Terk edilmiş bir bebeği yurttan evlatlık aldık diye kayınvalidem bize küstü

En kısa süre bekleyen 2 sene bekledi benim gördüğüm kadarıyla. Sosyal hizmetler il müdürü bir yakınım var, birazdan ona soracağım.
bir arkadaşım pandemi başlamadan 1 sene önce başvurdu, pandemi döneminde yurtlar çocuk vermedi kimseye.
daha geçen hafta pazartesi bir bebek alabildi heleki yeni doğan bebek icin yillarca bekleniyor yurttan almak icin.
oyle bir bebek gelecekte, sira size gelecekte vs vs.bir sürü prosedür.
bana bayanin bu kadar rahat tereyağindan kil çeker gibi bir bebegi evlat edinebilmesi imkansiz geliyor.
ortada alinmis bir bebek varsada yasal yollarla değildir.
köyde yasiyoruz demis bir sekilde bebegi bulup köyde doğum yaptim diyip gidip nufus mudurlugune kaydettirme ihtimali yurttan bu kadar kolay cocuk alma ihtimalinden daha kolay.

Siz yazınca ben baktım. Babasının memlekette tekstil fabrikası varmış. Diğer konusunda da babam biz düğüne hiçbirşeye katkıda bulunmayız demiş. Çok ilginç fabrika sahibi baba neden kızına çeyiz yapmak istemez ki ? Kanseri göremedim de mide ameliyatı konusu var :confused:
Bu kaçıncı konu gerçekten anlamıyorum 🙏🏻 Yeni evlendim eşim büyük ihtimal kanser belki ölecek belki yaşayacak evlilik mutluluk getirmiyor
Ben bile hiç üzülmüyorum Rabbime sığındım bekliyorum sonuçları
Ya evli olup kanser olsaydınız
Sağlıklıysanız şükredin gerisi boş herşey hallolur

Herkese merhabalar ben devlette öğretmenim ve eşim de esnaf. Maddi olarak iyiyiz elhamdulillah. Biz evlenmeden önce hep koruyucu aile olma hayali kurduk. Hiç kendi çocuğumuzun hayalini kurmadık. Çalıştığım köyde bir bebek doğdu. Babası ölmüştü. Annesi doğumda öldü. Ben ve eşim bebeğin anneanne babaannesi 70 yaşındalar ve bakamayacaklar için hiç düşünmeden bakmaya karar verdik. Mahkemeye gittik ve evlatlık edindik. Tabi ki akrabalarıyla görüşecek ama eşimin ailesi biz öz torun istiyoruz diyip konuşmuyorlar. Bir görseniz bebek o kadar tatlı kiii. Hergün kokluyorum öpüyorum. Cennetten gelen bir melek gibi. Rabbimin bana hediyesi olarak geldi sanki. Ben anaokulu öğretmeniyim ve çocuk eğitimi aldım. Kendi annem babam yardıma geldi ben çalışıyorum. İşte bile fırsat buldukça görüntülü arıyorum o kadar tatlı kiii. Ben nasıl ikna edeceğim onları. Rabbim bu meleği bize hediye etti. Akrabaları kabul etmedi. Atanınca evlenince hayatımda bu kadar mutlu olmamıştım. Bir tombiş yanakları var. Kayınvalidemi arıyorum resim atıyorum küstü. Kayınpederim mutlu ama kayınvalidem inat etti. Lütfen bana fikir verin. 🥲 şunu bilin ki kayınvalidem önemli ama onunla akrabaysam bu bebek benim can parçam oldu. Onu bırakmayacağım. Eşimle her gün onunla sarılıp uyuyoruz. Adı umut. Oğlumla yakında tatile gideceğiz inşaAllah. Kayınvalidemi de çağırdık gelin dedik. Ben başkasının bebeğiyle gitmem dedi. Gerçekten çok kötüyüm. Bir insan merhametsiz nasıl olur. Ben nasıl ikna edeceğim
Allah sizden razı olsun ☺️ kv zamanla alışır elbet akışına birakin

Konu fake mi ya, gözlerim dolmuştu halbusi.
Konu sahibi o gün haberlerde ne çıksa etkisinde kalan ..hayal dünyasında oradan oraya sürüklenen bir arkadaş bence..geçen yıl milletin çocuğunu kurtarıyormuş kaçırılacakkken ..2020 ekimde yeni evliymiş ..aralıkta ise babaannesi coronadan vefat etmeden önce "ölmek istemiyorum , torunum denizliligenc1995 in düğününü görecektim kurtarın beni " son sözlerini söylüyormuş

Yok çocuk olmadığını kanıtlamak gerekmiyor da ben bebek buldum hadi bunu evlat edineyim diyemiyorsunuz. Yıllarca sıra bekleyenler dururken aaa ben de istiyordum zaten hemen alıvereyim bunu diyene vermezler. Ya yasadışı bir iş yapılmıştır ya senaryo.

Bi de baba ölmüş, anne doğumda ölmüş falan. Çok hikaye...
Yakinen tanıdığım biri aynı şekilde evlatlık edindi.
Bebeğin annesi doğumda ölmüş, zaten evde 4 çocuk vardı, baba 5iye bakamayacaktı.
Akraba oluyorlar. Baba verdi bebeği. Mahkemeye kararıyla evlatlık edinler, nüfuslarına geçirdiler. Çocuk şuan 7-8 yaşlarında, galiba 1 aylıktı evlatlık verildiğinde.
Öz babasıyla görüşüyor adam gelip çocuğu görüyor ailenin akrabası olarak tabiki, babası olduğunu bilmiyor. Sanırım 10 yaşına gelince psikolog eşliğinde evlatlık olduğu söylenecek.

Üşenme de oku eski konularını ..kaç çocuğu kurtarmış , eşi mi kansermiş kendisi mi..kaç ablası var ? Çözünce bana da haber ver benim kafam yandı
Olaya bak,
Sağ baştan saysak şu iki senede
-babaannesi koronadan öldü
-anaokulu öğrencisi bağırsak kanseri oldu
Daha evleneli bir sene olmamisken
-kocasi kanser oldu
-kendisi rahim kanseri oldu
-zavalli hayalı bebegin babası o dogmadan öldü
-zavalli hayalı bebegin annesi doğumda öldü.
Cus yani, bütün olumsuzluklar,hastaliklar mi bir insanı bulur. Gitsin kırk hamamda kırk tas su dokunsun gerçekse, hocalara okutsun, guslün şartlarını falan öğrensin. Yürüyen felaket gibi gezmesin

Olaya bak,
-kocasi kanser oldu
Cus yani, bütün olumsuzluklar,hastaliklar mi bir insanı bulur. Gitsin kırk hamamda kırk tas su dokunsun gerçekse, hocalara okutsun, guslün şartlarını falan öğrensin. Yürüyen felaket gibi gezmesin
Ama kocası çok yakışıklı .

Bugün haberlerde gördüm bebeği boş araziye bırakmışlar ambulans hemşiresi bebeği emzirmiş.. Süt kızım oldu dedi nasıl mutlu oldum hemde o bebek için nasıl üzüldüm oda o kadar güzeldiki... Sizin yaptığınız gerçekten çok güzel bir şey Rabbim ne muradın varsa versin size o bebeğe aile oldunuz... Etrafı hiç takmayın herkes bişey söyler önemli olan sizin ve eşinizin düşüncesi ❤️❤️❤️❤️ ya bebeşi çok merak ettim fotosunu atabilirmisiniz özelden

Olaya bak,
-kocasi kanser oldu
Bende konuya inanmıştım

Üzülme,dünyada hala güzel şeyler oluyor.
Şu topigi onerebilirim, rastgele orta sayfalardan başlarsan yazan neredeyse herkesin çocuğuna kavuştuğunu okuyup mutlu olabilirsinEn Büyük KKEn Büyük KK
Kk evlat edinme topigi
Bugün güzel haberleri gördükçe içim acilmisti . Büşra hemsireyi görünce hele .😍

Evlat edinme süreci bu kadar kolay oluyor muydu cidden?
Bebek baslikta terk edilmiş, konuda önce yetim sonra öksüz kalmış.
Hanımefendi kendileri çocuk bile denemeden evlat edinmişler ama sonra diyorki kanser atlatmış çocuğu olmamış.
Ben bilemiyorum ne düşüneyim

Bu arada şey dicektim
Eşim kuyumcu ve çok yakışıklı. Ben rahim ağzı kanserine yakalandım. 90 kilodan 55 oldum. Saçım yok, çocuğum olmayacak. Sizcede umut olmasın ne olsun☺️ Yüzüm gözüm değişti. Aynalara küstüm. O yüzden adı bu oldu. Vücudum çatlaklı kollarım mosmor. Bu bebek hayata bağladı beni . Yaşama umudum oldu
Saçlar kemo ilacı kullanımı bitikten 6 ay sonra çakmaya başlıyor, 1 yıl sonra bağlanacak kadar uzamış oluyor….

X