- 24 Haziran 2011
- 23.265
- 48.183
-
- Konu Sahibi YENIGELIN3516
İki yıllık bölüm, önlisans dediğiniz şey.2 yıllık ne anlamadım ki.
Tıp fakültesi..2 yıllık ne anlamadım ki.
Devlet öğretmen almıyor onu diyorumAllahım al beni yanına ne olur al. Sosyal bilgiler dersi hangi okuldan kalkmış. Vallahi siz adamı delirtirsiniz.
Alıyor ulan alıyor anlasana be kadın.Devlet öğretmen almıyor onu diyorum
Dünyadan habersiniz. 2 yıllık psikoloji hangi üniversitede var.4 yıllık bile her üniversitede yokken. Tamam hepimiz grafiker olalım belki iş buluruz.Kompleksim yok çünkü grafikerim. Grafik mühendisi diye bir şey olmadığı için hiç kompleks yapmaya gerek olmadı. Gerçekleri anlatıyorum bana kızıyorsunuz ülkeyi bu hale getirenler yerine. Diyorum ki ülke şartlarında bunlar meslek değil. Ülke şartları diyorum keşke olsa diyorum yok. Sanki ben işsiz bıraktım milleti
Psikoloji olarak 2 yıllık psikolojiden bahsettim. Psikologdan değil. Konularda hep gerektiği yerde "psikoloğa gidin" diyen biriyim. Derdin azsa 2 yıllık psikoloji bölümü de olur demiyor kimse. Milletçe okuduğunu anlamama sorunumuz var.
Siz çoook eskilerden kalmışsınız.insanlar okusunda nasıl okursa okusun. İster açıktan ister yüzyüze. Emin olun açıktan okumakta hiç kolay değil. En kötü eğitim, eğitimsizlikten iyidir. Bunu pandemide gördükBenim zamanımda vardı. Diyelim yok, devletin gerekli mesleki yetkinliğe ulaşamıyorlar diye psikoloji açıköğretim programını kapatmasına yorumun nedir?
Ülkenin şartları bu ise insanlar iş aramasın o zaman. Zaten herkes boşuna okuyor çocuklarınızı torunlarınızı okutmayın .Okumadım ki zaten. Daha önce yazdım, teknik elemanım, hiç iş aramadım. Benim deneyimli olduğum nokta okul değil zaten iş bulabilmek. Bir akrabam sosyal bilgiler öğretmeni, devlet o bölümü çat diye kapattı ve işsiz kaldı. O kişi okumuş biri mi? Evet sonuna kadar. Ama sosyal bilgiler öğretmeni olarak iş bulabilir mi? Asla.
Talebinin yüz bin milyon kat fazlası arzı olan bir bölümle ilgili iş aramak komik geldi evet... Düşük puanlı, kontenjan sınırı olmayan bir bölümden medet ummasını da ayrıca ilginç buldum.
Hımm herkes senden haber bekliyordu demek cevap vermek içinArkadaşlar lütfen ordinaryus prof. a cevap vermeyin. Çünkü beyhude bir çaba. Anlamıyor ! Herkese iyi geceler
Ben yaşam boyu eğitimi savunan biriyim. Yani insan gerek okul olur gerek kurs olur hiç bir zaman kendini geliştirmeyi bırakmamalı.Siz çoook eskilerden kalmışsınız.insanlar okusunda nasıl okursa okusun. İster açıktan ister yüzyüze. Emin olun açıktan okumakta hiç kolay değil. En kötü eğitim, eğitimsizlikten iyidir. Bunu pandemide gördük
Yoo diyorum ki örneğin bir elektrikçi tesisatçı terzi gelinlikçi pastacı aşçı işsiz kalmaz. Hep masabaşı işlerden medet umulmasın. Zira teknik meslekler asla işsiz kalmıyorÜlkenin şartları bu ise insanlar iş aramasın o zaman. Zaten herkes boşuna okuyor çocuklarınızı torunlarınızı okutmayın .
Hepimizin bu meslek çalışanlara ihtiyacı var,tıpkı okunması gereken diğer meslek çalışanları gibi. Iş bulmak nasip işidir.Yoo diyorum ki örneğin bir elektrikçi tesisatçı terzi gelinlikçi pastacı aşçı işsiz kalmaz. Hep masabaşı işlerden medet umulmasın. Zira teknik meslekler asla işsiz kalmıyor
Bakın Hanımefendi, en başa dönelim. Tane tane izah edeyim size, ki konuyu nasıl bu hâle soktuğunuzu iyi anlayın. Konu sahibi belli bir yaşa gelmiş, evli ve iş arayan bir kadın. Zor durumda ki buraya kadar yazmış. Okuduğu bölüm tıbbi sekreterlik ve siz bir anda ehuehuehu bu bölümü tüm ev kadınları okuyor diye giriş yapıp, hiç alakası olmayacak bölüm örneklemeleri yapıp, şimdi, şu an da “teknik” bölümleri okumasını göööya tavsiye ediyosunuz. Yahu kadın acilen işe ihtiyacı olduğunu yazıyor siz yine o teknik senin bu teknik benim vaaz veriyosunuz. Deseniz ki bu bölümün mezunu çok, okumayanı da bu işte çalışıyor, zor iş bulmanız, başka iş ya da benzer iş arasanız... sorun yok. Ama siz dalga geçerek, işin ehli edasıyla, siz rehber öğretmen biz tercih dolduracak kafası karışık öğrencilermişiz gibi burdan köye yol olacak öğütler veriyosunuz. Yapmayın ya.Tamam arkadaşlar açıköğretim önlisans okumaya devam edin, sonuçta meslek meslektir değil mi. Hele tıbbi sekreterliğin geleceği çok parlak. Her üç kişiden ikisinin bunu okumasının bir sebebi vardır değil mi aahhsdf... Konu sahibi nasıl iş bulamıyor anlamıyorum hatta. Herkesin okuduğu bölümle ilgili anında iş bulabildiği ülkemizde nasıl olur vay canına. Geçenlerde halkla ilişkiler bölümüne baktım. Nasıl yüksek puanlar, tıbba gidilir buna girilmez o kadar zor hhaahhahsssdfkjk.
Bunu yazsaydım taşlanmayacaktım olaya bak ahahah.
Kısaca özetlemişsiniz.İlk mesajınız gayet yerici ve alay ediciydi. Amacınız da yardım etmek falan değildi. Zaten konu sahibini de gücendirdiniz. Konuyu dalgaya alıp peşinizden gelenlerle goygoy yapacaktınız, öyle ki ilk beğenmedim gelince o üyeye, ne o sende mi tıbbi sekreterlik okudun dediniz. Yemeyin bizi e mi? Burada bir üye yazmıştı; kendi çok iyi durumda olup da yardım edenini görmedim tarzında. Tam da bu.
Hocam mesleği küçümsemiyorum, ülkemizde meslek sayılmıyor diyorum. Bu işleri bu hale getirenlere kızacaklarına bana kızıyorlarHanımlar meslekleri küçümsemeyin, polemiğe girmeyin.
Yani iş arama topiğinde tartışmak biraz komik olmadı sizce
Saydığınız bölümlerin hepsi ülkemizde meslek denilince grafikerlikten önce akla gelir. Zaten herkes açıklamış konu bu değil. Sekreterler de iş bulabiliyor gayet her türlü yanlışsınız yani.Hocam mesleği küçümsemiyorum, ülkemizde meslek sayılmıyor diyorum. Bu işleri bu hale getirenlere kızacaklarına bana kızıyorlar
. Teknik biriyim ben.
Ben bunu neden müge anlı sesiyle okudum. Beni çıldırmak mı istiyorsun senin kocan yokÖn lisans psikoloji bölümü yok. Öyle bir bölüm yok. Psikoloji eşit ağırlığın en yüksek bölümlerindendir hukukla beraber. Biri kolonya getirsin bayılacağım...