ben kitabı almıştım oradan bakarak öğrendim. Bu topiğin ilk sayfasında anlatılanlarla aynı.Zaten çok kolay. Bir de hafta hafta çoğalttığın için hareketleri çok zorlanmıyorsun. Isınma hareketi filan yapmadan doğrudan başlıyorum ben. Sabahları kalkar kalkmaz yapıyorum. Sonra 5 dakika kadar yatağımın içine girip dinleniyorum. Çünkü burada üşütmemek çok önemli. Vücudu sıcak tutmak gerekiyor. O yüzden bir matın üzerinde yapmak gerekiyor. Bende mat yok, battaniye seriyorum yere.Bir de hava nasıl olursa olsun camı mutlaka açıyorum. Nefes alış verişlerime de çok dikkat ediyorum. Dene mutlaka, ısrar ediyorum:)
yavv buraya kimse uğramıyor mu kızlar? bi cevap veren olsaydı... :44:
nefesinizi nasıl ayarlıyorsunuz mesela?
biri sevabına, her hareketin yapılırken nefes düzeninin nasıl olması gerektğini açıklasa... :78::78:
Ben duş almıyorum, bir şey de farketmiyor. Alınsa iyi olur diyor kitapta da sadece. Daha önemli olan üşütmemek, soğuk zemin üstünde yapmamak, bittikten sonra 5 dakika üste bir örtü alarak sırt üstü dinlenmek gibi.
Nefesleri sormuşsun, her hareketi iki ayrı hareketten oluşuyor zaten birbirini tamamlayan, ilkinde nefes alacak, ikincisinde vereceksin. Mesela ikinci harekette, kafayla bacakları kaldırırken nefes alıp, indirirken vereceksin.
Bir de benim tavsiyem mümkünse kitabı edinmeniz, orada herşey detaylı anlatılıyor, bir de bazı rahatsızlıkları olanın bazı hareketleri yapmaması gerekiyor vs..
Benim tavsiyem sağlıklıysanız eğer mutlaka yapın hem vüğcut esniyor hem de zihinsel olarak da sakinlik veriyor.
Kilo verme konusunda da şunu söyleyebilirim, iştahı kesiyor, ve sıkılaştırıyor, ek egzersizlerle ve düzgün bir diyetle kilo verilebileceğini düşünüyorum. Herkese sevgiler...
bende başlıycam ama bu hakeketler kaçtane yapılır ne kadar sürer bilmiyorum daha doğrusu anlayamadım amlatır mısınız
moryel hareketlerdeki nefes işini açıklarmısınselam kızlar
daha önceden forumda mesajlarımı paylaşıyordum, 13 ya da 15 tekrar yaparken bir anda bıraktım, araya yaz tatili girince devam edemedim.kasımın 22 sinde yeniden başladım şu an 9 tekrar yapıyorum,
Mayıs ayında başladığım zaman her tekrarda bi acayip oluyodum, yani şiddetli baş ağrıları, kas ağrıları, bi sürü şey. ama bu sefer sadece ilkbaşladığım 3 gün başım ağrıdı, sonra hiç bişey olmadı. ama etkilerini hissediyorum,temizlendiğimi hissediyorum. bu defa ağrı olmamasının nedeni şu olabilir; sanırım bedenim daha önceden tecrübeli olduğu için bu kez yadırgamadı çakraların açılmasını
kaçakkız86,bu hareketlere 3 kere tekrar ederek başla. bir hafta boyunca her gün 3 kere tekrarla. sonra ikinci hafta başlarken 5 kez tekrar et hareketleri. yani her hafta 2 şer sayı ekliyorsun. böyle böyle zamanla yani 10 hafta sonra 21 tekrara başlıyorsun, ve hep 21 tekrar devam ediyorsun, yani ömrünün sonuna kadar:) hareketleri yaparken nefes alış verişin çok önemli. zamanla sayılar arttıkça yoruyor, yavaş yavaş yapmaya dikkat ediyorum, mesela şuan 9 dayım, belim ağrıyor kimi harekette, dikkatle yapmaya çalışıyorum,
bu arada sadece haftada bir gün devamsızlık hakkın var. yani aslılnda bunu da yapmasan daha iyi. konunun ilk sayfalarında çok daha detaylı konuşmuştuk bunları. oradan tekrar okuyabilirsin. tabi ben yokken de çok şey konuşulmuştur.
bir buçuk saat sonra yapıcam hareketleri, sonra mışıl mışıl uykuuu:)
moryel hareketlerdeki nefes işini açıklarmısın
Arkadaşlar tüm sayfaları okuyamadım o yüzden bu hareketlerin videosu var mı yok mu görmedim. Belki yoktur diye videolarının olduğu bir adres ekledim, burdan da yararlanabilirsiniz
Geçmiş yıllarda bu hareketleri uygulamıştım, ilk başta 2. hareketi hiç yapamıyordumakşam tekrar başladım ve tüm hareketleri rahatlıkla yapabildim Çok faydalı olduğunu düşünüyorum
http://www.........................................................................?gid=30963802199
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?