Tez Belası

Ruzgarli Tepe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
3.730
7.967
Lütfen konuyu taşımayın, tez yüzünden çok stres yaşıyorum. 1 sene önce tez yapmaya başlamıştık(Mühendislik öğrencisiyim) kodlama ve elektronik bölümü olan bir cihaz yapıyorduk. Yılın sonuna Ahmet stresten dolayı hastalandı, ben ve Mehmet tamam yazın bitirelim dedik. Ben yazın biter diye umuyordum ama yazın Mehmet stajım var dedi Agustos'ta. Temmuz'un başında Evrakları teslim için 1 hafta gideceğim dedi, stajının başlamasına 1 2 hafta kala yazdım, artık dönmemiş, çünkü biz bir şey yazmamışız dön diye. Arada 1 ay var! Ahmet ise buluşalım diyip tamam diyip sesi kesiyor sonra. Ben Ağustos 15'te aparttan çıkacağım için buluşalım artık, ben okulumun olduğu şehirden kökten taşınıyorum bitirelim artık dedim. Ahmet 2 hafta sonra geliyorum dedi. Mehmet ise anneannem kanser ve beyin kanaması geçirdi, Ne zaman Ankara'ya geleceğim belli değil dedi. Sonra ben taşındiktan sonra 27'sinde ne yaptınız yazmış Ahmet. Benim 1 hafta sonra stajım başlıyordu, Ben artık Izmirdeyim yazdım. Sonra stajda yine n'aptiniz yazmış Mehmet bey.

Ben yazın taşırmadan önce 2sine neredeyse yalvarırım, mezun durumundayız. İşe giremeyiz bitirelim diye, Ahmet anneannem hasta diyince daha fazla bir şey diyemedim(muhtemelen gezdi, pek inanamıyorum)

Şimdi okullar başladı, hoca dersi tekrar seçmek zorundasınız, ofisime bekliyorum yazmış. Ben stajda olduğumu söyleyince uzaktan katıl demiş. Ben tüm yaz Ankara'da boş boş onları bekledim ve şimdi ise onlar yüzünden stres yaptım. Çünkü hoca haftalık buluşma isteyebilir. Yazın başında bitmesi gereken şey hala bitmedi. Mehmet hocanın yazdıklarına hiçbir şey dememiş, yazın stajım var diye 2 ay ortadan kaybolmasına rağmen şimdi bizi hocaya şikayet etti muhtemelen. O buluşma gününü de o belirlemiş olabilir hocayla. En son yazdığına 2 hafta yazmadım, naptiniz yazısını görünce sövesim geldi çünkü. Her şeyi staja başka şehre giderken bana verdi, ara ara uzaktan n'aptınız yazıyor. Ben de hocaya Cuma buluşmadan önce yazıp olanları anlatsam mi, çünkü şu tezin bitmeme sebebi yazın başında defolup giden Mehmet. Anneannesi hasta olan Ahmet ise hemen ben gelirim hocam demiş. Ben gidince Ankara'ya döndüler sonbaharda!

Hepbirlikte toplanınca hocaya olanları anlat, inkar eden olursa yazışmaları gösterirsin hocaya. Sonrasında da grubunun değişmesini iste hatta olabiliyorsa yalnız yapmayı teklif et. Tezi bitireceksin diye kimseyi sırtında kambur etme herşeyi üstlenipte. Böyle rahat kişilerle ekip olmak çok zor.

Ben anlamadim bu nasil tez. Tez dedigin kisinin kendi calismalarini yazdigi bir kaynak gibi bir sey. Bu sizin bitirme projesi gibi bir sey mi?
Bir de niye herkes oturup ayni anda birsey yapmak zorundaki. Konulari kisilere bolun herkes kendi kismini yazsin sonra birlestirin. Gorevini yapmaya olursa da hocaya o cevap vermek zorunda kalir.

ben de açıkçası bu tezin üç kişi ile yazıldığını anlayamadım. gruplar halinde çalışılması zorunlu ise ve yeni dönemdeki gruplarla beraber çalışmanızı sürdürecekseniz grubunuzun değiştirilmesini talep edin. aynı insanlarla çalışarak gerilmeyin.

Grubunuzun değişmesini talep edin veya kendiniz bağımsız çalışın. Danışman hocaya da açık açık onların kaçtıklarını, peşlerinden koştuğunuzu anlatın.

Ayıp olur diye de çekinmeyin, muhtemelen diğerleri arkanızdan bayağı sallamışlardır.

Ben grup olarak bitirme projesi hiç yapamadım 🤣. Kimse ilgilenmediği için oturup kendim yaptım. Diğerlerine de görev verdim. Misal yazılım yaptık, yazılımı çocuğun birinin bilgisayarına kurdum. Bunu kullanın ekran kayıtlarını alıp Word belgesi haline getirin. Çıktı alın dedim 🤣 görev verdim yani 😁 cihaz yapıyorsanız, parçaları bunlara aldırın, kendiniz birleştirin 🤣

Bitirme projesi, bir cihaz yapıyoruz basitçe. Yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik ve kod ile elektronik bölümü birleştirmek gerekiyor. Ama kod bölümünü Ahmet yazdı, ilk başta uğraştı. Sonra tamamen saldı. Su an ne yaptı bilmiyorum, ben kodlamada kötüyüm. Mehmet kendi cihazını yaptı kafasında ama kod ve cihazı birleştirip denememiz gerekiyor.

Grubunuzun değişmesini talep edin veya kendiniz bağımsız çalışın. Danışman hocaya da açık açık onların kaçtıklarını, peşlerinden koştuğunuzu anlatın.

Ayıp olur diye de çekinmeyin, muhtemelen diğerleri arkanızdan bayağı sallamışlardır.
Ben Mehmet'ten şüpheleniyorum. Hoca mesaj yazdı şu tarihte buluşacağız diye ama gördüğü halde cevap vermedi. Normalde hemen atlardı. Ben de 2 ay yaz boyu bekledim diye mesaj attım hocaya. Ağustos 15'e kadar Ankara'daydım. Şu an aparttan çıktım, kalacak hiçbir yerim yok ve bu yaptıkları sinir bozucu.

Bitirme projesi, bir cihaz yapıyoruz basitçe. Yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik ve kod ile elektronik bölümü birleştirmek gerekiyor. Ama kod bölümünü Ahmet yazdı, ilk başta uğraştı. Sonra tamamen saldı. Su an ne yaptı bilmiyorum, ben kodlamada kötüyüm. Mehmet kendi cihazını yaptı kafasında ama kod ve cihazı birleştirip denememiz gerekiyor.
Siz ne yaptınız?

Siz ne yaptınız?
Benim yaptığım bölüm kod ile entegre olmalı. Mehmet diğer Ahmet alakasız bir bölümü aldı, uyanıklık yapıp. Kendi cihazını da bana verip ikiniz yapın diye ortadan kayboldu. Hoca sizin birleşip entegre etmeniz gerekiyor dedi ama ortada kimse yok.

Benim yaptığım bölüm kod ile entegre olmalı. Mehmet diğer Ahmet alakasız bir bölümü aldı, uyanıklık yapıp. Kendi cihazını da bana verip ikiniz yapın diye ortadan kayboldu. Hoca sizin birleşip entegre etmeniz gerekiyor dedi ama ortada kimse yok.
Siz kendi bölümünüzü yaptıysanız gerisini onlar halletsin. Birleştirme aşamasında bir araya gelirsiniz. Kendi lehinize döndürecek şekilde hocayla görüşün.

Anneannesinin hastalığı ne alaka cidden? Refakatçı mıymış ki projeyi yapmamış? Bahane olarak hastalığı sundu diye belirtin. Aranız kötü olursa da olsun, zaten size kazık atmışlar ki devamı da gelecektir.

Grup tezleri hakkinda bilgim yok, ama sorumlulugun ucte biri sizinse en azindan sorumlu oldugunuz kismi bitirebildiginizi umuyorum. Ha diyorsaniz ki hepsi birbirine bagli, onlarin yaptıkları olmadan benim yapabildiklerim sinirli, o halde hocaniza durumu tum ciplakligiyla aciklayacaksiniz.

Ancak, tum tezi kendiniz bugune dek halledip, diger 2 sorumsuzun imzasinin silinerek teslim edilmesini saglamaniz en dogrusu olurdu ve muhtemelen hocanizda bunu beklerdi, biz sosyal bilimlerde boyle yapiyoruz. Boylece kendi hayatinizdan, ise baslama surecinizden de geri kalmazdiniz, diger ikisi de derdine yanardi.

X