Merhaba;
Ben de tesadüfen bir blogda denk geldim Tibet Gençlik Pınarı'na. Hiç aksatmadan yapıyorum. Pazartesi günü 17 tekrara geçeceğim. Şimdiye kadar gözlemlediğim faydalarına gelince:
Dinçlik
Dökülen saçlarımın çok hızlı bir şekilde yerine gelmeye ve hızlıca uzamaya başlaması (emzirme döneminde olduğum için saçlarım çok dökülüyordu. Daha önceki hamileliğimden biliyorum, tekrar yerine geliyor ama çok uzun sürüyordu, bu defa çok hızlı oluyor. )
Yine emzirme ve yorgunluğa bağlı duruş bozukluklarında düzelme ( istesem de kambur duramıyorum, dimdik duruyorum, boyum uzamış gibi oldu. )
Emzirebilmek için günde 3-4 litre su içiyorum. İdrarım koyu renkli olmuştu. Kitabı okumadığım için bir anlam verememiştim bu kadar su içmeme rağmen niye koyu renkli diye. Meğer toksin atıyormuşum. Topiği okuyunca anladım. :)
Popom yukarı kalktı. Bacaklarım toparlandı. Bu arada 3. Hareketi yanlış yapıyormuşum, yanlış yaptığım hareket popo ve bacak çalıştırıyor, ondan dolayı da toparlanmış olabilir. Doğrusunu da topiği karıştırırken anladım.
23 aylık ve 5 aylık iki bebeğim olduğu için başka hiçbir spor vb yapamıyorum. Bunu yapıyor olmak en azından kendimi iyi hissettiriyor. Ama daha net faydalarını görmek istiyorum.
Bu arada başladığım haftalarda çakralara denk gelen 2 yerde yanma ve girdap gibi birşeyler hissettim. Ayrıca devamlı olarak sırtımın çeşitli yerlerinde küçük küçük elektrik çarpması gibi birşeyler oluyor. Önce buna bağlı olduğunu anlamamıştım. Ama benden sonra yapmaya başlayan bir arkadaşım da aynı şeyi tarif edince Tibet,ten olduğunu anladım.
Şimdilik bu kadar.
bende 17. tekrardayım siz böyle yazınca benimde aklıma geliyor evet saç dökülmesi çok olurdu bende de hele ki sonbaharda daha da artardı ama artık hiç dökülme yok banyo yapınca bile 5-6 tel dökülüyor oda hiç bir şey değil yani ...ben b12 vitamini almaya başlamıştım o yüzden de olabilir diye düşünüyordum saç dökülmesi durdu ve kirpiklerim kalınlaştı yada rengi koyulaştı farklı yani daha gür ,tüm bunlar b12 vitaminiyle de alakalı olabilir bilemiyorum ..bu arada zaten çok su içen biriyim bu hareketleri yaparken aşırı derecede susuyorum. Bariz bir incelme var ama kilom aynı pilates yapınca da incelme oluyor(daha önce yapmıştım) ama 45 dk falan yapmak lazım bu hareketler çok kısa sürüyor o yüzden çok iyi.... ilk zamanlar hareketlerden sonra boyun-göğüs arasındaki bölgede 1-2 dk bir tür titreşim-hareket gibi bir şey olurdu. Yanlış hatırlamıyorsam 2. haftasında falan da bel bölgesinde ağrı oluyordu yeni başlayıp ağrı oluyor diye bırakanlar olabilir o yüzden yazma gereği duydum bel ağrıları daha sonra geçiyor bence hemen pes etmeyin birde karın içeri çekilince bele yük binmez pilateste de böyledir bele yük binmesin diye ve göbek dışarı doğru çıkmasın diye karın içeri çekilerek yapılır.Not: pilates yaparken ilk başlarında ne kadar yapsam da göbeğim düzleşmezdi karnımı içeri çekmeden yapardım daha beter göbek olurdu daha sonra öğrendimki karın içeri çekilerek yapılması gerekiyormuş bunu uygulayınca gerçekten de göbek düzleşiyor.Şimdi bu hareketlerde de karnımı içeri çekerek yapıyorum.