Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Gün 6da başlıyor canım bana. Kasarsam bu saate işimi bitiriyorum. Ama canım istemiyor vallahada istemiyor,öte yandan rahat olmuyor içim,diyorum yapta rahat otur. Bazen yürüyüşe çıkmayınca amaaan evde pilates yaparım yada leslie diyorum ama onu henüz hayata geçiremedim,açık havada yürümediysem spor yatıyor :-) Bakalım kışın ne olacak halim :-)
Aynı beni anlatmışsın. Yapsam canım istemiyor yapmasam içim rahat değil. Bende de var eliptik falan ama yer kaplıyor diye gözden uzak bir yere koydum.esim bodruma atalım dedi de yok yaparım dedim ama hiç güvenmiyorum kendime.

Beyaz sabun kokulu arap sabununu hiç rastlamadım ben.abc nin arap sabununu bir tek A101 de gördüm.en çok alış veriş yaptığım Migrosta Nazar diye bir şey vardı. ABC daha aşina geldiği için A101 den almıştım. Ben aldığımda 10 tane falandı. Dün baktım 3 tane kalmış. Baya kullanan var demek ki.bugun kalanları alayım diyorum.sonra bulamazsam bunalıma girmeyeyim:)
Markası vissmate canım. 1kg şişesi 5.95di sanırım. Abc de vardı yanında lavanta kokulusu oda 750mllikti,sanırım 3.95di. Ben uzun zamandır seç marka alıyordum,migrostan oda 9lira civarıydı ama en çok bu son aldığımı sevdim nedense,kokusu daha hoş geldi,kıvamı biraz daha yoğun,az kullandım o yüzden. Lekelide kalmadı hoşuma gitti.
Birde viledam bozulmuştu,2 sene kullandım perte çıktı vileda almam dedim,banat flymob aldım,çok ucuz ve inan çok güzel. Kovasında döner kısım var,mobu sokup bastırınca bezi döndürüyor,sıkarkende aynı şekilde,ve asla sulu kalmıyor. İyiki vileda almamışım dedim,bayildım. Aklınızda olsun kızlar.

İpek hiç bilgim yok Okan bey ve sayfası hakkında. Zaten D vitaminini de burada senden duydum ölçtürdüm ben. Çok düşük çıkmasına rağmen, tahlili gösterdiğim doktor bişey dememişti. Ben sorunca da solgar yazdı; 2 ay kullan sonra tekrar baktırırsın demişti. Sen olaya daha hakimsin; bir ara ben de netten araştırırım.

Bu vitamin alımları hususunda çok farklı görüşler oluyor. Ya belki alakasız kaçacak ama vitamin demişken, retinol'lü krem kullanan var mı aranız da?
Ben de krem konusuna farklı bir bakış arıyorum. Geçen sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında aynen şöyle yaziyordu"yiyemediginiz şeyi yüzünüze surmeyin"adamlar buna bile dikkat ediyor.bu da zor artık. Yine ben dermokozmetik kullanmaya devam edeceğim. Benim Trigiliserid yüksekliği olduğundan cildim çok yağlı o yüzden hamilelik regl gibi dönemlerde sivilce sorunu yaşıyorum. Neostrata kullanıyorum. Az da ucuz olsa çok iyi Olurdu ama napalim.

Ya Merve tam da sormak istediğim yere değişmişsin. Bu bana yazdığı ilacı devlet yarısını oluyormuş. Normalde 8 liraymış 4 lira fark alıyorlarmış. Beş lira muayene parası zaten.yuzde yirmilik kısmı var zaten.bugun benden bu ilaç ve b12 için 10 lira istedi.ben de size de danışayım diye almadım. Ben de para verip direk seninkini mi alsam ki ya.bak yine kafam karıştı.

Evet muayene ücretiyle birlikte gerçekten eczaneye fazla fazla para ödemek gerekiyor...istersen bir araştır ikisini de kullananları yorumlar ne diyor..doktoruma çok güvendiğim için onu dinleyip levotirondan vazgeçtim sadece yoksa aynı amaca hizmet ediyorlar...

Canım aynı sorunla eşim boğuşuyor tam 1.5 yıldır. Aynen endoskopi yapıldı aynen bakteri dendi.moda mi ki şimdi bakteri teşhisi :)neyse bir ton ilaç verdi geçmedi. Karnı inanılmaz şiş ti ve eksime hazımsızlık vardı. Altı ay falan kullandı ilacı bıraktı geçmedi yeniden endoskopi yapıldı bakteri ölmemiş sözüm ona.biraz daha kullandı. Karnı biraz indi.eksime geçti bu sefer bulantı ve hazımsızlık. Ne yese midesi bulamıyor ve hazımsızlık yaşıyor. Ekmeği yasakladım ona da.almiyorum eve l.elimden geldiğince karataya göre besliyorum ama çok çıkıyor şehir dışına derken düzeni bozuyor.simdi yine rabiza diye bir şey kullanıyor. Korkuyorum altından kötü bir şey çıkar mı anlamıyorlar mi bu adamlar diye.
Ya sizede gecmiş olsun canım çok. Bizim biliyorsun midenin dışında sıvı var,yemek sonrası ağrı oluyordu sızı gibi,doktoru ondan istedi endoskopiyi,endoskopi yeterli gelmedi biyopside yapıldı aynı zamanda ama tuhaf olan eşimin mideyle ilgili en ufak şikayeti yok. Ben buna şaşırıyorum. Bak belki bende bile reflü vardır,benim ekşime vs oluyor ama onda yoktu düşün. Ben şaşırdım açikçası ama riske atamam,midenin duvarında hematom var zamanla azalacak. Birde ülsere,kansere çevirme riski var korktum yani. Ben araştırdım ibrahim saraçoğlu soğuk süt,2 yudum içsin sabah öğle akşam diyor,birde havuç suyu geçiriyormuş. Akşam havuç sıktım verdim 1 bardak. Her akşam yapacağım. Sende dene derim. Tadıda hos,yumuşacık bir içimi var. Ben her akşam içireceğim. Yemeklerine dikkat ediyorum zaten adam bir liste vermiş akıllara zarar. Eşimde dışarda yiyor öğlen mecbur. Bilemiyorum ne olacak sonumuz.

Aynı beni anlatmışsın. Yapsam canım istemiyor yapmasam içim rahat değil. Bende de var eliptik falan ama yer kaplıyor diye gözden uzak bir yere koydum.esim bodruma atalım dedi de yok yaparım dedim ama hiç güvenmiyorum kendime.
Ya rahat olamıyorum,ev üzerime üzerime geliyor birşeye dokunmazsam ama içimdende gelmiyor :-) Bildiğin kısırdöngü.
Dedim yap bitsin 1 saatini ayır kendi kendini yeme :-)

Ben de krem konusuna farklı bir bakış arıyorum. Geçen sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında aynen şöyle yaziyordu"yiyemediginiz şeyi yüzünüze surmeyin"adamlar buna bile dikkat ediyor.bu da zor artık. Yine ben dermokozmetik kullanmaya devam edeceğim. Benim Trigiliserid yüksekliği olduğundan cildim çok yağlı o yüzden hamilelik regl gibi dönemlerde sivilce sorunu yaşıyorum. Neostrata kullanıyorum. Az da ucuz olsa çok iyi Olurdu ama napalim.
Tiroid hapı muhtemelen cildini kurutacak İpek. Ben de hep organikten yanayım aslında; organik kremler, ya da yağlar kullanıyorum genelde. Ama yaşla derin inceliyor; buna da bu yağların/yenilebilir içeriklerin pek faydası olmayacak sanırım. A vitaminli kremler tek kanıtlanmış anti ageing diyorlar. O da her krem kullanılmaz; yazın hiç riske atılmaz. Kış için gece kremi olarak denenebilir gibi bir çıkarımım oldu okuduklarımdan. Merak ettim aramızda kullanan var mı...

Tiroid hapı muhtemelen cildini kurutacak İpek. Ben de hep organikten yanayım aslında; organik kremler, ya da yağlar kullanıyorum genelde. Ama yaşla derin inceliyor; buna da bu yağların/yenilebilir içeriklerin pek faydası olmayacak sanırım. A vitaminli kremler tek kanıtlanmış anti ageing diyorlar. O da her krem kullanılmaz; yazın hiç riske atılmaz. Kış için gece kremi olarak denenebilir gibi bir çıkarımım oldu okuduklarımdan. Merak ettim aramızda kullanan var mı...
Kullanmadım canım ama bir arkadaşım,bepantol kremin içine a vitamini,e vitamini ampul ekleyip kullanıyordu gece yatarken,memnundu. Benimde cildim kuru,hindistan cevizi yağım var,onun içerisine bu ikiliyi karıştırıp denemeyi düşünüyorum,gece yatarken. Cildim bu ara çok kuru,yüzümde pul pul dökülmeler oluyor dönem dönem.

Kullanmadım canım ama bir arkadaşım,bepantol kremin içine a vitamini,e vitamini ampul ekleyip kullanıyordu gece yatarken,memnundu. Benimde cildim kuru,hindistan cevizi yağım var,onun içerisine bu ikiliyi karıştırıp denemeyi düşünüyorum,gece yatarken. Cildim bu ara çok kuru,yüzümde pul pul dökülmeler oluyor dönem dönem.
Choccy dikkatli ol, A vitamini kullanırsan, gece bile sürsen gündüz kesinlikle spf 30 koruyucu kullanman lazım. Cildi güneşe karşı çok hassas yapıyormuş. Bir de normalde irrite eden bile bir içerik. Küçük dozlarda deneyip sana en uygun olanı kullanmalısın.
Nasıl karıştırıyor ki arkadaşın? Hava ile temasda kolay bozuluyormuş; bir şişeye sıkmayı bak, kavanozda ki kremleri bile tercih etmeyin, tüpte kullanın diyorlar :)

Choccy dikkatli ol, A vitamini kullanırsan, gece bile sürsen gündüz kesinlikle spf 30 koruyucu kullanman lazım. Cildi güneşe karşı çok hassas yapıyormuş. Bir de normalde irrite eden bile bir içerik. Küçük dozlarda deneyip sana en uygun olanı kullanmalısın.
Nasıl karıştırıyor ki arkadaşın? Hava ile temasda kolay bozuluyormuş; bir şişeye sıkmayı bak, kavanozda ki kremleri bile tercih etmeyin, tüpte kullanın diyorlar :)
Minik kavanoza hazırlayıp buzdolabına atıyor,oradan alıp kullanıyor. Ben pek anlamam bu işlerden ama hindistan cevizi yağı daha masum geldi fikir olarak bana içerik açısından ama yüzdeki tüyleri falan besleyip çoğaltabilir şimdi aklıma geldi. Haklısın tehlikeli olabilir. Bakalım tahlil sonuçlarım çıksın belki degerlerimle alakalıdır çünkü saç dökülmemde fazla bu aralar. Olmadı yine gidip e vitaminli bir krem alacağım,en iyi o geliyordu bana. Ya cidden kafam karışıyor artık fazlaca bu konularda.

Minik kavanoza hazırlayıp buzdolabına atıyor,oradan alıp kullanıyor. Ben pek anlamam bu işlerden ama hindistan cevizi yağı daha masum geldi fikir olarak bana içerik açısından ama yüzdeki tüyleri falan besleyip çoğaltabilir şimdi aklıma geldi. Haklısın tehlikeli olabilir. Bakalım tahlil sonuçlarım çıksın belki degerlerimle alakalıdır çünkü saç dökülmemde fazla bu aralar. Olmadı yine gidip e vitaminli bir krem alacağım,en iyi o geliyordu bana. Ya cidden kafam karışıyor artık fazlaca bu konularda.
Hindistan cevizi yağını severek tüketiyorum, ama yüze kullanamam sanırım. Çok aşırı yoğun bir yağ.

E vitamini sana iyi geliyorsa, organik kuşburnu yağı tavsiye ederim :)

Hindistan cevizi yağını severek tüketiyorum, ama yüze kullanamam sanırım. Çok aşırı yoğun bir yağ.

E vitamini sana iyi geliyorsa, organik kuşburnu yağı tavsiye ederim :)
Aa süper,ilk kez duyuyorum kuşburnu yağı mı varmış?. Nereden bulurum acaba organiğini? Kayısı yağıda iyiymiş duymuştum ama denemedim.

Selam kızlar ,
Geldi tahlillerim. Ferritin düşük,Demir düşük, kan değerlerimde düşük,folat düşük çıktı. Kadında aferin bunca bollukta yemedinmi birşey dedi bana. Folik asit,çinko,Demir yazdı. 3 ay kullanacağım,sonra tekrar bakacağız.
Tsh 2.45 çıktı bu arada,referans aralığı 0.38-5.33 ken,iyi değilmi bu sonuç kızlar.

Selam kızlar ,
Geldi tahlillerim. Ferritin düşük,Demir düşük, kan değerlerimde düşük,folat düşük çıktı. Kadında aferin bunca bollukta yemedinmi birşey dedi bana. Folik asit,çinko,Demir yazdı. 3 ay kullanacağım,sonra tekrar bakacağız.
Tsh 2.45 çıktı bu arada,referans aralığı 0.38-5.33 ken,iyi değilmi bu sonuç kızlar.
Bence tsh in çok iyi İlaçsız. Çinkoyu çok seviyorum ben cildi harika yapıyor. Demir muallakta olan bir şey. Uzun ilaç tedavisi sonunda bile çok az arttirabiliyormussun.gecen sene ben de kullanmıştım bir ara ama sonra bıraktım. Belki solgar gibi bir şey daha etkili olur bilemiyorum bu konuyu.ama tsh çok iyi maşallah.

20161013_151216.jpg
Kızlar ilaçlarımı aldım. Yani öyle böyle mi diye düşünmek zaman kaybı kendine ediyorsun kızım dedim ve aldım ciktim.sabah aç karna bi tane alacağım bundan.bu b12 yi gören duyan bilen var mı?

Ya kızlar sağlıklı olup yapabileceğim yemek arıyorum değişik. Yani değişik dediği. Fikir lazım. Hep et ya da hep sebze olmasın diyorum.ispanak pırasa karnabahar falan inanılmaz ucuz daha mevsimi gelmedi nasıl böyle ucuz olabilir.ben almıyorum henüz yaz sebzelerinden çok sıkıldım patlıcanlı fasulyeydi. ..bakliyqtlar desen her gün olmuyor.mesela kızım kadinbudu köfte patates püresi ikilisini çok sever ama icind3 un olup kızartıldigi için yanaşmıyor. Tavuk desen almıyorum. Makarna vs de yapmıyorum. Ya ciddi olarak yemek sıkıntısı çekiyorum ben.bugunden yarını düşünmem gerekiyor.sizler nasıl yapıyorsunuz bu işi?

Bugün ilk KEZ sodamatiki beyazlarda denedim. Bir ölçek soda ve bir ölçek roxy mi neydi sabun tozu koydum.sivi deterjan eklemedim.normal şekilde yikadim hep yaptığım gibi.daha BEYAZ diyemeyeceğim ama aynıydı. Bu şekilde devam edeceğim deterjan siz. Renklilerde deneyeceğim bakalım yarım ölçü sabun tozu yarım ölçü soda ve yarım ölçü sıvı deterjan gibi.cunku en son kullandığımda sabun tozu kalıntı bıraktı gerçekten renklilerde.bu sayede kullandığım sıvı deterjanı bi hayli azaltmış olacağım.

Bence tsh in çok iyi İlaçsız. Çinkoyu çok seviyorum ben cildi harika yapıyor. Demir muallakta olan bir şey. Uzun ilaç tedavisi sonunda bile çok az arttirabiliyormussun.gecen sene ben de kullanmıştım bir ara ama sonra bıraktım. Belki solgar gibi bir şey daha etkili olur bilemiyorum bu konuyu.ama tsh çok iyi maşallah.
Banada iyi geldi,önceki değerime göre daha düzgün oldu Karataydan sonra. Ama ben birçok şeyi yiyemiyorum ya. İnanılmaz bir hassasiyet oluştu bende. Bugün et sote yaptım söylemesi ayıptır zoraki yedim baharat ekleyip. Et yumurta yiyesim hiç yok,tavuk zaten hiç sevmiyorum,ee ne kaldi geriye dedi doktor bana. Değerlerime şaşımadım bekliyordum yani. Ama ilaçları duzenli kullanacağım 3 ay bakalım umarım toparlanır. Saçlarım çok dökülüyor benim 1 aydır,uzamıyor. Demekki bunlardanmış. 3 ay bir bakayım,olmazsa farklı marka denerim.
Eki Görüntüle 1897253 Kızlar ilaçlarımı aldım. Yani öyle böyle mi diye düşünmek zaman kaybı kendine ediyorsun kızım dedim ve aldım ciktim.sabah aç karna bi tane alacağım bundan.bu b12 yi gören duyan bilen var mı?
Ben benexoldü sanırım hep ondan kullandım canım,bu ilacı duymadım ama bence kullan 1 ay,biraz toparlansın değerlerin ,1 ay sonra olmazsa başka doktora gidersin.
Ya kızlar sağlıklı olup yapabileceğim yemek arıyorum değişik. Yani değişik dediği. Fikir lazım. Hep et ya da hep sebze olmasın diyorum.ispanak pırasa karnabahar falan inanılmaz ucuz daha mevsimi gelmedi nasıl böyle ucuz olabilir.ben almıyorum henüz yaz sebzelerinden çok sıkıldım patlıcanlı fasulyeydi. ..bakliyqtlar desen her gün olmuyor.mesela kızım kadinbudu köfte patates püresi ikilisini çok sever ama icind3 un olup kızartıldigi için yanaşmıyor. Tavuk desen almıyorum. Makarna vs de yapmıyorum. Ya ciddi olarak yemek sıkıntısı çekiyorum ben.bugunden yarını düşünmem gerekiyor.sizler nasıl yapıyorsunuz bu işi?
Bende bu aralar alternatif bulamıyorum. Kereviz salatası yaptım bir gün yoğurtlu cevizli,arada patates salatası yaptım (karataya uymuyor ama çok özlemişim)bunun dışında dün yoğurt çorbasi yaptım esmer bulgurla ve yeşil mercimekle unsuz,birde eşime ekstra yemek yapıyorum bu aralar,iyice sıkıldım alternatif bulamamaktan. Geçen gün karnıbahar ve brokoliyi buharda pişirip baharatladım,zeytinyağı ve sarmısakla hafif soteledim. Bakıyorum facebook sayfasina karatay ile ilgili olan,oradada hep aynı tarifler,sıkılmıyorlarda,bende pek beğenmedim,mercimek keki,karnıbahar kısırı falan,bana uymadı tatları.Aşure istiyor canım,yapmadım,hazır alıpta yemedim,ama arada aklıma geliyor alayım yiyeyim diye. Bilemedim,canım birşeyde istemiyor. Farklı tarif olarak bulamıyorum bende pek alternatif.

Bugün ilk KEZ sodamatiki beyazlarda denedim. Bir ölçek soda ve bir ölçek roxy mi neydi sabun tozu koydum.sivi deterjan eklemedim.normal şekilde yikadim hep yaptığım gibi.daha BEYAZ diyemeyeceğim ama aynıydı. Bu şekilde devam edeceğim deterjan siz. Renklilerde deneyeceğim bakalım yarım ölçü sabun tozu yarım ölçü soda ve yarım ölçü sıvı deterjan gibi.cunku en son kullandığımda sabun tozu kalıntı bıraktı gerçekten renklilerde.bu sayede kullandığım sıvı deterjanı bi hayli azaltmış olacağım.
Ben gömleklerde beğendim sodayı,yaka manşetler daha temiz geldi bana. Birde güzel ütü tutuyor sanki sodayla yıkadığım çamaşırlar,sertleşmiyor kuruyunca,sende ütü yaparken hissedersin. Bazı gömlekleri zor ütülenen cinsten eşimin ki ütümde gayet iyi olmasina rağmen,şimdi sanki tek seferde açılıyor. Birde deterjanı azaltıyorum oda iyi oldu.
Birde siz yumuşatıcı kullanıyormusunuz kızlar? Ñe düşünüyorsunuz yumuşatıcı konusunda? Ben çarşaf nevresim yıkadığımda mis gibi koksun istiyorum,hoşuma gidiyor mis gibi uyumak,siz yerine birşey mi koydunuz yoksa yumuşatıcıya devammı?

X