler şimdi de tsh ı 0.01 lerde.keske aldirmqsaymis o zaman hepsi normaldi değerlerinin. Benim son doktor bu ptesi antikorlarimA başkaymış iyi olurmuş zira boğazım çok fena. Senin 2 nin üstünde hissettiklerin psikolojik olabilir mi ki? Ama doktorunun açıklaması çok etkileyici vücudun yavaş çalışması diye..

Ben qcibadem in endokrin doktoruna gidiyordum. Bana ugs de haşimato sun demedi.hafif heterojen görüntü var dedi.bu da normal olmasa gerek ama adını haşimato koymadı. Heterojen olması haşimato anlamında mı oluyor ki?sonrasında başka özel hastanenin doktoruna da gittim o da haşimato demedi.21 inde ugs var sonrasında başka birine gideceğim artık. Yalnız son 15 gündür boğazım feci ağrıyor özellikle sol taraf.boyle iki eliyle sıkıyor biri sanki.tsh in 3 üstü olması bende etki yapmıyor ya da ben anlamıyorum kilom falan normal saçım dokunmuyor. Sadece son 15 gündür boğaz ağrıma eşlik eden baş ağrım bacak ağrım iskelet sistemi kısaca gibi sorunlarım var.bir de kolay sinirleniyorum. Artık evdeyim ya başak konusunda çalışan anne psikolojisi kalmayınca daha tahammülsüz olabiliyorum. Dersler ödevler ki ben düzenli biriyim filmlerdeki gibi olacak sanmıştım bu isi:) çocuk okuldan gelecek ödevini yapacak yatağına anne baba sohbet edecek falan. Geriliyorum yani..
Geçen sene yani başımda bir arkadaşım vardı başka bir hastalığından dr ye gidiyor ve dr ile konuşurken senin yutkunamıyorum bir anormal diyor yutkunamıyorum bir daha derken sol tarafta 3 cm nodul çıkıyor.ama tsh ve türevleri antikorlar normal.kiz tiroidi ni aldırdı şimdi tsh ı dengeye sokamiyorlar.en son 50 olmuştu tsh ı ki o bile bir şey hissetmiyorum demişti. Kilo alması yok başka bir sorunu da.ilacin dozunu değiştirmişler şimdi de tsh ı 0.01 lerde.keske aldirmqsaymis o zaman hepsi normaldi değerlerinin. Benim son doktor bu ptesi antikorlarimA başkaymış iyi olurmuş zira boğazım çok fena. Senin 2 nin üstünde hissettiklerin psikolojik olabilir mi ki? Ama doktorunun açıklaması çok etkileyici vücudun yavaş çalışması diye..
Canim pc de degilim, o yuzden cok detayli yazamicam, ama yok inan hic kendini dinleyen bir insan degilim. Oyle baska hastalik olsa bilinc kaybedene kadar doktora gitmem diyebilirim. Sunca yillik omrumde antibiyotik bile belki 2-3 kere anca ictim. Bu doktora da israrla cagirmasina ragmen yillarca gitmedim. Belki hasimoto oldugu icin benim semptomlar farkli. ne zaman kalp ritmim bozuldu, bu sivilceler hic gecmez oldu, öyle ilk tsh testimi yaptirip doktora gittim ben. Yatip tv izlerken bile, bazen kalbim hic atmiyor, ya da cok hizli carpiyor gibi oluyordu. Zaten o sivilcelenme, asiri ciltte yaglanma da metabolizma yavasligi, yag dengelerinin bozulmasindanmis. Ya inan cok anlamiyorum, ama bana ultrasondo koyu bolgeler gosterip hasimato dedi doktor. Ki bu son gittigim, eski doktorum da ayni teshisi koymustu ama onda ultrasona girdigimi bile hatirlamiyorum.

Günaydın canım.
Besin değerleri biraz düşüyor muhakkak ama yapacak birşey yok. İpek Başak için riske atamaz,sende içemiyormuşsun. Bende 10gibi çıkıp alayım biraz süt.

İpek çiftliğinin izmir tulumunu alıyorum bende cidden güzel peynirleri. Loru kendim yapıyordum uzun zamandir almadım ama şmdi aklıma ne geldi,lorlarında çeşitleri var sanıyorum,kaşar loru satılıyordu bir ara böreklik,daha yağlı oluyormuş diye hatırlıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ,hangisini almak doğru acaba @BenIpek derindenizlerden derindenizlerden
Tulum loru alıyorum.

Araştırayım bir çok teşekkür ederim,cidden saç kalmayacak dedim bu gidişle kafamda.
Demir için verdiği şurup ferifer 100ml kaşık olandan. Ama bir rengi var bildiğin koyu kahve. Ben bunu sürekli kullanir birde dişime değdirirsem bu benim dişlerimi boyar gibi geliyor. Akşam kullandım hemen dişimi fırçaladım,şimdi yine aç kullanmam gerek,hemen dişimi fırçalarım yine.
Rica ederim. Bunun yanında pko, ağız ve dişlerde ki iltihaplar, kafa derisinde ki rahatsızlıklar ve trioid sorunları da saç dökebiliyor, aklında bulunsun.

Günaydın ,mutlu sabahlar,
Kullanan varmı bilemiyorum ama paylaşayım dedim ben her gece 2 cevizi suya koyup,sabah suyunu içip,cevizlerini yiyordum 1 aydır falan. Tiroit sorunlarına iyi geldiğini,kabizlik giderici olduğunu,hatta hamilelerin fazla kilo almamak için kullanabileceğini,kan şekerinide dengelediğini okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam kolestrolede faydalıymış.
Aklınızda olsun,cevizi zaten kahvaltıda tükediyoruz ,aç karnına bu karışımıda deneyin derim. Ben az önce içtim demir şurubundan sonra midem bulanıyordu iyi geldi.
Evet yıllardır bilirim, uyguluyorum her gün olmasa da. Yanlış hatırlamıyorsun, kolestrolü de düşürüyor. Cevizleri kendimiz kırıp içinde ki kılçık gibi bölümü de suya koymalıyız.

Doğru aynen tsh im daha yüksekten kullanmadım ki o zamanki doktorum "ben tsh 8 lerde ilaç vermiyorum."demişti. Ben bu ay bebek iciin deneyeyim diyorum ama kk nin hamilelik topillerinlerinde tsh 10 la hamile kalan var.anti TPO 1000 lerde hamile kalan var.nasip meselesi aslında ama gönül laf dinlenmiyor. En çok korktuğum zaten ilaca alışması. Sadece bu ay deneyeceğim.
Başka dr.lara da danış lütfen ipek, tsh ın çok kötü bir değerde değilken acele etme derim.

Zaten koşu bandı aynı tadı vermiyor. Hatta evde yapılan hiç bir spor açık havada yapılanın tadını vermiyor. Ama spor bizim kültürümüzde yok maalesef.izmir Balçova Princess otel var bilirsin.tam dağın karşısında mükemmel bir havası var.bir gün orada kalırken sabah perdeyi açtım ki tüm kalan yabancılar dağda yürüyor falan.asagi indim ki bizim türkler masaları kapmış tabaklar pasta börek dolu.iste çocukluktan göz bu manzaralara alışıyor. Ben de kk da evde oturan kadınlara kırk tane martaval verip ne güzel evresini spor yapın yürüyün vs derdim.ama evde olduğumdan beri yürüdüğüm gün sayısı bir elin beş parmağını geçmez.
Zaten öyle olur, eve girdin mi çıkasın gelmez, çıktın mı giresin. Kabuğu kırmak lazım bir yerlerden. O dediğin yerlerde ben de çok yürüyüş yaptım, hatta otelin arkasında ki dağlara tırmanırdık.

Migrosta var canım. Eskiden açık alıyordum ama kapalı pakette var artık migros raflarında. Ben 5m migrosta gördüm yani kapalı pektinide.

Bilemedim,incelersek herşey hazır zaten canım. Hangi birini yapalım/yapabiliriz. Ben artık içerik okuyorum,glikoz/mısır şurubu vb içerik olanı almamaya gayret ediyorum. En son nar ekşisine baktim ben salatalara kullaniyorum,birinde mısır şurubu,ötekinde glikoz şurubu derken seçenek 1 tane kaldı,doğala yakın onu aldım çıktım. Ben kendi adıma böyle şeylere dikkat etmeye çalışıyorum,olmuyor fazlası zaten istesemde.
İçerik okuyabilmek için önce büyükçe bir büyüteç almak lazım onları okumaya çalışırken kör olacağız minik minik. Nar ekşisi sos denen şeyler maalesef şeker yükü orjinal olmayan ürünler. Sos yazmayan ve organik ürünleri tercih etmek gerekiyor ki onlar bile şüpheli maalesef.

Hoş geldin aramıza,
" Doktorun bana söylediği birçok şeyin de aslının olmadığını öğrendim bu diyeti araştırırken." bunlar neler mesela?
Merhaba,
Doktor bana ömrüm boyunca ilaç kullanacağımı, tiroid bezinin gitgide yipranacagini ve sonunda operasyonla alınacağını söylemişti. Hashimoto olan insanların kaderi kesinlikle bu değil.

Hoş geldin konuyu biraz daha açar mısın? Nasıl beslenin tam olarak ve değerlerin nasıl düştü?
Dukan diyetinde yağsız protein ve sebze tüketiliyor. Ben de en az 4-5 ay böyle beslendim.
Aslında hiç doğru bir şey yapmadım. Ama antikor değerleri neredeyse normale dönmüştü. Şeker ve glutene tepki veriyor bence vücudum. Onları tuketmeyince her şey iyiye gidiyor. En azından bunu keşfetmiş oldum.

Merhaba,hoşgeldin,
İlk defa duyuyorum bu beslenme şeklini. Biraz açabilirmisin? Neler farketti bu beslenme şekliyle hayatında merak ettim.
Aip (autoimmune protocol diet) biraz zor bir diyet. Çok kesin bir şekilde kısıtladigi ve izin verdiği gıdalar var. Mesela kemik suyu mutlaka tuketiliyor ama her türlü fındık fıstık yasak. Amaç geçirgen hale gelmiş bağırsakları sağlıklı haline geri döndürmek.

Ben kendime guvenemedim ilk bu diyeti kesfettigimde. Sonra da çok kilo aldım ve şu anda insülin direnci var. İnsülin direnci olan kişiler bu diyeti uygulayamiyor.

Diyet listesini cevirebilirim isterseniz. Paleo diyete çok benziyor.

https://aiplifestyle.com/what-is-autoimmune-protocol-diet/

Günaydın herkese.bugun dr ye gittim sonuçlarım için. Yüzüme bakmadan konuştu zaten. Antikorlarim çıkmış mi dedim de onlara bakmadık dedi.ben de himm yüksekti benim diyebildim sadece kadın çok antipatikti. Hiç bişeye bakmamış zaten hemogram tsh t3 ve t4.tsh zaten 3.71 çıktı. B12 kolesterol vs hiç bişey yok zaten.boyle yani yarım kaldı gitmemin anlamı olmadı. Ben dedim artık sizce tsh ı düşürmek için ilaç kullanıp denemem mantıklı olur mu bir ay bebek için dedim.olur yazalım dedi. Levortin mi öyle bir şey var tam yazamadım ondan yazdı 25mg ay ezildim bozuldum b12 yazar mısınız dedim.hic görmediğim bişey yazdı. Bir de dvit olursa makbule geçer dedim.neden dedi.dusuklugunden bahsettim ama tiye aldı ki yazmadı. İlacı da almadım daha.sizce mantıklı mı 2 nin altına düşürmek için ilaç kullanmam?bu ilacı kullanan var mı?
Samsonn Samsonn @mrveee28 derindenizlerden derindenizlerden
Ben ne zaman antikor oranlarimi görmek istesem 'hashimotosun zaten. Mecbur yüksek çıkacak. Gerek yok! ' cevabını aldım. Yıldım en sonunda.

Dukan diyetinde yağsız protein ve sebze tüketiliyor. Ben de en az 4-5 ay böyle beslendim.
Aslında hiç doğru bir şey yapmadım. Ama antikor değerleri neredeyse normale dönmüştü. Şeker ve glutene tepki veriyor bence vücudum. Onları tuketmeyince her şey iyiye gidiyor. En azından bunu keşfetmiş oldum.
Zaten tidoid rahatsızlıklarında özellikle gluten ve şekerin rolü büyük ve kesilmesi yönünde dr. yazıları okumuştum. Diyet listesini de çevirebilirsen gerçekten iyi olur, detaylıca inceleriz. Ben de bir yazı paylaşacağım ama kitaptan bakarak tek tek yazacağım zaman alır biraz.

Aip (autoimmune protocol diet) biraz zor bir diyet. Çok kesin bir şekilde kısıtladigi ve izin verdiği gıdalar var. Mesela kemik suyu mutlaka tuketiliyor ama her türlü fındık fıstık yasak. Amaç geçirgen hale gelmiş bağırsakları sağlıklı haline geri döndürmek.

Ben kendime guvenemedim ilk bu diyeti kesfettigimde. Sonra da çok kilo aldım ve şu anda insülin direnci var. İnsülin direnci olan kişiler bu diyeti uygulayamiyor.

Diyet listesini cevirebilirim isterseniz. Paleo diyete çok benziyor.

https://aiplifestyle.com/what-is-autoimmune-protocol-diet/
Banada uymaz o halde insülin direncim var ki zaten ben Karataya bile tam uyamıyorum çoğu zaman,bu diyetede uyamam diye düşünüyorum.
Ben kendimce sağlıklı olanı tüketmeye gayret ediyorum,ekmek mesela pazar günleri tüketiyorum,böylece kendimi mahrum etmemiş oluyorum herşeyden. 2 öğün kısmına uyuyorum ve tabiki 5 saat kuralına.

Rica ederim. Bunun yanında pko, ağız ve dişlerde ki iltihaplar, kafa derisinde ki rahatsızlıklar ve trioid sorunları da saç dökebiliyor, aklında bulunsun.
Değerlerim normal yada normale yakın aslında tsh vs ama 3 ay kullanıp ilaçları devam ederse muhakkak farklı bir doktora gideceğim,şu değerlerim bir toparlansın ilk etapta diye düşündüm.
Evet yıllardır bilirim, uyguluyorum her gün olmasa da. Yanlış hatırlamıyorsun, kolestrolü de düşürüyor. Cevizleri kendimiz kırıp içinde ki kılçık gibi bölümü de suya koymalıyız.
Ben o iç kısımlarını da saklıyorum kırdıkça,onlarıda ekliyorum elimde varsa haklısın.
İçerik okuyabilmek için önce büyükçe bir büyüteç almak lazım onları okumaya çalışırken kör olacağız minik minik. Nar ekşisi sos denen şeyler maalesef şeker yükü orjinal olmayan ürünler. Sos yazmayan ve organik ürünleri tercih etmek gerekiyor ki onlar bile şüpheli maalesef.
Ben nar ekşisi sosu yazanıda almamaya gayret ediyorum. Haklısın çoğu nar ekşisinin suyunun suyu. Bize Adanadan gelirdi baya koyu,konsantre olurdu bu aldıklarımız benzemiyor pek zaten çok haklısın.

RenklerinIcinde RenklerinIcinde konuyu daha da çok açar mısın? Yani en cahil İnsanın bile anlayacağı şekilde. Sabah öğlen aksam ya da neler yedin tam olarak. Ben 1 yıl önce ilk öğrendiğimde yeni başlamış olsa gerek ki anti Tg sınırın çok az üstündeydi ikişer ay arayla üç kez daha baktırdım. Her baktırdiğımda kendini kaplamis ti. Anti TPO normal. Dr bana haşimato demedi ama ugs de anlaşılıyormus onu da demedi.haftaua başka bir dr ye gideceğim. Senin antikor değerlerin İlaçsız düştü mü gerçekten kaçtan kaça? Şu an normal sınırlarda misin?

Kızlar bu seneki kış virüsünün adı ne:)cuma akşamından beri sürünüyorum. 15 yıldır grip olmayan ben nefes alamıyorum. Burnum tıkalı. Çocuklar nasıl dayanıyor ki zavallılar. İlaç da fayda etmiyor nasıl işse.allahta okul diye bir şey var:) kızımı bıraktım ben de pijama battaniye kitap tv takılıyorum ama bana mısın demiyor.burun tıkanıklığı ne iyi gelir ki?

X