Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Aaaa hayırlı olsun canım çok sevindim tayin işine. İzinde iyi olmuş kafanı dinle bol bol yürü,dinlen. Taşınma işi yorucu olur,enerjini depola şimdiden. İzin paranı vermezler mi kalan 20 günü? Birde eşin tayin olduğu için tazminat hakkı olmuyor mu özel sektörde?
Neyse her şekilde hakkında hayırlısı olsun dilerim
kalanin parasini vermezler sanirim ihbar surem iki ay oldugu icin ama 12 senelik emegim var bakalim artik.salkimlar cok guzel gorunuyor ya yapma gibi resmen.sanki salca daha mi masum kaliyor.yuruyus yaparken bunlri dusunuyorum:) bu kadar hafifleyecim aklima gelmezdi.sabah kaliyorum yemegimi koyuyorum kizimla esime kahvalti hazirliyorum sonra okula yarin aktivite var mesela okulda hic gergin degilim:))

Canımmm Hakkı'nızda hayırlısı olsun inşallah...aminnnn Rabb'im sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin...ben domates almadım kavanozda domateslerim vardı baya stoklu geçen yıl annemin yaptıklarından onlardan kullanıyorum...ama çeriyi zaten yiyoruz...bu ara ben semizotuna çok merak saldım hafta da bir muhakkak alıyorum...
sen bile cherry yiyorsan sanirim bir sure daha yemeklerde cherry kullanaxagim.ama ank ya gidince annem domates salatalkk biber patlican hepsine baslayalo cok oldu ve mecburen yiyorum:*((

bir sey soracagim.sizler patlcan biber vs almaya basladiniz mi? ozellikle domates kullaniyor musunuz yemeklerde? artik yemeklsr domates istiyor salca yakismiyor gibi ben ceri aliyorum ama onda da kafam karisti.eskiden bu kadar ceri yoktu piyasada simdi her yer ceri kayniyor.bazi yerlerde kilosu 1,5 tl ye bile var.derindenizlerden cerinin genetigi ile oynanmiyor demsti.o yuzden yemeklere ceri kullaniyorum ama ondan bile emin degilim.siz ne yapiyorsunuz.
Hayırlı olsun eşinin tayini çok sevindim insanın istediği yerde yaşaması kadar güzel birşey yok. Bende sebze ve domates alıyorum pazardan haziran geldi artık

Sonuçlar çıkmış çok enteresan ki tsh bir ayda 0.246 dan 3.11 e yükseltmiş doktorumu aradım hemen ilaç dozum yükseldi yine :KK43: 2.5 üstü zihinsel engellilik riski artıyormuş..bana dua edin lütfen...
Iyi şeyler düşün lütfen ben çok inanıyorum iyi düşününce iyi olacağına

kalanin parasini vermezler sanirim ihbar surem iki ay oldugu icin ama 12 senelik emegim var bakalim artik.salkimlar cok guzel gorunuyor ya yapma gibi resmen.sanki salca daha mi masum kaliyor.yuruyus yaparken bunlri dusunuyorum:) bu kadar hafifleyecim aklima gelmezdi.sabah kaliyorum yemegimi koyuyorum kizimla esime kahvalti hazirliyorum sonra okula yarin aktivite var mesela okulda hic gergin degilim:))
Inşallah hakkını verirler canım ne diyim. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ne güzel uzerinden yük kalkmış gibi degil mi? Hafifledin. İnşallah güzel olur yeni yaşantınız.
Bu arada aklıma gelmişken sorayım. Bildiginiz drnize sıfır çocuk dostu oteller varmi tavsiye edebileceğiniz?
Antalya olur,Bodrum olur,Kuşadası, Fethiye olur. Sabahtan beri bakıyorum,tam burası iyi diyorum yorumlara bir bakıyorum vazgeciyorum.

sen bile cherry yiyorsan sanirim bir sure daha yemeklerde cherry kullanaxagim.ama ank ya gidince annem domates salatalkk biber patlican hepsine baslayalo cok oldu ve mecburen yiyorum:*((

Ben cherry yiyorum çünkü ailede 2 tane gıdacı var babam ve kızkardeşim aynen Derindenizlerden'in fikrini savunuyorlar sonuna kadar :) asla katkı yapılamaz diyorlar :)

Günaydın hepinize mutlu sabahlar.
Haftasonu sağlıksız ne varsa yiyesim geldi benim ya. Sizdede oluyor mu?
Ama az yedim ama yemedim ,şimdide tartıda tam 1kg fazla gördüm. Ki reglim yeni bitmisti. Regl olmadan önce günlerce aç durabilecek şekilde tok oluyorum ama reglin bitimine doğru muhakkak sapıtiyorum. Bakıyorum genelde insanlar regl döneminde fazla çıkiyorum ama sonra 2kg eksik diyorlar sizde varmı bu durum,ben sabit kaliyorum yemezsem kilo vermiyorum neden ki. Temmuzda tatile gideceğim,3.5-4 kg fazlam vardı şimdi kg diye hesaplayıp sıkı bir sağlıklı beslenme planına gećip uygulamaya koyuyorum an itibariyle, buda burada dursun. Sporuda arttıracağım,biraz sıkılaşmak hiç fena olmaz. Alışveriside son haftaya bıraktım,ne kadar incelmişken alırsam o kadar iyi dedim,kendime söz verdim beslenme ve sporu düzelteceğime dair.
Sizler ne yapıyorsunuz? Nasıl gidiyor?

Aminnn kesinlikle öyle iyi düşünüyorum çok şükür ki 2 doktorla daha görüştüm bugün içimi rahatlattılar...
Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeginizi inşallah. Benimde tsh yükselmişti gebelikte sürekli ilac kullanımı ve düzenli kontrollerle sıkıntısız atlattim çok şükür.

Bu arada tsh 7,4 ten 1 kutu ilaç daha bitmeden 0,84 oldu 2 kere ayrı zamanlarda yaptırdık testi gayet düştü çok şükür. Dahiliyeye gittim çok güzel düşmüş, 1,5 ay sonra bidaha gel bakalım dedi. Ekstra bişey yaptirmadi. Bu kadar mı oluyor acaba doktor süreci. Yine düşük seyrederse artık hep ilaç mı kullanicam bilmiyorum. Sonraki kontrolümü bekliyorum.

Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeginizi inşallah. Benimde tsh yükselmişti gebelikte sürekli ilac kullanımı ve düzenli kontrollerle sıkıntısız atlattim çok şükür.

Bu arada tsh 7,4 ten 1 kutu ilaç daha bitmeden 0,84 oldu 2 kere ayrı zamanlarda yaptırdık testi gayet düştü çok şükür. Dahiliyeye gittim çok güzel düşmüş, 1,5 ay sonra bidaha gel bakalım dedi. Ekstra bişey yaptirmadi. Bu kadar mı oluyor acaba doktor süreci. Yine düşük seyrederse artık hep ilaç mı kullanicam bilmiyorum. Sonraki kontrolümü bekliyorum.

Amin inşallah çok teşekkür ederim :) eğer nodülleriniz yoksa ilaç kullanımını bir süre sonra kesebiliyorlar troidler normal çalışmaya başladığında umarım ilacınızı keserler...

Arkadaslar merhaba,
Bugun Hasimato hastalıgım oldugunu ogrendim. TSH=2.75, Serbest T3=4.73, Serbest T4=13.15 olarak normal degerlerde goruluyor ancak Anti TPO 183.4...
Endokronoloji bölümüne gittim, ultrason istedi, persembe cekilecek. Ayrıca D vitamini, kalsiyum ve Anti-TG degerlerine de bakılacak. Bu konuyu da bu teshis uzerine buldum. Cok fazla mesaj var hepsini okumayı cok isterdim ancak pek mumkun degil gibi :)
Aranızda benim durumumda olanlar var mı?

Günaydın hepinize mutlu sabahlar.
Haftasonu sağlıksız ne varsa yiyesim geldi benim ya. Sizdede oluyor mu?
Ama az yedim ama yemedim ,şimdide tartıda tam 1kg fazla gördüm. Ki reglim yeni bitmisti. Regl olmadan önce günlerce aç durabilecek şekilde tok oluyorum ama reglin bitimine doğru muhakkak sapıtiyorum. Bakıyorum genelde insanlar regl döneminde fazla çıkiyorum ama sonra 2kg eksik diyorlar sizde varmı bu durum,ben sabit kaliyorum yemezsem kilo vermiyorum neden ki. Temmuzda tatile gideceğim,3.5-4 kg fazlam vardı şimdi kg diye hesaplayıp sıkı bir sağlıklı beslenme planına gećip uygulamaya koyuyorum an itibariyle, buda burada dursun. Sporuda arttıracağım,biraz sıkılaşmak hiç fena olmaz. Alışveriside son haftaya bıraktım,ne kadar incelmişken alırsam o kadar iyi dedim,kendime söz verdim beslenme ve sporu düzelteceğime dair.
Sizler ne yapıyorsunuz? Nasıl gidiyor?

Merhaba canım yine yoğun bir hafta geçiriyorum ben cumartesi miniğimi gördüm 8+6 idi :) keyfi yerindeydi doktorum biraz uğraştı hareket etmesi için ama etmedi...ben zararlı ne varsa yememeye çalışıyorum ama resmen aşeriyorum örneğin ne alaka ise 40 yıl düşünsem aklıma gelmez pişmaniye istedi canımmm :KK48::olamaz::KK48::olamaz: bende tatil alışverişi için kilo almayı bekliyorum son gün alacağım çünkü şimdi aldıklarımın muhtemelen içine sığamayacağım :) bol bol spor ve diyetle bence 4 kiloyu rahatlıkla verirsin...havalar da mis artık yağmurlar da azaldı...

Merhaba canım yine yoğun bir hafta geçiriyorum ben cumartesi miniğimi gördüm 8+6 idi :) keyfi yerindeydi doktorum biraz uğraştı hareket etmesi için ama etmedi...ben zararlı ne varsa yememeye çalışıyorum ama resmen aşeriyorum örneğin ne alaka ise 40 yıl düşünsem aklıma gelmez pişmaniye istedi canımmm :KK48::olamaz::KK48::olamaz: bende tatil alışverişi için kilo almayı bekliyorum son gün alacağım çünkü şimdi aldıklarımın muhtemelen içine sığamayacağım :) bol bol spor ve diyetle bence 4 kiloyu rahatlıkla verirsin...havalar da mis artık yağmurlar da azaldı...
Ayy minnak naz mı yaptı annesine :emir_bebek::nazar:
Afferin nazlı olacak o belliki,benim kızımda ancak tatlı birşeyler yiyip gidersem hareket ederdi,şimdide nazlı hala :anne:

İstemezsen ve sağlıklı beslenmeye devam edersen fazla almazsın ,benim gibi aklına geleni yersen alırsın ama:kk77: Ben baya baya abartmıştım:hamarat:
Canın birşey isterse nefsini köreltmek adına azıcık tadına bakarsın:olamaz:
Kolay gelsin bu arada canım:KK60:

Ayy minnak naz mı yaptı annesine :emir_bebek::nazar:
Afferin nazlı olacak o belliki,benim kızımda ancak tatlı birşeyler yiyip gidersem hareket ederdi,şimdide nazlı hala :anne:

İstemezsen ve sağlıklı beslenmeye devam edersen fazla almazsın ,benim gibi aklına geleni yersen alırsın ama:kk77: Ben baya baya abartmıştım:hamarat:
Canın birşey isterse nefsini köreltmek adına azıcık tadına bakarsın:olamaz:
Kolay gelsin bu arada canım:KK60:

Nazlı nazlı yatıyordu fasülye tanem :) evet bir dahakine çikolata yiyip gel dedi 2'li taramamız da olacak zaten...minik parçalar halinde nefsimi köreltiyorum ama tatlıya düştüm tansiyonum hep 8/4 9/5 bir de kendimi zor tutuyorum alışveriş yapmamak için cinsiyet belli olsun en azından diyorum...

Nazlı nazlı yatıyordu fasülye tanem :) evet bir dahakine çikolata yiyip gel dedi 2'li taramamız da olacak zaten...minik parçalar halinde nefsimi köreltiyorum ama tatlıya düştüm tansiyonum hep 8/4 9/5 bir de kendimi zor tutuyorum alışveriş yapmamak için cinsiyet belli olsun en azından diyorum...
Maşallah fıstığa diyesim geldi yine:nazar:(fıstık=kız:halay:)
Çok sevindim iyi olmasına,Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşallah.
Bir dahakine al çikolatayı giderken ye kıpır kıpır olur minnoş:emir_bebek: Ben hep yemiştim, ilk kontrolde doktor banada demisti çikolata ye diye.
Alışveriş konusunda,bez alabilirsin yenidoğanlardan,şampuan vb şeyler,tabi birde sarı beyaz birşeyler. Ben dayanamayıp sarı,beyaz parçalar almıştım.
Zaten çok fazla almamak lazım yenidoğan,çok çabuk büyüyorlar,tontiş doğarsa 2 ay bile giyemez ilk aldıklarını.
Zaten almaktan yorulacaksın doğunca,o kadar hızlı büyüyorlar ki.
Canım bak yaz önümüz ne güzel meyveler var,dondurma yap at buzluğa,tatlı isteyince ye,güzel mevsim yaz tatlı anlamında. Güzel sütlü tatlılar yapabilirsin onlarda elinin altında alternatif olur.
Bu arada günaydın:KK200:

Maşallah fıstığa diyesim geldi yine:nazar:(fıstık=kız:halay:)
Çok sevindim iyi olmasına,Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşallah.
Bir dahakine al çikolatayı giderken ye kıpır kıpır olur minnoş:emir_bebek: Ben hep yemiştim, ilk kontrolde doktor banada demisti çikolata ye diye.
Alışveriş konusunda,bez alabilirsin yenidoğanlardan,şampuan vb şeyler,tabi birde sarı beyaz birşeyler. Ben dayanamayıp sarı,beyaz parçalar almıştım.
Zaten çok fazla almamak lazım yenidoğan,çok çabuk büyüyorlar,tontiş doğarsa 2 ay bile giyemez ilk aldıklarını.
Zaten almaktan yorulacaksın doğunca,o kadar hızlı büyüyorlar ki.
Canım bak yaz önümüz ne güzel meyveler var,dondurma yap at buzluğa,tatlı isteyince ye,güzel mevsim yaz tatlı anlamında. Güzel sütlü tatlılar yapabilirsin onlarda elinin altında alternatif olur.
Bu arada günaydın:KK200:

Günaydın canım :KK200: evet zaten kız pembe giysin erkek mavi giysine karşıyım mesela mint yeşili yavruağzı falan inanılmaz hoşuma gidiyor sektör halini almış zaten :) neler yapmışlar neler bebekler için...dondurmamı sayende evde yapıyorum fikrine sağlık...peki şampuan konusunda mustelayı öneriyorlar senin önerdiğin bir marka var mı bebekler için...%100 pamuk olan beyaz zıbınlardan alayım en azından bu hafta sonu...hiç kilo almadım ama pantolonlarım olmuyor artık 34 bedenleri kaldırdım hurçlara :halay:ilk günden itibaren kız hissediyorum bende zaten cimcimem diyorum bazen istem dışı...senin Prensesin Nasıl sağlığı iyi artık değil mi?

Günaydın canım :KK200: evet zaten kız pembe giysin erkek mavi giysine karşıyım mesela mint yeşili yavruağzı falan inanılmaz hoşuma gidiyor sektör halini almış zaten :) neler yapmışlar neler bebekler için...dondurmamı sayende evde yapıyorum fikrine sağlık...peki şampuan konusunda mustelayı öneriyorlar senin önerdiğin bir marka var mı bebekler için...%100 pamuk olan beyaz zıbınlardan alayım en azından bu hafta sonu...hiç kilo almadım ama pantolonlarım olmuyor artık 34 bedenleri kaldırdım hurçlara :halay:ilk günden itibaren kız hissediyorum bende zaten cimcimem diyorum bazen istem dışı...senin Prensesin Nasıl sağlığı iyi artık değil mi?
Sorma ya neler var neler,neon turuncular,yeşiller,sarılar muazzam,benim kuzu benden güzel giyiniyor vallahi. Sağolasın canım iyi maşallah, gittigimiz kreş kapaniyormus ona canım sikıldı,birde daha haber bile vermedi yönetim sağdan soldan duyuyorum. Öğretmenini çok seviyor oda yakindaki okula geçecekmis bakalim kafamız uyarsa oraya göndereceģim daha konuşmadım zaten eylul ekim gibi başlar, bu ay son.
Tatlı konusuna sevindim,dışardan alma kendin yap ne yaparsan mis gibi olur,içine ne koyduğunu bilirsin.
34 bedenmi maşallah sana,hemde hala oluyor diyorsun ama kaldırmakla iyi yapmissin,karnını sıkmayan rahat birşeyler giymek daha rahat oluyor. Ben 4 aylık olana kadar giymiştim çok dar olmayanları,4 aydan sonra aldım birşeyler kendime.
Kız erkek farketmez aslinda Rabbim sağlık versin yeterki ama hep kız diyesim geliyor benim:emir_bebek:

Canım Mustela ve Trukid iyidir marka olarak,uni baby içeriğide iyi yenidoğan olanlara bakabilirsin. Pişik kremi 99 öneririm tamamen bitkisel,yada Nurse Harvey's varmı hala bilmiyorum oda iyidir. Bize doğum sonrası çocuk doktoru bir liste vermişti ben bu markaları kullandım genelde. Nurse Harvey's'in kimyonlu rezeneli doğal bir şurubu var ben onuda kullandım hareketlene kadar,gaz problemi yaşamadık hiç. Şimdi diyeceksin sen bunları neden şimdi yazdın,daha önce sordum ben,o gün atlamışım şimdi kızımı yıkarken aklıma geldi merve bana sormuştu diye :-)

Canım Mustela ve Trukid iyidir marka olarak,uni baby içeriğide iyi yenidoğan olanlara bakabilirsin. Pişik kremi 99 öneririm tamamen bitkisel,yada Nurse Harvey's varmı hala bilmiyorum oda iyidir. Bize doğum sonrası çocuk doktoru bir liste vermişti ben bu markaları kullandım genelde. Nurse Harvey's'in kimyonlu rezeneli doğal bir şurubu var ben onuda kullandım hareketlene kadar,gaz problemi yaşamadık hiç. Şimdi diyeceksin sen bunları neden şimdi yazdın,daha önce sordum ben,o gün atlamışım şimdi kızımı yıkarken aklıma geldi merve bana sormuştu diye :-)

Canımmm benim çok güldüm Nasıl yer ettiysem :) şimdiden bu alışverişi yapmak istiyorum işte en azından ıslak mendilleri bezleri kremlerini alayım heyecanım yatışsın...tamam bunları hemen not alıyorum...kreşler bağımsız olanlar şu an zor durumda ne yazık ki :KK43: inşallah Hakkı'nda hayırlısı olur prensesinin...

X