Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

canım aramıza hoşgeldiiin sende haşematolusun haa....bende ilk ne olduğunu öğrenince bir hönk olduum :uhm:adı tuhaf bir şey...ama önemli bir şey olmaduğını anlatınca çoook sevindim....tabi bu birde benim değerlerimle alakalı....tshım yüksek t4 ve t3 normal aralıktaydı...ilaçla normal aralığa düşürdüm...şimdi herhani bir problemim yok...ve doktorum eliyle boğazıma baktı yutkunmamı istedi ve nodül gözükmüyor dedi..hatta ben yadırgadım nası eliyle bilebiliyor diye...söledim...içime sinmesi için ultrosonda bakacak birde...haşamatolusun diye nodül olmayacak diye bir kaide var mı bilmiyorum..ama sende benim gibi emin olmak adına bir baktır doktoruna anlar durumu derim...geçmiş olsun...kendini üzme...yalnız değilsin...kadınların %60ında görülen bir durum...kimisi farkında bile olmadığı düşünülürse bu oran baya bir yükselir...sevgileeerŞeniz
doktor beni hiç muayne etmedi canım.boğazıma bakmadı yani sadece ben sordum modül varmıdır diye.doktorda hashimolarda modül olmaz dedi.ne bileyim başka doktora mı gitsem acaba.neyse ben ilaca başlıyayımda ne olacak görürüz.birde sen hangi ilacı kullanıyorsun ve kaç mg?ilacın herhangi yan etkileri oldumu?kilo ve gözlerin dışa fırlaması gibi.şimdiden teşekkürler.

doktor beni hiç muayne etmedi canım.boğazıma bakmadı yani sadece ben sordum modül varmıdır diye.doktorda hashimolarda modül olmaz dedi.ne bileyim başka doktora mı gitsem acaba.neyse ben ilaca başlıyayımda ne olacak görürüz.birde sen hangi ilacı kullanıyorsun ve kaç mg?ilacın herhangi yan etkileri oldumu?kilo ve gözlerin dışa fırlaması gibi.şimdiden teşekkürler.

canım ben tefor kullanıyorum yarım alıyorum hergün sabah aç karnına...ama senin ilacın daha farlıymış...benim kullandığım ilaçta herhangi bir yan etki görmedim aksine fayda sağladım....tsh değerimi normal seyirine ulaştırdırdı...doktorun sana bu ilacı verdiyse sana uygun olanı budur....eğerki güvenemiyorsan başka doktora git sende....ama biliyorsun endokrinoloji bölümüne gitmen gerekiyor...eğerki boğzazına bakmadıysa tekrar doktorunla görüş...bence bakmasında fayda var...bana eliyle baktı yok dedi ama yinede emin olalım diye ultrasonda bakalım dedi....birdaha görüş diyorum tatlım....benim kullandığım ilacın yan etkisini görmedim...zaten yan etkisi olmayan bir ilaçmış....hamilelikte emzirmede alınabilecek bir ilaçmış....bu ilaçta dozaj çok önemli....o da takibe bağlı....belirli sürelerde tsh ölçtürülmeli....geçmiş olsun...en kısa zamanda doktora gitmeni tavsiye ederim...geçmiş olsuuun:lepi:

canım ben tefor kullanıyorum yarım alıyorum hergün sabah aç karnına...ama senin ilacın daha farlıymış...benim kullandığım ilaçta herhangi bir yan etki görmedim aksine fayda sağladım....tsh değerimi normal seyirine ulaştırdırdı...doktorun sana bu ilacı verdiyse sana uygun olanı budur....eğerki güvenemiyorsan başka doktora git sende....ama biliyorsun endokrinoloji bölümüne gitmen gerekiyor...eğerki boğzazına bakmadıysa tekrar doktorunla görüş...bence bakmasında fayda var...bana eliyle baktı yok dedi ama yinede emin olalım diye ultrasonda bakalım dedi....birdaha görüş diyorum tatlım....benim kullandığım ilacın yan etkisini görmedim...zaten yan etkisi olmayan bir ilaçmış....hamilelikte emzirmede alınabilecek bir ilaçmış....bu ilaçta dozaj çok önemli....o da takibe bağlı....belirli sürelerde tsh ölçtürülmeli....geçmiş olsun...en kısa zamanda doktora gitmeni tavsiye ederim...geçmiş olsuuun:lepi:
canım ben zaten endokrinoloji bölümüne gittim.peki ilacı aç karınla aldıktan kaç saat sonra yemek yiyorsun?

hayır canım ben kullanmıyorum.ama hastalıkla ilgili bilgi topladıkça yazıyorum.eğer içen varsa diye.

aman hiç kimse içmesin ,hem hastalımısı tetikler,hemde başka hastalıklara davetliye çıkarır.....benim tsh normale indi 1 ay sonra tekrar testler yapılcak bakalım ne oldu diye..ama ben hastalanmadım diye çeyrek kullandım ilaçımı,haftaya kısmetse gitcem devam edeyimi yoksa bir kaç gün bıraktıktan sonramı testlerimi yaptırayımm..

bu hastalıkta sigarada sakıncalıymış kızlar.

kızlar bana kızmayın ama ben günde bir tane sigara içiyorum yinede sakıncası olur değilmi.doktora da soramadım korkumdan kızar diye bana.ama hastalığımı öğrenmeden önce çok içerdim yinede büyük aşama benim için.
birde bende haşimato ve hipo
troidliyim doktor benden de ne olur ne olmaz diye ultrason istedi.eliyle de baktı yok dedi.ama kızlar hapları düzenli kullanmanın çok etkisi var bunu unutmayalım ben faydasını çok gördüm.şu anda yarım levatiron içiyorum.vee 2 aydır düzenli adet oluyorum. :lepi: önceden 3-4 ayda bir gelirdi.

canım ben zaten endokrinoloji bölümüne gittim.peki ilacı aç karınla aldıktan kaç saat sonra yemek yiyorsun?

canım uyandığımda hemen ilacımı alıyorum ve üzerinden belirli bir süre geçmesini beklemiyorum....ilacı içtiktan sonra hemen kahvaltı yaptığım oluyor yani...önemli olan aç karnına birde sabah almak....:1rolleyes:

canım uyandığımda hemen ilacımı alıyorum ve üzerinden belirli bir süre geçmesini beklemiyorum....ilacı içtiktan sonra hemen kahvaltı yaptığım oluyor yani...önemli olan aç karnına birde sabah almak....:1rolleyes:
canım peki adetliykende devam edecekmiyiz bu ilaca.o gün aklıma gelmedi ve doktora soramadım.

bayanlar öncelikle bilgi vereyim.gözlerimde görme bozukluğum olduğu için göz doktoruna gittim ancak doktorum gözlerimde herhangi bir bozukluk olmadığı halde görme problemim olduğunu söyledi ve hipotiroitten şüphelenip tahlil istedi.ancak beni kan tutuyor ve kan aldırmaktan korkup tahlili yatırmadım.internetten araştırdım hastalığın tüm belirtilerini taşıyorum ancak vücuda ne gibi bi zararı olduğunu nasıl bir hastalık olduğunu tam olarak anlayamadım.aranızda hipotiroitle ilgili bilgisi olanlar lütfen yardım etsin ve bu hastalığın görme problemi yapma gibi bi olasılığı varmı

bayanlar bu konu açılmış ve ben görmemişim ordan bilgi aldım ancak tekrar sorayım görme bozukluğuyla ilgili bişeye rastlamadım hastalığı araştırırken bilgisi olan varsa tekrar rica edicem

arkadaşım bende tam anlamıyla bilmiyorum ilgisi olup olmadığını
fakat bende hipotiroid hastasıyım ve senin gibi görme problemim vardı ama benimde göz muayenemde bişey çıkmamıştı hatta gayet sağlıklı gözlerim olduğunu söylemişti doktor. Benim hiç aklıma gelmemişti doğrusu ondan olabileceği göz doktoruda hiç öyle birşeyden bahsetmemişti demek alakası varmış:uhm:

sürekli ilaç kullanımını gerektirdiği dışında pek bişii bilmiyorum vücuduna ne gibi zararlar veriyo

kızlar bana kızmayın ama ben günde bir tane sigara içiyorum yinede sakıncası olur değilmi.doktora da soramadım korkumdan kızar diye bana.ama hastalığımı öğrenmeden önce çok içerdim yinede büyük aşama benim için.
birde bende haşimato ve hipo
troidliyim doktor benden de ne olur ne olmaz diye ultrason istedi.eliyle de baktı yok dedi.ama kızlar hapları düzenli kullanmanın çok etkisi var bunu unutmayalım ben faydasını çok gördüm.şu anda yarım levatiron içiyorum.vee 2 aydır düzenli adet oluyorum. :lepi: önceden 3-4 ayda bir gelirdi.

ikiizler.ben sigara içmiyorum,ama eşim içiyor yanımda içmesine dayanamıyorum.nefesim çok daralıyor sanki birileri boğazıma bastırıyor gibi oluyorum..,içen arkadaşlar siz rahatsızlık duymuyormusunuz..not (dere otuna devam..)

ikiizler.ben sigara içmiyorum,ama eşim içiyor yanımda içmesine dayanamıyorum.nefesim çok daralıyor sanki birileri boğazıma bastırıyor gibi oluyorum..,içen arkadaşlar siz rahatsızlık duymuyormusunuz..not (dere otuna devam..)

Canım bu dere otu hipotiroid için mi ?? Bende hipertiroid var, yazdım birkaç kere ama cevap alamıyorum hiç.. Hipertiroide de iyi gelir mi, yoksa dere otunda iyot yüksek de sadece hipotiroide mi iyi geliyor???? Teşekkürler...:uhm::uhm:

Canım bu dere otu hipotiroid için mi ?? Bende hipertiroid var, yazdım birkaç kere ama cevap alamıyorum hiç.. Hipertiroide de iyi gelir mi, yoksa dere otunda iyot yüksek de sadece hipotiroide mi iyi geliyor???? Teşekkürler...:uhm::uhm:

benim bildiğim bütün tiroid hastalıklarına dere otunun iyi geldiği....a.s.

arkadaşlar sizlerden edindiğim bilgilerden sonra doktora gittim dahiliye bölümüne ulturasonla boğazıma baktılar tiroid bezlerin normal dedi guatra yok dedi modul var dedi tekrar tahlil verdi ayın yirmibeşine gün verdiler modul iyi huylumu kötü huylumu ona bakacaklarmış bacak ağrın ondan değil dedi doktor doktora gitmek değilde çözüm bulamamak beni yoruyor doktor güzel ilgilendi saolsun bakalım sonuç ne çıkacak tahlilden sonra hepinize geçmiş olsuna.s.a.s.a.s.

benim bildiğim bütün tiroid hastalıklarına dere otunun iyi geldiği....a.s.

Teşekkürler canım, ben hipotiroidli olanlardan duydum genelde bunu ve dere otunda iyot miktarı yüksek olduğu için tiroidi az çalışanlar için iyi diye duymuştum. O yüzden emin olmadan da yemek istemiyorum. :icecream:

Arkadaşlar aranızda hipertiroid olan ve dere otu yiyip de tsh değerleri yükselen var mı peki???

arkadaşlar yaa 1 haftadır adet görmedim tahlilde yapmadım,dr. gitcem diye ilaçımı bıraktım,ona göre bıraktığımda yükseliyormu diye karşılaştırma yacalar,eğer hamileysem bir sakıncısı olurmu bu hafta içinde,çok korkuyorum...

arkadaşlar yaa 1 haftadır adet görmedim tahlilde yapmadım,dr. gitcem diye ilaçımı bıraktım,ona göre bıraktığımda yükseliyormu diye karşılaştırma yacalar,eğer hamileysem bir sakıncısı olurmu bu hafta içinde,çok korkuyorum...

canım adet görememen sıkıntıdan hava değişimlerinden kaynaklanabilir...hamilelik testi yapabilirsin ya da sağlık ocağına gidebilrsin....hem içinde rahat olur....ilacınıda sakın bırakma...ben tahlil yaptırcam sabah içmiyorum...eve geldiğimde hemen almıyorum...senin ilacı içmemeni anlayamadım....:uhm:

X