Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

kızlar eğer hipertiroidi ise iyotsuz tuz kullanılacak, ayrıca balık yemek yasak çünkü balıkta çok fazla iyot var. Yok eğer hipotiroidi ise iyotlu tuz kullanılacak

iyotlumu iyotsuzmu onu dr sormanız lazım.bende 4 yıldır tiroit hastasıyım. teforu önce yarım sonra 0.75 daha sonrada 1 e çıktı.değerlerim yükseldimi ilacın dozu artıyor.sıkıntılarımız genelde hep aynı.bu hastalık neden bu kadar çok hortladı anlıyamıyorum.birde doğumdan sonra ortaya çıkıyor.hepinize şifalar diliyorum.

kızlar eğer hipertiroidi ise iyotsuz tuz kullanılacak, ayrıca balık yemek yasak çünkü balıkta çok fazla iyot var. Yok eğer hipotiroidi ise iyotlu tuz kullanılacak

Genel olarak bu doğru ama hashimoto denilen hastalıkta(ki bu en sık görülen ve genelde en hafif tiroid hastalığı-hem hipertiroidi hem normotiroidi hem de hipotiroidi yapabilen bi hastalık) iyotsuz tuz kullanılır.çünkü tefor verilirek tiroid bezleri baskılanmaya çalışılır yani vücudun tiroid hormonu üretmemesi gerekir bu yüzden iyotsuz tuz kullanılır.
Tefor kullanıyorsanız iyotsuz tuz kullanın
Hipotiroidinin ve hipertiroidinin nedenleri farklı olduğu için genel bişe söylenemez yani
Hipertiroidili bi hastanın tiroidi komple çıkartılmıştır mesela iyotlu iyotsuz farketmez
Tabi yine de doktorunuza kesinlikle sorun.Ben daha bitirmedim fakülteyi.Yarım doktor adamı candan edermiş:roflol:

selam kızlar,dr. çıktım dahaliye doktorum ilaçı bıraka bilirsin dedi,3 ayda bir gel dedi,tsh:2.44 çıktı..
kadın hastalıkları dr. ise hamile kalana kadar devam dedi ne yapayım şaşırdım sizce ne yapmalıyım..

Teforun yan etkisi pek yokki sen almasan da vücut üretecek zaten aynı şeyi.Ama yeterince üretemezse tsh ın yükselme ihtimali var.bence kullan bi zararı olmaz
Tabi kullandığın ilaç teforsa:)propisil fln kullanıyosan başka...

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak bu doğru ama hashimoto denilen hastalıkta(ki bu en sık görülen ve genelde en hafif tiroid hastalığı-hem hipertiroidi hem normotiroidi hem de hipotiroidi yapabilen bi hastalık) iyotsuz tuz kullanılır.çünkü tefor verilirek tiroid bezleri baskılanmaya çalışılır yani vücudun tiroid hormonu üretmemesi gerekir bu yüzden iyotsuz tuz kullanılır.
Tefor kullanıyorsanız iyotsuz tuz kullanın
Hipotiroidinin ve hipertiroidinin nedenleri farklı olduğu için genel bişe söylenemez yani
Hipertiroidili bi hastanın tiroidi komple çıkartılmıştır mesela iyotlu iyotsuz farketmez
Tabi yine de doktorunuza kesinlikle sorun.Ben daha bitirmedim fakülteyi.Yarım doktor adamı candan edermiş:roflol:

ben teforuntiroit hormunu içerdiğini biliyordum.ama bana dr iyotlu iyotsuz farketmez herşeyi yiyebilirsin dedi.

Teforun yan etkisi pek yokki sen almasan da vücut üretecek zaten aynı şeyi.Ama yeterince üretemezse tsh ın yükselme ihtimali var.bence kullan bi zararı olmaz
Tabi kullandığın ilaç teforsa:)propisil fln kullanıyosan başka...

levotiron kullanıyorum..

ben teforuntiroit hormunu içerdiğini biliyordum.ama bana dr iyotlu iyotsuz farketmez herşeyi yiyebilirsin dedi.

Tabi önemli olan doktorun söylediği.Bizimkiler genel bilgiler.Hastalığının adını biliyo musun canım?Yani hipotiroidi hipertiroidi olarak deil de hastalığın kendi adını...Eğer tiroid bezi ameliyatla çıkarılmışsa yada bezin çalışması bez açısından herhengi bi sakınca yaratmayacaksa tabi farketmez...

Levotiron da tiroid hormonu zaten dahiliyeci bırak dememiş sanırım bırakabilirsin demiş.Kadın doğumcu da devam et dediyse bence devam et.senin için internetten bi yazı buldum belki bi faydası dokunur

"Hamilelikte levotiroksin tedavisi uygulanır mı?
Hamilelik sırasında levotiroksin tedavisi uygulanabilir. Özellikle hipotiroidi tanısı konan hamile hastalarda bu tedavinin uygulanması bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir. Yapılan çalışmalarda tedavi uygulanamayan hipotiroidili hanımlardan doğan bebeklerde beyin ve diğer organlarının tam olarak gelişmediği gösterilmiştir. Bu nedenle hamile hanımların özellikle hamileliklerinin son 3 ayında kandaki tiroit hormon düzeylerinin normal olması bebeğin gelişimi açısından oldukça önemlidir."

Hepinize geçmiş olsuna.s.

paylaşım için sağol canım,diğer dr. verdiği antibiyotiklerim var onlar bitsin devam edicem....ilaçların birbirine karışmasından korkuyorum....

bende haşimato hastasıyım ayrıca nodüllerim var antikorlar bayağı yüksek devlet hastanesinde doktor ilaca gerek yok dedi bu arada ben 4 kilo aldım geçen hafta özel doktora gittim tsh ölçüldü 42.02 uçmuş gidiyo eutrox verdi 1 hafta 25 sonraları 50 lik içeceğim ayrıca bebek düşündüğümü söledim bu durumda çok zor dedi bakalım hayırlısı
acaba bu ilacı kullanıpta kilo veren oldumu

canım gecmiş olsun.benim anneminde vardı çok büyüktü üstelikde zarından çıkmış bütün kas aralarına dağılmıştı.zorlu bir ameliyat gecirmişti.neyse moralini bozmak istemem.eskiden nerde öyle dr.kontrolünde olsun.şimdi büyütmeden belirli bir seviyede tutuyorlar.dr.hepimize yemeklerimizde iyotlu tuz kullanın demişti.bende o gun bugündür yemeklerimde iyolu tuzu eksik etmem.ve tuzun ağzı kapalı tutulması gerekiyor,aksi halde iyot ucarmış.
sende öyle yap guatr önleyici,geciktiriçi için gerekliymiş.
allah şifa versin.

Canım teşekkürler tavsiyelerin için ben bir kaç gündür giremiyordum ancak cevaplayabildim. Şu an zaten ameliyat olmaya karar verdim. İnşallah sonunda bebeğime de kavuşurum.. Ancak annende varsa sende de olma ihtimali yüksek ve mutlaka sen de takibini yap bu işin. Ezbere iyotlu tuz yemek yanlış bence. Eğer problem yoksa tamam ama benimkisi gibi zehirli guatr çıkarsa o zaman da iyotsuz tuz yemen gerekir.:icecream:

canım geçmiş olsun öncelikle ben 1buçuk yıldır hipertroidi tedavisi görüyorum tabi gebe kalınca bıraktım 3x2 propycil kullandım ve benim troidim(zehirli guatr) çok ilerlemiş durumdaydı anlamadığım hormonların ilaç tedavisiyle düzene bindirilmeden zaten ameliyat olman biraz riskli değil mi? ben bu kadar ilerlemiş durumda olduğum halde bile hemen ameliyat olmaz dedi dr önce ilaç tedavisi görmen gerek dedi çoğu durumda her 2 troid (hipertroitve hipotroit)hastalığıda ilaçla tedavi edilebiliyor ben bu konuyu çok araştırdım ve bildiğim bu kadar iyi bir endokrin uzmanıyla görüşmen çok iyi olur çok geçmiş olsun:a015:

Zeynepcim teşekkürler, bana şu an doktorlar gebe kalmadan önce mutlaka ameliyat olmalısın diyorlar. Gebelikte riskli olabilir bunun tedavisi dediler. Benim şuan sadece tsh düşük t3-t4 normal o yüzden ameliyattan önce normale dönmesi için 2x1 propycil yaklaşık bir hafta kullanman yeterli dedi doktor. :eek:

Yalnız sana sormak istediğim, sana ameliyat tavsiye etmediler mi hormonların düzelince, yoksa beklenmedik bir gebelik mi oldu. Benim 2nci microyu yaptırmadan önce bunu çözmem gerekiyor. Yani şuan hamilelikte hormonların normal seviyede mi ya da bozulunca propycil almaya devam edecek misin??:uhm:
Hamilelikte bunun sakıncaları var diyorlar sen bir rahatsızlık yaşıyor musun bundan dolayı?? Şuan kaç haftalık??:uhm:
cevaplarsan çok sevinirim canım, teşekkürler..a.s.

arkadaşlar benimde eşimde hipertiroidi vardı. 1,5 sene ilaç kullandı normala gelmedi ameliyatla tiroid bezinin tamamını aldılar. ömür boyu ilaç kullancak. Ancak eşimin gözümünde egzoftalmi- yani göz küresinde öne doğru büyüme yaptı. 14 kür kortizon tedavisi gördü. şimdi eskiye göre gözü daha iyi ancak 1 tane sigara için hemen öne doğru göz büyüyor. Hipertiroidi olan arkadaşlar gözünüze vurmadan tedaviyi ciddiye alın

Canım eşinde ameliyattan önce mi oluştu bu göz sorunu?? Kortizon tedavisini ameliyattan sonra mı oldu?? Yani merak ettiğim ameliyat olmasına rağmen bu göz problemi devam ediyor mu??? Bende de hipertiroid var ve ameliyat olmayı düşünüyorum..:1rolleyes:

ha bide iyotsuz tuz kullanmaya başla kısa zamanda farkı görürsün ben şu an gebe olduğum için ilaç kullanmıyorum sadece tek yaptığım iyotsuz kullanarak troidi dengede tutmak :teselli:

Zeynepcim dikkat etmeye çalışıyorum ama çalıştığım için mecburan dışarıda yemek zorunda da kalıyorum. Doktorun verdiği iyot yasağına da uyuyorum mümkün olduğu kadar.. Zeytin peynir bile yemiyorum çoğu zaman..a.s.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım bendede hipotiroit ve hipofiz bezimde 9*11 mm adenom var doktorum euthyrox 50 lik verdi her sabah 2 tane içiyorum kilo problemim var ilacı içtikten sonra bi kaç kilo daha aldım allah hepimizin yardımcısı olsun Agustosta tekrar bi emar çektirecem inş. adenom küçülmüştür

tiroit gözlerde bozukluk yapmıyo bildiğim kadarıyla bende hipotiroit hastasıyım ve beynimin hipofiz bölgesinde 9*11 mm adenom var bu adenomunda tiroitlerimin çalışmadığından kaynaklandığını söledi doktorum belli bi büyüklükten sonra göz sinirlerine baskı yapıp görmeyi engellediğini biliyorum benim adenomum şuan sınırda evet gözlerim bozuk ama göz dokrorum bundan olmadığını söledi

arkadaşlar benim tsh ım 65 di ilaç kulandım düştü ama kullandığım ilaç kilo aldırdı euthrox 50 lik alıyom günde 2 tane diğer arkadaşlara bakıyom geneli tefor kullanıyo ve ilacı hergün aynı saatte mi alıcaz ben saatleri düzensiz içiyom

Kızlar günaydın.
Bende hipotiroid hastasıyım. Bebek istediğimiz için yaklaşık 15 gün önce günde yarım tablet tefora başladım. TSH'ım 4,76 çok yüksek değil sınırın az üstünde...
Benim sormak istediğim ben dün sabah ilacımı içemedim evde değildim, onun yerine bugün 1 tane tam içtim. Yanlış bişeymi yaptım sizce,:uhm: nolur cavep verin.
Teşekkürlera.s.

unuttuğun zaman açsan hemen al eğer karnın toksa acıkmayı bekle.iyice acıkınca ilacını iç ve yarım saat sonra yemeğini ye.paniğe gerek yok. illaki unutuluyor cnm:)

arkadaslar bende hipotiroid magduruyum:KK43: su an 22 yasındayım senelerdir ilac kullanıyorum cok kilolu değilim ama zayıfda diilim....facebookta bzm için bir grup kurdum hepinizi beklerim HİPOTİROİD MAĞDURLARI diye saygılar...

Kızlar günaydın.
Bende hipotiroid hastasıyım. Bebek istediğimiz için yaklaşık 15 gün önce günde yarım tablet tefora başladım. TSH'ım 4,76 çok yüksek değil sınırın az üstünde...
Benim sormak istediğim ben dün sabah ilacımı içemedim evde değildim, onun yerine bugün 1 tane tam içtim. Yanlış bişeymi yaptım sizce,:uhm: nolur cavep verin.
Teşekkürlera.s.

Canim yanlis yapmissin bence. Zaten degerin cok yuksek degil, o sana cok fazla gelmistir. Benimde 8. birsey cikmisti ve bende yarim tefor aliyorum, ve en son kanda bakildiginda 1.64 e dusmus. Senin degerin benimkinin yarisi yani tam 1 tefor cok fazla gelmistir. Bende gecen gunu unuttum ama yine ertesi gunu bekledim almak icin ve yine yarim aldim.

Sen yenimi almaya basladin? Bence yarim tefor sana cok. Ceyrek filan alman gerekir gibime geliyor.

Canim yanlis yapmissin bence. Zaten degerin cok yuksek degil, o sana cok fazla gelmistir. Benimde 8. birsey cikmisti ve bende yarim tefor aliyorum, ve en son kanda bakildiginda 1.64 e dusmus. Senin degerin benimkinin yarisi yani tam 1 tefor cok fazla gelmistir. Bende gecen gunu unuttum ama yine ertesi gunu bekledim almak icin ve yine yarim aldim.

Sen yenimi almaya basladin? Bence yarim tefor sana cok. Ceyrek filan alman gerekir gibime geliyor.

Evet canım yeni kullanmaya başladım. 3 sene önce gittiğimde 3,63dü doktor ister kullan, ister kullanma dedi bende kullanmadım. Şimdi bebek istiyoruz ondan başladım ilaca.
Peki ben ne yapayım sence doktor yarımla başla dedi çeyrek falan demedi 1 ay sonra kontrole gidicem kana baktırcam bi daha...
acaba yarın sabah içmesemde çok geldiyse biraz dengelensemi:uhm: yoksa yarımdan devammı edeyim. Stres olmaya başladım yawwtatlicadiarzu

X