canım benim eltimin var çok güzel ısınıyor sıcacık oluyo rutubeti falanda yok zateennn
Arkadaşlar 2 yıldır sorunsuz oturduğumuz ters dubleksin tabanı son 1 ayda cılk su doldu. Pis su değil. Ama alt katın tüm parkeleri kabardı. Berbat durumda, aşırı derecede rutubet kokusu ve rezalet bir durum ortaya çıktı. Alt katın taban ile köşelerinden adeta süngerin suyu emmesi gibi yukarı doğru çok iğrenç bir görüntü belirdi. Dekorasyoncu çağırdık, Bunu durduramazsınız dedi. Meğerse, artezyen denen bir olay varmış. Bu üst sokaktan yağmur ve kar suları zamanla topraktan emilir ve zayıf bulduğu yerden çıkarmış. İşte bizim başımıza gelen olayda bu. Daha önceki mesajlarımda övdüğüm ters dubleksim malesef çok berbat durumda, alt kattaki mobilyalar hep şişti, halılar küflendi. Gardroptaki eşyalar rutubetten küflenmiş. Çok kötü durumda... Ters dubleks düşünenler uzak dursunlar... Ben yandım sizde yanmayın.
Mesajınızı okuyunca gözüm korktu çünkü bizde evi aldık 3 aydır içinde oturuyoruz. İnşallah bizimde başımıza gelmez. Sizede geçmiş olsun cnm ya çok üzüldüm.
arkadaşlar ters dubleksimizi sattık. şimdi ev arıyoruz. ama paramıza göre ev bulamadık henüz. yüksek giriş dairelere bakıyoruz tekrar. bu ev bize 130bin tl ye malolmuştu. satıştan elimize geçen rakam 85bin lira...
Ay cnm ya sizin adınıza çok üzüldüm bayağı farklı satmışsınız bizde 130 bin e aldık ama daha kaç yıl kredi ödeyeceğiz. İnşallah böyle birşey olmaz bize de.
Merhaba kızlar,
Krediyle ev almayı düşünüyoruz. Ters dubleks bir ev baktım çok hoşuma gitti. Sizce eksi yönleri varmı? Daire sıfır binada ve gayet güzel içi. Olumsuz yönleri nedir, fikir verebilirseniz bi değerlendirme yapmak istiyorum
Mesajınızı okuyunca gözüm korktu çünkü bizde evi aldık 3 aydır içinde oturuyoruz. İnşallah bizimde başımıza gelmez. Sizede geçmiş olsun cnm ya çok üzüldüm.
evinizden memnun musunuz? hayırlı olsun bu arada
zaten hep çalışıyoruz hayatım. Akşam 7den sabah 8e kadar evde durabiliyorum. Eşim akşam 10 gibi geliyo sabah 6da gidiyor. Camları üstten açılabilen pimapen. Bide ona sineklik taktırırsak cam lar açık kalsa problem yaşamam gibi geliyor. Ben zaten 15de bi eşya yeri değiştiriyorum. Her yer açılıyor havalanıyor. İnşallah o ev olurda bi problem yaşamam. Rabbim kirada olan herkesin yardımcısı olsun. Herkese bir ev nasip olsun inşallah.
Canım Bu bahsettiğin dairede yaşadınmı aradan uzun yıl geçti ama konuyu görünce yazmak istedim. şimdi bende bir bahçe katı daire aldım fakat eşim çok tereddütlü daire sıfır. deprm yönetmliğine uygun evin arka tarafı bahçe ve bina var rahat yani ön kısmı kaldırımdan yüksek ve camla kaldırım arasına ferforje gelicek.
Ev anahtar teslim. Demirleri takılı olucak. arka tarafta bir odanın camı fransız balkona çıkabilmek için.
Eşim bunu sorun ediyor ya camın demirinin anahtarı kırılırsa kar yağar yağmur yağar içeri su girerse diye kar yağınca zaten 3. katın evinin camındada kar birikse aynı problem oluyor diyorum ama dert anlatamıyorum. Yaşadıysan olumlu ve olumsuz yaşadıklarından bişeyler anlatırmısın
evi alamadık canım, iyiki de almamışız.
Ne kadar iyi yalıtım olursa olsun mutlaka fire veriyor. Bence eşinin düşüncesi mantıklı, neticede içinde yıllarca oturucaksın yukarlarda olsun biraz
Bizim aldığımız ters dublekste ısınma sorunu yok. Hatta kışın akşam eve geldiğimizde kombi hiç açık olmadığı halde ılık oluyor. Şöyle söyleyebilirim alt katta yatak odalarımız var, bazen kış günü kombi açıkken çok sıcak bile oluyor. Ben sıcağı severim ama eşim pek sevmez. Binamızda mantolama var. Sıvı izolasyonu da var. Yani biz yakıt konusunda baya ekonomik kullanıyoruz. 2011-2012 Kışında Aylık ortalama 120-150 TL civarı harcadık. Hemde bu kış baya soğuk ve karlı geçmişti Ankara'da.
Kısacası şunu söyleyebilirim, yeni yapılan apartmanlarda ısı yalıtımı harika oluyor. Sonradan yalıtım yapılan binalarda da eminim öyledir. Ama kendi dairemden bahsetmek gerekirse, akşam güneşini öğlen saat 12'den sonra batana kadar alıyor. Yaz aylarında ise şöyle bir avantajı var, dışarısı çok sıcakken, içeride bunalmadan oturabiliyoruz. Pazar günleri çocuklar ve eşimle evden çıkmayı bile istemeyiz :)
Ayrıca benim gibi çiçek yetiştirmeyi sevenler için alt katın pencere önleri harika bir mekan :) kır bahçesi gibi oluyor. Yazın mis gibi çiçek kokuları dolar içeriye :) Avantajları çok fazla. Metrekarenin büyük olması en güzel yanı tabi ki.
Başka sorunuz varsa seve seve yanıtlayabilirim
ters dublekste oturdunuz galiba dimi yanlış okumadım. Orda neler yaşdınız.
Çevre binalarda öyle sorun yok ama tabi başa ne gelir bilinmez. AYnı metre kare üst daireler 200 den başlıyo mümkün değil alamam
benm alcakoludğum daire 137
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?