Terk edilmiş bir bebeği yurttan evlatlık aldık diye kayınvalidem bize küstü

Ya okurken bile huzur duydum ,gözlerim doldu.Hayırlı olsun evladınız .Cadı kaynana dedikleri bu olsa gerek.Kayınvalide sizin rahatsızlığınızı bilmiyor mu? Amacı ne? Ben hiç iyi niyetli bulmadım. Yerinizde olsam ben küserim bu tavrından ötürü zaten, ne uğraşacağım razı etmeye.
Yorumuma bir üye gülünce ne olmuş diye diğer yorumları da okudum.Bu nasıl bir boşluk nasıl bir psikolojık sorun ki oturup kendi kendine bir senaryo yazıp bundan keyif alabiliyorsun ? Valla gerçek hayatın sanaryolarından daha ınanılmaz. Misal boyle yalan atacak bır ınsanın varlıgındansa, hamıleyken babası ölen ,doğumda da annesi olen bebek daha olası.

Hayır bildiğim kadarıyla alınamıyor, avukat arkadaşlar daha iyi bilir bu konuyu ama Ç.E. Kurumunda çalışan arkadaşım böyle bir ihtimal olsa bana söylerdi, ki o mahkeme kararını çıkarsanız bile çocuğun akrabalarının bozdurma hakkı var, vaktiyle kurumdan evlat edinilmiş çocukların dahi yıllar sonra anne veya babası ya da yakın akrabası tarafından mahkeme açılıp geri alındığını biliyorum.
Cok yakin bir akrabam 30larinda menopoza girdi esinin 2 kere sperm taramasından ölü sperm bile bulunamadı 3 yıllık evlilerdi 5 yılı doldurmadilar.kibrisı tavsiye etti doktorlar.ondan sonra bi haber geldi kadinin biri kocasının amcaogluyla kaçmış hamile kalmış adamda sonra kayıplara karışmış kadın doğurmuş getirmiş bizim yengeye(kucuk yer olunca )kimligide vardi.bizde akrabamla gittik cocuk esirgemeye gidildi doktorlar muayene etti.Aldik geldik daha ilkgun.Sonra üç ayda bir devlet eve kontrol gönderdi düzenli bakiliyormu diye.1 yıl sonra mahkeme kararıyla nüfusuna geçirdiler istedigi ismi de verdiler.simdi yavrucak 10 yasinda.Halbuki onlar cocuk esirgemeye başvurmuştu ama ablanın ilk eşinden oğlu bana bakmayan alacağı çocuğa bakmaz dediği için 2 kere Red yemislerdi.Ama yine de cocuk esirgeme verdi almadı cocugu anne veriyorum deyince.Kadin sonra duydukki eski kocasına dönmüş hatta 3. Cocugu yapmış mahkemeye son çocukla gelmişti.Sonra tekrar kayıplara karışmış.kocasi bizi aradı sizin yanınızda mi diye.Biz kadını halbuki sadece 2 görmüştük.Arada vasi veya anne baba varsa cocuk esirgeme Red versede alabiliyorsun.Daha 1-2 haftalikti yavrum.Mahkeme 1 yıl sonra oluyor.1 yıl gözetim altında oluyorsun sadece sıraya girmeden hemde.

Hatta kadın doğar doğmaz 50li yaşlarda İstanbullu bir kadına vermiş kadinin cocugu yokmuş malı da cokmus. Ama 1 hafta boyunca bebe ağlayınca ben buna bakamam diye geri getirmiş. Biyolojik anne bizim yengeye gitmiş teyze bunu yer bulalım ya verelim ya cami avlusuna birakicam demiş.Bize haber gelince ablam beni aradı napayim diye istiyorsan ben yardımcı olurum bakımı konusunda diye çünkü kocası sen istemesen de ben alicam çünkü biyolojik olarak baba olamıyor cocuk esirgeme de Red verdi.Oyle böyle büyüdü simdi tombul bişi oldu.Bana da anne diyor çok yakın akraba olup beraber baktığımız için.Her istedigi alınıyor her dediği oluyor.Ablamin anne babasi kabullendi ilk çocukta kabullendi.

Herkese merhabalar ben devlette öğretmenim ve eşim de esnaf. Maddi olarak iyiyiz elhamdulillah. Biz evlenmeden önce hep koruyucu aile olma hayali kurduk. Hiç kendi çocuğumuzun hayalini kurmadık. Çalıştığım köyde bir bebek doğdu. Babası ölmüştü. Annesi doğumda öldü. Ben ve eşim bebeğin anneanne babaannesi 70 yaşındalar ve bakamayacaklar için hiç düşünmeden bakmaya karar verdik. Mahkemeye gittik ve evlatlık edindik. Tabi ki akrabalarıyla görüşecek ama eşimin ailesi biz öz torun istiyoruz diyip konuşmuyorlar. Bir görseniz bebek o kadar tatlı kiii. Hergün kokluyorum öpüyorum. Cennetten gelen bir melek gibi. Rabbimin bana hediyesi olarak geldi sanki. Ben anaokulu öğretmeniyim ve çocuk eğitimi aldım. Kendi annem babam yardıma geldi ben çalışıyorum. İşte bile fırsat buldukça görüntülü arıyorum o kadar tatlı kiii. Ben nasıl ikna edeceğim onları. Rabbim bu meleği bize hediye etti. Akrabaları kabul etmedi. Atanınca evlenince hayatımda bu kadar mutlu olmamıştım. Bir tombiş yanakları var. Kayınvalidemi arıyorum resim atıyorum küstü. Kayınpederim mutlu ama kayınvalidem inat etti. Lütfen bana fikir verin. 🥲 şunu bilin ki kayınvalidem önemli ama onunla akrabaysam bu bebek benim can parçam oldu. Onu bırakmayacağım. Eşimle her gün onunla sarılıp uyuyoruz. Adı umut. Oğlumla yakında tatile gideceğiz inşaAllah. Kayınvalidemi de çağırdık gelin dedik. Ben başkasının bebeğiyle gitmem dedi. Gerçekten çok kötüyüm. Bir insan merhametsiz nasıl olur. Ben nasıl ikna edeceğim
Nedem ille kayınvalidenizi ya da herhangi birini ikna etmeye taktınız ki anlamadım? Karar vermişsiniz karı koca ve yapmışsınız. Kimseye bişey düşmez küsmek istene kendi bilir gitsin küssün

Ees
ciddi misiniz. sabah sabah ne güldüm. millet nelerle uğraşıyor. e madem burayı meşgul edeceklerine kitap filan yazsa ya bu arkadaş :)))
Kim ne yapsın onun yazdığı kitabı..ha okullarda bedavadan öğrencilere dağıtılır diyorsan o mümkün.

Ees
Kim ne yapsın onun yazdığı kitabı..ha okullarda bedavadan öğrencilere dağıtılır diyorsan o mümkün.
ya saf gibi kendi kendime ne yüce gönüllü insan filan diye düşündüm hem bi bebeğe anne oluyor birde kayınvalidesine üzülüyor. resmen duygularımla oynadı :)))

Herkese merhabalar ben devlette öğretmenim ve eşim de esnaf. Maddi olarak iyiyiz elhamdulillah. Biz evlenmeden önce hep koruyucu aile olma hayali kurduk. Hiç kendi çocuğumuzun hayalini kurmadık. Çalıştığım köyde bir bebek doğdu. Babası ölmüştü. Annesi doğumda öldü. Ben ve eşim bebeğin anneanne babaannesi 70 yaşındalar ve bakamayacaklar için hiç düşünmeden bakmaya karar verdik. Mahkemeye gittik ve evlatlık edindik. Tabi ki akrabalarıyla görüşecek ama eşimin ailesi biz öz torun istiyoruz diyip konuşmuyorlar. Bir görseniz bebek o kadar tatlı kiii. Hergün kokluyorum öpüyorum. Cennetten gelen bir melek gibi. Rabbimin bana hediyesi olarak geldi sanki. Ben anaokulu öğretmeniyim ve çocuk eğitimi aldım. Kendi annem babam yardıma geldi ben çalışıyorum. İşte bile fırsat buldukça görüntülü arıyorum o kadar tatlı kiii. Ben nasıl ikna edeceğim onları. Rabbim bu meleği bize hediye etti. Akrabaları kabul etmedi. Atanınca evlenince hayatımda bu kadar mutlu olmamıştım. Bir tombiş yanakları var. Kayınvalidemi arıyorum resim atıyorum küstü. Kayınpederim mutlu ama kayınvalidem inat etti. Lütfen bana fikir verin. 🥲 şunu bilin ki kayınvalidem önemli ama onunla akrabaysam bu bebek benim can parçam oldu. Onu bırakmayacağım. Eşimle her gün onunla sarılıp uyuyoruz. Adı umut. Oğlumla yakında tatile gideceğiz inşaAllah. Kayınvalidemi de çağırdık gelin dedik. Ben başkasının bebeğiyle gitmem dedi. Gerçekten çok kötüyüm. Bir insan merhametsiz nasıl olur. Ben nasıl ikna edeceğim

Yurttan denmez bence öyle bir durumda. Evlatlık aldık der.
Bu üye miydi tam hatırlamıyorum ama bir tane üye aynı şekilde bebek almıştı ama akrabadan bakmıycaklardı diye alıp eve getirmişlerdi direkt. 40 kere uyarmıştık bak git bildir en azından bişey başlatın yarın öbür gün sorun çıkar iki gün sonra vazgeçtik der alırlar diye ama duvara konuşmuştuk. Ondan böyle sorular gelmesin diye uyduruktan anne babayı öldürüp evlatlık aldık diye sallamış olabilir

Bu üye miydi tam hatırlamıyorum ama bir tane üye aynı şekilde bebek almıştı ama akrabadan bakmıycaklardı diye alıp eve getirmişlerdi direkt. 40 kere uyarmıştık bak git bildir en azından bişey başlatın yarın öbür gün sorun çıkar iki gün sonra vazgeçtik der alırlar diye ama duvara konuşmuştuk. Ondan böyle sorular gelmesin diye uyduruktan anne babayı öldürüp evlatlık aldık diye sallamış olabilir
Bu üye değil onu hatırlıyorum. Çok iyi bir şey yapmış gibi savunuyordu ama akrabalar vs. çocuğu vermek istemiyordu. zorla almıştı çocuğu

Bu üye değil onu hatırlıyorum. Çok iyi bir şey yapmış gibi savunuyordu ama akrabalar vs. çocuğu vermek istemiyordu. zorla almıştı çocuğu
hangisi bu senelerce cocuklara bakan sonra babasi cocuklari alan mi yoksa bi tane daha mi var oyle?

bu konunun sadece ilk mesajini okuyup kapatmistim ne bicim karismis ortalik🙈

hangisi bu senelerce cocuklara bakan sonra babasi cocuklari alan mi yoksa bi tane daha mi var oyle?

bu konunun sadece ilk mesajini okuyup kapatmistim ne bicim karismis ortalik🙈
Annesi gitmiş çocuk da kendi çocukları ile oynuyor diye çocuğu alıkoymuştu. Bir de haklı olduğunu savunuyordu. Onun için en iyi yuva burası diyordu

ya ne harika bir insansiniz

eşiniz de öyle

Rabbim korusun sizleri ve o bebeği

O bebek sizi seçti size geldi

Duygulandim konuyu okurken
Ya konu gerçek olsa ortada yasal bişey yok milletin çocuğunu gasp etmişler kaba tabirler , o bebek sizi seçti ne saçma sapan bi duyardır 😂

X