Terk edilmiş bir bebeği yurttan evlatlık aldık diye kayınvalidem bize küstü

Pehhhh ne alengirli bir konuymuş
Konu sahibi kv için konu açmıştı
Konu dini resmi toplumsal boyutlarıyla işin içinden çıkılmaz hale geldi
Yaptığınız çok güzel birşey konu sahibi
Bir insana güzel bir ömür hediye etmek az birşey mi
Siz takılmayın kimseye
Yavrunuzu sağlıkla büyütün
Mutluluklar dilerim

Yani susayım dedim ama yok. Arkadaşım ben doktorum. Hani tıp fakültesini bitiren insanlara doktor deniyor ya, onlardanım.

Bana fizyoloji mi öğretiyorsunuz?

Vallahi normalde böyle yorumlar yapmam ama tutup da bana tıp öğretmeye çalışmanıza aşırı sinirlendim.

Prolaktin hormonu hipofiz bezinde prolaktinoma olmadan kolay kolay artmaz. Öyle emosyonel stresmiş, emzirmeymiş, gebe kalmamış bir kadında prolaktin üreten adenom olmadığı sürece memelerden süt getirecek kadar prolaktin üretilmez.

Ona bakılırsa egzersiz yaparken dahi belli bir ölçüde prolaktin kanda artıyor, ama bu süt ürettirecek düzeyde olmuyor. Dediğim gibi adenom olmadığı sürece kolay kolay süt üretemez doğum yapmamış bir kadın. Süt üretimi için de prolaktin östrojen ve oksitosinin iş birliği yapması gerekir.

Bana işimi öğretmeyin. Afedersiniz diyip çekilmek de bir erdemdir.
Toplumsal tecrübe diye birşey vardır. Size işinizi ogretmiyorum. Bu oluyor diyorum yaşayanlar var diyorum. Herşey modern tıpla açıklanabilir olsaydı, psikolojik hastalıklar olmazdı .

Norveçli mi? Hiç bilmiyorum:))) bir ipucu versene ramazan ramazan bize de zaman geçirme aktivitesi olsun 😂
Bu arada ben ben eski konulara baktıkça fake olduğuna emin oldum. Yorum atarken 'illegal yollardan bebeği almıştır' diye düşünüyordum ama şimdi ortada bebek mebek olmadığıni düşünüyorum.
Konu sahibi bir konusunda o gün anaokulu servisinden çocuk kaçırılirken suçüstü yakalandığını yazmış. Bir başka gün de velisinin 'cocugm egitim hakkından geri kalmasın(!) Diye babası tarafından kaçırılma tehditi olan çocuğu anaokuluna gönderdiğini söylemiş, baba kaçırmaya gelince ne yapayım diye sormuş ..
Sanirim muhtaç çocuklar, mülteci çocuklar, sokak hayvanları, hastalıklar, ölümler konusunda bir çeşit obsesyon geliştirmiş. Umarım tedavi olur
Breaking bad, bb diyorlardı ben dışardan okurdum o vakit ama epey bir olay olmuştu. Norveçli sevgilim var diye yemişti milleti

Toplumsal tecrübe diye birşey vardır. Size işinizi ogretmiyorum. Bu oluyor diyorum yaşayanlar var diyorum. Herşey modern tıpla açıklanabilir olsaydı, psikolojik hastalıklar olmazdı .
Psikiyatri de modern tıbba dahil yalnız. Yazdıkça batıyorsunuz.

Bence kayınvalidenize dini konularla öksüz üzerine anlatılmış olayların
sevabından bahsedin mutlaka etkilenecektir

Yok bu o değil bence. Ama aşağı kalır yanı yok. Bütün millet tanıdığımız bildiğimiz üye diyor baksana 🙄
Eski üye, konu açıp duruyor, bi aşinalık var sadece. Konularda max 2 sayfa cevap verip ya da iki kelime "Sorun çözüldü, selametle " gibi kısa kesen birini ne ara tanıyıp sevecekler onu anlamadım.

Konuya inanmadım ben. Üzgünüm.
Ben de inanmadım açıkçası. Bildiğim kadarıyla yasal olarak bu şekilde evlat edinilmiyor. Anne baba yoksa ve akrabaların da hiçbiri bakmak istemiyorsa sosyal hizmetler alır çocuğu ve sisteme girer. Sonrasinda sırası gelen ve gereken şartları taşıyan kişi ya da aileye evlatlık verilir. Ve evlatlık verme işi de öyle iki günde bitmez.

X