- 19 Temmuz 2007
- 4.177
- 5.314
- 773
Şaka gibisiniz 18 sene ne demek bir fikriniz var mı. he tabi tabi sofraya bi tabak fazla koymak demek başka bişey değil. Şimdi kaynanası kayınbabası evine gelince tek konu sofraya bir tabak fazla koymak olmayanlar , kapının eşiğinden içeri girerse boşanırım bakıcı tutarım bilmem ne diyenler 18 seneyi çöp etmiş. Belki kadının durumu yok ve diğerleri de teyzesi olduğu için daha iyi şartlarda büyüsün diye destek oluyor nerden bilebilirsiniz.El insaf 18 sene. 8 saat birine bakın da görelim.Bu şartları hangi bakıcıya sunsan havada karada atlar. Neden? Başkasının evinde kalmayacaksın çocuk senin ailenle kalacak. Tek farkı sofraya bir tabak daha koymak. Bir tabak yemek için iyi alışveriş.
Ayrıca kadın diğer çocuklarından ayırmış. Sadece gelini mutlu olsun da oğlu sorunsuz yaşasın diye silip atmış bu kızı. Hiç emek vs demesin kimse bakıcılarda emek veriyor. Emeğin karşılığını para olarak alıyor. Yoksa kim kimin çocuğunun kusmuğunu veya altını temizler bedavaya. Eğer teyze böyle davransaydı boşver derdim ama teyze iyi niyetli değil. Kız evden ayrıldım 2 sene aramadı, ben arabayı evi isteyince aradı diyor. Kadının tek derdi bu kızdan menfaat elde etmek. Şimdi de oğluşlarının keyfi bozulmasın, bu kız gelsin baksın derdinde
Şaka gibisiniz 18 sene ne demek bir fikriniz var mı. he tabi tabi sofraya bi tabak fazla koymak demek başka bişey değil. Şimdi kaynanası kayınbabası evine gelince tek konu sofraya bir tabak fazla koymak olmayanlar , kapının eşiğinden içeri girerse boşanırım bakıcı tutarım bilmem ne diyenler 18 seneyi çöp etmiş. Belki kadının durumu yok ve diğerleri de teyzesi olduğu için daha iyi şartlarda büyüsün diye destek oluyor nerden bilebilirsiniz.El insaf 18 sene. 8 saat birine bakın da görelim.
ben ilk yazılan konuya göre cevap yazdım. Vicdan denen bir muhakeme mercii var. Zaten o insana doğru yolu gösterir. Sonuçta herkes yaşadığını billir ona göre de davranır.bu teyze illa ben benim demis, ilk basta baska bekar bi teyze bakmaya baslamis. Bu cok akilli teyze evi arabayi kullandigini görünce ben ben diye kendi atlamis.
Bebeğimi parka götürdüğümde otururum bir bankta etrafımda da başka bebekleri parka getirmiş bakıcılar görürüm bir gram mimik yok, bir gram gülümseme ne de bir konuşma bebeklerle kendileri bile açık havadan mutsuz çoğu zaman ellerinde telefon ya da telefonda konuşuyorlar bu konuyu okuyunca aklıma onlar geldi onlar da parayla çocuk bakıyorlar işteAile bir evlat gözüyle baksa böyle davranmazdi.Maddesel yönden baktığını kendi de ifade ediyor.Ben teyzemle yüzleşmek istedim sormak istedim tamam belki gelini ile dengeyi kurmaya felan çalıştı sonra olaylar buraya kadar geldi .Yinede bir arayıp sorabilirdi ben onun kızkardeşinin kişiyim diger teyzelerimle bile küs onlarla çok barışmak istedi onlar reddetti.Diğer teyzelerimle asla böyle sorunlar yaşamadım hepsinin de gelini kızı oğlu var .Birisi ile bile tartışmam olmadı olmaz da hepsi saygılı sevgili insanlar.Eniştemi mesela baba yerine koyabildim çünkü bunu hissettim diger kuzenimide kardeş gibi gördüm onlarla halen görüşüyorum.Teyzemi bir türlü anne noktasında göremedim ben yalan söylerdim küçükken babamı eniştem annemi teyzem diye tanitirdim küçüklük aklı ışte.Eniştem hiç caktirmazdi ve herkes babam sanıyordu teyzemi hiç saniymiyorlardi.Neden annen seni öpmesi sarilmadi vs.Eniştem gelini ile kavga etti kuzenim teyzem neden etmedi çünkü eniştem ve kuzenim beni benimsedi teyzem benimsemedi.
Bu arada birinde teyze seytanmis yazıp diğerinde teyzede kötülük görmedim demek.
Bu ne tutarlılık canım.
Teyzenin hayatı değişmiş ama iyi yönde, kızın evine geçmiş kiradan ve kira parasından kurtulmuş. Ayrıca araba sahibi olmuş. Ayrıca bakım karşılığı hariç para girmiş eve. O para sadece kıza mı harcandı sanki. Teyze de muhtemelen bunlar için kendi bakmak istedi.Kayınvalide kayınpeder bakımında tek bir gelinin ya da damadın bakması haksızlık olarak görülünce ,dönüşümlü bakmak uygun kabul ediliyor. Çünkü sadece bir evladın bakması hakkaniyetli değil. Bu çocuk bakımında geçerli olmayacağına göre bir kişinin çocuğa bakması karşılığında ,diğerlerinin de sorumluluğu paylaşmak adına en azından maddi destekte bulunmasını olması gereken bir şey olarak görüyorum. Yani herkes hayatına devam ederken sadece bir teyzenin hayatı değişiyor diğerleri de para vererek durumu dengeliyor en azından vicdanen
Bu şartları hangi bakıcıya sunsan havada karada atlar. Neden? Başkasının evinde kalmayacaksın çocuk senin ailenle kalacak. Tek farkı sofraya bir tabak daha koymak. Bir tabak yemek için iyi alışveriş.
Ayrıca kadın diğer çocuklarından ayırmış. Sadece gelini mutlu olsun da oğlu sorunsuz yaşasın diye silip atmış bu kızı. Hiç emek vs demesin kimse bakıcılarda emek veriyor. Emeğin karşılığını para olarak alıyor. Yoksa kim kimin çocuğunun kusmuğunu veya altını temizler bedavaya. Eğer teyze böyle davransaydı boşver derdim ama teyze iyi niyetli değil. Kız evden ayrıldım 2 sene aramadı, ben arabayı evi isteyince aradı diyor. Kadının tek derdi bu kızdan menfaat elde etmek. Şimdi de oğluşlarının keyfi bozulmasın, bu kız gelsin baksın derdinde
Empati kelimesini kendini yerine koymak değil , kendi annesine karşı tutturur muydu aman aman ne empati ne empati annesi olmuş birine bu derken sahiden empati yaptiginizi mi düşünüyorsunuz??Asıl ironi olan sizsiniz hanımefendi .Sizi cevrenizde hiç mi uyaran yok bu nasıl üslup , konuşma tarzı gidiyorum bu siteden terbiyesizİlk mesajin ironi olduğunu anlamadiz galiba :)
Neyse.
Tekrar ediyorum: ben teyzede bir kötülük göremedim. Kadin yillarca bakip büyütmüş.
Kanu sahibine zarar vermemiş.
Konu sahibinin yaşadığı tartışmayı hepimiz aile icinde yaşamışızdır (belkide 1000 kat ağırını) küsmeye yer arayan icin güzel bir freekick, doğru. Acaba konu sahibi ayni taviri kendi annesine karşı tutunurmuydu diye soruyorum kendime.
Biraz vefa konu sahibine iyi gelecektir diye düşünüyorum.
Bu sizin başka bir konuda başka bir üyeye yazdığınız yorum.Eşi hanimefendinin biseksuelmis kadin supheleniyo sizin yazdığınız yorum.Sahiden sizin yazdığınız yorumları ciddiye alacagimi düşündünüz mu ? Annen olsa öyle yapar miydim eheheh yorumlarinizi ? Ha ?Hanımefendi o kadar mantığa aykırı yorumlar yapıyorsunuz ki dünden beri akıl ve ruh sağlığınız ile ilgili şüphelerim arttı.Lütfen klinik anlamda tedavi olmadığınız sürece tavsiye vs vermeyiniz...Galiba bende. Şimdi kesin birşey diyemem ama galiba eşim beni bir erkekle aldatsa bende daha az incinirdim.
Ama sonucda aldatma işte...aldatmanin siniflandirmasi olmuyor...
Karışık işler :/
Farkındaysanız kuzenleriniz ( yani teyzenizin oğulları) ve siz bakmalısınız dedim. Gelin ilk bakacak kişi değildir.Pardon da niye ben ustleniyorum konu kuzen olunca baksın gelin olunca niye bakmiyo? Teyzem beni büyüttüğü için bakmaliyim ama onu büyütülen oğlu ve gelini bakmamali zaten teyzem onun eşini yani oğlunu buyutmedi zaten di mi?
Bu işlere yabancı değilim. Dedem öldüğünde babamlar 3 kardeş çok zorluk yaşamışlar. Amcam son sınıf diye babam bırakmış okulu, babanemde çocuk bakmış. Tam 10 sene! Aynı çocuğa! Durumu yoksa insanların yapıyorlar bunları. O çocukta bir tek uyumaya gidermiş evine, babamların ailesinden gibi büyümüş. Arada görürler birbirlerini de kimse demedi bu kadın sana 10 sene baktı hadi sende ona bakcaksın diye.Şaka gibisiniz 18 sene ne demek bir fikriniz var mı. he tabi tabi sofraya bi tabak fazla koymak demek başka bişey değil. Şimdi kaynanası kayınbabası evine gelince tek konu sofraya bir tabak fazla koymak olmayanlar , kapının eşiğinden içeri girerse boşanırım bakıcı tutarım bilmem ne diyenler 18 seneyi çöp etmiş. Belki kadının durumu yok ve diğerleri de teyzesi olduğu için daha iyi şartlarda büyüsün diye destek oluyor nerden bilebilirsiniz.El insaf 18 sene. 8 saat birine bakın da görelim.
Empati kelimesini kendini yerine koymak değil , kendi annesine karşı tutturur muydu aman aman ne empati ne empati annesi olmuş birine bu derken sahiden empati yaptiginizi mi düşünüyorsunuz??Asıl ironi olan sizsiniz hanımefendi .Sizi cevrenizde hiç mi uyaran yok bu nasıl üslup , konuşma tarzı gidiyorum bu siteden terbiyesiz
Parayı naptıysa yaptı. 18 sene hiç para almayıp sadece kira vermese bile o çocuğun masrafı çıkardı.Siz bir cocugu ailenize kattiginiz zaman ona annelik yapmış oluyorsunuz. 18 sene bir cocugu bakıp büyütmek bakıcılik olmaz. Ona bir aile vermiş oluyorsunuz. Bir tabak yemekle çocuk mu büyüyor? Hastalığı var, okulu var, bakımı var.. ilk mesajda teyzesini sevdiğini ifade ediyor, sonraki mesajlarda teyze bir canavara dönüşüyor sanki..
Ben ilk mesaja göre yazdım.
Eğer diğer çocuklarından ayırarak büyütmüş olsaydı konu sahibi "hadi başka yerde yapin" sözüne bu kadar alinmazdi, zaten alışıldık bir tavır olurdu onun için. Demek güzel bir şekilde büyütmüş ki bir olayda evi terk etmiş kız.
Su maaş meselesini de kavrayamadim. O kadar sene o kadar para alıyorsa bu kadın o parayı ne yaptı ki bir ev araba bile almamış?
Ben aslında teyzeyi de savunmuyorum. Hatalı olduğu çok nokta var. Fakat parayla baktı deyip emeğini hiçe saymak bana doğru gelmedi.
Bu sizin başka bir konuda başka bir üyeye yazdığınız yorum.Eşi hanimefendinin biseksuelmis kadin supheleniyo sizin yazdığınız yorum.Sahiden sizin yazdığınız yorumları ciddiye alacagimi düşündünüz mu ? Annen olsa öyle yapar miydim eheheh yorumlarinizi ? Ha ?Hanımefendi o kadar mantığa aykırı yorumlar yapıyorsunuz ki dünden beri akıl ve ruh sağlığınız ile ilgili şüphelerim arttı.Lütfen klinik anlamda tedavi olmadığınız sürece tavsiye vs vermeyiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?