Bizim aldığımız ters dublekste ısınma sorunu yok. Hatta kışın akşam eve geldiğimizde kombi hiç açık olmadığı halde ılık oluyor. Şöyle söyleyebilirim alt katta yatak odalarımız var, bazen kış günü kombi açıkken çok sıcak bile oluyor. Ben sıcağı severim ama eşim pek sevmez. Binamızda mantolama var. Sıvı izolasyonu da var. Yani biz yakıt konusunda baya ekonomik kullanıyoruz. 2011-2012 Kışında Aylık ortalama 120-150 TL civarı harcadık. Hemde bu kış baya soğuk ve karlı geçmişti Ankara'da.
Kısacası şunu söyleyebilirim, yeni yapılan apartmanlarda ısı yalıtımı harika oluyor. Sonradan yalıtım yapılan binalarda da eminim öyledir. Ama kendi dairemden bahsetmek gerekirse, akşam güneşini öğlen saat 12'den sonra batana kadar alıyor. Yaz aylarında ise şöyle bir avantajı var, dışarısı çok sıcakken, içeride bunalmadan oturabiliyoruz. Pazar günleri çocuklar ve eşimle evden çıkmayı bile istemeyiz :)
Ayrıca benim gibi çiçek yetiştirmeyi sevenler için alt katın pencere önleri harika bir mekan :) kır bahçesi gibi oluyor. Yazın mis gibi çiçek kokuları dolar içeriye :) Avantajları çok fazla. Metrekarenin büyük olması en güzel yanı tabi ki.
Başka sorunuz varsa seve seve yanıtlayabilirim