Tetanoz aşısı

Valla ben vuruldum hiç bir yan etki yaşamadım kolum bile ağırmadı.. Onun aşıyla alakası yoktur.. Başka bir durum vardır.. Aşı erken doğum yaptrdığını hiç duymadım bi sizden duydum bunu.. :110:
Prespektüsünde yazıyormuş

aşı konusunu dünya çözememişken burda bu konuyu çözemezsiniz. yapacak tek şey doktorunuza güvenmek, olmuyorsa kendi kararınızı verip artısı eksisini kabul etmek. bu gün içtiğiniz en basit ilacın bile prospektüsünü okusanız ödünüz kopar. bizler işin uzmanı olmadığımıza göre uzmanına kendini emanet etmeli diye düşünüyorum.
Evet ama bişi olursa vebali kimin

Prespektüsünde yazıyormuş
Yaa Allah aşkına içtiğin basit bin ağrı kesicinin bile binlerce yan etkileri var.. Ben ağrı kesici içtim kalp krizi geçirdim diye ağrı kesici mi suçlu ? Aşı bu kadar zararlı olsa neden ille de vurulun diyor uzmanlar doktorlar.. Sen doğum.yapacaksın belki sezeryana alınacaksın kullanılar araçlar gereçler için el veriyorsa vurulma aşını vermiyorsa vurul.. Konunun aşyla.ilgisi olduğunu düşünmüyorum ..

Evet ama bişi olursa vebali kimin
işte bu sorunun cevabı yok onu diyorum ya. aşı karşıtları mevzuunu mutlaka duymuşsunuzdur. henüz bilimsel olarak 2 tarafta birbirinin haksız çıkaracak ispatı bulamadı. sorunuzun cevabı modern tıpta yok maalesef. bu yüzden doktorlar olası risklerin sonucunun geri dönüşü olmayacağından hareketle aşı yapma taraftarılar. fayda/zarar dengesi. sonuçta bu gün her üşüttüğümüzde içtiğimiz basit soğuk algınlığı ilaçları bile nelere yol açabiliyor. hangi doktor size bunu için en ufak bir riski yok diye garanti verebilir ki.

Yaa Allah aşkına içtiğin basit bin ağrı kesicinin bile binlerce yan etkileri var.. Ben ağrı kesici içtim kalp krizi geçirdim diye ağrı kesici mi suçlu ? Aşı bu kadar zararlı olsa neden ille de vurulun diyor uzmanlar doktorlar.. Sen doğum.yapacaksın belki sezeryana alınacaksın kullanılar araçlar gereçler için el veriyorsa vurulma aşını vermiyorsa vurul.. Konunun aşyla.ilgisi olduğunu düşünmüyorum ..
Sezeryan olucam zaten bakın kızımda oldum 2 doz 5 yıl önce ama ozaman hiç böyle bişeler düşÜnmemiştim ama piskolojim bozuldu bişi olur diye

Ben ilk gebelıgımde 2 doz yapmıslardı. 2.cide yaptıramadım.korkma hıcbıseycık olmaz Allahın iznı ile.

Meraba kızlar 29 haftalık hamileyim ama tetanoz aşısı olmadım bi kadın bu aşıyı olmus suyu geliperken dogum yağmış kalbi durmuş başka birinin bebeginnde kızım var 5 yaşında onda 2 doz vuruldum ama vurulmasamda oda tehlikeli ne yapıcam korkuyorum help me
Ben yaptırılması taraftarıyım ve yaptırdım da. Düşük riski konusunda doktorum hiçbir şey söylemedi bilemiyorum gerçekten yol açar mı ama tetanoz topraktan dahi bulaşabilir o yüzden bebeğin bağışıklığı için olmalısın dedi.

Sezeryan olucam zaten bakın kızımda oldum 2 doz 5 yıl önce ama ozaman hiç böyle bişeler düşÜnmemiştim ama piskolojim bozuldu bişi olur diye
Zaten yaptırmışsın ilk çocuğunda demek ki birşey olacak olsa o zaman daa olurdu bu sitede erken doğumla çocuğuni dünyaya getiren her kadın aşıdan mı getiriyor tabikide hayır.. Şuan diyorsunuz ki aşı olursam erken doğum olursa vebali kimin peki şu da var aşı olmadınız ve Allah korusuh doğul esnasında bir durum oldu o zaman aşı vurulmadığınız için vebalini nasıl üstleneceksiniz pişmanlığınız falan ? İki taraflı da bakın ve ağır basanı yapın..

Bence yaptırmalısınız. O öyle dedi bu böyle oldu diye düşünmeyin. Benimde 3 gün sonra saglık ocagında aşı randevum var. Yapılması gereken bişey diye düşünüyorum şahsen

Canım doktorumu yaptır falan dediama beni tatmin etmedi
Nasıl tatmin olmak istiyorsunuz? Ne demesi gerekirdi? Kar zarar hesabını önünüze mi sermeliydi?
İnsanda tetanoz yazıp bakın lütfen sonuçlarına.
Şimdi bu aşı karşıtlığının sebebi zaten aşılarla bazı hastalıkların görülmeyecek derecede azalması. Çünkü aşı sadece yapılanı korumaz. Tüm popülasyonu korur. Ne kadar çok kişi aşı yaptırırsa toplumda o kadar az görülür bu hastalık. Aşı yaptırmayanları ve aşı yapılmaya uygun olmayanları da böylece korumuş olursunuz. Doktorların her durumda aşı olun demesinin sebebi ileri vadedeki toplum sağlığıdır. Yoksa doktorda biliyor hastanedeki steril aletlerle yapılan operasyondan tetanoz kapmazsınız. Ama ileriki 5 yılda kapma ihtimaliniz var. Şimdi yeri gelmişken olun. Hem bebek için risk olmasın hem de ileride belli süreyle bağışıklığınız olsun diye söylüyor.
Tek taraflı bakış açısıyla sağlıkla ilgili çalışma yapılmaz. Nişantaşında kızamık yok, ben çocuğuma yaptırmıcam aşı diyen biri bir salgın durumunda hem kendi çocuğunu, hem aşı olamayan(alerji olabilir gibi) çocukları, hem de kanser gibi kötü durumda olanları tehlikeye atıyor. Ama bu kolektif bilinç bizim yaşadığımız zamanda çok zor oluşur. Git gide bencillikte nirvanaya ulaşıyoruz.

Zaten yaptırmışsın ilk çocuğunda demek ki birşey olacak olsa o zaman daa olurdu bu sitede erken doğumla çocuğuni dünyaya getiren her kadın aşıdan mı getiriyor tabikide hayır.. Şuan diyorsunuz ki aşı olursam erken doğum olursa vebali kimin peki şu da var aşı olmadınız ve Allah korusuh doğul esnasında bir durum oldu o zaman aşı vurulmadığınız için vebalini nasıl üstleneceksiniz pişmanlığınız falan ? İki taraflı da bakın ve ağır basanı yapın..
Yaptırım yagrın gidip vurulup kurtulucam bu işten piskolojimgiitti iycene

Nasıl tatmin olmak istiyorsunuz? Ne demesi gerekirdi? Kar zarar hesabını önünüze mi sermeliydi?
İnsanda tetanoz yazıp bakın lütfen sonuçlarına.
Şimdi bu aşı karşıtlığının sebebi zaten aşılarla bazı hastalıkların görülmeyecek derecede azalması. Çünkü aşı sadece yapılanı korumaz. Tüm popülasyonu korur. Ne kadar çok kişi aşı yaptırırsa toplumda o kadar az görülür bu hastalık. Aşı yaptırmayanları ve aşı yapılmaya uygun olmayanları da böylece korumuş olursunuz. Doktorların her durumda aşı olun demesinin sebebi ileri vadedeki toplum sağlığıdır. Yoksa doktorda biliyor hastanedeki steril aletlerle yapılan operasyondan tetanoz kapmazsınız. Ama ileriki 5 yılda kapma ihtimaliniz var. Şimdi yeri gelmişken olun. Hem bebek için risk olmasın hem de ileride belli süreyle bağışıklığınız olsun diye söylüyor.
Tek taraflı bakış açısıyla sağlıkla ilgili çalışma yapılmaz. Nişantaşında kızamık yok, ben çocuğuma yaptırmıcam aşı diyen biri bir salgın durumunda hem kendi çocuğunu, hem aşı olamayan(alerji olabilir gibi) çocukları, hem de kanser gibi kötü durumda olanları tehlikeye atıyor. Ama bu kolektif bilinç bizim yaşadığımız zamanda çok zor oluşur. Git gide bencillikte nirvanaya ulaşıyoruz.
Ya canım inanki bencillik degil kendimi düşünmüyorum ama bi can taşıyorum sonuçta kar zarar hesabı yapmak zorundayım kızımda 2 doz oldum be bunları düşünmedim bazen fazla araştırmamak en iyisi galiba kafam istanbul trafigine döndü

Kızımdan sonra 2 düşük yaşadım 5 haftalıklarda ama düşük yapanlara genelde önermiyorlarmış

Ben 5 dozun tamamını vurdurmayı düşünüyorum bir daha olmamak için ilk 2sini şimdi vuruldum zaten 3.sünü de doğumdan sonra olacağım diğer ikisini de vuracağım bir aksilik çkmazsa 🤗🥰

Ben 5 dozun tamamını vurdurmayı düşünüyorum bir daha olmamak için ilk 2sini şimdi vuruldum zaten 3.sünü de doğumdan sonra olacağım diğer ikisini de vuracağım bir aksilik çkmazsa 🤗🥰
Keşke hamilelikten önce kurtulsaydım vurulupta

Hayır ilk anlattgım kadın tetanoz olmus 6 aylıklen akşamına suyu gelmiş bebeği 3 gün yaşamış digeride aşı olmuş bebeginin kalbidurmuş
Bende oldum ve evde normal doğum yapmıştım o vakit ssk hastaneleri rezaletti, sanırım mikrop kapmamı bu aşı engelledi ki dikişlerimde vardı

Kızımdan sonra 2 düşük yaşadım 5 haftalıklarda ama düşük yapanlara genelde önermiyorlarmış
Doktorunuz mu söyledi kim söyledi ? Sanki ayı karşıtları aklınızı karıştrmış gibi duruyor.. doktorunuz 2 kere düşük yaptığınızı biliyor mu?

X