Teyzemin müşteri sorunu

Alynnaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2017
209
364
33
Iyi günler teyzem internetten pek anlamadığı için benden bu konuyu açıp öneriler istedi ben yanında ona okutacağım.
Teyzemin eşi vefat etti 50 yaşında. Direk Annemin kardeşi değil biraz daha uzaktan bir akrabamız. 2 çocuğu var biri üniversiteye bu sene başladı diğeri liseye gidiyor. Eniştem vefat edince ailesiyle görüşmeye devam etti torunları için okulları için kıyafet kitap yardımı vs yapmaya çalıştılar teyzem hasta olunca hastane masraflarına yardımcı oldular benim gözümde tüm yapabileceklerini yapıyolar Allah razı olsun. Teyzemin kendi annesi ve babası vefat ettiği içinen büyük desteği kayınvalidesi ve kayınpederi oldu eli öpülecek insanlar...
Büyük çocuk üniversiteye başlayınca teyzem maddi açıdan sıkıştı temizlik personelliği yapıyordu evlere değil de firmalara gidiyordu ama kira okul masrafı işin içinden çıkamadı biz yardım etmeye çalıştık ama gene de olmadı 2 çocuk okuyunca çok zorlandı. Kayınpederi bir teklifle gelmiş. Çok küçük bir dükkan ve üstünde 2 oda 1 wcsi olan bir yerleri vardı. Buraya geçin aşağıya çay ocağı yapalım sen ihtiyacını karşıla diye teyzem kabul etti herşey buraya kadar çok iyi kira kesildi ki maaşın çoğuydu daha az yorulacaktı yeri belli olacak falan çok heveslendi.
Aşağı kata 7-8 masa attılar küçük bir bahçede var sıkıntı şu, okula çok yakın. Veliler çocuklarını alıyolar, evden tost yapıp burada yiyorlar teyzem yazılar asıyor uyarıyor ama devam ediyor. Çay 75krş tost 1,5liraya falan satıyor ama böyle insanlar gelince masalar doluyor diyor hem onlardan kazanamıyorum hem de oturacak müşterinin gelmesini engelliyorlar diye dert yanıyor şu an kpsine çok mahçup durumda birşey diyemiyor. Kızlar önerinizi bekliyor bu insanları nasıl engelleyebilir dediğim gibi yazı var uyarı var kimse takmıyor son günlerde okulun çıkış ve giriş saatlerinde kilit vurup çıkıyor en azından zarar etmem diye önerilerinize açığız

masaları kaldırsın bir süre

Bence oranın çayhane değil de tosthane olduğunu kapıyı kilitleyerek değil başka şekilde vurgulamalı, mesela tost 2 tl yanında 1 bardak çay ücretsiz ,,,gibi.

Sadece çay sattığında zarar ediyor diyorsunuz.

Tost 1.5 tl ye satılıyorsa sanırım bildiğimiz kare tost ekmeği arasına kaşar peyniri koyuluyor, bir sürü tost çeşidi var çok fazla makine de gerekmiyor onları ekleyebilir mönüye.

Gelen çay da almıyor, meyve suyu ayran yanında getiriyormuş çocuğuyla gelince tek sıkıntısı veliler çocuk yesin kalkcaz diyolarmış, sonra aralarından 1 veli bütün çocukları okula götüyormuş kalanlar oturmaya devammış akşama kadar. O yüzden o saatlerde kilit vuruyormuş

Teyzeniz sert durmalı. Onun masası, mekanı; hayrat olsun diye sandalye atmadı neticede değil mi? Kaldıracak öyle yapanları masalardan.

İlave: Şu da olabilir, masa kirası gibi alsın. Hani okey masalarında oturmak 20 lira tarzı gibi bi sistem vardır ya; onu uygulayabilir mi ki?

Teyzen masalarına sipariş almaya gidince ne yapıyor bu veliler. Bir cafeye gitsen direkt garson geliyor mesela.
5 veli 5 çocuk geliyomuş örneğin 3 masa birleştiriyolarmış direk zaten. 1-2si kahve isteyip diğerleri şimdi bişey almayalım falan yapıyolarmış

Cok sinir bozucu sert olmali bence kendisi yapamiyorsa bile biraz siz yaninda durun disardan yiyecek iccecek getirmek yasktir deyin saatlerce oturan kadinlarada baska bir isteginiz varmi die sorsun durmadan bu kadarida yuzsuzluk gitsinler evlerinde otursunlar evi gibi ohhh mis valla iyiymis

5 veli 5 çocuk geliyomuş örneğin 3 masa birleştiriyolarmış direk zaten. 1-2si kahve isteyip diğerleri şimdi bişey almayalım falan yapıyolarmış
Sipariş vermeden oturamazsınız dicek 75 krş çaya veremiyorlarsa kalksınlar birde tost ekmek çıkarıp yediklerinde gene uyaracak başka çare yok erkek akraba yok mu gelsin bi hafta düzene soksun belli ki yumuşak yüzlü teyzeniz ben olsaydım

Masa kirası alsa normal müşterisi de olmaz 5 lira kazandırsın kişi başı 3 saat otursunlar sıkıntı yok diyor işte bu okul saatleri başı çok ağrıyor

Masa kirası alsa normal müşterisi de olmaz 5 lira kazandırsın kişi başı 3 saat otursunlar sıkıntı yok diyor işte bu okul saatleri başı çok ağrıyor

Buna bi sistem getirebilir ama; hani 10 liralık sipariş verme sınırı gibi bir şey, kişi başına böler vs.
Ya 10 liralık bir şeyler yenir içilir ve masada oturulur, ya da masa parası olarak 10 lirayı alır, çocukları da ev tostunu doyasıya yer. İşgal bu neticede. Ki ben olsam çoktan açıklamış ve kovalamıştım. Madem bunu yapamıyor, kendini de karlı çıkaracak sistem geliştirecek.

Bu zor ya bunu yapabilse o kişileri oturtmazdı
Bu konu iyi oldu böyle insanlar varsa okusun az utansınlar terbiyesizler ya babasının masaları sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…