Terk edildim :(

Adam garip siz de garip.
Yeni gelin ev mi temizlermiş ne demek?
Evlenirken prenses sendromuna yakalaniyorsunuz.

4 günlük gelindim balayımdan dönüp ev temizledim esyami dizdim. Ben de böyle bi piremsesim iste

Senin hatan bu kadar alçakgönüllü,azla yetinmeyi bilen bir insan oluşun.Onu da isterim bunu da isterim yapan bi kız olsaydın kıymetin bilinirdi.Bunlar tecrübeyle sabit.
Aynen çok ama çok katılıyorum . Millet altin maltin bir sürü şey isterken , hep mâkul şeyler istemiş , adamın annesine yakın oturmayı kabul etmiş, her şeyin ucuzuna kaçmaya çalışmış ve sonuç aynı değişmemiş "değer bilmeyen bir erkek".

size şu kadar söyleyeyim benim ailemi o kadar çok seviyordu ki çocuğumuz erkek olursa babamın ismini vermek dahi istiyordu. biz ciddi bir sorun hiç yaşamadık. mesela benim çok beğendiğim bir ev vardı iki hafta ikna edemedim bakmaya hiç olmazsa görelim dedim zorla ikna ettiğim gün evi başkası tuttu. bana bunu söylediğnde çok üzüldüm ama üstüne dahi gitmedim iki hafta yalvarıyorum bir gidip bakmadın diye ağzımı dahi açmadım. seninle olduktan sonra önemi yok dedim. gelin saçı için bile o dedi ki ne gereği var çok para sonra özür diledi fazla geldim üstüne diye yani ona kalsa gelinlik dahi giydirmeyecekti bana:) ben onda bile dedim ki 1500 üstü ise beyaz elbise alırım diye. yani ben daha ne kadar fedakar olabilirdim bilmiyorum

Eski nisanli kafasini duvarlara vuracak, tas gibi sessiz ol, ne ara ne sor.
Arasa da barisma cunku senin bu kadar fedakarliklarini gormeyen adam hala " sen yeni gelin ev temizlemez" dedin diye ayriliyorsa ugurlar olsun.
Vicdansiz, sen kolesin sanki.
Zaten babanla mesgulmussun, belim agriyor demissin, insan olan tmm cnm sonra hallederiz der.
Kusura bakma ama adam cok densiz dengesizmis.

1
Sadece o gun gelemem deseydiniz adam bu kadar tepki vermezdi bence.Oncesinde de prenses havalarinda yeni gelin ev mi temizler deyip burun kivirinca bozulmustur. Bir birikim illa ki vardir.

Bu kadar fedakâr olduğunuz için zaten kıymetiniz bilinmemistir. Keşke azıcık ille de benim dediğim deseydiniz. Zaten karşıdaki düzgün bir adam olsaydı belim ağrıyor hastaneden çıktım deyince , tamam hayatım onemli değil sen eve geç sonra hallederiz derdi. Gerçekten kurtulduğunuza bir şükür namazı kılın. Siz kendi annesine yakın olmayı kabul etmissiniz ama o ilk anda hasta babanizi engellemiş. Evlenince de anacigim diye dizinin dibinden ayrılmayıp, sizin ailenizle sıkıntı çıkaracak bir tipmis yüzde yüz eminim.

1
Sadece o gun gelemem deseydiniz adam bu kadar tepki vermezdi bence.Oncesinde de prenses havalarinda yeni gelin ev mi temizler deyip burun kivirinca bozulmustur. Bir birikim illa ki vardir.
keşke dediğin gibi olsa ama öyle değil. birikim yapacak olumsuz hiç bir şey yaşamadı. eğer yaşadıysa da babam ameliyat olduktan sonra ben onunla çok ilgilenemedim eve gidip gelemedim sürekli babama bir şey olacak mı korkusuyla ağlamaklı zırlamaklıydım. ilgisizlikten ve bana derstek olmaktan bunalmış olabilir haklı her yiğidin harcı değl zor zamanda kadınım dediği kadının yanında olmak. ayrıca babam haziran sonunda ameliyat oldu bizim nikah eylül başı ağustos ayına ne olmuştu da ben temmuzda hastane hastene dolaşırken temzilik diye tutturdu acaba.

Ben yengenizin yerinde olsam bozulurum banene senin evinden derim yine bir şey dememiş.Nişanlına gelince başka şeylerde olmuş bu artik tuz biber olmuş bırakmış gibi geldi

Valla evlenirken camda sildim kapıda sildim yerlerinde sildim esyalarimi tek tek dolaplara da yerlestirdim hiç demedim yeni gelin ev mı temizler diye çünkü o ev benim o eşyalar benim. Ben yapmasam kim yapacak.

Ha bu laf içinde ayrılık olur mu bana göre olmaz hem hastane için kosturuyormussunuz. Nisanliniz o kadar şeyi bir günde düşünüp yapamaz bence başka seylere de takıntı yapmış.

Boşverin ya , siz de farkindasiniz kurtulduğunuzun. Zor zamanlarda kadının yanında olmayan adamdan hayır gelmez evlenmeden belli etmiş kendini. Sonra Allah korusun ilerde kadın hasta falan olsa o halde bırakıp , başkasını buluyor böyle tipler.

KURTULLMUŞSUNNN
Ben yengenizin yerinde olsam bozulurum banene senin evinden derim yine bir şey dememiş.Nişanlına gelince başka şeylerde olmuş bu artik tuz biber olmuş bırakmış gibi geldi
yengem kendisi istiyır temizlik yapmayı ben orada naz yapıp yeni gelin ev mi temizler diyorum ertesi hafta badanaya gidiyorum :)

Kurdgunuz cumle cok sacma .yeni gelin evini temizler hemde buyuk zevkle heyecanla .... ben ilkkez duydum boyle birşeyi. Nisanlinizda ofkeyle kalkmis ve acele kararlar vermis yada bu bi patlama noktası olabilir.sonucta biz öncesini bilemeyiz. Eminim.cok.uzuluyorsunuz . Karsilikli anlayissizlik bu duruma getirmis.sizi. ama uzulmeyinherseyde hayir vardir. Belki kismetiniz baska yerde bekliyordur sizi. Zaten bu sekild3 ani kararlar veren birisi ile evlenseniz ilk kavgada kendinizi mahkemede bulurdunuz belkide boylesi daha iyirdir. Evlilik kolay birsey degil

Eşim dünyalar iyisidir.
Evde yardımcıdır, çocuklara iyi bir babadır, beni dusunur, ailesi ile karşı karşıya kalmam, istemediğim bir şeyi dayatmaz, beni değiştirmeye çalışmaz, sesini yükseltmez, aileme saygılıdır, kardeşlerimi kardeşinden ayrı tutmaz, isteklerimi önemser vs vs...

Ama ev temizleyecek olduğumuzda yeni gelin ev mi temizler deseydim, ayrılmasak bile çok büyük sorun olurdu.

Evi yine bana temizletmezdi. Birini bulurduk, yardım alırdık vs... ama bu cümleyi kurmuş olmam onda çok şey götürürdü.

Yada o tek başına evde bir şeyler yapmaya çalışırken onu yalnız bıraksam, çok çok bozulurdu.

Belim agrıyor olsa yemek alır yanına gider birlikte yemek yerdik, iyi olduğum bir gün hallederiz derdim, ertelerdik...

Siz biraz düşüncesiz konuşmaların kurbanı olmuşsunuz.
Yine her şey sizin istediğiniz gibi olurdu zaten.
Ama siz başta adamı iki kere yalnız bırakmışsınız.
He bu bence degil, onun bakış açısında böyle :)

Diğer fedakarlıklarınız için söyleyeceğim, yapmasaydınız.
Pişman olacağınız, altından kalkamayacağınız, yarın öbür gün dile getirme ihtimaliniz olan hiç bir şeye evet demeyin.
Temizlik bunlardan biri ise buna da demeyin. Demekki birbirinize uygun değilmişsiniz. Ayrılmanız hayırlı imiş.

bir de yapıp yapıp vazgeçmeyin.
Bşr şey söylüyorsanız arkasında durun.
Yeni gelin ev mi temizlermiş diyebiliyorsanız temizlemeye gitmeyin.
belim agrıyor, hastanede yoruldum bugün olmaz diyorsanız vazgeçip geliyorum demeyin.
Demekkş gidebiliyormuşsubuz? Karşınızdaki aptal gibi hisseder..
Herkes yeterince nişanlınızın hatalarını söylemiş zaten. Bunlar bana göre üstü kapatılabilir, anlayış gösterilebilir şeyler. Ama muhtemel adamın bakış açısı bu şekilde ve sizinle olmayacağına karar vermiş...

Altın takı vs beklentinizi az tuttum demişsiniz ama bunun sebebi her şeyi erkek tarafının yapıyor oluşu yazmışsınız.Yani nişanlınız her şeyi yaptığı için altın takı vs beklentinizi düşürmüşsünüz.Sanki adama lütuf gibi yazmışsınız da bunu , lütuf değil yani.Tamam kadınlar başımızın tacı da yani adam da isyan etmiştir bi' zaman sonra.Erkekler de bıktılar artık evlenirken "Prenses" moduna giren kızlardan.Adamlar bu şimdiden böyleyse ilerde neler çektirir diye yol yakınken dönüyorlar."Yeni gelin ev mi temizler?" zaten başlı başına her şeyin özeti gibi.

O evde kim yaşayacaksa onların sorumluluğunda evin temizliği.Nasıl gelin kaynananın evini temizlemesin diyorsak gelin de kendi evini temizleyebilir.Ki adam sen temizle ben oturiyim dememiş.Beraber yapabilirdiniz.İlk başta yeni gelin ev mi temizler diyince adam zaten anlamıştır düşüncenizi ve sonra bel ağrınıza filan da inanmadığından böyle şeyler yapmıştır.

Bir de sırf temizlik için değil burda ipin kopması.Sizin burda yazdığınız sadece bir kaç olay var.Genel tavrınız buysa adamın da gözü korkmuştur.Temizlikçi çağırıp parasını ortak vermeyi teklif ettiniz mi mesela? Burda adamın üstüne yıkma var her şeyi.Anası bacısı da fiştekliyorsa adam da "Lanet olsun! Evlenmiyorum." diye isyan edip filmi koparmıştır.

Seni üzmek için yazmadım bunları.Ama o dönemlerde insanın kendine dışardan bakmaya ihtiyacı oluyor.Evlenen insanların genelinde özellikle kadınlarda bir hava afra tafra oluyor."Yeni gelin" tabiri bile çok çirkin mesela.Hayat arkadaşısınız siz.Her gün bir oda temizlense 5 6 gün sürerdi en fazla tüm evin temizliği.Sorun temizlik değil burda , büyük resmi kaçırıyorsunuz.Hakkınızda hayırlısı olsun.

İnsanoğlunun başına ne gelirse şu dilinden geliyor. "yeni gelin ev mi temizlermiş, siz temizleyin" cümlelerinizle bitişi kendiniz hazırlamışsınız maalesef

nişanlandığımızdan bu tarafa düşünüyorum kendime soruyorum ne yapmış olabilirim diye. cevap yok. en ufak bir saygısızlık yapmadım ailesine de öyle bunu zaten kabul ediyor. yaptığı her işte arkasında durdum destekçi oldum yeri geldi ailem destek verdi ramzan ayında annesi ist. gitti biz evde aç yalnız dedik her gün ağırladık onu. annesi ist. gelecek diye gittim kadının evini temizledim. yani yedi aylık süre içinde ailesinden maddi manevi hiç bir şey görmedim nişanda taktıkları yarım ve çeyrek hariç onda bile sesimi çıkmadı. özel günler hiç kutlanmadı olsunönemli değil dedim. eşyaların en uygununu buldum , param yok dedi alınması gereken çok şeyden geri durdum temel ihtiyaçlar olsn yeter evin içine geçince yaparız dedim. bilmiyorum yani neden beni gezdirmiyorsun nedenbana hediye almıyorsun neden böylesin şöylesin demedim. tek bir şey istedim temizlil olayı o da fedakar değilsin dedi ve gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…