Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Ya sanki metabolizmam zayıflamış gibi hissettim psikolojik sanırım eşim hasta Olcan falan deyince birde ben zaten tatlı ve ekmek yemiyor um zaten pilav da öyle yarı karatay sanırım birde doktorum bana ölçüm yaptırmadan takviye alma demişti kilonu koru çok alıp vermemeye çalış demişti
valla doktorun çok doğru bir şey demiş mavi. Ben de pek itibar etmezdim de biliyorsun kızıma bir ton omega vs veriyordum da çocuğun B12 si nasıl yükselmiş. Hepsini kestim. Doğal yoldan ne alırsa artık..

valla doktorun çok doğru bir şey demiş mavi. Ben de pek itibar etmezdim de biliyorsun kızıma bir ton omega vs veriyordum da çocuğun B12 si nasıl yükselmiş. Hepsini kestim. Doğal yoldan ne alırsa artık..
Aynen hele çocuklar bide demir yüksekliği falan kanser yapıyor diye duymuştum bir ara kardeşimin yüksek çıkmıştı doktor öyle demiş gerçi gidip birdaha hiç ölçtürmedi de

Ben bir şişe Ocean Plus kullandım. Karataycılar sanırım günde 2-4 tane alıyorlar ama ben günde 1 tane akşam yemekleriyle bir kaşık zeytin yağı içinde yuttum. Sonrasında tam bitti alacağım derken kızım hasta olmuştu B12 si yüksek çıkınca doktor takviyeleri kestirmişti. Ben de onun Ocean markalı şuruplarını içiyorum şimdi. Bittikten sonra almayı düşünmüyorum açıkçası. Bu da bir Pazar ve elbette güzel göstermek için pazarlama teknikleri olacak ama kapsülün içindekini de bilmiyoruz. Bu takviyeler konusunda kafam karışık biraz. Şu sıra çinkoya devam ediyorum az kaldı. Bir süre bir şey kullanmayacağım belki kalan demir haplarımı alırım.

Bende iştah artışı hiç yapmadı. Dediğin markayı hiç duymadım. Gerçi öncesinden de balık yağlarıyla ilgilenmediğim için bilmiyor olabilirim. Karataycılar Ocean Plus alıyor diye onu almıştım.
Bende haftada 3 güne düşürdüm kızımda İpek. Benim kızımın hiç saçı,kaşı yoktu doğduğunda,sapsarı tellerdi kafasındaki kaşındaki düşün. Saçları geçen seneye kadar ensesindeydi ki hiç kestirmedim ,doktorumuz çinko verdi o dönem kullandım,sonrasında vitamine devam ettim şimdi ıslakken beline geliyor saçları şimdi. Yani öyle az yiyorki,öyle seçici ki anlatamam. Kabak kalye çıkar okulda itinayla kabakları ayıklar pirinçlerini yer,biber dolması çıkar biberi ayıklar pirincini yer,patates oturtma çıkar kıymasını ayırıp yer düşün. Etle hiç arası yok,yumurta yemez,tavuk ver makarna ver,pilav ver,patates kızart yeter. Birtek yoğurt ve ayran seviyor faydalı olarak,birde kuruyemiş. Başka yok. Beslenmesine güvensem bende vermeyeceğim ama yok güvenemiyorum ki.
Kendimdede var benzeri,tavuk yemem,yumurta yiyemiyorum,et eh işte,balık kendim pişirmezsem yiyebiliyorum. Birde bu aralar acayip enerjim düşük,o karataya ilk başladığım halimden eser yok çünkü eksik besleniyorum. Ondan basladım birazda.

Cidden farkediyor bahsettiğinle canım. Omega 3 Salmon balık yağı , Epa &18 ,Dha %12 yazıyor. Eşimin doktoruna sormuştum bunu tavsiye etti sağlık bakanlığı onaylı dedi bende hiç bakmadım açıkçası ,elimdeki kutuyu günde 3 olarak alıp bitireyim,Ocean Plus 1200 alayım bir dahakine o zaman. 60 kapsul var kısa zamanda biter.
Teşekkürler bilgi için.
Rica ederim. Aynen bitirince diğerinden alırsın.

Canım TSH 50 den son bu muhteşem bir değer bence.

T4 de endişe edilecek bir yükseklik yok bence.

Aşırı kilo almaman lazım ya da alımın durması lazım şu durumda.. Kilo durumun için diyetisyene gidip kanlarına bir baktırsan mı ki? Etki eden başka bir şey olabilir mi acaba?

50 değeri ilk kez sende duymuştum ve şok olmuştum. Ondan sonra bu değer bence harika. Bünyenin alışması belki zaman alacak. Enteresan bu kadar düşmesi. İlaç dışı bir şey kullanıyor musun?

Euxtry 150 içmeye devam et dedi . .
Değerlerin iyi dedi doktor. .
Kilo artık almazsın dedi ama obez oldum..
Teşekkür ederim canım ❤

Bende haftada 3 güne düşürdüm kızımda İpek. Benim kızımın hiç saçı,kaşı yoktu doğduğunda,sapsarı tellerdi kafasındaki kaşındaki düşün. Saçları geçen seneye kadar ensesindeydi ki hiç kestirmedim ,doktorumuz çinko verdi o dönem kullandım,sonrasında vitamine devam ettim şimdi ıslakken beline geliyor saçları şimdi. Yani öyle az yiyorki,öyle seçici ki anlatamam. Kabak kalye çıkar okulda itinayla kabakları ayıklar pirinçlerini yer,biber dolması çıkar biberi ayıklar pirincini yer,patates oturtma çıkar kıymasını ayırıp yer düşün. Etle hiç arası yok,yumurta yemez,tavuk ver makarna ver,pilav ver,patates kızart yeter. Birtek yoğurt ve ayran seviyor faydalı olarak,birde kuruyemiş. Başka yok. Beslenmesine güvensem bende vermeyeceğim ama yok güvenemiyorum ki.
Kendimdede var benzeri,tavuk yemem,yumurta yiyemiyorum,et eh işte,balık kendim pişirmezsem yiyebiliyorum. Birde bu aralar acayip enerjim düşük,o karataya ilk başladığım halimden eser yok çünkü eksik besleniyorum. Ondan basladım birazda.
Her çocukta bir şey var işte canım. Bizim de tam tersi sebze yemeği yemez hayvansal ağırlıklı besleniyor. Mesela bir gün öğlen annem lahmacun yapıyor evde, bir gün köfte, bir gün tavuk tarzı. Sebze yemeğini kolay kolay yemiyor. Bir de üstüne takviye basınca B12 si yükselmiş. Ben de şimdi sebzeyi dolaylı yoldan verme yollarına gidiyorum. Ispanak hayatta yemezken okulda çıkmış ıspanaklı gözleme istemiş annemden nasıl sevindim anlatamam. Mecburen unlu bir şey ama içinde ıspanak olması mutlu etti beni. Dün akşam az bir şey bezelye çorbası verdim. İşin kötü tarafı benim kızım evde tek başına yemiyor. Yediği zaman çok uzuyor yemiyor falan. Bir sofra adabını öğretemedim aslında. Yemek yerken aklına bir şey geliyor kalkıyor masan, dolanıyor geliyor, inatçı da olduğundan telkin de fayda etmiyor. Ben de mecburen ağzına veriyorum hala. Ben çalıştığım için bir tek akşam yemeklerinde toplanıyoruz onu da annem genelde doyurmuş olduğundan dolayı bizimle nadir oturuyor masaya. Sanırım bu yüzden.

Şimdi bir şey soracağım. Ben de çinko alıyorum kızıma da 1 şişe verdim. Bir şişe daha mı başlamak lazım yoksa durmak mı lazım? Sen ne kadar süre verdin kızına çinko mesela?

Euxtry 150 içmeye devam et dedi . .
Değerlerin iyi dedi doktor. .
Kilo artık almazsın dedi ama obez oldum..
Teşekkür ederim canım ❤
Harika canım çok sevindim.
Önceki değerlerin çok şaşırtıcıydı.
Bundan sonra Karatay'a göre beslenirsen çok rahat verirsin kilolalarını.
Bence zor kısmı hallettin şu an için.
İnşallah hep böyle devam eder.
Böyle güzel haberler almaya devam ederiz herkesten ayrıca.

Aynen hele çocuklar bide demir yüksekliği falan kanser yapıyor diye duymuştum bir ara kardeşimin yüksek çıkmıştı doktor öyle demiş gerçi gidip birdaha hiç ölçtürmedi de
Ama baya yüksek olması lazım seviyenin. Büyük insanlar için de aynı şey geçerli.
Muazzam demir seviyesi sorun olabiliyor. Ama baya baya yüksek olması lazım.
Mesela benim parathormonum 83 çıkmıştı max seviye 61 mi neydi. Doktora sormuştum tümör olmasın mı falan diye. Dedi ki "öyle bir şey olması için binlere çıkması lazım bu değerin."
Geçen BDV de bir konu vardı. Kadının bacakları morarıyormuş neden olabilir diye konu açmış.
Allah’ım neler yazılmış.

Demişler ki” kanda trombosit seviyesi düşüne morarma olur bu da lösemi hastalarında olur, korkutmak istemem ama bir dr ye git.”

Sanki millet lösemi hastası görmüş de trombosit düşünce olan morarmaların nasıl olduğunu biliyorlar. İnsanlar korkuyor işte.

Ben de artık kızımın hastalığından sonra psikolojim iyice bozulmuştu bıraktım bu işlerin peşini.

Kredi kartım geldi 1000TL hastane. Ben de gitmiştim, eşim mideden endoskopi olmuştu, bir de kızım derken…

Para sorun değil sağlık olsun yeter de insanın psikolojisi bozuluyor.

Her çocukta bir şey var işte canım. Bizim de tam tersi sebze yemeği yemez hayvansal ağırlıklı besleniyor. Mesela bir gün öğlen annem lahmacun yapıyor evde, bir gün köfte, bir gün tavuk tarzı. Sebze yemeğini kolay kolay yemiyor. Bir de üstüne takviye basınca B12 si yükselmiş. Ben de şimdi sebzeyi dolaylı yoldan verme yollarına gidiyorum. Ispanak hayatta yemezken okulda çıkmış ıspanaklı gözleme istemiş annemden nasıl sevindim anlatamam. Mecburen unlu bir şey ama içinde ıspanak olması mutlu etti beni. Dün akşam az bir şey bezelye çorbası verdim. İşin kötü tarafı benim kızım evde tek başına yemiyor. Yediği zaman çok uzuyor yemiyor falan. Bir sofra adabını öğretemedim aslında. Yemek yerken aklına bir şey geliyor kalkıyor masan, dolanıyor geliyor, inatçı da olduğundan telkin de fayda etmiyor. Ben de mecburen ağzına veriyorum hala. Ben çalıştığım için bir tek akşam yemeklerinde toplanıyoruz onu da annem genelde doyurmuş olduğundan dolayı bizimle nadir oturuyor masaya. Sanırım bu yüzden.

Şimdi bir şey soracağım. Ben de çinko alıyorum kızıma da 1 şişe verdim. Bir şişe daha mı başlamak lazım yoksa durmak mı lazım? Sen ne kadar süre verdin kızına çinko mesela?
Saydıklarının hicbirini yemez,peynirde peynirli birşeyde yemez. Sen hiç pizza,hamburger sevmeyen çocuk gördünmü? Ben gördüm bizim evde var :-)
Birde degisik tatlara kapali. 10 çeşit koy önüne bildiğini yer sadece. Şimdi okulda mecbur kalıp yiyor ayıklayarakta olsa ama yazın ne yapacağım hiç bilmiyorum. İnanki Temmuzda ara veriyoruz simdiden kara kara düşünüyorum ne yedirsem diye.
Çinkoyu ben sana 1şişe vitamin,1 şişe cinko olarak siraya koydum ay ay toplam 3 şişe kullandım dönüşümlü. Uzun süre aynı şurubu kullanmıyorum birde ben,dönüşümlü kullanıyorum ondan sanirım değerleri ucmuyor. Vitaminleride öyle değiştirerek kullanıyorum. Sende öyle dene istersen başlama gereği duyarsan canım.

mrveee28 mrveee28 :duduk::duduk:ne bakıyorsun aşağıdan??
Nasılsın canım?
Pıtırcık nasıl?

Yazdıklarınızı okuyordum :)) sessiz sakin...iyiyim canım pıtırcığım da iyi sanıyorum 27 sinde kontrolümüz zaman geçmiyor sanki...öğrencilerimden 2 si kızıl salgınına yakalandı onun kaygısını yaşıyorum bu ara kuluçka döneminde okuldaydı ikisi de çünkü :KK43: beslenme düzenim ne yazık ki değişmeye başladı...ağlayarak yiyorum yumurtamı mesela..şu an aynı kızın gibiyim masadan 40 kere kalkıp dolanıyorum evde :KK49:sırf yemeyim birşeyler diye..

Yazdıklarınızı okuyordum :)) sessiz sakin...iyiyim canım pıtırcığım da iyi sanıyorum 27 sinde kontrolümüz zaman geçmiyor sanki...öğrencilerimden 2 si kızıl salgınına yakalandı onun kaygısını yaşıyorum bu ara kuluçka döneminde okuldaydı ikisi de çünkü :KK43: beslenme düzenim ne yazık ki değişmeye başladı...ağlayarak yiyorum yumurtamı mesela..şu an aynı kızın gibiyim masadan 40 kere kalkıp dolanıyorum evde :KK49:sırf yemeyim birşeyler diye..
Kızıl salgını da neymiş??
Her sene bir salgın çıkıyor.
3. aydan sonra bunların hiç biri kalmayacak sabret.
3-6 ay arası balayı gibi çok rahat.
6-9 artık doğsun demeye başlayacaksın.
7. aydan sonra gör. Bir de uyuyamayacaksın wc ye gitmekten. Bebek aşağı indiği için mesaneye baskı yaparmış.
Folik asit ne alıyorsun? Başka takviye verdi mi? Demir falan?
Hangi hastaneye gidiyorsun? Muayene ücreti falan ne? Sektörü takip edeyim dedim.
Oraya yerleşince lazım olur.:hamarat:

Kızıl salgını da neymiş??
Her sene bir salgın çıkıyor.
3. aydan sonra bunların hiç biri kalmayacak sabret.
3-6 ay arası balayı gibi çok rahat.
6-9 artık doğsun demeye başlayacaksın.
7. aydan sonra gör. Bir de uyuyamayacaksın wc ye gitmekten. Bebek aşağı indiği için mesaneye baskı yaparmış.
Folik asit ne alıyorsun? Başka takviye verdi mi? Demir falan?
Hangi hastaneye gidiyorsun? Muayene ücreti falan ne? Sektörü takip edeyim dedim.
Oraya yerleşince lazım olur.:hamarat:

Ben koru çukurambar hastanesine gidiyorum 212 TL muayene ücreti ama ben pazartesi günü doğum paketi satın aldım 6350 TL doğum, tetkikler ve muayene dahil...doktorumdan inanılmaz memnunum çok alakalı tetkiklerimi arayıp haber veriyor sonuçları çıkınca tek tek üzerinde sohbet ediyoruz konuşuyoruz...hastane de yeni ve tertemiz... bana yakın olması da işime geldi İpekciğim evet kızıl ve rota virüs salgını var şu an anasınıflarında çocukların hijyenlerine çok dikkat edilmeli...folik asit doktorumun önerisiyle folidoce alıyorum 400 mcg bir de efa ya devam ediyorum...onun dışında doktorum hiçbir ek vitamine gerek yok dedi...4.ayda Demir başlayabiliriz duruma göre dedi d vitaminimi de Güneş'ten almaya çalışıyorum her gün...yürüyüşe devam...

Ama baya yüksek olması lazım seviyenin. Büyük insanlar için de aynı şey geçerli.
Muazzam demir seviyesi sorun olabiliyor. Ama baya baya yüksek olması lazım.
Mesela benim parathormonum 83 çıkmıştı max seviye 61 mi neydi. Doktora sormuştum tümör olmasın mı falan diye. Dedi ki "öyle bir şey olması için binlere çıkması lazım bu değerin."
Geçen BDV de bir konu vardı. Kadının bacakları morarıyormuş neden olabilir diye konu açmış.
Allah’ım neler yazılmış.

Demişler ki” kanda trombosit seviyesi düşüne morarma olur bu da lösemi hastalarında olur, korkutmak istemem ama bir dr ye git.”

Sanki millet lösemi hastası görmüş de trombosit düşünce olan morarmaların nasıl olduğunu biliyorlar. İnsanlar korkuyor işte.

Ben de artık kızımın hastalığından sonra psikolojim iyice bozulmuştu bıraktım bu işlerin peşini.

Kredi kartım geldi 1000TL hastane. Ben de gitmiştim, eşim mideden endoskopi olmuştu, bir de kızım derken…

Para sorun değil sağlık olsun yeter de insanın psikolojisi bozuluyor.
Aynen insan araştırdıkça kötü oluyor bide asla ikna olmuyor insan internette hep en uç şeyler oluyor milyonda bir görülecek şey karşına çıkıyor biz gibi kafayı takan insanlar doktor doktor geziyor. Benim doktorum iyi olmak istiyorsan internetten araştırmayı bırak ben buradayım gel bana sor demişti ama ben hiç uygulamadır hep araştırıyorum netten aynı hastalığı yaşayan insanların gruplarını falan takip ediyorum sonucunda pimpirikli bir insan oldum

X