Aldatilan ablanin hayata tutunma cabasi

Kızlar bunu tanıdık bir ablamız için açıyorum. Ablamız 21 senedir evli. Istanbulda bir devlet üniversitesinden mezun. Tanıyan çıkar diye detay veremiyorum ama öğretmenlik ya da mühendislik gibi spesifik bir bölüm değil. İstanbulda bir üniversitenin işletme bölümü gibi düşünün. Yani başka meslekten insanların da yapabileceği bir sektör.

Bu abla okulda tanışıyor eşiyle. 4 sene cikiyor.Evleniyor mezun olunca. Sonra bir iki sene çalışıyor hamile kalıyor. Ama doğan çocuk bazi fiziksel sıkıntılarla doğuyor. Abla da işi bırakıp çocuğa bakmaya başlıyor. Eşinin işi iyi o sırada. Fizik tedaviler vs derken yıllar geçiyor. Tek çocuk yapıyor ve çocuğun su an durumu iyi. Kizi 18 yaşına girdi. Abla da şu an 40li yaşların ortalarında. Kizi son iki senedir falan sağlığına kavuştu tamamen sıkıntı yok. Tam her şey düzeldi derken bu sefer adamın işleri bozuluyor. Pandemide zaten baya şey satmışlar falan. Elde olan da gidiyor iki senede. Bu arada adamın bir ilişkisi oluyor. Bunu adam itiraf ediyor yani Ben başkasına aşık oldum bosanalim diyor. Bir tek evleri kalmış zaten ellerinde. Eşya ve evleri kadına bırakıyor. Boşanma davası açılıyor tek celsede boşanıyor kadın bir ay içinde. Çocuğun masraflarını da adam karşılıyor. Adam da diğer kadınla hala beraber.

Şimdi kira ödemiyor ve ev zaten küçük iki oda bir salon. Evi de abla kızına bırakmak istiyor ev almak artık zor diye. Ama bu ablanın gıda ve fatura giderleri var. İş başvuruları yapıyor ama kimse dönmüyor. Yaşından dolayı da sıkıntı tecrübe de yok. Asgari ücret dahi olsa çalışsa sorun olmayacak şimdilik. Abla ayrılalı 3 ay olmuş ve cepten yemiş taki satmış. Şimdi çok acil iş bulması lazım. Adamda zaten para yok. Kazandığı parayı çocuğun okuluna gönderiyor kendisi kira veriyor falan zaten abla da çalışmak önüne bakmak istiyor. Garsonluk yapmaya kalksa kimse 50 yaşına yaklaşmış kadını ise almıyor kasiyerlik falan da öyle. Mesleği ile alakalı iş yapsa gene dönen yok tecrübe yok meslek yok. Sizce nasıl bir iş yapabilir? Elindeki para tükenmek üzere ve çok acil bir çözüm bulmak zorunda. Annesi de vefat etmiş babası başka biriyle evli ve yardımcı olmuyor. Yani bir de nereye kadar yardim alacam diyor. Ev temizliği falan dedik ama yaşı dolayısı ile pek dinç değil. Bir kere gitse bir hafta yatacak romatizma var kadında. Ayda üçdort kere gitme ile de olacak iş değil.
İş kur a gitmekten başka çare yok gibi. Typ oluyor ona başvuru yapsın bir tanıdığım 48 yasinda typ çıktı 8 ay çalıştı typ demek belirli müddet çalışıp çıkmak iş kur da typ İstanbul yazıp çıkar ama hep olmuyor arada bir ilan açılıyor

Aslında eğitimi falan iyi ablanın sosyal ilişkileri de güzel pratik zekalı. Yani çalışsaydı şimdiye bir kurumda orta düzey mudur olmuştu zamanında. Ne acı bu kadar eğitime rağmen bi bankaya giremeyip sadece çay ve temizlik işi için uygun bulunması. Aslında çalışsaydı keşke dicem de çocuğu sorunla doğdu yuruyemiyordu. Her sene ameliyat oldu çocuk sonra yattı bir iki ay ameliyattan sonra o sırada okula gidemiyodu derslerden geri kalmasın diye annesi tüm dersleri öğrenip çalıştırdı sonra demir takıldı çocuğa öyle okula gittik hatta ilkokulda demir de yoktu tekerlekli sandalye ile ortaokulda demirle yürümeye başladı. Akşamları da evde anne fizik tedavi desteği yaptı falan. Doktorlar koltuk değneği ile yürür en fazla demişler ileride ama çocuk attı demirleri degnekleri okula da gidiyormuş kendi başına. Sadece ufak bir topallama kaldı kızda. O kadar okula gitmemeye rağmen de özel ders falan da almadı anne desteği ile bu sene devlette istanbulda hukuk fakültesi kazandı okul masraflarını baba ödüyor. Kalan fatura yemek gıda derken elde yok bisi mecburen çalışacak. Homeoffice çağrı merkezlerine baktım da evde bilgisayar istiyor bazıları kadının bilgisayarı yok alacak durumu da yok. Aslında çok güzel olurdu. Home office çağrı merkezinde çalışmak iyi gelirdi ona da ilanlara baktım biraz hep PC istiyor

X