Tırnağın kenarında kalan ojeler abdeste engel midir?

Joule

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
1.612
8
66
İstanbul
Kızlar aklıma takıldı, tırnağımın kenarında çok az oje kaldı. Hani olur ya az bir şey kenarlarda kalır çok ince bir şekilde çıkaramazsın onun gibi. Bu abdestimin geçersiz olmasına neden olur mu? Özel durumum bittikten sonra aldığım gusül abdesti geçersiz mi olur? Şimdi böyle gezmek istemiyorum, çıkaramıyorum da...

Canm aynı durum bende de oluyorr. Ama ne yazık ki engel diye biliyorum ben. Kazıyorum falan çıkarıyorum bi şekilde.

tırnakta oje kalıntısı olunca abdest geçmez diye biliyorum...annem öyle öğretti :)

ben mınıcık asetonlı pamuğu törpünün falan ucuna koyuo tırnak kenarlarını temızlıyorum. kırmızı oje hep sorunlu oluyo

arkadaşlar bir iğne ucu bile su değmemiş yer kalmamalı.bence önemli.iyice çıkarmak lazım.sıcak suda tutun elinizi sonra silin ojeyi =)

kızlar tırnaklarınızdaki ojeyi kaçmış ince çoraplarınıza ya da süngere aseton dökerek silmeyi deneyin.
bende işe yarıyor.

Bir arkadaşın dediği gibi iğne ucu kadar su değmeyen yer kalmamalı..

Bu yüzden kına yakılmadan ve saç boyanmadan önce boy abdesti alınır diye biliyorum ben..

kızlar tırnak kenarlarınızda ve tırnaklarınızın üzerinde sürdügünüz ojenin rengininde kalmaması için koyu renkli ojeleri sürmeden önce tırnak cilası sürün kurumasını bekleyin daha sonra ojenizi üzerine sürün..hem ojeniz pürüzsüz oluyor,hemde kırmızı ojeyi sildiginizde rengi tırnagınız da kalmıyor..kenarlarında kalmaması için jöle kutusu gibi olan süngerli asetonlardan kullanın parmagımı içine sokuyorum hiç kenarlarında oje kalmıyor tavsiye:34:

kızlar tırnak kenarlarınızda ve tırnaklarınızın üzerinde sürdügünüz ojenin rengininde kalmaması için koyu renkli ojeleri sürmeden önce tırnak cilası sürün kurumasını bekleyin daha sonra ojenizi üzerine sürün..hem ojeniz pürüzsüz oluyor,hemde kırmızı ojeyi sildiginizde rengi tırnagınız da kalmıyor..kenarlarında kalmaması için jöle kutusu gibi olan süngerli asetonlardan kullanın parmagımı içine sokuyorum hiç kenarlarında oje kalmıyor tavsiye:34:

evet evet bende ondan kullaniyorum, hicbisey kalmiyor

$KYX-Nagellackentferner-Box.webp

benımde bıldıgım kadarıyla abdest olmuyormus oyuzden bende oje suremıyorum ancak ozel gunlerde zaten evlıysenız bırde cocuk varsa oje surmek mı pehh wc gıtsenız sukredıyorsunuz.

ilahiyatçı olarak söylüyorum ki ojenin tamamiyle çıkarılması lazım ki abdest tam alınmış olsun. ortada zaruri bi durum yok..

ince çorapla asetonu deneyin hemen çıkarıyor pamuktan daha etkili.. ama çıkardıktan sonra tekrar gusül alın mutlaka...

en can sıkıcı olanı da abdest aldıktan sonra ojeyi farketmek
adet dönemimin yaklaşmasına yakın bir süre oje sürmüyorum

evet canım abdest olmuyor ne gusül ne de normal abdest. asetonlu pamukla bastırarak çıkarmalısın..

Back
X