teyzemi istemiyorum

dedimki anne dedem bizde kalsın 2 ay ama teyzemgil gelmesin dedim olmaz ben seninle konuşmuyorum bu saatten itibaren dedi
Konusmazsa konusmasin mecbur diilsin onun kardeşine veletlerine
Halanda gelsin kalsın bakalm nooluyo ajdjdj
Halani davet et seni çok özledim hala de baba tarafindan kuzenlerini çağır kalsnkar sizde eğlenin filan
Bakalm annen nasl şekillere giriyo kendi kardeslerine bal pekmezler bı kışta görümce görsünler bakalm

Yok ben kırılana dökülene bozulana kızmıyorum hiç. İnsanlık halidir, cana geleceğine mala gelsin diyorum.
Üst üste yaşansa dahi mi? Yanlışlıkla bi olur iki olur sanki bilerek yapar gibi umursamaz olmaları beni rahatsız ederdi. Belki de ben hala iyi niyetli olduklarını düşünmediğim içindir. Konu sahibi ne yaşadı onlarla bilmiyorum tabi sadece anne babayı yani dedeyi hiçbir evlat birbirine bi yabancıymış gibi atmamalı ona kesinlikle karşıyım. Ama aile bağları gerçek ve sevgi içinde olsaydı bu kadar nefret etmezdi diye düşünüyorum. Annesi de muhtemelen ne olursa olsun kardeşim dediği için sorun etmiyor.

Yok üst üste yaşansa da umursamam. Blander bu bir insan isteyerek kıramaz. Benimki elli kere elimden düştü kırılmadı. Çok eskimiştir, kalitesizdir elde kalıverir. Geçen karşı komşum kapısını açarken anahtar kırılıp içinde kaldı. Bir senelik evler bunlar daha, eski evlerde neler neler olur.

Annesi tabi ki kardeşini seviyordur. Ama daha önemli bir sebep var bu konuda. Teyze bütün bir sene tek başına bir hasta yaşlıya bakıyor. Bu çok zor bir iş. Anne de kardeşini iki ay da olsa biraz rahatlatmak istiyor muhtemelen.

Kuzen konusunda da kıskançlık seziyorum ben biraz açıkçası.

Çok değişiksiniz neden kendi yapmadığınız akıllları başkasına veriyorsunuz ki?
Ben baya enayi evladım şöyle yaptım,böyle yaptım diye anlatıyorsunuz ya ondan dedim kendi yapamadığınız akıllar diye.
Tek dedeyi çağıramıyorlar çünkü evdeki herkes işe ve okula gidiyor dedeye bakacak kimse kalmıyor evde gündüz nesini anlamadınız bunun iki saattir anlamadım orasını.
Dede 3 gün evde yalnız kalacakmış sorun olmazmış demeye getiriyor konu sahibi.
Sonra da işte teyzem de tek çorba koyuyor önüne baktığı da yok doğru dürüst diyor üstüne.
Dede evde yalnız kalacak gibiyse evde yek çorba varken gidip dolaptan istediğini de yer bu mantığa göre.
Teyze aç bırakıyor demeye gerek yok.
Benim anladığım annesi de kendini çok eksik hissediyor bu konuda ki nu şekilde devam ediyor.
Konu sahibine dedenizin hastalığı ne,ilaçları ne, beslenme düzeni var mı diye sordum birkaç kere çıt yok cevap veremedi çünkü bilmiyor.
Dedesinin bir rahatsızlığı varsa da haberi yok yani.
Tek bildiği yazın ziyarete gittiğinde yek tas çorba verdim.
Kışın bize geldiğinde teyzem yemek yapıyor dedi ama orda da sadece çorba yapıyor demedi göz boyuyormuş ya teyze.
Bir şey bildiği yok teyze ve kızı kötü ve pislik ona göre onu biliyor tek.
Ben nedense teyze kızına da acayip kurulduğunu düşünüyorum evlerden Irak

Olabilir tabi yanlış gözlemlemiş olabilirim herkes benim akrabalarım gibi değildir :) Ama dedeye üzüldüm ben de gitmek istemediğini bilmiyordum. Onu ne yaşarlarsa yaşasınlar arada bırakmamaları lazım.

Başıma böyle 2 kere geldi teyze olmasada başkası evinde aylarca kaldı geldiğinde de 1 sabrettim 2 sabrettim sonra gereğini yaptım hemde fazlasıyla.
Kız annesine diyo dedem gelsin teyzemler gelmesin e kabul ediyorlar baksınlar orasinida benmi soylim bakın yaşlı adama diye
Bakmiyosalaerda biseylere katlanmak zorundalar zaten
Yine söylüyorum konu sahibine dedim eğer dedenize bakıyorsanız teyzenize mecbur değilsiniz
Net cevap vermedi kalsın dedi.

Verdi ya yine diyorum konuyu eksik okuyorsunuz hatta direkt size verilen cevapları da.
Size yazdığıma eminim.
Annem nasıl baksın çalışıyor ve iki kardeşime bakıyor,nasıl baksın dedi.
Ben bakarım ama evde üç gün yalnız kalmalı dedi.
Ben de emekli maaşı ve üstüne iki kira geliri varsa ve konu sahibine göre bu kadar önemli ise anne de seve seve bakar asgari ücreti baya geçer bu gelirler demek istedim ama ona cevap vermedi.
Bence dede de o evde kalmak istemiyor çünkü.
Kendini rahat ve güvende hissetmiyor bence o evde.

Of bu kadar kadin yaziyor kiz zaten anlamiyorki kendi bildigini diyor.Ne ben bakayim nede teyzem gelsin dedem haftada 3gun yanliz kalsada birsey olmaz yok dedem teyzemsiz kalamaz ona çok bagli ama ayni zamanda bir tas yemekden baska birsey vermiyor.Kim ne kadar duş aldi dogalgaz ne kadar tuttu hepsini hesapliyor bu normal degil
Zaten anne baba şikayetçi olurdu bu durumdan eger dedigi gibi olsa ama annesi bakamadigi için borcunu babasina böyle öduyor onunda bir zahmet parasini vermesinler 2 ay zaten 1yil degil.Teyzede bakiyorsa yikanirda yerde kizinida sokaklara atacak diyilya sirf evin kralicesi rahatsiz oluyor diye.Parayida almasindan ayri rahatsiz zaten kim bakarsa onun hakkı buna kimse karşı çıkamaz.
Biz ne dersek diyelim anlamiyicak kendi bildigini okuyacak anlayan çoktan anlamiştı.

Ya konu sahibi dedenize heran bakacaksaniz bakın bakmayacaksanizda teyze gelsin hem baksın hemde yükü hafiflesin engel olmayın

Hem dedem gelip hem yalnız kalsın olurmu hasta adam bakın madem eğer bakacaksaniz teyze gelmesin diyebilirsiniz ama bakmayipts o adama bunu yapamazsınız yazık

Dedeye üzüldüm valla adamın parası var geliri var rezil oluyo ortalarda herkes rahatsız oluyo adamdan istemediğini hissediyorsa demek kalmak istemiyor
Teyzede memnun değilse adama bakıcı tutsun adamın 2 3 dairesi varmış maaşı vsrmiş yeterli bence
Bide söyle düşünürsek adamın tüm geliri teyzenin elinde bir kısmını babasına hsrcasa yine elinde en az bir maaş kalıyordur 1 ev kirası 10 15 küsür yani kadın bı nevi bakıcı gibi e neden şikayet ediyor peki?bakmak zorunda

Bence dede de o evde kalmak istemiyor çünkü.
Kendini rahat ve güvende hissetmiyor bence o evde.
Yav diğer evde adamın odası vardır, yatağı vardır. Çoluk çocuk gürültüsü yok üç yetişkin insan yaşıyor. Bir iki ay torunları görmek, kalabalık falan iyi geliyordur belki de bir yerden sonra kafası kaldırmıyordur adamın da.

Ya yemin ediyorum evlat olsan sevilmezsin. Yahu senin haddine mi annenin evine gelen misafire laf söylemek gelmesin demek? Terbiyesiz! Kadın sana göre dünyanın en kötü insanı da olsa sonuçta dedene bakıyor. Adamın bakımını sağlıyor. Allah razı olsun diyeceğine tutup gelmesin bilmem ne diye konuşuyorsun. Vallahi annenin yerinde olsam yaradana sığınıp ağzının ortasına bir tane geçirdiydim şimdi. Annen babasına karşı görevini yerine getirmeye çalışıyor sana noluyor? Hadsiz! Benim teyzem alzheimer hastasıydı kendi kızı bakmadı 11 sene gelini baktı kadının bir sosyal hayatı yoktu yatalak hasta bakmaktan. Allahın her günü kadına dua ederdik cennetliksin derdik. Çok sinirlendim ya şu konuyu görünce. Sen de elden ayaktan düş de bakanın olmasın e mi!

50 mt2 evde iki kopegimle yasarken annemle dedemi her kış iki-üç ay yanıma aldim. Onlar yazlik yerde yasiyordu, benim evim kaloriferliydi. Isınmayla uğraşmasınlar diyordum.

Dedem alzheimerdi. Gece sacma sapan krizleri tuttuğu için butun geceyi ayakta gecirip sinirden aglaya aglaya iki saatlik uykuyla işe gittigimi biliyorum.

Duvarlarda cikmayan lekeler, kırılıp dökülen esyalar, hem benim hem kopeklerin tamamen degisen duzeni, kucucuk evde ust uste olmamiz... Sabah 8de evden çıkıp aksam 7de evime gelip sessiz sakin kafa dinleyeceğime 80 yasinda alzheimer hastasına laf anlatmaya calisiyordum. Tabii ki kolay degildi.

Ama gunun sonunda biri annem, biri dedem. Ikisi de beni buyuten insanlar. Annem zaten senelerce hasta bakmis kadin. Idare ettik bir sekilde.

Ben soguk seven insanim, annemler yokken kombi falan yakmazdim dogru duzgun. Onlar geldiginde faturam iki uc katina cikiyordu. Elektrik su ona keza. Bir kere de aklima gelmedi masrafim artti diye. İnsan dedesinin kullandigi gazı hesaplar mi ya? Kaldi ki faturayi odeyen bile siz degilsiniz, bırakın bu dusunulecekse anne babaniz düşünsün.

Mesele teyzenin soba yakmaya usenmesi veya odun komur masrafi degil. Hem dede hem kadin iki ay rahat etse nolur?

Evet sartlar ideal degil. Evet evde tıkış tıkış oluyorsunuzdur. Evet kuzeninizi sevmek zorunda da değilsiniz. Ama hayat boyle bir sey, her zaman ideal sartlarda yasamiyoruz. Kimi zaman sevdiklerimiz için bazi seylere katlanmak zorunda kaliyoruz.

Yasli ve hasta bakmak da oyle uc gun yalniz kalsin, kalan günlerde bakarim diye rahat bir sey degil maalesef. Siz daha adamin ilac duzenini bilmezken kuzeniniz senelerdir o dedeyle yasiyor mesela.

Neyse ben cok sinir oldum su konuya cunku iyi niyetli değilsiniz. Duzeniniz bozulmasından rahatsiz olmaniz normal ama siz gercektrn art niyetlisiniz.

İnsan eti ağır geliyor bir yerde. Yaşlı bakmak bebek bakmaktan daha zor. Benim annem de dedeme bakıyor. Annemlerin maddi hiçbir ihtiyacı yok. Ama annem de dedemin maaşını kendine ve dedeme kullanıyor. Niye kullanmayasın ki diyorum biriktirip dayıma mı vericen dedem ölünce. Sonuçta sende yeniyor içiliyor tüm hastane masrafları dediğiniz gibi. İlacı taksisi. Zaten emekli aylığı kuş kadar. Ayrı evdeyken asla yetmiyordu o zaman da yıllarca annem destek oldu. harca gitsin dedem de daha rahat ediyordur böyle diyorum anneme.

annem de kızını sevmiyor o geleceği için gergin
ay ne uzattınız Allah annenizi babanızı sizin elinize düşürmesin. heleki emekli maaşı yoksa hiç düşürmesin inşallah. siz bana ne faydası var niye bakıyım diye annene babana da bakmazsın.

bu dede dediğin yaşlı ve hasta olan adam senin annenin babası diğer teyzenin umrumda olmaya bilir ama annene teyzem gelmesin derken bi yandan dedem de gelmesin diyosun. tek deden gelse teyzemsiz olmaz o bakıyo herşeyi biliyo diyosun o zaman deden için teyzene katlancaksın hatta annen için teyzene katlanıcaksın.

senin söz hakkın yok ileride çocukların annen geliceği zaman bu tavırları sergilese ne çok zoruna gider kim bilir.

Boş yapıyosun bence, yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…