Tetanoz aşısı

Ya canım inanki bencillik degil kendimi düşünmüyorum ama bi can taşıyorum sonuçta kar zarar hesabı yapmak zorundayım kızımda 2 doz oldum be bunları düşünmedim bazen fazla araştırmamak en iyisi galiba kafam istanbul trafigine döndü
Şimdi kusura bakmayın ama üstten konuşucam. Siz neyi ne kadar araştırdınız da öğrendiniz bunu? Sizce bir doktor uzmanlık yapmış bir hekim sizin okuduğunuz şeyleri okumamış mıdır? Bu aşı karşıtlığından, aşıların yan etkileri olup olmadığından haberi yok mudur? Ona okulda aşıyı yaptırın diyorlar ve o dogmatik olarak aşı yaptıracaksınız deyip dolaşıyo mu zannediyorsunuz?
Tıp biliminde şu anki şartlarda aşı yaptırılmalı sonucu çıkıyor her konferansta. İleride bu hastalıklarda biter o zaman aşı olmayız, tıpkı çiçek aşısının kaldırılması gibi.
Sizin bi kadın varmış bebeğini düşürmüş aşı olunca demeniz kusura bakmayın araştırma değil bu. Hurafeye benzer bir şey.

Neden vurulmuyorsun ozaman
Çok ağır hamilelik geçiriyorum. Sürekli perinatoloji kontrolündeyim.
Özel 2 doktorum var, devlette de perinatoloji bölümü olan hangi hastaneye gidersem gideyim gerektiği gibi ilgileniyorlar.
Devlet bana hematoloji yeşil alan açtı, hamile kaldığımda da perinatoloji yeşil alan açıyor.
Doktorların gerek olmadığını söylüyorlar.
Bu kadarı yeterli gelmediyse daha detaylı açıklayadabilirim.

Peki bu aşı zorunlu mu? Yasal bir prosedürü var mı? Yani sağlık bakanlığı zorunlu diyorya olmama durumumuz da nasıl birşey oluyor?

X