Namaste,
Sanırım hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.. Okuyoruz, yapıyoruz, sonra bir videoda ya da bir paylaşımda başka bi'şey dikkatimizi çekiyor ve yanlış m yapıyorum ben sanırısı..
Uzun süredir yapan biri olarak, şu anda oturtmuş olduğum düzeni paylaşayım sizinle..
Diyafram nefesi alındığında doğal olarak karın içeri çekilemiyor.. Ancak burada karını içeri çekmek yerine karın kaslarını sıkıştırmak olarak düşünelim.. Karnını şişiren hava ama kasların sıkılı.. konu bu..
1. hareket .. diyafram nefesi.. karın sıkılı
2. hareket .. derin nefes.. karın içerde
3. hareket.. diyafram nefesi.. karın sıkılı
4. hareket.. diyafram nefesi.. karın sıkılı
5. haraket.. diyafram nefesi.. karın sıkılı.. V olunduğunda kalçanın ağırlığı bele rahatsız vermeyecek şekilde açıyı ayarlama ve bütün kasları sıkıp, nefes de içeri çekili haldeyken bir süre sabit kalma.. (5 saniye kadar)
ben harekelerde karnımı içeri çekerek yapıyorum ama hareket aralarında dinlenirken en az 2 kez karın ve göğüs şişirerek nefes alıyorum (kitapta anlatıldığı gibi) iyi geliyor.Şimdi ben şunu anlamadım sürekli olarak nefes alış verişlerde karın içeri mi çekilmiş olacak.O zaman karın nefesi kullanılmadan göğüs nefesi ile çalışılmış oluyor.Ben yoga ve nefes çalışırken uyguladığım gibi nefes alırken karnı şişirip verirken karnı iyice içine çekiyordum.Şimdi nasıl yapacağım kafam karıştı
kitapta yogaya benzediğini ama aslında yoga dan farklı olduğunu yazıyordu bazı hareketlerinin yogaya benzediğini belirtiyor.Belki nefeslerin benzememesi o yüzdendir. Kitabı okuma imkanı olanlar mutlaka okusun derim.Şimdi ben şunu anlamadım sürekli olarak nefes alış verişlerde karın içeri mi çekilmiş olacak.O zaman karın nefesi kullanılmadan göğüs nefesi ile çalışılmış oluyor.Ben yoga ve nefes çalışırken uyguladığım gibi nefes alırken karnı şişirip verirken karnı iyice içine çekiyordum.Şimdi nasıl yapacağım kafam karıştı
Namaste,
Sanırım hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.. Okuyoruz, yapıyoruz, sonra bir videoda ya da bir paylaşımda başka bi'şey dikkatimizi çekiyor ve yanlış m yapıyorum ben sanırısı..
Uzun süredir yapan biri olarak, şu anda oturtmuş olduğum düzeni paylaşayım sizinle..
Diyafram nefesi alındığında doğal olarak karın içeri çekilemiyor.. Ancak burada karını içeri çekmek yerine karın kaslarını sıkıştırmak olarak düşünelim.. Karnını şişiren hava ama kasların sıkılı.. konu bu..
1. hareket .. diyafram nefesi.. karın sıkılı
2. hareket .. derin nefes.. karın içerde
3. hareket.. diyafram nefesi.. karın sıkılı
4. hareket.. diyafram nefesi.. karın sıkılı
5. haraket.. diyafram nefesi.. karın sıkılı.. V olunduğunda kalçanın ağırlığı bele rahatsız vermeyecek şekilde açıyı ayarlama ve bütün kasları sıkıp, nefes de içeri çekili haldeyken bir süre sabit kalma.. (5 saniye kadar)
Kitabı vardı, almayı düşünüyordum.bu arada hasta değil susuzsunuz isimli bir yazı okudum çok etkileyici tavsiye ederim Su
19. tekrardayım ve kış olmasına rağmen bu hareketlerden sonra daha çok susuyorum.Bir de şöyle bir haber var,daha önce haberi görmeyenler için paylaşıyorum.
Eki Görüntüle 891514 10 yaş gençleşti - Nefius
14.tekrara gelebilmişsiniz ne güzel.Çok tebrik ederim umarım hep devam ettirebilirsiniz bir insanın kendisine yapacağı en büyük iyiliklerden biri egzersiz yapmayı da hayatına katmak bence. Lütfen sadece doğru yapıp yapmadığınızı sorgulayın.Nefesi doğru kullanabilmekte çok önemli.Ne derece fayda gördüğünüzü sorgulayarak yapmayın en yüksek faydayı gördüğünüze inanarak emin olarak yapın.Başarılar diliyorum.
Sevgili javel, "Ne derece fayda gördüğünü sorgulamayıp, en yüksek faydayı gördüğüne inanarak yapmak"; haklısınız, bu bakış açısı için teşekkür ederim.
Sevgili kedi83, Tibet egzersizleriyle ilgili paylaşımınıza bir blog sitesinde rastlamıştım. Bu konuda da tekrar çok teşekkür ediyorum.
Yarın 16 tekrara geçiyorum. Haftada bir örneğin 15 yerine 5-8 tekrar yapmak zorunda kaldığım olabiliyor.
Regl geciktirme gibi bir etki gören var mı aramızda? Egzesizlere başladığımdan beri regl dönemim daha az yoğun geçiyor. Bugün 11 gün oldu, hâlâ belirtileri bile yok. İlk dört gün uygulanması tavsiye edilen 2. ve 4. hareketlerin alternatiflerini uyguluyorum birkaç gündür ama iyi mi yapıyorum emin değilim. :/
Sevgili javel, "Ne derece fayda gördüğünü sorgulamayıp, en yüksek faydayı gördüğüne inanarak yapmak"; haklısınız, bu bakış açısı için teşekkür ederim.
Sevgili kedi83, Tibet egzersizleriyle ilgili paylaşımınıza bir blog sitesinde rastlamıştım. Bu konuda da tekrar çok teşekkür ediyorum.
Yarın 16 tekrara geçiyorum. Haftada bir örneğin 15 yerine 5-8 tekrar yapmak zorunda kaldığım olabiliyor.
Regl geciktirme gibi bir etki gören var mı aramızda? Egzesizlere başladığımdan beri regl dönemim daha az yoğun geçiyor. Bugün 11 gün oldu, hâlâ belirtileri bile yok. İlk dört gün uygulanması tavsiye edilen 2. ve 4. hareketlerin alternatiflerini uyguluyorum birkaç gündür ama iyi mi yapıyorum emin değilim. :/
Kızlar çok emin olmadan yazıyorum ileriki günlerde tekrar yazarım bu konuda ama sanırım artık daha az uyku yetiyor.
Dün 4 saat uyku ile durdum ve gayet rahattım, normalde az uyuyunca ders çalışamam, bu akşam telafi ettim çok uyudum ama zorla oldu, yine 4 saat sonra uyanmıştım ve kalkabilirdim, sadece vücudum rahatsız olursa diye temkinli ilerliyorum.
Bir de son zamanlarda hareket bitiminde midem bulanıyor. Bununla karşılaşan var mı ?
Ben akşam yaptığım zamanlarda mide bulantısı oluyordu. Tabii o sıralad gece atıştırmalarımda olurdu. Sabah daha rahat oluyor benim için. Belki dolu mideyle yapılmazsa mide bulantısı olmazdı ama sen ne şekilde yapıyorsun bilgim yok.
Burads bir arkadaş gece ve sabah 11.30 arasında yapılmasının daha iyi olduğunu söylediğinden beri geceleri yapıyordum. Sabah kalkınca vücudum pek esnek olmuyor gibi geliyor. Öncesinde gün içinde yapiyorum. Gece çok vyemek yemiyorum ama çay kahve içiyorum. Midem dolu oluyor sonuçta. Ben en iyisi sabaha alayım bu hareketleri. Teşekkür ederim kedi ..
ve sonunda 21. tekrara geçtim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?