Ben de inanmadım çünkü;
1) evlat edinen kimse çocuğu için 'evlatlik aldik' demez. Evlatlık tabiri kırıcı bir tabir. Zaten insanlar kuruma başvuru yapıyor, aylar sonra bir uzman görüşüyor,ev gezmesi vs onay veriyor öyle sıraya giriyorlar. Onda da çocuk rıza bile olsa en az iki sene sırada bekliyorlar.
2) evlat einme için en az beş yıllık evli olmak ya da otuz yas üstü olmak kuralı var ama konu sahibi buna da uymuyor.
İşlerin böyle 'cocuk bulduk kimindir,sahibi yoksa benimdir' şeklinde ilerlemesi bana saçma geldi.
3) Kişiler arası evlat edinme olsa bile mahkeme süreci 'hemen aldık,bitti' şeklinde mi olur? Bisikletimi caldirdim, ilk mahkeme tarihi 6 ay sonra oldu. Instagramda zamanında takip ettiğim kişiler arası evlat edinen insanlar vardı, bir sene kadar sonra parti yapmislardi, çocuğu üstüne alınca. KK topiklerinde de bebekler bir yaşındayken mahkeme süreci başlıyor.
4) Bir de köyde bir kadın ilk doğumunu yapıyor ama anneanne babaanne falan 70 yaşlarında. Yani tr şartlarında bir koyde evlenme yaşı , anne olma yaşı kaç ki kadının ilk çocuğunda o kadar yaşlı annesi olsun. Hadi anane 70lerinde, babaanne kaç yaşında, o da mı 40,50 değil? O da mı yetmislerinde?
5) Hadi vefat eden anne tekne kazintisi olsun o zaman bir suru kardeşi falan olacak, onlar da mı sahip çıkmamıs bebeğe? Öyle mi olur bu işler?
6) Kadın hamileyken gencecik kocası ölüyor. Yetmiyor bir de anne doğumda ölüyor . Şimdi baktım da doğumda anne ölüm oranı 100.000 'de 10 falanmis . Bu kadar düşük oran o bahtsız yavruya rastlamis üstelik yakın geçmişte babası da vefat etmiş ...
Talihsiz serüvenler dizisi gibi hayat...
Onların da aklına hemen köyde cocuk sahibi olamayan hoca hanım geliyor falan. O da adını haberlerdeki hemşirelerin terkedilen çocuk bulduğunda her zaman yaptığı gibi "umut" koyuyor...
Nereden baksan tutarli gelmedi
Ama öte yandan
denizliligenc1995 coook eski, tanıdık,bildik ve sevdik bir üye. Neden fake konu açsın?
O kısmını da bilemedim . Belki de kişiler arası evlat edindiği doğrudur ama cocugun anne babasinin öldüğü, anane ve babaanesinin 70 üstü insanlar olduğu kısmı insanların tepkilerinden cekinildigi için söylenen bir şeydir.
Bilemeyeceğim ama bana bu haliyle inandırıcı gelmedi