Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

kızlar yaklaşık 10 gündür levatiron içiyorum sabahları aç karınla ve kendimi dengesiz hissediyorum

ben de tefor kullanıyorum içtiğin ilaçla benimki eşdeğer diye biliyorum ben kullanmaya başladığımda hiç bir yan etkisini göremedim hatta doktorumda hiç bi yan etkisinin olmayacağını sölemişti seninki de farklı şeylerden kaynaklanıyo olabilir havalardan da olabilir insanı miskinleştirioo geçmiş olsun yerimseniben

kızlar yaklaşık 10 gündür levatiron içiyorum sabahları aç karınla ve kendimi dengesiz hissediyorum

bende levotiron kullanıyorum 4 yıldır hiçbir yan etkisini görmedim..hatta hamileyim ve dozu arttı şu anda zararsız bir ilaç...arkadaşların da dediği gibi büyük ihtimal sıcaklardan olabilir senin sorunun....

TATYANA KARDEŞİM BU HASTALIĞI KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENDİĞİNİ VE UMURSAMADIĞINI SÖLÜOSUN PEKİ İLAÇTA MI KULLANMADIN KULLANDIĞIN HALDE BU SIKINTILARI MI YAŞADIN YOKSA HİÇ İLAÇ TEDAVİSİNEDE BAŞLAMADIN MI EĞERKİ BAŞLAYIP HAMİLELİĞİN SÜRESİNCEDE İLACA DEVAM ETTİYSEN BÖLE SIKINTILARIN OLMAMASI GEREKTİNİ DÜŞÜNÜYORUM VE EWET SİNİR BENDE DE OLUYOR HEMDE EN KÜÇÜK ŞEYLERE KENDİMİ TUTMAYA ÇALIŞIYORUM KİMİ ZAMAN BAŞARILI OLUYORUMDA SİNİRİN ESİRİ OLUP SEVDİKLERİMİ KIRMAK İSTEMİYORUM BUNUN SIKINTISINI İNANIN ÇOK YAŞADIM VE ÇEVREMDEKİ İNSALARIN HALİNE ACIMAYA BAŞLADIM BENİM YÜZÜMDEN BU YÜZDEN SIRF SEVDİĞİMDEN BİLE AYRILMAYI DÜŞÜNDÜM O DERECE YANİ AMA İLAÇ BANA İYİ GELDİ BENDE 6 AY ÖNCE ÖĞRENDİM HERKESE GEÇMİŞ OLSUN:teselli:

canım ben öğrendiğimde küçük yaştaydım yani ilkokul zamanları falan ama o zamanlar tıp bugünkü gibi değildi demekki doktorumda bana ve aileme bu hastalığın ciddiyetini anlatmamış olacakki üstüne düşmemişiz. ilaç kullanmaya yeni başladım tefor kullanıyorum. yarım alıyorum 27 temmuzda usg çekilecek bakalım artık sonuca göre doktorum tedavi uygulayacak

merhaba. Ben yaklasik 6-7senedir ilac aliyordum baslangic durumundayken ele almaya basladigimdan 1 senedir ilaclari biraktim. Sukur Durumum iyi.

Bana etkisi olan seyleri yaziyim
-deniz tuzu ile ayda 2-3 kere ilik suya 4-5 kasik ekleyerek 10-15 dk yatiyodum
-mumkun olursa denize yaklasik 10-gun girmeye calisiyordum.
-Deniz urunu olan deniz lahanasi diyorlar koyu yesil yaprak oluyor bunlardan salata yaparak 2-3 gunde bir yiyordum.
-Iyotlu tuz kullaniyorum.
-ayda 10-15 gun normal iyodu parmaklarima (tirnaga degil) uc kisimina yatarken suruyorum sabah (zaten iyot eksikligi oldugu icin ) kaybolur.

Tabii ilac aldim.Karacigerde sorun oldugu icin ilactan sonra mutlaka tekrar test yapiyordum. Boylece etkisini gormedigim birsure ilaclardan vaz gectim yenisin denedim/ 3 dr degistirdim yaklasik 1.5 sene yukaridakileri ve ayri kendisinin yarari fazla pek olmas dediklerine bakmadan iyodomarini kullanmistim.

selam kızlar dr. çıktım tahlillerim normal çıktı ilaçı bıraktım 1 ay sonra tekrar gitip tahlillerim olcak bakalım yükselme olcakmı....
tsh:2.00
tt49.23
tt3:107
ft4:1.66
ft32.77 çıktı...bunlara göre hamile kalabilirmiyim...

Minikserce testlerin yanindan olmasi gereken degerler var miydi.Ben onlara bakarak ilaclara devam ediyordum.Malesef tsh normal baskasini anlayamadim.

Olmasi gereken degerler KIZLAR BIR BAKARMISINIZ senede en az 3 kere yaptiriyorum degerler asagidan degisik oluyor. Yaptirdigim yerler ayni sehir ayri-ayri yerler...

TSH - ( 0.3-4.0 mg/ml )
T3- TOTAL TRIIODTHYRONINE ( 1.2-3.2 nmol/l )
T4- TOTAL THYROXINE ( 54.2-155 nmol/l )
FT3-FREE TRIIODTHYRONINE ( 2.5-5.8 pM)
FT4-FREE THYROXINE ( 10-35 pM)

Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım biraz acemiyim yani. Bende iki düşük yaptım yirmi gün sonra bir yığın tahlillerim oldu düşük miktarda kan pıhtılaşması çıktı ve tiroidlerimde problem çıktı TSH 8,30 du tekrar tahlil olunması için tiroid ultrasonografisi çekildi kan tahlili yapıldı bu seferde düşmüştü normale inmişti 3,40 tı şimdi 7 temmuzda sintigrafi çekilecekmiş bakalım ondada normal çıkarsa sorunum bulunamamış olacak niye bir inip bir çıkıyor anlamadım bebeklerimin birini 5 haftalık diğerini 8 haftalıkken düşürdüm hala çok üzgünüm ama yen bir hamilelik için beklemeye karar verdim tam bir sene benim durumumda olan biri varmı acaba Allah hepimize yardım etsin. Tiroid problemi böyle inip çıkabiliyormu ultrasonda da tiroid bezlerim gayet normal büyüklükte çıktı ama bilemiyorum bakalım hayırlısı. Sadece hamilelikte oluşan bir seyri varmı acaba yani sadace hamileliktemi yaşıyorum acaba değişen hormanların etkisiyle merak ediyorum varmı bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşükkürler:)

Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım biraz acemiyim yani. Bende iki düşük yaptım yirmi gün sonra bir yığın tahlillerim oldu düşük miktarda kan pıhtılaşması çıktı ve tiroidlerimde problem çıktı TSH 8,30 du tekrar tahlil olunması için tiroid ultrasonografisi çekildi kan tahlili yapıldı bu seferde düşmüştü normale inmişti 3,40 tı şimdi 7 temmuzda sintigrafi çekilecekmiş bakalım ondada normal çıkarsa sorunum bulunamamış olacak niye bir inip bir çıkıyor anlamadım bebeklerimin birini 5 haftalık diğerini 8 haftalıkken düşürdüm hala çok üzgünüm ama yen bir hamilelik için beklemeye karar verdim tam bir sene benim durumumda olan biri varmı acaba Allah hepimize yardım etsin. Tiroid problemi böyle inip çıkabiliyormu ultrasonda da tiroid bezlerim gayet normal büyüklükte çıktı ama bilemiyorum bakalım hayırlısı. Sadece hamilelikte oluşan bir seyri varmı acaba yani sadace hamileliktemi yaşıyorum acaba değişen hormanların etkisiyle merak ediyorum varmı bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşükkürler:)
arkadaşım aramıza hoş geldin allah yardımcın olsun benimde tsh ım yüksekti artık kontrol halinde belki senin problemin tek tiroid bezlerinden kaynaklanmıyordur allah yardımcın olsun acını tahmin edebiliyorum en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın bizede iyi haberlerini verirsin :enbuyukkk:

Su isik bu konunun ilk sayfalarinda cok guzel bilgileri paylasmislar.Istediginizi bulabilirsiniz
Allahim bebisini eline almayi nasip etsin. Gecmis olsun.
Mutlaka TSH ve T3 /T4 ve serbest t3/T4 yaptirmis olmalisin. malesef hamilelikte zaten hormon degisiklikleri oldugu icin etkiler. Ilac kullandin mi?
.Canim dr mrt hakkinda soyledi mi? Benimki de senede en az 3 kere hormonlar icin test yaptiriyorum hem de nasil-inis cikislar sasiriyorum.

Su isik bu konunun ilk sayfalarinda cok guzel bilgileri paylasmislar.Istediginizi bulabilirsiniz
Allahim bebisini eline almayi nasip etsin. Gecmis olsun.
Mutlaka TSH ve T3 /T4 ve serbest t3/T4 yaptirmis olmalisin. malesef hamilelikte zaten hormon degisiklikleri oldugu icin etkiler. Ilac kullandin mi?
.Canim dr mrt hakkinda soyledi mi? Benimki de senede en az 3 kere hormonlar icin test yaptiriyorum hem de nasil-inis cikislar sasiriyorum.

Teşşekkürederim verdiğin bilgiler için ama merak ediyorum ultrasonda çekildimi sende tiroid için bende çektiler ultarasonda normal görünüyormuş tiroidlerim kan tahlilide normal çıktı şimdi 7 temmuzda sintigrafi çekilecek onda kesin olarak belli olur sonucu sanırım ama benim en çok merak ettiğim husus sadece hamileyken oluşabiliyormu acaba açıkcası şimdi sintigragide de bi sorun çıkmazsa eğer ne olacağını merak ediyorum ilaç filan vermezlerse eğer ve ben tekar hamile kaldığımda oluşursa ve tekrar düşük yaşarsam Allah korusun gerçi bu sefer hamile kalır kalmaz doktorum ister aynı tahlileri yaptırmamı ve tekrar yaptırırım ama aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa paylaşmak isterim yardım edin lütfen kızlarsenağlama

canım kayıpların için çok üzüldüm.allah bir daha göstermesin. inş. sağ salim alırsın bebeğini kucağına bir daha ki denemende.senin problemin bana da troidden kaynaklanıyor gibi gelmedi canım.hamilelikte de hormonlar çok değişiyor ve düzelmesi zaman alıyor.benim ikizlerim var ve onları doğurduktan sonra hipotroid başladı bende.daha öncesinde troid sorunum yoktu.ikiz gebeliklerde bazı vakkalar böyle sonuçlana biliyormuş maalesef.tabii bu rahatsızlıkta iniş çıkışlar oluyor.ama ilaçsız da düzene sokmak zor oluyor tabii ki.sen düşük yaptıktan hemen sonra yaptırmışsın tahlillerini hamilelikte çıkan hormanlar hemen düşmemiştir.allah hayırlısını versin inş. canım emeklerini zayi etmesin.sen kontrollerini ihmal etme.doktorun dediklerini yap.ve allaha güven.

arkadaşlar troid değerlerim
ft3 2,86
ft4 1,18
tt4 7,1
tt3 1,05
tsh 1,98
yani normal iki aydır da düzenli adet oluyorum çok sevinçliyim valla.
ama hapa devam dedi doktor.
allahım herkeze şifa ver sağlık ver.

Teşşekkürederim verdiğin bilgiler için ama merak ediyorum ultrasonda çekildimi sende tiroid için bende çektiler ultarasonda normal görünüyormuş tiroidlerim kan tahlilide normal çıktı şimdi 7 temmuzda sintigrafi çekilecek onda kesin olarak belli olur sonucu sanırım ama benim en çok merak ettiğim husus sadece hamileyken oluşabiliyormu acaba açıkcası şimdi sintigragide de bi sorun çıkmazsa eğer ne olacağını merak ediyorum ilaç filan vermezlerse eğer ve ben tekar hamile kaldığımda oluşursa ve tekrar düşük yaşarsam Allah korusun gerçi bu sefer hamile kalır kalmaz doktorum ister aynı tahlileri yaptırmamı ve tekrar yaptırırım ama aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa paylaşmak isterim yardım edin lütfen kızlarsenağlama

Ben kan tahlili ve ultrason yartiriyorum. ikisinde de belli olur.Ama net sonucu kan tahlili gosteriyordu. Dr ne diyor? Allahim yardimci olsun canim. ben de dusunuyorum antigenine bakmissa Tsh /t3/ T4 ve serbes durumuna bakmissa sintigrafi cekmislerse belki sorun burda olmayabilir. Hamile kalarak yuksek troid degerlerle dogum yapanlar var....

arkadaşlar troid değerlerim
ft3 2,86
ft4 1,18
tt4 7,1
tt3 1,05
tsh 1,98
yani normal iki aydır da düzenli adet oluyorum çok sevinçliyim valla.
ama hapa devam dedi doktor.
allahım herkeze şifa ver sağlık ver.
selam canım benimde tahlill sonuçlarım hemen hemen aynı dr. çerek iç dedi,10 gün kullanmadım,3 gündürde acayip sıkıntım var adettimde geçikti korktum bir şey olmasın diye dr. gidene kadar çeyrek içsem olurmu bugün içtim doğrusu,tsh 2 çıktı bir şey olmazmı...

selam canım benimde tahlill sonuçlarım hemen hemen aynı dr. çerek iç dedi,10 gün kullanmadım,3 gündürde acayip sıkıntım var adettimde geçikti korktum bir şey olmasın diye dr. gidene kadar çeyrek içsem olurmu bugün içtim doğrusu,tsh 2 çıktı bir şey olmazmı...
canım ilacını neden ihmal ediyorsun ama???önemli bir durum bizim için biliosu...ama panik yapmana gerek yok..eğerki o gün içerisinde içmediysen ertesi gün çeyrek içiyorsan yarım içmen gerekir önceki günün telafisi...sen bence bir an önce doktoruna git kafana takma...ayrıca adet konusunda üzülme sıkıntıda geciktirio biliosun .....:1hug:

canım ilaç kullanımı çok önemli bizim hastalıkta ve içmen şart gözümün önünde durur hep ilacım sabah kalkınca mutfakta ilk onu görürüm.ve hemen içerim çok nadirdir içmediğim zaten içmediğim zaman hemen belli ediyor kendini başlıyor sıkıntılarım.sakın ihmal etme.bir tanıdığım var çok düzenli kontrollerden sonra ilacı bıraktırdı doktor çok sevinçli inş.bizde öyle oluruz.

Aman kızlar..bende Hashimato hastasıyım..İlaç içmeyi asla ihmal etmeyin ve kontrollerinizi aksatmayın..Bizim tiroid hastalıklarında yapılacak tek şey bu...Allaha şükredelim ki çok ağır bir tedavi süreci gerektirmiyo..O yüzden yapacağımız tek şey ilaç içmek..

X