Tırnak Mantarı Belasi

Ruhum Buruk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2019
4.695
11.331
36
Hanımlar merhabalar.Yillardir çare bulamadığim tırnak mantarı 3 yaşındaki oğluma ve 5 yaşındaki kızıma geçti.Aynisefa kremi dediler vicks dediler kolonya dediler oje şeklinde cila dediler ama hicc biri çare olmadı.Aranizda bu dertten muzdarip olup kurtulan çaresini bulan biri var mı?Beni geçtim çocuklara da bulaştı.Yeni evlendiğimizde esim de zaten varmış tesadüf bende de yeni başlıyordu.Bir kızım hariç hepimizde var yani.

Tırnak mantarı çok zor geçen ve uzun bir tedavi isteyen bir hastalık.

Sistemik yani ağızdan antifungal almanız lazım. Ama karaciğeri yoran ilaçlar olduğu için belli bir süre kullanıp ara veriyorsunuz, sonra tekrar kullanıyorsunuz. Aynı zamanda krem kullanıp ayak hijyenine önem vermeniz de gerekiyor. Asla düzelmiyorsa tırnak çekiliyor ve taze tırnak oluşması bekleniyor son çare olarak. Mutlaka cildiyeye gidin ve sabırla tedavinizi uygulayın. Geçmiş olsun

Mantarlı tırnağa sabah akşam birer kere çay ağacı yağı damlat 1 haftada sıfır mantar kime önersem net memnun oldu

O haplardan kullandım canım çare olmadı.Daha başlangıçti sanırım yurtta bulaşmışti.Keske bitkisel bir şeyler falan deneseydim en son çare cektirecez hepimiz

Bende de var henuz tedavi gormedim hamileyken basladi esimde vardi tedavi gordu tamamen gecti simdi de emziriyorum doktora gidicem bu aksam tirnaklarimi keserken cok moralim bozuldu bas parmagima da sicramis cok uzuldum konunuzu gordum.
Emzirdigim icin kullanabilecegim ilaclar var mi bilmiyorum tabii

İyot (Lugol solüsyon) diyorum. İnstagramda Hasan Hüsnü Eren diye bir doktor var takip edip bilgi alın. O kadar çok geri dönüş var ki iyot hakkında hemen hemen her şeye faydalı orda görmüştüm tırnak mantarına iyi geldiğini

Evet ben çaresini buldum ve iyileştim çok şükür.Yabancı sitelerde de var bu karışım.Hindistan cevizi yağını baz olarak kullanıyorsunuz ben saraçoğlunun soğuk sıkım olanını aldım.Kavanozun yarısı yetti bana.Bu yağın içine dörtte bir oranında kekik yağı ve yine dörtte bir oranında çay ağacı yağı katıyorsunuz.Bu ikisini de arifoğlu marka aldım.Sonra kulak temizleme çubuğuyla tırnağınıza sürüyorsunuz .Başlarda her fırsatta sürdüm sonra sabah ve akşam sonra sadece geceleri artık tamamen bitti ama karışım hala var arada aklıma estikçe yine sürüyorum korunma amaçlı.
Benimki bir kaç ay içinde inanılmaz agresif bir şekilde ilerlemişti doktorun verdiği tırnak cilası da pek işe yaramamıştı.Bu tarifi netten buldum.İyileşeceksiniz.Geçmiş olsun.

Eczaneden tirnaga surulen bir ilac var, onu kullanin gecer. Gitmiyor derseniz de lazerle yakiyorlar, doktora sordunuz mu?
Oje gibi olan herhalde onu diyorsunuz kullandım yok fayda etmedi.Resmen 3 tırnağimi yedi.Lazeri bilmiodum arkadaşların dediği karışımları deneyeyim olmadi lazer deneyeyim

Hatırlamıyorum ama dediği şekilde işte.Sadece verdiği sprey ise yaradı tırnak mantarim hızlı şekilde ilerledi
Otrera da yazmış, tırnak mantarı tedavisi uzun sürer genelde. Kan tahlilleri yapılır, ilaç kesilir, tekrar başlanır. Öyle bir kutu kullandım geçmedi gidem o yağı bu otu sürem demekle olmaz.

Rahmetli babamın tedavisi 3 sene sürmüştü. İyi bir dermatolog bulun, güzelce tedavinizi olun. Otlar çöpler zaman kaybetmenize neden olur sadece.

Tedavi yanında medikal ayak bakımı yapan merkezlerden de destek alabilirsiniz bu şekilde iyileşen çok kişi var
Canım ben onun eğitimini aldım.Tirnagi freze makinasiyla törpuleyip cila sürüyorsun tedavi bu.Ögrenir öğrenmez denedim tırnağim daha da kalınlaşti bıraktım Başarılı olan tedavi aslında ama benim tırnak yatağıma yerleşmis mantar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…