Evet ama 6 kardeşiz içlerinde en çok beni seviyorlar, daha doğrusu en söz dinleyen onları hiç üzmeyen hep ben oldum şimdi böyle bir şeyde büyük yıkım olacak onlar için,
içinize siniyorsa onların yanında kapatın?
(ben yapamam) ama öyle kuzenim var. ona göre amcam asla kabul etmez başı açık kız ? durun hikaye farklı:
bu kuzen de baya çarşaflı gibi kapalıydı kuran hocasıydı vs.
gitti zengin diye esnaf bir koca aldı. bu adam da demesin mi ben boyalı, süslü, açık hatun isterim
kuzenin de demek hevesi varmış, bir açıldı tam açıldı, onun günlük makyajını ben düğünde yapmam.
ama amcamın yanında hala kapalı. gerçi pardesülü filan değil, pantalon tunik giyiyor ama başını kapatıyor. (dediğim gibi benim yapacağım, beğeneceğim davranış değil ama babasının yanında makbul evlat olmak istiyor herhalde, bu da onun düşüncesidir, olabilir).
diğer bir kızı da eşi memurdu o zamanlar üst rütbeli asker-polis eşleri açılıyordu, açılmıştı (eşi üst düzey emniyet müdürüydü)
önce 1-2 kundak filan yaptı babasının yanında sonra toptan artık babam da alışsın dedi herhalde...
bu daha usturuplu giyindi, makyaj vs. de yapmadı. belli bir tarzı oldu, hep öyle, herkesin yanında öyle. senelerdir.
amcam evlatlıktan filan reddetmedi valla. --ki bizimkiler gayet işte, başı açık, kafiiiiir küffaaaar filan diye konuşan kişiler (not: başım açık)
ama
bu arada amcamın oğlu da evlendi ve tataaaam. kız açık.
kız asla da kapanmaz öyle biri. yani gelini aldıktan sonra, seneler de oldu, bir böyle yuttular bir şeyleri
sonra büyük kızlarının hepsinin çocukları yetişti büyüdü (bizde aile kalabalık efenim) 1-2 tanesi hariç hiçbiri örtülü değil. torunlarla da bi yutkundular.
kıscası aşama aşama böyle şeyler.
ha ailede ilk olacaksanız biraz daha acılı olabilir.
ben ailede baştan örtünmeyen ilk kadınım. acılı oldu mu oldu. şimdi anlatsam bizim yeni nesile kimse inanmaz ama