• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzemin müşteri sorunu

En nefret ettiğim şeylerden biri. Görgüsüz insanlar. Biraz terbiye görmüş olsalar... Ben elimde su dahi olsa girmem restauranta ya da su satan bir yere. Çantama atarım ya da bitiririm. Görgü kuralıdır bu. Ama nerdee...

bence kayınpederinden destek alsın. teyzeni tek başına ve yumuşak görüyorlar belli ki..

“ Burası özel bir işletme, takdir edersiniz ki ben de para kazanmak zorundayım. Dışardan yiyecek ve içecek getirilmesini kabul etmiyoruz. Burada çok uygun fiyata çayınızı kahvenizi içebilir, tostunuzu yiyebilirsiniz. Lütfen dışardan birşey getirmeyin” diyecek teyzeniz.

Buna rağmen getirmeye devam ederlerse masada oturma ücreti alsın, atıyorum 5 lira masa kullanma ücreti. Hatta bunu kağıda yazıp yapıştırsın, “ dışardan yiyecek içecek getirenlerden 5 tl masa kullanım ücreti alınacaktır” diye.

Ama gerçekten alsın :) yumuşak davranmasın bu seferlik böyle olsun demesin. Bir süre sonra durum düzelecektir.

Bunları tecrübeli bir işletmeci olarak söylüyorum, kibarlığı elden bırakmadan bu şekilde kararlı ve tavırlı davranmak tek çözüm.

sandalyeleri kaldırsın o gelen grup geldiğinde hanginiz kahve içeceksiniz bugün diye sorsun direk. ben diyene sandalye versin buyrun kahvenizide getiriyorum desin..

ben kesin böyle yapardım olan bir kahveme olurdu oturup keyiflede içerdim..

Bence koca koca harflerle Adab-ı muaşeret Kuralları : Lokantalara, restaurantlara, yiyecek ve içecek satılan mekanlara dışarıdan yiyecek ve içecek ile girilemez, mekan işgal edilemez. Diye yazsın. Direk, terbiyesizler kalkın gidin demek. Eh inşallah derileri de o kadar kalın değildir, anlarlar.

Benim anlamadigim madem bunlar tostu evden getiriyo yiyecek zaman var evinde niye yedirmiyo cocuguna.
Teyzeniz icinde disli biri 1 hafta beklesin.buyuk oglu varsa o da olur.
Ne yuzsuz insanlar var ya.

En nefret ettiğim şeylerden biri. Görgüsüz insanlar. Biraz terbiye görmüş olsalar... Ben elimde su dahi olsa girmem restauranta ya da su satan bir yere. Çantama atarım ya da bitiririm. Görgü kuralıdır bu. Ama nerdee...

hatta ben oğluma bile çantamdan su isteyince garsondan iste diyorum

ay biz mi başka evrendeniz acaba

Benim anlamadigim madem bunlar tostu evden getiriyo yiyecek zaman var evinde niye yedirmiyo cocuguna.
Teyzeniz icinde disli biri 1 hafta beklesin.buyuk oglu varsa o da olur.
Ne yuzsuz insanlar var ya.

okul eve uzaktır

kendi hazırlayıp getiriyor

çocuğu okuldan alıp yedirip geri okula gönderiyor

kendi de oralarda dolanıyor akşam da alıp eve gidiyor

ha bir de bu boş güruh hep orada olduğu için öğretmene ve öğlen vs okulda olmayan diğer velilere de sarıyor

o nedenle teyze asla yumuşak yüzlü olmamalı

sandalyeleri kaldırsın o gelen grup geldiğinde hanginiz kahve içeceksiniz bugün diye sorsun direk. ben diyene sandalye versin buyrun kahvenizide getiriyorum desin..

ben kesin böyle yapardım olan bir kahveme olurdu oturup keyiflede içerdim..

Ama bu da uygun olmaz.
Biz her bir kaç kişi girdiğimiz mekanda hepimiz çay veya kahve içmek zorunda değiliz ki. 3 kişi kahve içse 2 kişi boş oturur belki. 3 kahve parası için 2 kişiden sandalye parası alınamaz. Ayıp olur diye o anda canımın istemediği şeyi içmeyeceğime ve arkadaşlarımı da mekan dışında bekleyemeyeceğime göre gayet normal onlarla oturmam.

Önemli olan asıl tepkinin yiyecek getiren kişiye yapılması. Baktı ki çıkardı alemin akıllısı tostunu, poğaçasını yiyor gidecek uyaracak "dışarıdan yiyecek getiren kişilere fix menü uygulamamız var" diyerek adisyona o bedeli yazıp koyacak. Ya ok der ya da söylene söylene kalkar..

Ama bu da uygun olmaz.
Biz her bir kaç kişi girdiğimiz mekanda hepimiz çay veya kahve içmek zorunda değiliz ki. 3 kişi kahve içse 2 kişi boş oturur belki. 3 kahve parası için 2 kişiden sandalye parası alınamaz. Ayıp olur diye o anda canımın istemediği şeyi içmeyeceğime ve arkadaşlarımı da mekan dışında bekleyemeyeceğime göre gayet normal onlarla oturmam.

Önemli olan asıl tepkinin yiyecek getiren kişiye yapılması. Baktı ki çıkardı alemin akıllısı tostunu, poğaçasını yiyor gidecek uyaracak "dışarıdan yiyecek getiren kişilere fix menü uygulamamız var" diyerek adisyona o bedeli yazıp koyacak. Ya ok der ya da söylene söylene kalkar..

iyide her gün böyleymiş. 5 kişi gelip çocukların tostlarını yedirip meyve sularını içiriyorlarmış ve onlarıda evden getiriyorlarmış masalarıda birleştiriyorlarmış içlerinden biride kahve içiyormuş. her öğlen için bence gayet olur ..

Mekanın kalabalık olması daha iyi değil mi?Normalde ne kadar kalabalık okadar iyidir.Müsteri gelince kibarca masada oturanlar kaldırılabilir.Ben yan yana iki mekan olsa biri kalabalık Ken biri boş olsa kalabalığı tercih ederim.Milletin bir bildiği var yemekleri çok iyi ve uygun diye.Boş mekanlar bana bayat yemekleri, kazık fiyatları hatırlatır daima.Bende farklı baktım olaya ama böyle yani:KK22:

Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misalı. Sanırım dükkana gelen tüm müşterileri veliler oluşturuyor. Veliler tercihi teyzenizden yapmıyorsa 2 ihtimal karşımıza çıkar. 1) tost, çay vb ürünlerin fiyatı yüksek. verdiğiniz tutarlara göre yüksek değil. 2). teyzeniz tostu çayı vb iyi yapamıyor.

Sadece çay satınca neden zarar ediyor? tüp, çay, su masrafı falan çıkmıyor mu ?

iyide her gün böyleymiş. 5 kişi gelip çocukların tostlarını yedirip meyve sularını içiriyorlarmış ve onlarıda evden getiriyorlarmış masalarıda birleştiriyorlarmış içlerinden biride kahve içiyormuş. her öğlen için bence gayet olur ..

esergry esergry hatta öğle saati bitince içlerinden biri çocukları okula götürüyormuş diğerleri çökmeye devam..

İşte direk o yemek yedirenleri baz alarak uyaracak ve adisyona yazıp gidecek. Tabi öncesinde uyarı yazısını asacak yeni uygulamayı..

Birde ben olsam o veliler le kanka olurum:KK48:Günlerini orada yapmaya davet ederim.Çocukların doğum günlerini orda yapabileceklerini hatırlatırım.Ögretmenler için tanıtım broşürleri hazırlatırım.Sabah kahvaltı ve öğle yemeği için basit pratik tarifler yaparım.Menümü geliştirir tavuk döner ,et döner ,tantuni falan getiririm.Esnaf olunca olaya farklı bakıyor insan:deli:

Eşimle sevgiliyken bir mekanda oturduk, bayağı yedik içtik neyse aradan 45 dakika geçmiş garson geldi ne alırsınız diye. Meğerse işletmenin kuralı varmış oturmaya devam edeceksen her 45 dakika bir sipariş vermek zorundaymışsın

Back