Selam arkadaşlar, birşey sorucam hareketler hakkında, ben uyguluyorum hareketleri ancak kitapta yazmayan birşey aklıma geldi, biz şimdi örnek 2. harekette yukarı doğru kalkarken nefes alıyoruz, tekrar serbest bırakıp aşağı indirdiğimizde kol ve bacakları nefes veriyoruz, ancak burundan alıp burundan mı nefesi vericez yoksa burundan alıp nefesi ağızdan mı vericez? kitapta bu konuda bilgi bulamadım şahsen? fikri olan var mı, şimdiden teşekkürler.
Ben bu sıkma işine başından beri kafayı taktım..
5. hareket için sana kendi sırrımı vereyim hemen.. Madem yeri gelmiş.
Bacaklarını çıkart aklından.. Ters V pozisyonu aldığında sadece kalçana odaklan. Kalçanı sıkmak oldukça kolay o pozisyonda.. Ve dikkat et kalçanı sıkmaya çalışırken bacaklarının da iyice gerildiğini fark edeceksin.
Yok, rüyasında artış olan ben değilim..
Benim rüyalar zaten Brezilya dizisi kıvamındadır hep..
Paylaşım için teşekkürler.
2. hareketi sahiden çok daha yavaş yapıyor. Yavaşlık genelde hakim zaten.. Ama bunda e-ee ha'di indir artık diyesim geldi..
Acaba yaşla mı ilgili.. Daha seri olamadığı için mi yavaş yapıyor acaba?
Hiç bu kadar yavaş yapanı görmemiştim.
Bir de şu var. Nefes alış-verişi ile paralel yapılıyor hareket. Nefes ritmini düşününce bu kadar yavaş egzersizin uyumsuz olacağını düşündüm kendimce.. :44:
[video=youtube_share;RtXwMAIbLWo]http://youtu.be/RtXwMAIbLWo[/video]
Buradaki bayanın da yaşı baya var galiba, ama hareketleri iyi yapıyor (kitaba en yakın), göstermek için galiba biraz hızlı yapıyor. Neler söylediğini tam anlayamıyorum, anlayan arkadaşlar yazabilirlermi?
Öncelikle hareketi tarif ederken kollarını da aşağıya indirdiğini yazmışsın.. Dikkatimi çektiği için uyarmak istedim. Hareketin orijinalinde böyle bir şey yok.. Kollar yerde, parmaklar bitişik ve avuç içi yerle temas halinde.
Gelelim soruna..
Ben nefesi burundan alıp, ağızdan veriyorum. Diyafram tekniği kullanıyorum.
Pilateste kullanılan nefes tekniğinin Tibet yogasına uyarlanmasında sakınca olmadığını düşündüm.
Diyafram nefesi ile ilgili yazdığım ipucu da şu:
http://www.kadinlarkulubu.com/egzer...enclik-pinari-5-hareket-110.html#post28622257
Hareketlere en kısa sürede başlıyorum. Umarım yardımcı olur.
Çok teşekkürler ayrıntılı cevabın için, yanlış anlatmışım az sanırım ancak doğru yapıyorum hareketleri =) çookta faydalı cidden, bende bayadır nefesi burundan alıp ağızdan verme şeklinde yapıyordum, kitapta buna değinilmemesi ilginç gerçekten, en azından ben 1. kitapta görmedim, verdiğin başka kitap örneğinde burundan verilmesi yazıyor, biz ilk yaptığımız gibi devam edelim mi yoksa o kitaptaki gibi mi yapalım sence?
Çok teşekkürler ayrıntılı cevabın için, yanlış anlatmışım az sanırım ancak doğru yapıyorum hareketleri =) çookta faydalı cidden, bende bayadır nefesi burundan alıp ağızdan verme şeklinde yapıyordum, kitapta buna değinilmemesi ilginç gerçekten, en azından ben 1. kitapta görmedim, verdiğin başka kitap örneğinde burundan verilmesi yazıyor, biz ilk yaptığımız gibi devam edelim mi yoksa o kitaptaki gibi mi yapalım sence?
[video=youtube_share;RtXwMAIbLWo]http://youtu.be/RtXwMAIbLWo[/video]
Buradaki bayanın da yaşı baya var galiba, ama hareketleri iyi yapıyor (kitaba en yakın), göstermek için galiba biraz hızlı yapıyor. Neler söylediğini tam anlayamıyorum, anlayan arkadaşlar yazabilirlermi?
Bu arada ilginç bir gelişme..
Başladığım günlerde orijinal siteye bir soru sormuştum. 4.harekette zorlanıyordum ve öncesinde stretch hareketi yapabilir miyim diye sordum kısaca..
Yanıt gelmiş.. Hem de bilin bakalım kimden?
Patricia dan..
Bu kadar olur yani pes!
Aynen alıntılıyorum:
Sorum:
Hi,
Can I do "shell stretch" before doing 4th exercise?
'cause this is my first week so specially 4th exercise is difficult to me.
I think that if I do any of stretching before 4th exercise it would be easier for me.
Sincerely yours,
Bahar / Turkey
Cevap:
Yes, absolutely. You may incorporate any stretches or movements that you need before, during or after the 5 Tibetan yoga exercises in order to maximize the practice and your safety in the practice.
Stay happy and healthy!
Patricia
tibetanlife
Diyor ki;
Evet, kesinlikle. Beş Tibet Yoga egzersizlerinde olması gereken maksimum pratik yapmak ve bunu güvenli bir şekilde yapmaktır. Dolayısı ile ihtiyaç duyduğun her zaman; egzersizlerinin öncesinde, yapma esnasında veya sonrasında herhangi bir stretch hareketini dahil edebilirsin.
Mutlu ve sağlıklı kal.
Cevap hiç beklemiyordum, çok sevindim..
Hoşgeldin, yorumlarını da bekliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?