• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tercihler kabusum oldu ...!

Aslında haklı olabilirsiniz çok teşekkür ederim bı bakiyim hangi üniversite Ler de geliyor göz ardı etmicem:KK37:

sosyal hizmet açıköğretimde açıldığından beri suyu çıktı
açıköğretimde bölümü olan bi bölüm asla yazma bence

yazılım tarzı bi şey olmaz mı?
Bilgisayar mühendisliği?
bunlarda gelecek ve para var

ilk önce hangi alanda çalışmak istersin buna karar ver, devlet mi özel sektör mü?

özel sektörünün gelişmiş olduğu ama devletin az alım yaptığı birşey okur da devlete girmek istersen çok zorlanırsın, senelerce atama beklersin. burada insanların konuları var, atanmadan bir iş yapamıyorlar, yani işten kastım hayat planı. her şeyi erteleyip atanma sonrasına bırakıyorlar, ne yapsınlar?

devlete de şu konuda güven olmuyor, mesela x bölüm, sen devlette çalışmak istediğin için tercih ettin. devlet o bölümün mezunlarına bu sene kadro verir, önümüzdeki sene de verir ama sen mezun olursun, adamlar alım yapmayı keser. buna çok şahit oldum ben, insanlar devlete girerim diye okuyor sonra bi bakıyorlar, mezun oldukları sene alım yok, sonraki sene de yok, sonraki sene de yok yok yok...

çok iyi karar vermen lazım ve sevebileceğin bir bölüm ve meslek olsun lütfen. eğer devlet düşünüyorsan atama durumu her şekilde zor, sen sınava girersin mesela, atama beklersin, atanamazsan vay haline. anlayışlı bir ailen, çevren yoksa anlamazlar. bak bilmem neresi memur alacakmış seni neden almıyorlar derler halbuki bi bakarsın adamlar senin okuduğun bölümden farklı bir bölüm için alım yapıyor. mesela sen mühendislik okudun, adamlar sağlık için alım yapacak. basın da o haberleri çarpıttığı için ailen sana yanlış ilanlarla filan gelirse hayattan soğursun :)
Aaaaa aile herşeyi çok iyi bilir tek dedikleri avukat ol "avukat"adı yeter adla olsa keşke sayisalcıyım sözel, ezber kolay olur mu sizce .

sosyal hizmet açıköğretimde açıldığından beri suyu çıktı
açıköğretimde bölümü olan bi bölüm asla yazma bence

yazılım tarzı bi şey olmaz mı?
Bilgisayar mühendisliği?
bunlarda gelecek ve para var
Var oda yazılım , bilgisayar , birtane daha vardı üç mühendislik bir dalda okunuyor.

Aaaaa aile herşeyi çok iyi bilir tek dedikleri avukat ol "avukat"adı yeter adla olsa keşke sayisalcıyım sözel ezber kolay olur mu sizce .
hiç de kolay olmaz. ah o avukatlar ne kadar zorlanıyor bi bilsen o koca koca hukuk kitaplarını okurken...
sayısalcıysan sayısal alanlara yönel, sözel seni çok bunaltıp sıkar. kendi okuduğum bölüm ekonomi, bu kadar çok işsizi olmasa ben herkese tavsiye ederdim aslında, hem sözel hem sayısal ama şu an edemiyorum maalesef :)

öğretmenliğin avantajı yıllaaaar öncesinde kaldı maalesef. şu an o sistem o kadar değişti ki, bence bundan sonra kimse öğretmenlik okuyup da sinir hastası olmasın... en çok üzüldüğüm bölümdür öğretmenlik.
Benim kuzenler hep öğretmen, ben değişiklik yapayım dedim beynim yandı .:KK70:

Yani ilgi alanın ne diye bile soramıyorum ne yazık ki bu zamandaki tek dert iş bulur musun

Nişantaşı ünv den bölümden bağımsız olarak uzak dur derim, zaten adı parayla diploma dağıtıyoruz diye bağırıyor. Berkecanlar Pelinsular Üniversitesi koysalarmış adını daha iyiymiş

Bu yüzden oyum diyetisyenliğe

Bence sayisalci adam her seyi halleder. Hatta sozeli daha iyi halleder. Hukuku da halleder. Bence her seyden once kendi yapini bi coz. Yapin nasil? Mesela ben o kadar pismanim ki okumasaydim keske bolumumu. Bu arada muhendisliklerin tumunden uzak dur sahsi fikrim. İsrarla soyluyorum saglik alanina yoneeell :) Ya da okul oncesi ogretmenligi oku. Yapin uyuyorsa.

hiç de kolay olmaz. ah o avukatlar ne kadar zorlanıyor bi bilsen o koca koca hukuk kitaplarını okurken...
sayısalcıysan sayısal alanlara yönel, sözel seni çok bunaltıp sıkar. kendi okuduğum bölüm ekonomi, bu kadar çok işsizi olmasa ben herkese tavsiye ederdim aslında, hem sözel hem sayısal ama şu an edemiyorum maalesef :)
Anayasanın 9.maddesinin 8. Fıkrası vs örnek veriyorlar ya hemen kaçacak yer arıyorum .:halay:

Bence sayisalci adam her seyi halleder. Hatta sozeli daha iyi halleder. Hukuku da halleder. Bence her seyden once kendi yapini bi coz. Yapin nasil? Mesela ben o kadar pismanim ki okumasaydim keske bolumumu. Bu arada muhendisliklerin tumunden uzak dur sahsi fikrim. İsrarla soyluyorum saglik alanina yoneeell :) Ya da okul oncesi ogretmenligi oku. Yapin uyuyorsa.
Geleceği olan bir bölüm olsun istiyorum .
Zaten bir kez bitirdim noldu elimde patladı ,okuduğuma değsin istiyorum .

Yani ilgi alanın ne diye bile soramıyorum ne yazık ki bu zamandaki tek dert iş bulur musun

Nişantaşı ünv den bölümden bağımsız olarak uzak dur derim, zaten adı parayla diploma dağıtıyoruz diye bağırıyor. Berkecanlar Pelinsular Üniversitesi koysalarmış adını daha iyiymiş

Bu yüzden oyum diyetisyenliğe
Bayan mesleği dimi konu diyet olunca cazip geliyor . :KK48:
Maalesef ataması çok az her hastane bir yada iki tane alıyor .
Tıp bile kendinden saymamış dışlanmış onu :mad:

Hicbirini okumazdim ben olsam. Diyetisyenligin dogru duzgun atamasi yok. Hukuk okusan devlette bir yere gelmek istesen mulakat. Torpil ara dur. Mimarlik desen isverenin belki lise mezunu. Insaat muhendisligi de hakeza oyle. Cocuk gelisim olabilir. Kpssye biraz asilirsan ogretmen olarak atanabilirsin. Ogretmen atama sayilarina bakarak meslek lisesi ogreymenlik branslarindan secebilirsin. Ama bence bunlara girme. Hemsirelik veya ebelik. Turkiyede hicbir seyin , neyin ne olacagi belli olmuyor. Bugun atamasi var dersin iyi kazaniyor dersin, sen son siniftayken bir karar alinir, ortada kalirsin. Ama hemsirelik ve ebelik oyle degil. Illaki atamasi oluyor. Sehir hastaneleri aciliyor daha da artacak atamasi. Kpssde biraz asil 75 al garanti atanirsin. Her meslegin zorlugu var. Ogretmen olsan 10 sene koylerdesin. Doktor olsan daha zor. Muhendisligin vs sorunundan bahsettim, ne yazikki rahat bolum yok suan. Simdiki aklim olsa ya disimi sıkar doktor olurdum, maddi getirisi icin. Ya da hemsire olurdum ki yine onlarin da maasi doyurucu gayet. Muhendislik dersen illa, eger kpssye guveniyorsan 80 alirim diyorsan ziraat muhendisligi derim. Ozelde ac kalirsin orasi ayri ama devlette rahatsin, ayrica calisma yerleri cok guzel, topraklasin ne guzel

Mune Mune bu dert değil mi ? Şuan herkesin en büyük derdi bu meslek seçimi .
KV konularından daha büyük dert niye taşıyorsun konuyu :KK43:
Orada herkes o yüzden o forumda konu açtım:-)
Aşk olsun! :KK30:

Son düzenleme:
Hicbirini okumazdim ben olsam. Diyetisyenligin dogru duzgun atamasi yok. Hukuk okusan devlette bir yere gelmek istesen mulakat. Torpil ara dur. Mimarlik desen isverenin belki lise mezunu. Insaat muhendisligi de hakeza oyle. Cocuk gelisim olabilir. Kpssye biraz asilirsan ogretmen olarak atanabilirsin. Ogretmen atama sayilarina bakarak meslek lisesi ogreymenlik branslarindan secebilirsin. Ama bence bunlara girme. Hemsirelik veya ebelik. Turkiyede hicbir seyin , neyin ne olacagi belli olmuyor. Bugun atamasi var dersin iyi kazaniyor dersin, sen son siniftayken bir karar alinir, ortada kalirsin. Ama hemsirelik ve ebelik oyle degil. Illaki atamasi oluyor. Sehir hastaneleri aciliyor daha da artacak atamasi. Kpssde biraz asil 75 al garanti atanirsin. Her meslegin zorlugu var. Ogretmen olsan 10 sene koylerdesin. Doktor olsan daha zor. Muhendisligin vs sorunundan bahsettim, ne yazikki rahat bolum yok suan. Simdiki aklim olsa ya disimi sıkar doktor olurdum, maddi getirisi icin. Ya da hemsire olurdum ki yine onlarin da maasi doyurucu gayet. Muhendislik dersen illa, eger kpssye guveniyorsan 80 alirim diyorsan ziraat muhendisligi derim. Ozelde ac kalirsin orasi ayri ama devlette rahatsin, ayrica calisma yerleri cok guzel, topraklasin ne guzel
Benim derdim o zaten devlet olsun istiyorum özelde hepsine iş var.
Ama devlet rahat mesai saatleri olsun ,esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek eleman arıyor özeller.

80k daysan yani bu sene bir şanssızlık olmadıysa, çalıştıysan ona rağmen 80k ise(kesinlikle küçümsemiyorum ama tıptan çok uzak. Bence bir yıl daha tıp icin harcama.
Hacettepede diyetisyenlik okuyan arkadaşım iş bulamayacağım diye ağlıyordu, iş bulma oranları %55miş.

Back
X