• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemin müşteri sorunu

Ne insanlar var ne ayıp yiyecegini içecegini yanında götür yeri işgal et.teyzeniz tavrını koysun burasıda bi işletme belediye parkı değil desin.

Dışarıdan yiyecek getirenden oturma parası istesin mesela çay 75 kuruş ise yanında yiyecek getiren olur ise 1,5 tl istesin itiraz edene dışarıdan yiyecek getirmek yasak desin . Bunu tabela yapıp asın duvara .

Her masaya koysun dışardan yiyecek içecek getirilmesi yasaktır onun dışında kapatacağına tabureleri toplasın tabure falan isterlerse ne alırdınız desin adisyona yazsın :)

Muhalefet olsun diye söylemiyorum ancak sert tutumla insanlara bu kuralı söylemek ayaklarını tümden çay odağından kesebilir. Müşteri profilini iyi analiz etmek gerek bu durumda. Eğer çoğunlukla çay içmeye gelenler yemeği yanında getiriyorsa teyzenin de buna goz yumması gerekiyor olabilir. Bunu değerlendirin bence

Öncelikle çeşiti artırsın mesela poaça pizza felan yapsın elinden geliyorsa minik bir pastahane tarzı, ki dışarıdan getirmeye bahaneleri olmasın. Emin olun böyle şeyler çok çabuk ses getirir bulunduğu civar da " şuranın poaçası çok güzel oluyor " gibi.
Daha sonra bu gelen kişiler hep aynı kişilerse bir gün yanlarına bir sandalye çeksin ve otursun hikayesini anlatsın " eşim vefaat etti ve benim okuyan birisi üniverstede iki çocuğum var, tek geçim kaynağım da burası lütfen artık insanlığınızı takının " deyip kalksın.

Bizim burda parkın bir alanını çay bahçesi yaptılar dediğiniz gibi 6 masa var.
İnsanlar gelip oturuyormuş park diyerek ve onlar da her geleni uyarıyorlar zaten biz belediyeden aldık burası cafe diyerek.
En son pankart gibi yazı yazmışlardı masaya oturan bir şeyler almak zorunda diye inanın onu okuyan zaten almak para vermek istemeyen oturmuyor.
Ha oturan varsa direk siparişiniz neydi diyip masaya gelsin vermeyene de durumu açıklasın mecburi bir şeyler içmek diyerek.
Bir de profosyenel çalışssın, elinde not kagısı kalemle gezsin.

Her masaya DIŞARIDAN YİYECEK İÇECEK GETİRMEK YASAKTIR yazacak

Her defasında da uyaracak
Bu ne yüzsüzlük be yuh artık

A a a cok ayip yaptiklari. Bence kp inden yardim istesin. Bir hafta kadar. Bu sure zarfi icerisinde oyle yapanları uyarsin. Belli ki teyzen yumusak yuzlu birisi. İnsanlar nenkadar anlayişsiz ya.

A a a cok ayip yaptiklari. Bence kp inden yardim istesin. Bir hafta kadar. Bu sure zarfi icerisinde oyle yapanları uyarsin. Belli ki teyzen yumusak yuzlu birisi. İnsanlar nenkadar anlayişsiz ya.
sana katılıyorum canım çok ayıp gerçekten :/

Yanında bi yardımcı fln var mı teyzenizin.. o yardımcı uyarmalı dahası bu onun görevi olmalı. Oturuluyorsa en azından bi çay mutlaka alınmalı.
Bide yer müsaitse kenarı çevrilebilir. Tam bi mekan olması içn. Herkese açık olmadığı belli olur. Ayrıca masa sandalye çoğaltabilirsinz. İşleri büyütmek istiyorsa..
Hep hayalimdi Benim böyle bi yer açmak :KK16: size işlernzde bol kazanç versin Allah..

Ilgilendiğiniz için çok teşekkürler tüm yorumlar için...
Teyzemin çaydan yeterince para kazanamadığı doğrudur. Çünkü 3 saat oturup 2 masa işgal ediyor bazen veliler işte o ara anca 1i çay istiyormuş başta 1-2 kişi sipariş verdikten sonra... Çay içilmiyo bayatlıyomuş o arada.. O yüzden pzt yağmur yağacak bahanesi ile tabureleri içeri çekecek teyzem kasanın arkasına. Isteyene siz geçin siparişinizle grtiririm ayağı yapacak umarım işe yarar.. Başta ıslak kek vs yapmıştı satılır belki dilim dilim diye 3 dilim anca satmış şaka gibi :) o da olmazsa ben iri yarı arkadaşımı yollamayı düşünüyorum biraz da o sipariş alsın bi kaç gün bakalım hepinize teşekkür ederiz

Öncelikle çeşiti artırsın mesela poaça pizza felan yapsın elinden geliyorsa minik bir pastahane tarzı, ki dışarıdan getirmeye bahaneleri olmasın. Emin olun böyle şeyler çok çabuk ses getirir bulunduğu civar da " şuranın poaçası çok güzel oluyor " gibi.
Daha sonra bu gelen kişiler hep aynı kişilerse bir gün yanlarına bir sandalye çeksin ve otursun hikayesini anlatsın " eşim vefaat etti ve benim okuyan birisi üniverstede iki çocuğum var, tek geçim kaynağım da burası lütfen artık insanlığınızı takının " deyip kalksın.

iyi de bence bu kadınlar,çeşit azlığından değil,cimriliklerinden evlerinden yiyecek getiriyorlar.orada tost yapılıyor.kendileri evden tost tapıp getiriyorlar.niye 1,5 lira tost parası vermemek için.kadın,poğaça yapsa,onu da almazlar,poğaçalarını da evden getirirler.bunlarınki resmen yüzsüzlük.
lafı dolandırmaya gerek yok.direkt,lütfen birşey yiyip içmeyecekseniz,masaları meşgul etmeyin,desin.

iyi de bence bu kadınlar,çeşit azlığından değil,cimriliklerinden evlerinden yiyecek getiriyorlar.orada tost yapılıyor.kendileri evden tost tapıp getiriyorlar.niye 1,5 lira tost parası vermemek için.kadın,poğaça yapsa,onu da almazlar,poğaçalarını da evden getirirler.bunlarınki resmen yüzsüzlük.
lafı dolandırmaya gerek yok.direkt,lütfen birşey yiyip içmeyecekseniz,masaları meşgul etmeyin,desin.

Evet doğru aslında, bir arkadaş evden getirdikleri tost daha sağlıklı olur diye düşünüyorlardır demişti bende ona ithafen ev yapımı çeşiti artırılabilir diye düşündüm hemde sadece çaydan ne kazanacak ki bu abla :/

Evet doğru aslında, bir arkadaş evden getirdikleri tost daha sağlıklı olur diye düşünüyorlardır demişti bende ona ithafen ev yapımı çeşiti artırılabilir diye düşündüm hemde sadece çaydan ne kazanacak ki bu abla :/
ama çay da içmiyorlarmış ki zaten.5 kişi geliyorlar,ikisi çay içiyor.çocuklara evden tost,bakkaldan meyve suyu,oh ne ala memleket.1.5 liraya 10 kişilik yer işgal et,saatlerce otur.vallahi nerde bu yer bilmiyorum ama bizim burada(istanbul)bir cafe de,yarım saat oturmak için en az 2 çay içmelisiniz.

ama çay da içmiyorlarmış ki zaten.5 kişi geliyorlar,ikisi çay içiyor.çocuklara evden tost,bakkaldan meyve suyu,oh ne ala memleket.1.5 liraya 10 kişilik yer işgal et,saatlerce otur.vallahi nerde bu yer bilmiyorum ama bizim burada(istanbul)bir cafe de,yarım saat oturmak için en az 2 çay içmelisiniz.
Hunter abla,geçen gün mobilya bakmaya gittim mobilyacılar sitesine,kararsız kaldığım için bir kafenin dışındaki masaya oturdum kafamı toplayayım diye.Bir çocuk geldi,çay istedim.İçerden gayet beyefendi bir adam geldi,hanımefendi buyrun dinlenin,çay içmek zorunda değilsiniz dedi.İçmek istiyorum dedim çayım öyle geldi.Adam nezaket gösterdi ama olmaz yani.İnsan kendine yakıştıramaz beleşçi gibi...

Çay ikinci planda kalıp çocuklara yönelik satış yapabilir bence. Börek poğaça açma çok gidiyor. Benim çalıştığım okulların etrafı çok güzel kazanıyordu. Çocuk harçlığını okuldaki kantin değil oradan harcayacak şekilde.

Kafenin disina janjanli oyuncaklar balonlar sekerlemer koy cocuklar rahat vermez isterde ister

saka bi yana cidden yuzsuz insanlarla ugrasmak zor hayirli bol kazanclar dilerim

Gelen çay da almıyor, meyve suyu ayran yanında getiriyormuş çocuğuyla gelince tek sıkıntısı veliler çocuk yesin kalkcaz diyolarmış, sonra aralarından 1 veli bütün çocukları okula götüyormuş kalanlar oturmaya devammış akşama kadar. O yüzden o saatlerde kilit vuruyormuş

O çok daha fenaymış. Birşey almıyorlarsa hangi yüzle oturuyorlar acaba.

Sık sık ne istersiniz diye sorsa rahatsız olup kalkarlar ya da bişeyler yiyip içerler belki.

Ya da emrivaki olarak masadaki herkese çay götürecek ücretini de biraz yüksek alacak böylece ayaklarını kesecek. Gelen tipleri az çok tanımıştır zaten.

Ama kendisi müsamaha gösteriyor muhabbet kuruyor olabilir o zaman da karşıdaki yüz buluyordur, eğer myleyse tez zamanda muhabbeti kesain

Back