Terk edilmiş bir bebeği yurttan evlatlık aldık diye kayınvalidem bize küstü

Psikiyatri de modern tıbba dahil yalnız. Yazdıkça batıyorsunuz.
Şöyleki modern tıp, herşeyi açıklayamaz. Sizin handikapiniz bu. Eminim meslek hayatınızda karşılaştığınız çaresiz kaldığınız vakalar vardır. Gerçi ben sizin pratisyen hekim olduğunuzu düşünüyorum. TUS geçmiş eğitimini tamamlamış uzman bir Dr. Bu derece

Peheeeeyyy kafa going

Cüretkar konuşamaz.

Gerçek bilim insanları her noktada açık görüşlü olurlar. Yani insan sevgisi olmayan,
Peheeeeyyy kafa going
Cevaplarda ki seviye kimle görüştüğümüz ü ortaya koyuyor. Neyse üzülmeyin asistanlık da pratisyen hekimlik de güzel ve saygın meslekler

Eeee başka anlat

Sen nasil bir insansin??

Otrera, Canan Türkyılmaz diye bir hekim varmış. Bu konuda makaleleri, konferanslari varmis. Sen ismini duydun mu bilmiyorum ama o hekim bunun olabilecegini söylüyormuş. Üyesi oldugu bir dernekte gönüllü emzirme danışmanları ile evlat edinen annelere danışmanlık vererek emzirmelerini sağlıyorlarmış.

Onceki sayfalara bir video linki birakmistim. Videodaki hanim kendi emzirme sureciyle bunu anlatiyordu.

Daha önce gündüz kuşağı programlarının birinde evlat edinen annenin boyle emzirebildigini duymuştum.

Aslinda mantikli gelmiyor ama boyle bir sey yoksa bunun varlığından niye bahsediyorlar bilmiyorum doğrusu.

Toplumsal tecrübe diye birşey vardır. Size işinizi ogretmiyorum. Bu oluyor diyorum yaşayanlar var diyorum. Herşey modern tıpla açıklanabilir olsaydı, psikolojik hastalıklar olmazdı .
Organik bir hastalık olmayıp, psikiyatrik nedenlerden ötürü süt üretilmesinden mi bahsediyorsunuz? Psikiyatride bazı olaylar vardır, kişi kendinde bir hastalık olduğunu düşünür, sahip olmadığı bir şeye sahip olduğuna inandırır kendini, rahatsızlıkları somatize eder ve kendinde belirtiler görür. Gerçekten muayene ettiğinizde çoğunlukla bir bulgu bulamazsınız ama hastanın da yalan söylemediğini fark edersiniz.

Bakın açıkça yazdım, tüm bunlar sizce doğal, normal bir durum mu? Psikoz başta olmak üzere bu kişilerde psikiyatrik bir hastalığın olduğu belli değil mi?

Benim sütüm var sütüm var diye diye kendini ikna edip vücuduna süt ürettirebilen birisi tıbben sağlıklı değildir.

Ayrıca bu öyle kolay bir şey de değildir. Belki 1 ya da 2 kişide olur.

Modern tıbba dahil etmediğiniz psikiyatri de aslında ana bir tıbbi branştır ve bu tarz organik olmayan, ruhsal rahatsızlıkları tedavi eder. Yani bahsettiğiniz şey evet, organik bir hastalık olmasa da, psikiyatrik bir hastalık ve doğal bir durum değil.

Oldu mu?

Bakmadım canım, duymadım da bahsettiğin kişiyi. Doğrudur olabilir, vücutta çeşitli yolları uyararak prolaktin ürettirilebilir belki ama, bunun o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. Evde kendi başına emzirerek ve buna inanarak süt ürettirilemez bence. Evet psikoloji ve insan beyni inanılmaz bir oluşum, aydınlatılmamış bir sürü şey var ama, bunun o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum ben dediğim gibi lotuscum. Yorumlaştığımız üye, konu sahibine evde kendi kendine emzirmesini falan söylemişti. Bunun etkili olduğunu düşünmüyorum.

Bir de terapiyle de olsa, prolaktin üretilmesi bence zor ya. Bilemiyorum, biraz okuyup araştırayım. Öğrenmenin sınırı yok

Ben ara sira kk daki evlat edinme basligini okuyorum.Orda evlat edinen biri de sutunun geldigini yazmisti hic unutmuyorum surecini anlatti hatta

Tamam hanımefendi sizinle tıp tartışmayacağım. Siz bir otorite olarak benim hekimliğimi beğenmediyseniz bana muayene olmazsınız.

Bir doktorun mesleki yetkinliğini yalnızca aynı sektörde bulunan birisi değerlendirebilir bunu da unutmayın. Ama bizim insanımız tabi ki her şeyi bildiği için, haklısınız

İnsanlığıma falan da not vermişsiniz beni çok tanıyorsunuz gibi. Ona da tamam. Daha fazla uzatıp da polemiğe girmek istemiyorum. İyi forumlar.

Bilim insanı olduğunuza ikna oldum evet. Konuya gelecek olursak kime göre neye göre hastalık. Ben dedim oldu diyorsanız bişey diyemem...

Ne kadar güzel bir şey yapmışsınız. Kendi dogurduguna herkes anne baba olur önemli olan kendi dogurmadigin çocuğa analık babalık edebilmektir. Büyükler her zaman doğru ve olgun düşünecek diye bir şey yok kulak asmayin.

Siz yazınca ben baktım. Babasının memlekette tekstil fabrikası varmış. Diğer konusunda da babam biz düğüne hiçbirşeye katkıda bulunmayız demiş. Çok ilginç fabrika sahibi baba neden kızına çeyiz yapmak istemez ki ? Kanseri göremedim de mide ameliyatı konusu var
Üşenme de oku eski konularını ..kaç çocuğu kurtarmış , eşi mi kansermiş kendisi mi..kaç ablası var ? Çözünce bana da haber ver benim kafam yandı

Bilimi küçümseyici tavri beni de rahatsiz etti. Evde kendi başımıza bir seylerin mümkün olacağını ben de sanmıyorum. Bebegin agzina surekli meme tıkamanın da bebek icin olumsuz şeyler yaratabilecegini düşünüyorum.

Ben de söyleyeyim babası doktor ,annesi öğretmenmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…