- 26 Mayıs 2008
- 331
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar eğer hipertiroidi ise iyotsuz tuz kullanılacak, ayrıca balık yemek yasak çünkü balıkta çok fazla iyot var. Yok eğer hipotiroidi ise iyotlu tuz kullanılacak
Genel olarak bu doğru ama hashimoto denilen hastalıkta(ki bu en sık görülen ve genelde en hafif tiroid hastalığı-hem hipertiroidi hem normotiroidi hem de hipotiroidi yapabilen bi hastalık) iyotsuz tuz kullanılır.çünkü tefor verilirek tiroid bezleri baskılanmaya çalışılır yani vücudun tiroid hormonu üretmemesi gerekir bu yüzden iyotsuz tuz kullanılır.
Tefor kullanıyorsanız iyotsuz tuz kullanın
Hipotiroidinin ve hipertiroidinin nedenleri farklı olduğu için genel bişe söylenemez yani
Hipertiroidili bi hastanın tiroidi komple çıkartılmıştır mesela iyotlu iyotsuz farketmez
Tabi yine de doktorunuza kesinlikle sorun.Ben daha bitirmedim fakülteyi.Yarım doktor adamı candan edermiş:roflol:
Teforun yan etkisi pek yokki sen almasan da vücut üretecek zaten aynı şeyi.Ama yeterince üretemezse tsh ın yükselme ihtimali var.bence kullan bi zararı olmaz
Tabi kullandığın ilaç teforsa:)propisil fln kullanıyosan başka...
ben teforuntiroit hormunu içerdiğini biliyordum.ama bana dr iyotlu iyotsuz farketmez herşeyi yiyebilirsin dedi.
ben teforuntiroit hormunu içerdiğini biliyordum.ama bana dr iyotlu iyotsuz farketmez herşeyi yiyebilirsin dedi.
canım gecmiş olsun.benim anneminde vardı çok büyüktü üstelikde zarından çıkmış bütün kas aralarına dağılmıştı.zorlu bir ameliyat gecirmişti.neyse moralini bozmak istemem.eskiden nerde öyle dr.kontrolünde olsun.şimdi büyütmeden belirli bir seviyede tutuyorlar.dr.hepimize yemeklerimizde iyotlu tuz kullanın demişti.bende o gun bugündür yemeklerimde iyolu tuzu eksik etmem.ve tuzun ağzı kapalı tutulması gerekiyor,aksi halde iyot ucarmış.
sende öyle yap guatr önleyici,geciktiriçi için gerekliymiş.
allah şifa versin.
canım geçmiş olsun öncelikle ben 1buçuk yıldır hipertroidi tedavisi görüyorum tabi gebe kalınca bıraktım 3x2 propycil kullandım ve benim troidim(zehirli guatr) çok ilerlemiş durumdaydı anlamadığım hormonların ilaç tedavisiyle düzene bindirilmeden zaten ameliyat olman biraz riskli değil mi? ben bu kadar ilerlemiş durumda olduğum halde bile hemen ameliyat olmaz dedi dr önce ilaç tedavisi görmen gerek dedi çoğu durumda her 2 troid (hipertroitve hipotroit)hastalığıda ilaçla tedavi edilebiliyor ben bu konuyu çok araştırdım ve bildiğim bu kadar iyi bir endokrin uzmanıyla görüşmen çok iyi olur çok geçmiş olsun:a015:
arkadaşlar benimde eşimde hipertiroidi vardı. 1,5 sene ilaç kullandı normala gelmedi ameliyatla tiroid bezinin tamamını aldılar. ömür boyu ilaç kullancak. Ancak eşimin gözümünde egzoftalmi- yani göz küresinde öne doğru büyüme yaptı. 14 kür kortizon tedavisi gördü. şimdi eskiye göre gözü daha iyi ancak 1 tane sigara için hemen öne doğru göz büyüyor. Hipertiroidi olan arkadaşlar gözünüze vurmadan tedaviyi ciddiye alın
ha bide iyotsuz tuz kullanmaya başla kısa zamanda farkı görürsün ben şu an gebe olduğum için ilaç kullanmıyorum sadece tek yaptığım iyotsuz kullanarak troidi dengede tutmak :teselli:
Kızlar günaydın.
Bende hipotiroid hastasıyım. Bebek istediğimiz için yaklaşık 15 gün önce günde yarım tablet tefora başladım. TSH'ım 4,76 çok yüksek değil sınırın az üstünde...
Benim sormak istediğim ben dün sabah ilacımı içemedim evde değildim, onun yerine bugün 1 tane tam içtim. Yanlış bişeymi yaptım sizce,:uhm: nolur cavep verin.
Teşekkürlera.s.
Canim yanlis yapmissin bence. Zaten degerin cok yuksek degil, o sana cok fazla gelmistir. Benimde 8. birsey cikmisti ve bende yarim tefor aliyorum, ve en son kanda bakildiginda 1.64 e dusmus. Senin degerin benimkinin yarisi yani tam 1 tefor cok fazla gelmistir. Bende gecen gunu unuttum ama yine ertesi gunu bekledim almak icin ve yine yarim aldim.
Sen yenimi almaya basladin? Bence yarim tefor sana cok. Ceyrek filan alman gerekir gibime geliyor.