Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

canım ben 14 aydır tshım 6,2 iymiş.yalnış yönlendirmeyle kadın doğum doktoruna gitmiştim 14 ay önce bana hiç birşeyin yok dedi eve yolladı.şimdi gittiğim doktorsa 14 ay boyunca böyle yaşamışsın.çabuk yaşlanırsın tedavi olmazsan dedi.benim suçum ne yani.o zaman doktorlarada güvenmiyeceğim artık.bilmiyorum yani 14 ay önceki tahlillerdede 6,2 şimdide 6,2 tahlilim.bilmiyorum.düşükmü yüksekmi onuda bilmiyorum.aslında ben çok zayıfım yani 47 kiloyum.hiç kilo almadım bilemiyorum.ama saç dökülmesi sorunum var.çok teşekkür ediyorum.dediğin gibi yapacağım.endokrinoloji bölümüne gideceğim.sağol.

Canım Doktor hatası maalesef...Ama geç kalmış sayılmassın bak benim TSH değerim 16 idi yani çokk yüksekti canım olması gereken değer 4 en fazla...
Bak hernagi bir sağlık ocağına git ve ücretsiz olarak Troid horman değerlerine baktır canım..Ve bir hastahanenin endokroloji bölümüne git...Nödul varmı diye usg ile bakılıyor...
Ömür boyu ilaç kullanıcağız ama sonuçta tedbirimizi aldık öyle değilmi..
Üzlme lütfen...

kızlar ilaçıma başladım daha rahatladım çeyrek kullanıyorum hiç kullanmamaktan iyidir dr. gidenekadar idare etsin,bir adet görmedim hamileysem diye korkudan içtim ilk 3 ay çok önemliymiş,bakalım kısmet varmı bewn tedbirimi alayımda..sizlerle paylaşmak beni çok rahatlatıyor iyiki varsınız...

arkadaşlar dün boğazım yüzünden perişan oldum ani ani sancılar girdi sanki bir yumru oturdu yutkunsam olmuyor nefes alamıyorum taş kesildi sanki geçen ay adetim çok gecikti saçlarımda fena dökülüyor bu ara, ben böyle birşey olacagını düşünmüyordum ama burdaki yazıları okurken acaba dedim bunlar belirtileri mi sizce birde anormal uykum geliyor cevaplarsanız sevinirim

arkadaşlar dün boğazım yüzünden perişan oldum ani ani sancılar girdi sanki bir yumru oturdu yutkunsam olmuyor nefes alamıyorum taş kesildi sanki geçen ay adetim çok gecikti saçlarımda fena dökülüyor bu ara, ben böyle birşey olacagını düşünmüyordum ama burdaki yazıları okurken acaba dedim bunlar belirtileri mi sizce birde anormal uykum geliyor cevaplarsanız sevinirim

Duru yarin en yakın sağlık olcağına gidip trod hormonların için kan ver canım..değerlerine baktır..Hem ücretsiz eger sorun var ise doktor zaten seni endokroloji uzmanına yönlendirecektir...

Duru yarin en yakın sağlık olcağına gidip trod hormonların için kan ver canım..değerlerine baktır..Hem ücretsiz eger sorun var ise doktor zaten seni endokroloji uzmanına yönlendirecektir...

sağlık ocakları bakıyormu gercekten eşimin sigorta günü bu ay dolacak yani dört ay gerekiyor ya o yüzden doktora gitmekte bir sorun tahlil falan baya masraflı oluyor eğer öyleyse yarın baktırırım Allahın izni ile sağol canım

sağlık ocakları bakıyormu gercekten eşimin sigorta günü bu ay dolacak yani dört ay gerekiyor ya o yüzden doktora gitmekte bir sorun tahlil falan baya masraflı oluyor eğer öyleyse yarın baktırırım Allahın izni ile sağol canım

Evet canım sigortalı olsanda olmasanda ücretsiz olarak tsh t4 ve t3 hormonlardaki değere bakılıyor...İnşalah bişii çıkmaz..

benimde aynı canım uyuyayım bütün gün hiç şikayetçi olmam vallahi.yani o kadar bir uyku durumu söz konusu benim için.hep uyumak istiyorum ve uyuyunca zor uyanıyorum.

bu aralar bende öyleyim uyanmak istemiyorum ne kadar uyursam uyuyayım sanki 1 saat yatmış gibiyim korkuyorum açıkçası ben gerçi korkulacak bir şeymi tam bilmiyorumda tedavisi vs okuyorum burdan ama anlayamıyorum inşallah bir şey çıkmaz

dere otu alıcağım kızlar.hergün cacık yapıp cacığın içine koyup yiyeceğim.zaten bir tek öyle lezzetli oluyor.her gün cacık.ben zaten severim cacığı.kızlar araştırmalarıma göre dere otu gerçektende faydalıymış.iltihap içinde bol bol maydanoz yemek gerekiyormuş.herşey sağlık için.

Hamilelik için test yaptırmadınmı canım..

yok canım yaptırmadım biraz daha geçsin ,hayal kırıklığı yaşmak istemiyorum hep tek çizgi görmekten bunaltım,ama inşallah bu ay hamileyimdir,böyle bir his varki içimde çok tuhaf inşallah gene hayal kırıklıyla noktalanmaz...

bende bir ara yedim ama ihmal işte nasıl ilaçları unutmuyorsak dere otunuda yemek lazım,tek başınada tadı iğrenç yaaa..tekrar deneyim....

dere oto yiyen arkadaşlar öncesinde ve sonrasında tahlil yaptırın ve sonucu buradan paylaşın bende düşümdüm yemeyi ,ama dr danışmalımı bilemiyorum benim kontrolum taaa 3 ay sonrasında.birde benim saçlarım felaket dökülüyor daha da çokğaldı bunun için saçı dökülen arkadaşlar varsa ne yapa bilirim yardımlarınızı bekliyorum ,denemediğim yol kalmadı bıttım sabunu çeşitli şampuanlar ,çam terebentini bile denedim oda fayda etmedi..kk da saç bakımı bölümümde almıştım bu formüllleri

Merhaba arkadaşlar,
Bende yaklaşık üç senedir nodüler guatr vardı. Hormonlarım normal ancak nodüllerim vardı.. Yaklaşık iki aydır tsh düşük t3-t4 normal çıkıyor ve hipertiroid diyor doktorlar.. Yalnız benim anlamadığım t3-t4 hiç artmadan sadece tsh'a bakarak hipertiroid denebilir mi bilmiyorum.. Benim bildiğim t3-t4 esas dengeyi bozan hormonlar, tsh onları dengeliyor..

Bu durumda olan ya da bilgisi olan kimse var mı??? :uhm:
Doktora gideceğim ama bu arada çok merak ediyorum..kafamçokkarıştı

bu sabah domates ve salatalığın içine katarak yedim dere otunu.bir şeylere katarak yiyince güzel oluyor tadı.şimdi bende yedikten sonra ki değerleri merak ediyorum bakalım.

dere oto yiyen arkadaşlar öncesinde ve sonrasında tahlil yaptırın ve sonucu buradan paylaşın bende düşümdüm yemeyi ,ama dr danışmalımı bilemiyorum benim kontrolum taaa 3 ay sonrasında.birde benim saçlarım felaket dökülüyor daha da çokğaldı bunun için saçı dökülen arkadaşlar varsa ne yapa bilirim yardımlarınızı bekliyorum ,denemediğim yol kalmadı bıttım sabunu çeşitli şampuanlar ,çam terebentini bile denedim oda fayda etmedi..kk da saç bakımı bölümümde almıştım bu formüllleri
canım bendede çok saç dökülmesi oluyor.ama ben dere otu düzenli yemeye başlıyacağım.hatta balkona büyük saksı alıp içine ekmeyi düşünüyorum.yani elimin altında olacak devamlı.hemde söylenenlere göre çabuk büyüyormuş.bir tanıdığım ilaç kullanıyor her kontrole gittiğinde bir düzelme yokmuş.oda düzenli dere otu yemeye başlamış.en son doktor bile demiş nasıl olduda birden düzeldi diye.ama ilaçlarınıda alıyor tabi.bende kesin kullanacağım.ne zararı olacak ki sonuçta bitki.

canım bendede çok saç dökülmesi oluyor.ama ben dere otu düzenli yemeye başlıyacağım.hatta balkona büyük saksı alıp içine ekmeyi düşünüyorum.yani elimin altında olacak devamlı.hemde söylenenlere göre çabuk büyüyormuş.bir tanıdığım ilaç kullanıyor her kontrole gittiğinde bir düzelme yokmuş.oda düzenli dere otu yemeye başlamış.en son doktor bile demiş nasıl olduda birden düzeldi diye.ama ilaçlarınıda alıyor tabi.bende kesin kullanacağım.ne zararı olacak ki sonuçta bitki.

kahve gözlüm teşekkür ederim... iştahım açıldı valla bende yicemmm banane banane dere otu yokmuuuuuuu...eşimi arayımda akşama getirsin...şaka bi yana dere otunu bir çok kez duydum..dediğin gibi ne zararı olabilirki..inş faydası olur.. yarasın şifa olsun..

gunaydın kızlar bende adet düzensizliği var 2,5 aydır adet görmüyorum malesef adet söktürücü ilaç verdi doktorum onuda kullanmak istemedim kendılığınden gelsin diye ama malesef yok olmuyor bende acaba trıoıdlerle ilgili bir şeyler olabilirmi diye tahlıl yaptırdım değerlerim TSH 1.99 FT3 2.49 FT4 1.12
ÇIKTI doktor normal değerler bir şey yok dedi bakalım adet olduktan sonra 3.günü hormon tahlılı yaptırcam onda bir şey çıkcakmı sizce bu değerler nasıl ????

X