- 13 Nisan 2007
- 15.555
- 36.072
Merhaba öncelikle şunu belirteyim daha konunun sonuna gelmedim her sayfayı tektek okuyorum bu arada annemle birlikte başladık yapmaya 4 gün oldu ancak bugün farkettim krem surmedigim halde surmusum gibi parlak cildim ve adet olcam birkaç güne yinede yüzüm cok güzel görünüyor ki normalde bu dönem cirkinlesirim yanısıra ben sadece 4. Harekette zorlanıyorum dün gece omuz ve kollarimin agrisindan zor uyudum velhasıl neden sana cevaben yazdım çünkü bende 12 yıldır artrit hastasıyım bnmde tam tersi ellerim hariç tüm vücudum değişik değişik bölgelerden tutulurdu ağrılarının tekrar ortaya çıkmasını ki ben buna hortlatmak diyorum tibet 5lisine baglamissin ancak bu hastalığın en buyuk özelliklerinden biri uzun zaman ortadan kaybolup kendini unutturmasi ve zaman sonra küçük ataklarla yeniden ortaya cikmasidir malesef bu kronik olay ömür boyu bi var bi yok seyirde bizimle olacak bnm 3-4 yıldır hiç ağrım olmadı ilacı bıraktım kafama göre sonra bu sene tekrar canlandı ve ilk defa ellerimde oldu şimdi iki aylık kortizon tedavisindeyim bitiyor haftaya duruma bakmak ilaca başlamak vs kontrole gitcem yani ışte boyleeeeee anlatmadan gecemedim kusura bakmadin umarım
Öncelikle Tibet yogasının hastalığınıza olumlu yönde etki etmesini diliyorum..
Benim de düzenli olarak sağım solum ağrır.. Senelerdir böyledir.. Bir gece ayak bileğim ağrır, bir gece boynum vs.. Tibete başladığımda ilk hafta üst sırt ve üt kol bölgem ağrıdı.. İkinci hafta üst üste deli gibi bir baş ağrısı..
Bu hafta 21 tekrardayım.. Ve o zamandan bu zamana hiçbir ağrı yok! Çok ama çok enteresan!
Gelelim 4.harekette zorlanmanıza..
1- 3.hareket bitince bir stretch hareketi yapın (shell stretch olabilir) ve 4. harekete öyle başlayın.
2- Kaygan eşofman giyin. Ya da laminant parke üzerinde yapın.
3- Ayaklarınız arasındaki açıklığın 30 cm olmasına dikkat edin.
4- Ayaklarınızın topuğuna basarken poponuzu kaydırarak kalkın böylece kollarınıza binen ağırlık azalacak.
Sonra zaten zamanla alıştığınızı göreceksiniz.